3.2.2014

Te kysyitte - PipSa vastaa (Osa2)

K
Mitkä on sun tulevaisuudensuunnitelmat, missä näet itsesi esim. viiden vuoden päästä? Vai oletko mieluummin ihminen joka elää hetkessä?
Kyllä mä melkein tituleeraisin itseäni ihmiseksi joka elää hetkessä mutta kuitenkin haaveilee tai paremminkin miettii, että missäs sitä mahtaakaan olla viiden vuoden kuluttua. Siis mullahan ei ole mitään sellaista haavetta että viiden vuoden kuluttua me asutaan omakotitalossa, kaks lasta ja koira periaatteella. No siis toki tuo omakotitalo vois olla ja koira nyt on vaihtunut kissoihin mutta lapsia ei kyllä ikinä tuu. Paitsi tietenkin rakkaan kummipojan muodossa. :) Ehkä me saadaan se joskus kylään. :)

Minkälaisen omakotitalon haluaisitte?
No ihan perinteisen. Mikä on perinteinen? No siis ei mikään liian iso eikä mikään turhan pramea. Vaan sellainen perinteinen. Eäsh! Miten mä sen voisin selittää. Siis jossain vaiheessa haaveilin omakotitalosta jossa on kaks kerrosta. Ja se yläkerta ois semmonen "vinttimäinen" Et jossain ois pieni ikkuna josta sais aina kurkistella ulos ja mun "työpisteeni" sijaitsis siinä sitten. Mut nyt kun on alkanut tajuta tätä sähkölämmityksen ihanuutta nin jää tuollaiset kakskerroksiset talot kyllä unholaan. Ellei sitten löydy joku tarpeeks pieni koska yleensä tuollaisissa isoissa omakotitaloissa on tuollaiset vinttihuoneet. Ja tosi vanhoissa omakotitaloissa, mutta kovin vanhaa ei vaan uskalla ostaa. Mut maksimissaan 120m2, kolme makuuhuonetta, ei turhan iso olohuone vaan sellainen sopiva ja pienehkö keittiö koska emme ole mitään suuri-intoisia kokkailijoita mut kuiteski semonen että kun se innostus tulee ni ei tuu ahtaanpaikankammoa ku alkaa touhuilee. :) Siis joku vähän tämänkaltainen: http://www.jamera.fi/fi/12976/  Tossa onkin yläkerta mut tommosia ei vaan valmiina siis tahdo löytyä.

Oletko aina ollut "kissaihminen"?
No en nyt tiedä. Mä oon aina luullu olevani enemmänkin koiraihminen mutta tietenkin olen kissoistakin tykännyt. Sitten kun sain tutustua kaverin ihanaan kissavauvaan niin käsitys on muuttunut ja sitten noiden kahden koiramaisen kissan kanssa kun ollut, ni tajunnut että tykkään kissoista. Varsinkin Maine Coon rotuisista kissoista. Siis toki nyt muistakin mutta tuo on rotuna niin mun kissarotuni.

Mitä ammattia toivoit kohdallesi pienenä tyttönä?
No pienen tytön haaveista en oikein muista, mutta mulla on oikein hämärä muistikuva että kirjailijaksi oon halunnu jossain vaiheessa. Sitten joskus 11-12 vuotiaana olin kauppaoppilaitoksen avoimilla ovilla ja sillon mun tajuntaan räjähti että mä haluun olla sihteeri. Ja sellainen haluaisn vieläkin olla mutta kun ei oo päässyt sitä just opiskelee. Mut on toi merkonomipaperi ihan hyvä lohdutuspalkinto. :) Ainakin mun mielestä.

Pidätkö talviurheilulajeista?
Mitä talviurheilulajeja on? No nuorempana tykkäsin luistelusta, nykysin en varmaan pysyisi pystyssä. En voi sanoa että pitäisi mistään talviurheilulajista, nykyisin.

Montako kertaa olet seurustellut enemmän tai vähemmän vakavasti?
Vähemmän vakavasti kolme kertaa, enemmän vakavasti kerran - nykyisen mieheni kanssa.

Laittaisitko ripsi- tai hiuspidennyksen? Miksi tai miksi et?
Ripsipidennykset mulla on ollut mutta en oikein kokenut niitä mun jutukseni koska pakkaan öisin hieromaan naamaani. Tyynyyn tai käteen. Hiuspidennykset... en tiedä, en vaan jotenkin koe omaksi jutukseni kumpiakaan. 

Paras puolesi?
Varmaan mun hiukset, nenä ja erikoinen kuoppaleuka. :) No oonpahan isäni tytär. Ja oon todella hyvä kuuntelemaan.

Miehesi paras puoli?
Sen hymy. Sen silmät. Sen hyvä peppu (hihihihi) Ja se että sen kans pystyy keskustelemaan. Mä arvostan tota miehessä. Että sen kans pystyy keskustelemaan. Ja tykkään kun mun ei tartte pelätä että se aattelee mua tyhmäks vaikka kyselenkin tyhmiä. Voin olla vapaasti vähän höntti sen seurassa. 


Lähtisitko mukaan Viidakon Tähtösiin jos pyydettäisiin?
En varmaankaan lähtisi. Sori nyt jos tulee shokkina jollekin mutta pidän kyllä niin turhana ohjelmana. No sillon kun Niko Saarinen oli, niin muutaman kerran tuli kurkisteltua ja naurettua niitä sen tempauksia. Mutta noin yleisesti katsoen, turha ja en lähtisi.

Teettekö lomaretkiä yhdessä? Ja jos teette niin missä tykkäätte käydä ja mitä tehdä(katsella museoita, maisemia, harrastaa jotain)
Harvemmin päästään lomaretkille yhdessä mutta toki nyt joskus reissataan jonnekin, enkä tarkoita nyt ulkomaanreissuja. No viime aikoina me ollaan tykätty katsella omakotitaloja, liikuskella siis täällä alueella ja katsella minkänäköiset talot meitä kiinnostaa. :) Museoissa ja tuollaisissakin käydään jos aihe on kiinnostava mutta harvoin ihan molempia nappaa. Vapriikin reissu oli kyllä kiva ja odotellaankin seuraavaa näyttelyä, että oisko molempia kiinnostava.

Pidätkö koirista?
Totta kai pidän, mulla oli äitini kanssa Chihuhua aikoinaan. Nykyään Tepi on kaapissa, sellaisessa "puu-uurnassa". Tepistä piti luopua kun äiti sairastui enkä itse voinut sitä miehen allergian takia ottaa meille.Tepi eili ihan 15 vuotiaaksi saakka, äitini tutun tykönä.

Minkä väriseksi värjäisit hiuksesi jos et punaiseksi?
Antaisin varmaan siinä tapauksessa olla omanväriset hiukseni eli vaaleanruskeat. Mutta jos pakko värjätä niin ehkä vähän kultaisempaa vaaleanruskeata sitten. Lähempänä siis omaa väriä.

Milloin olet viimeksi ulkomaanmatkaillut ja missä?
Voi siitä on aikaa jo vaikka kuinka kauan. Norjassa, joskus to-oooosi nuorena. Ei oo tullut reissattua oikein sen jälkeen. Oon muutamia kertoja saanu rahojakin säästettyä mutta sitten kun pitänyt tilata matka, niin penteleen piheys iskenyt tainnoksiin.

Oletko koskaan miettinyt, että voisit joskus tulevaisuudessa uudelleenkouluttautua? Mikä olisi mieluisin ala uudelleenkouluttautua?
Oon mä noita miettinyt, meinasin mä hakeutua yliopistoonkin kunnes tajusin ettei musta oo akateemiseks ihmiseks. Mut oon sit miettinyt näitä kakkostason ammattiopistoja mutta en oo vaa löytänyt sellasta alaa mikä ois kutsunut. Joskus mietein lähihoitajan koulutusta mutta ei, ei musta oo siihen. Mä tykkäisin kyllä auttaa ihmisiä ja noin mutta en tiedä jaksaisinko noin raskasta ammatti toisaaltas.

Kuinka aloit saada tuotelahjoituksia, otitko siis itse yhteyttä yrityksiin vai ottivatko he sinuun?
No olen ottanut itse kiinnostaviin yrityksiin yhteyttä ja myös yritykset ovat ottaneet yhteyttä muhun. Myös PR-toimistot auttelevat. Ei ole silti mikään synti lähestyä itseään kiinnostavaa yritystä jos ajattelee että tämän tuotteet voisivat sopia blogin tyyliin ja lukijat voisivat olla kiinnostuneita.

Mikä liikunta on eniten mieleesi?
Mä varmaan uisin jos meillä olisi uima-allas. Uinti, jonka jälkeen tulee pyöräily ja sitten kävely. Tosin kävelyä siis sellaista reipasta vauhtia tulee kuitenkin kaikista eniten tehtyä joten luulisi että se olisi enemmän mieleenkin mutta ei. Uisin jos vain voisin, kokoajan.

Oletko enemmän ilta- vai aamuihminen?
No sanoisn että sekäettä, mutta ehkä enemmän silti iltaihminen. Pääsen kyllä aamuisinkin sängystä ylös eikä se ole sellaista menoa kuin laiskapaska (sanotaan täällä noin sellaisesta vetelästä ihmisestä)

Mikä on ollut elämäsi onnellisin tapahtuma?entä surullisin?
Onnellisia tapahtua on mun elämässäni tapahtunut paljonkin: Siirin muutto meille, Zillan muutto meille, Meidän muutto tähän kotiin ja edelliseenkin, Kummipoikani syntymä + ristiäiset. Surullisimmista tulee mieleen ainoastaan se tilanne kun äidille ilmoitettiin että on ärhäkkälaatuinen kasvain ja mietittiin jalan amputaatiota joka ei onneksi tapahtunut mutta ei se silti ongelmitta mennyt. Nyt jalassa mukavat hermosäryt.

Mikä blogin pitämises on parasta ja kamalinta?
Parasta on se että saa antaa ihmisille hyvää mieltä ja ehkä jotain vinkkejäkin, johonkin? Tutustuu uudenlaisiin ihmisiin. Ja se että niin monia kuitenkin kiinnostaa mun elämäni. Kamalinta on varmaankin se kun joidenkin inhoaminen (siis inhotaan minua) menee vähän liiallisuuksiin. Sekin on toisaalta ikävää kun bloggaajalle valitetaan blogin tason laskeneen mutta ei kuitenkaan kerrota vinkkejä miten sitä sitten voisi nostaa. Ja sitten päästään tähän, että bloggaaja kuitenkin kirjoittaa myös omaksi ilokseen eikä kaikkia lukijoita pysty millään miellyttämään, niin joskus lukijan itsekn pitää pohtia onko blogia juuri häntä varten.

Tykkäätkö muista eläimistä ku kissoista?
Voi tykkään monista eläimistä. Mullahan on ollut koirakin ja olen joskus harrastanut ratsastusta, hevoset edelleen lähellä sydäntä.


Miten sulla on noin hyvä itsetunto koulukiusauksesta yms huolimatta? Miten oot onnistunu siinä? Vinkkejä huono itsetuntoisille?
Ei mulla suinkaan aina ole hyvä itsetunto ollut mutta tässä viimeisen viiden vuoden aikana oon vaan päässyt kaiken tuon ylitse. Oon vaan itsekseni käynyt asiaa läpi ja mantrannut itelleni että jättää kiusaamiset sikseen että mä oon upee nainen. Tärkein vinkki on ettei missään vaiheessa ala uskoa mitä kiusaajat sönköttää.

Ookko saanut fanilahjoja?
Olen saanut, jos siis kortteja, kirjeitä ja jopa kukkalähetyksiä voi fanilahjoina pitää. Minä nyt ainakin pidän joten kyllä, olen saanut.

Ookko nähnyt muita bloggaajia?
Olen nähnyt. Encen, Veeran, Millan, Marikan, ja Anselmin.

Onko sulla ollut masennusta?
Ei oo koskaan diagnisoitu masennusta. On kyllä muutamat kerrat tehty masennustestit, silloin kun vielä työttömänä olin ja toisen syykin oli niin tyhmä kun kieltäydyin menemään "harjottelemaan" siivousta kun takana oli puolelta vuodelta jo työkokemusta. Totesinkin että jos mä haluan siivota, niin haen suoraan siivoustyöhön. Niin tuosta näsäviisastelusta pääsin sitten psykiatrin (vaiko psykologin) vastaanotolle jossa jo viiden minuutin keskustelun jälkeen tyyppi totesi etten ole masennusta nähnytkään. Toki mulla on alakulopäiviä mutta ne voi laskea vuodessa yhden käden sormista. :)

Mikä sun koulutus on?
Olen koulutukselta merkonomi, ammatiltani siivooja.

Mitä mieltä oot nyt sun koulukiusaajista?
Enpä minä heistä ole juurikaan mitään mieltä. Nuorten kiusaamiset olen pystynyt unohtamaan melko hyvin mutta erään vanhemman naisen kiusanpitoa ihmettelen kyllä edelleen tänä päivänä. Ihan siitä syystä että aina kuvittelin että kiusaaminen johtuu lapsellisuudesta. Ja että vanhempana osataan olla viisaimpia tässä asiassa. Vaan ei.

Tykkääkkö sää sun työpaikasta?
Tykkään tietenkin. Määhän aion pitää kynsin ja hampain mun ekasta siivouskohteesta kiinni, että vaikka blogista tulisi supersuosittu ja pääsisin tekemään vaikka mitä televisio-ohjelmia sun muita upeita juttuja, niin siitä kohteesta en luopuisi. :)

Ookko katsonut toisenlaisia frendejä? jos niin mitä pidät?
Onko tuo joku tv-sarja? Ihan uus mulle joten enpä ole katsonut.

Haluaisikko asua jossakin lämpimässä maassa?
No en nyt välttämättä. Ei mua Suomen talvi varsinaisesti haittaa, kunhan pakkasta ois enintään -15 astetta eikä sitä luntakaan ois mitään metrikaupalla.Tykkääkkö seurata tositv:tä?
Nykyään aika huonosti, yhteen vaiheeseen niitä tuli seurattuakin enemmän mutta nykyään ei ihan jaksa. Ainoa tositv-sarja mitä seuraan ni taitaa olla Poliisit.

Onko sulla ollut mitään psyykkisiä sairauksia?
No ei psyykkisiä sairauksia mutta neurologinen sairaus nimeltä Epilepsia mutta ei onneksi sellaisena vakavana. Epilepsiaakin kun on niin monenlaisia. Itselläni vain räpähtelee silmät. Edes lääkkeet ei vie niitä pois.

Seurasitko bb:tä?
No sunnuntaisin taisin joskus katsoa, muuten seurasin kerran viikossa netin kautta et mitäs on tapahtunut. Oisko nyt viimeiset kolme BB:tä olleet sellaisia etten ole pahemmin seurannut.

Sun lempihahmo salkkareissa ja emmerdalessa jos seuraat?
En valitettavasti seuraa. :)

Mitä kieliä osaat?
No englantia voin sanoa osaavani. Ruotsiakin olen monet vuodet opiskellut vaan eipä siitä paljo ole päähän jäänyt vaikka isä tuota jutustelee mulle välillä. Ymmärrän toki sanan sieltä täältä. En kuitenkaan osaa sanoa ruotsiksi kuin Hei minun nimeni on Piia. :) Ja tietty kyllät ja eit. 

Ootko ikinä voittanut rahaa mistään?
Oon mä joskus voittanut noista tommosista arvoista. Suurin voitto oli 10.000€. Voitoista huolimatta en oo tehnyt itselleni tuosta mitään tapaa.

Jos saisit valita niin kuka ois suomen presidentti nyt?
No siis sehän olisin minä itte! Ihan oikeasti.

Saako sulle tulla jutteleen jos tuut jodkus kadulla vastaan?
Saa tulla, en mä pure. 

Keräätkö muumiastioita?
Kerääminen on vähän väärä sana, en kerää siinä mielessä niitä kuin ne oikeat keräilijät kerää. Saatan ostaa jos näen jonkun kivannäköisen muumimukin. Niitä lautasia en ostele. Tällä hetkellä metsästän Primadonnan hevosta.
Tuntuuko sinusta, että ostat vaatteita oikeasti tarpeeseen vai vaan siksi, että kiva saada jotain uutta? Oletko miettinyt, että onko kuluttamisesi eettistä ja ekologista? Ajatteletko itseäsi esimerkkinä, kun kerran pidät suosittua blogia?
Kyllähän mä varmaan vaatteita enemmän ostelen siksi kun on kiva saada uutta MUTTA mä myöskin samanaikaisesti pistän vanhemmasta päästä vaatetta pois. Mä oon miettinyt tätä vaatteiden ostovimmaa ja tajunnut että se johtuu varmaan siitä kunnen ole nuorena oikeastaan saanut itse pukeutua kuten olisin halunnut. En ole päässyt toteuttamaan silloin itseäni vaan jouduin pukeutumaan kuin joku vanha mummo. Ja nyt kun tuossa päälle parikymppisenä innostuin vaatteista, on sen vaan kasvanut. Kokoajan pitää saada kokeilla uusia. Mutta oon silti yrittänyt pitää järkevää otetta siihen. Eli mullakin voi olla kuukausien taukoja ostelussa jossa jossan vaiheessa oon ostellut isot määrät. En ajattele itseäni tällä kuluttamisen kannalla mitenkään esimerkkinä. Järkevämpää olisi vain omistaa muutamat vaatekappaleet ja ostella lisää kun menee tarpeeksi rikki.

Mikset tee koulutustasi vastaavaa työtä? Eikö se olisi kevyempää kuin siivoustyö? Kuinka päädyit siivoamaan?
No koulutustani vastaavaa työtä ei Porissa ole oikein koskaan ollut tarjolla. Totta, että merkonomi voi tehdä niin paljon muutakin mutta jotenkin olen esimerkiksi kaupan kassana olemista jännittänyt ikävien asiakkaiden takia enkä näinollen ole hakenut sen tyyppistä työtä. Päädyin siivoamaan kun sopiva kohde ilmestyi avoimiin työpaikkoihin ja olin vaan että nyt tämä työttömyys saa luvan riittää. Enkä ole katunut, tuo siivouskohde on ihana.

Miksi kävit verikokeissa ja menet röntgeniin?
Mulla oli työn puolesta määräaikaistarkistus johon kuului verikoe. Sen avulla selvisi että kaikki luvut on hyviä. Mulla on erinomainen kolesteroli ja myöskään verensokerissa ei ole ongelmia. Röntgenissä kävin vasemman jalan kiputilan takia kun epäiltiin rasitusmurtumaa, sieltä ei kylläkään löytynyt mitään mutta lepo on helpottanut kipua sekä kunnon särkylääke.

Millaisia vaatteita ja kenkiä käyttäisit jos olisit normaalipainoinen?
Mä itse uskoisin että aikalailla samoin menisin, tosin kengät saattaisi muuttua siten että voisin pitää vähän korkeampiakin kenkiä - ei kuitenkaan mitään polvimittaisia saappaita.

Mikä on omasta mielestäsi parasta ulkonäössäsi? Entä huonointa?
Parasta on hiukset, nenä ja eriskummallinen kuoppaleukani. Huonointa on liika ylipaino.

Mikä sinun ja miehesi suhteessa on parasta? Onko suhteessa ollut vaikeita aikoja?
Avoimuus, pystytään keskustelemaan ihan mistä vain. Mä esimerkiksi tykkään kun voin vapaasti olla hölmö itseni eikä mieheni siitä huomauttele mitenkään ilkeään sävyyn. On suhteessa ollut vaikeitakin aikoja mutta hassuinta on ettei ne ole koskaan johtuneet varsinaisesti meistä itsestämme mutta on kuitenkin vaikuttanut niin että se on stressannut parisuhdetta.


Millainen oli kihlajaispäivänne?

En muista itse päivästä paljonkaan muuta kuin sen verran että oli aurinkoinen ja lämmin päivä. Olimme jännittyneitä kun odotettiin että huomaako kukaan sormuksia sormessamme. Emme viettäneet mitään perinteisia kihlajaisia,emmekä kertoneet kenellekään etukäteen. Tai heti paikan päälläkään.

Oletteko ajatelleet koskaan adoptoida lasta?

No eipä tuota adoptiota ole ajateltu koska ei kerran omiakaan lapsia haluta.

Minne ulkomaille haluaisit matkustaa jos saisit ilmaisen matkan?
Jos saisin ilmaisen matkan, haluaisin ehdottomasti päästä Britteihin katsomaan Yoursin vaatevalikoimaa paikan päälle. Tai johonkin lämpimään maahan jossa turkoosi meri jossa pääsisi pulikoimaan. En myöskään pistäisi vastaan Yhdysvaltojen reissulle.


Oletko ollut kateellinen hoikille naisille?
Jos nyt meinaat että ylipainoni takia olisin hoikille naisille kateellinen, niin ajattelit väärin. En ole millään tavalla ollut kateellinen hoikille naisille. Oon vain tyytyväinen että jotkut osaavat tehdä asiat oikein.

Mihin tv-ohjelmaan haluaisit?
Ei mulla ole mitään tiettyä tv-ohjelmaa mutta joku asiaohjelma missä saisi keskustella.

Miksi et matkustele yksin?
Koska se on mun mielestä tylsää. Kaipaan seuraa! Pitää joskus oikeasti raahata tuo yks kaveri mun kanssa johonkin reissuun, vaikka Helsinkiin taikka Viroon. Ei muutaku suunnittelemaan!

Onko sulla bloggausideat lopussa, kun laitoit taas tällaisen kysy-jutun?
No eihän mulla bloggausideat koskaan ole varsinaisesti lopussa, eikä tällaista kyselyä ole ollut kun viimeksi heinäkuussa. Älä sekota siihen kyselyyn jossa saitte kysellä äidiltä musta. Se on eri kategoria vaikka kyselyä onkin. Mut on vaan kiva kun te joskus vähän heittelette ideoita ja tekemistä.

Mikä olet ammatiltasi ja mitä työtä tekisit kaikista mieluiten, jos sinulla olisi siihen koulutus ;)?
Ammatiltani olen siivooja. Tällä hetkellä tykkään nykyisestä työkuviostani. Jos on pakko valita jotain, niin kääntäjän hommat voisivat olla hauskoja.

Miten hemmottelet miestäsi? entä hän sinua?
Aikalailla samanlaisesti hemmotellaan, eli mä "hipputan" eli hivelen mieheni selkää ja myöskin hieron hartioita ja jalkoja. Ja hän tekee mulle samalla tapaa. Se on niin ihanaa! Itse saatan joskus tehdä jotain hyvää. Sitten on jotani pieniä ylläreitä, mitä tuodaan toisillemme. Ei siis mitään kukkasia. Mies saattaa tuoda mulle kaupasta sukat, jos ajattelee et voisin niistä tykätä. Siis sellaiset oloasusukat, ei tavalliset sukat. Vaikka kyllähän mä niistäkin ilahtuisin. Siis kaikkea tuollaista pientä.30 kommenttia:

 1. Kannattaa ehdottomasti lähteä Lontooseen shoppailureissulle! Olen itse kanssasi suurinpiirtein saman kokoinen, ja pillahdin ensimmäistä kertaa Yoursin liikkeessä käydessäni itkuun tajutessani että olin ensimmäistä kertaa elämässäni vaatekaupassa, jossa kaikista vaatteista löytyy minun kokoani eikä tarvitse vaeltaa sinne häpeälliseen läskinurkkaan kuten Suomen vaatekaupoissa. Liikkeitä löytyy toki muitakin ja "normaalikauppojenkin" xl-valikoima on ihan toista kuin Suomessa. Ja Primark... Mikä shoppailijan paratiisi, kaikki on todella halpaa! Viimeksi ostin esimerkiksi mekko/tunikoita 8kpl, sukkia, alusvaatteita, hiustuotteita, t-paitoja, toppeja ym eikä ostokset olleet edes 100e. Tampereelta lentää Ryanair Lontooseen, meno-paluu lennot saa helposti alle satasella. Itse olen kampanja-aikoina saanut Ryanairin lentoja jopa 40e meno-paluu. Suosittelen todella! :) Kerranhan tässä vain eletään! Oi että, tässähän tulee itsellekin Lontoo-kuume vaikka vasta lokakuussa olin siellä viimeksi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin haluan taas Lontooseen! Äääääk!

   Poista
  2. Ehkä sitä joskus menen, mutta yksin siitä ei tuu mitään. Miehen vois ottaa mukaan kun se tuolla on käyny ni osaa vähän suunnistella. :) Mut katsellaan, ehkä viimestään sitten jos joku sponssaisi matkan?

   Poista
  3. Jokainen on joskus ensimmäistä kertaa Lontoossa, ja hyvin sujuu suunnistaminen.

   Ja nyt tulee kyllä vähän turhan usein vinkkejä sponsoreille. Älä elä elämääsi sen mukaan, että toivot sponssausta.

   Poista
  4. No kai sitä saa sponssausta toivoa. :) Ois se kyllä upea juttu. :)

   Poista
  5. Nyt vaan matkaan eikä mitään pihistelyjä! Mikä estää?!?!

   Poista
 2. Rakastat uimista ja siitä sanot joka paikassa. Kuitenkaan et käy kesäisin uimassa etkä uimahallissa. Otas ny itseäs niskasta kii ku ostit niitä helmauikkareitakin ja mene uimahalliin. Siellä on paljon muitakin ylipainosia ihmisiä (mä painan 152kg tällä hetkellä) ja kukaan siellä ei kato toisia. Mene ja nauti elämästäsi! Tee sitä mistä pidät!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis justhan mää viime kesänäkin kävin uimassa, kun merivesi vaan lämpeni tarpeeksi. Siitä on jopa todistusainestoa blogissa. :) Eikä mulla oo ku tasan yks helmauikkari!

   Poista
  2. Uimahalliin uimaan tai vesijuoksemaan siitä, jos kerta siitä tykkäät. :) kunto kohoaa, kilot karisee ja tulee hyvä mieli.

   Poista
  3. Montako kertaa kävit uimassa?
   Uinti on kyllä nivelille armollinen likuntamuoto, ylipainoisellekin. Voisit tykätä vesijumpastakin.

   Poista
  4. Miksi et käy talvisin hallissa? Miekin rakastan uimista, eikä kyllä tulisi mitään, jos voisin uida vain muutaman hassun kerran vuodessa.

   Poista
  5. En laskenut montako kertaa kävin uimassa mut joka päivä siellä tuli käytyä. Uinti on kyllä upea juttu mutta jotenkin en nyt van tuohon uuteen halliin tykkää mennä.

   Poista
 3. Siitä omakotitalosta.
  Kyllähän kaksikerroksisessa talossa voi olla sähkölämmitys (monissa omakotitaloissa onkin), joten jatka vaan haaveilua vinttikamarista.
  Meillä on ollut sähkölämmitys niin rivitalossa kuin nyt omakotitalossakin sekä molemmilla mökeillä. Kotona lattialämmitys sähköllä, mökeillä sähköpatterit ikkunoiden alla. Helppoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aijaa, no hyvä tietää. Mutta kuitenkin se neliömäärä tulee noissa usein vastaan, et ovat sitten kauhean isoja.

   Poista
  2. Ihan mielenkiinnosta kysyisin, että minkä lämmityksen sää luulit sitten vanhemmissa omakotitaloissa olevan...?

   Poista
  3. No kyllä mä oon nähnyt omakotitaloja joissa on lämmitykset: Sähköllä, maalämmöllä, öljyllä tai kaukolämmöllä. Uusimmissa taloissa se taitaa olla noita kahtaa ekaa enimmäkseen. Mutta jotenkin oon kuvitellut että tulee va-aaaltavat sähkölaskut kun on kahdessa kerroksessa.

   Poista
  4. Mitä isompi talo sitä enemmän lämmitettävää tilaa ja sitä suuremmat kulut lämmitykseen. Että sikäli Pipsa olet oikeilla jäljillä ajatuksissasi, että jos haaveilet suuresta kaksikerroksisesta talosta, niin kyllä sen lämmittäminen maksaa. Ja maksaa, vaikka lämmitysmuoto olisi mikä vain. Tietenkin jos saa ilmaiseksi puita lämmitykseen niin pääsee halvemmalla, mutta muuten.
   Toki talo voi olla pienehkökin ja kahdessa kerroksessa, mutta näissä ratkaisuissa rappuset vievät monesti suhteettoman ison osan talon neliömäärästä. Olen kanssasi samaa mieltä, että talon koko kannattaa valita tarpeen mukaan. Jos riittää pienempi, niin miksi maksaa turhaa eli turhista neliöistä ja niiden lämmityksestä?
   Eri lämmitysmuotoja suositaan eri aikoina, 70-luvulla öljy oli halpaa ja se näkyi omakotitalojen lämmitysmuotoja valittaessa. Kaukölämmön halpuudesta puhutaan, mutta ainakin täällä missä itse asun on kaukolämmön hintoja nostettu jo siihen tahtiin, että ei se enää kovin hinnalla kilpaile.
   Eri lämmitysmuotojen huolto/ uusimiskustannukset kannattaa myös huomioida, jos oikein tarkaksi alkaa. Tässä on itsekin tullut mietittyä taloasioita, vaikka en silti väitä itseäni miksikään alan asiantuntijaksi.
   Jollain se tupa on lämmitettävä ja kaikki maksaa, näin se vaan menee :-)

   Poista
  5. Joo, just tuota mä tarkoitan mitä Anonyymi 4.2. klo 12.59 kirjoitti.

   Meidän ei kannata ostaa mitään 150-200 neliön omakotitaloa koska siinä on liikaa hukkatilaa. Haluaisimme just sellaisen sopivan 100 neliön omakotitalon. Mutta niitä vaan on uutena todella vähän. Ja sellaisen jos saisi kahdessa kerroksessa, niin vautsi mutta harvemmin saa. Minkä kyllä ymmärrän.

   Miksi siis maksaa turhista neliöistä ja niiden lämmityksestä. Tätä ajoin juurikin takaa. :)
   Ja just sain kuulla että jos maalämmönkin ottaa nin 10vuoden välein saa uusia sen. Joten kun aloin laskemaan niin kaikkein halvin taitaa olla loppujenlopuksi sähkölämmitys kun siihe ottaa vielä avuksi varaavan takan ja ehkä ilmalämpöpumpunkin. Niillä saa sähkönkulutusta aika kivastikin alemmas.

   Poista
  6. Kaikkein halvinta on puulämmitys.

   Poista
 4. Miksi et halua lapsia?

  VastaaPoista
 5. Menkää miehen kanssa yhdessä matkalle! Mikä sen ihanampaa kuin yhteinen reissu! Tuskin on rahasta kiinni? Pitkä viikonloppu ei tule ainakaan kalliiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo rahasta kiinni mutta ei sinne silti tuosta vaan lähdetä.

   Poista
 6. Olipa kiva kuulla vastaus tohon mun kysymykseen "Miten sulla on noin hyvä itsetunto koulukiusauksesta yms huolimatta? Miten oot onnistunu siinä? Vinkkejä huono itsetuntoisille?" Tosi hienoa että oot päässy yli kiusaamisesta, oot todellakin upea nainen. :) Muahan siis ei oo koulukiusattu mutta mulla oli kotona tosi vaikeeta ja kärsin sen seurauksena edelleen monista mielenterveysongelmista ja itsetunto on ihan nolla. Kun joku kertoo joka päivä vuodesta toiseen miten perseestä sä oot niin hankalahan siitä on olla välittämättä ja väkisinki jossai vaihees alkaa itekkin uskoa. Toivottavasti joskus löydän samanlaisen asenteen ku sulla.
  Mulla tuli tossa yks päivä mieleen yks postausidea, kun sä tykkäät noista vaatteista ja pukeutumisesta niin voisiks tehä postauksen siitä että mikä sua inspiroi? Katotko paljo vaatejuttuja netis ihan muutenki ku ostotarkoitukses tai lueks aiheeseen liittyviä lehtiä/ katot tv-ohjelmia yms? Onko sulla joku jonka pukeutumista ihailet? Mitä haet sun tyylillä? Mua kiinnostais tosi paljo tälläset jutut.
  T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oon päässyt ylitse tuosta mutta kyllä mulla toki edelleen on hetkiä jolloin epävarmuus nostaa päätään. Tuo on totta, että kun päivästä toiseen jotkut hokee että oot kamala yms. niin sitä alkaa uskomaan siihen. Mut pikkuhiljaa ku pääsee pois siitä kamalasta ympäristöstä ja alkaa mantraamaan itselleen, ettei näin ole niin pikkuhiljaa se helpottaa. On varmasti heitäkin joilla tuollaiset ei ihan auta vaan pitää mennä ammatti-ihmisen puheille. Mutta pikkuhiljaa kuitenkin muutokset tapahtuu. Yhtäkkiä sä huomaatkin uskaltavasi tehdä jotain. :)

   Mä hei otan nuo sun kysymykset ylös, tästä kun voisi saada vähän pidemmänkin postauksen aikaiseksi. :) Kiitoksia!

   Poista
 7. Montako osaa näitä kysymyspostauksia tulee? :)

  VastaaPoista
 8. Siis annettiinko teiän koira piikille vai mitä? En tajunnut :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei annettu piikille vaan hän muutti äitini tutun luokse jossa eli ihan 15 vuotiaaksi saakka. 2005 tai 2006 syksyllä se sinne meni eli ei monta mukavaa vuotta täällä uudessa perheessä. Ja kun Tepi kuoli niin mä halusin tuhkat.

   Poista
  2. Aa ok :)

   Poista