11.12.2013

Pori eilen ja tänään


Tänään saikin mennä kieli keskellä suuta, hy-yyvin keskittynyt ilme kasvoilla ettei vain pääsisi halausetäisyydelle maaperän kanssa. Ihan järkyttävän liukasta. Äitikään ei ole uskaltanut mennä kauppaan, pelkää kaatumista - hänhän viime tammikuussa kaatui ja jalkaan jäi pieni vika sen kaatumisen takia. Niin nyt me lapset käydään kaupassa jne.

kyllä tykkäsin kun oli pieni lumikerros maassa, se toi valoa - kirkkautta! Nämä ylemmat kuvat on eilen napsittu ja alemmat tänään. Ajattelin nyt näyttää teille vähän Poria, pienin kuvin.

Tulee jotenkin haikee fiilis kun kattelee tota 12 linjan bussia. Se kun vei edelliseen kotipesään. Vaan enpä mä toisaalta tuota kaipaa koska se oli aina yhtä sekunttipeliä tuon kanssa että ehtikö kotiin vai joutuiko odottamaan puoli tuntia seuraavaa vuoroa.


Käytiin eilen ehtoommalla vielä ajelemassa Meri-Porin alueella ja eihän koko merta edes nähnyt kun niin paha lumituisku oli. Tykkään kun ajellaan täällä pitkin Poria ja voin välillä napsia kuvia, vaikka olen kyllä sitä mieltä että parhaat kuvat saa auringonnousuista ja -laskuista. Sekä tyynistä pakkaspäivistä.
Ja tänään taas on näyttänyt tältä. Hauskasti se sää muuttuu vuorokauden aikana. Täällä on tälläkin hetkellä ihan tajuton sumu! Eilen siis oli pieni joulufiilis mutta tänään se oli taas kadonnut. Enpä ihmettele syytä.

Siellä on miehet tekee meille joulutoria. Jonka on tarkoitus aueta nyt lauantaina. Itse ajattelin että menen kurkistamaan sitten joku päivä ens viikolla kun töistä pääsen. Tuo on kyllä kiva plussa kun työskentelee tuolla keskustassa, niin voi siinä sitten töiden jälkeen liikuskella ja kattella ympärilleen. Ainakin jos bussin lähtöön on reippaasti aikaa. Mä tykkään katsella ihmisiä, miettiä että mihinköhän tuollakin on kiire ja miksi joku näyttää surulliselta tai mikä on saanut jonkun oikein iloiseksi.

Ps. mä jo luulin ettei mun Yoursin pakettini tulisi mutta kyllä se vaan tuli! Saatte perjantaina pientä sniikkipiikkiä jostain vaatteesta, jonka valikoin teille. Paremmat esittelyt tulee sitten joulunpyhinä eli sillon kantsii yömyöhään käydä kurkistamassa. Tosin en nyt tiedä tuleeko yks vaiko kaks vaate-esittelyä per päivä. Näemme sitten.13 kommenttia:

 1. Hyvinkäällä kanssa NIIN märkää ja liukasta :/ Inhottavaa. Kaikkialle köpöttely kestää ikuisuuden. Meinasin jo lentää pyrstölleni, juuri isossa lätäkössä vielä... Nyt pakkasta tänne ja heti!

  VastaaPoista
 2. Pohjanmaalla ja maalla pääkallokeli, siis tosiiii liukasta. Olen jo yhden kuperkeikan tehnyt, suorilta jaloilta suoraa selälleen, onneks ilman vammoja. Niinpä nyt liikkuminen on äärimmäisen varovaista, eihän sitä oikeastaan voi edes liikkumiseksi sanoa, vaan se on kai hinautumista tai hidastettua liukua.
  Kävinpä ostamassa hiekotusmursketta tai lecasoraa se taitaa olla. Sitä pikkasen pihalle heittelin, että pääsen autoon :)
  Pikkupakkanen ja pikkusen lunta, siinä toive, ainakin joulun sääksi. Vaan plussaa taitaa olla luvassa.
  Vaan mitäpä säästä, etsitään joulumieli muualta.
  Mukavaa loppuviikon alkua.

  VastaaPoista
 3. Meillä ei ole yhtään liukasta - aivan ihana ulkoiluilma ja lunta maassa!

  VastaaPoista
 4. Meillä (hiukan pohjoisemmassa) oli maanantaina -28°C ja tänään +4°C, jotta kohtuu nopeaa vaihtelua täälläkin. Onneksi lunta on kuitenkin jo sen verran, ettei se yhden plussapäivän aikana ehdi sulaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja meillä maanantaina -34C ja nyt keskiviikkona +2C eli parissa päivässä lämpötila nousi 36 astetta :) Lumihanget vielä ennallaan.

   Poista
 5. Mä olin tänään ja eilen Porissa ja oli toi säävaihtelu ihan karmee kyl, vaikka kai tässä suomalaisena pitäs olla jo tottunut, kun joka vuosi vastaavaa. Ärsyttävää silti!

  VastaaPoista
 6. Milloin on liian kuumaa, milloin taas liian kylmää, milloin sataa liikaa, milloin tuulee liikaa, milloin mitäkin. Asennekysymys se on suuremmaksi osaksi.

  VastaaPoista
 7. minne tykkäys/tähtinapit katosivat? kaipailen niitä takaisin!

  VastaaPoista
 8. Sää ei ole asennekysymys muille kuin anonyymille, pukeutumiskysymys se on ja keli voi kyllä olla liikaa vaikka mitä. Liika tuuli, sade ja liukkaus on turvallisuuskysymys.

  VastaaPoista
 9. Onpa Porin torin alue ruman näköinen, kuin joku venäläisen lähiön aukio! :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se kieltämättä on vähän karu. Mut muistelisin noiden kirjottaneen et pientä kaunistautumista tulisi. Ja itellä noidn kuvien pointti olikin se et toisena pvänä tuiskuaa lunta ja toisena taas on musta maa. Pitäs joskus mennä kirvatsiin kuvaamaan. Siellä on kaunista.

   Poista
 10. Oho, jo oli nopeesti muuttuva keli! Toivottavasti siellä olis jouluna lunta….

  VastaaPoista