6.4.2014

Saanko esitellä....

Moi! Mä oon Sevi

... Meidän perheen uusimman perheenjäsenen .... SEVI.

FIN* SatuMainen Chewits ("Sevi")
s. 16.12.2013
tyttö
Maine Coon
Mustasavu/valkoinen

Yllättävän hyvin olen saanut pidettyä tämän tarkoin varjellun salaisuuden kaikilta salassa. Kerrankin! Mä oon yleensä huono salaisuuksien pitäjä - omalta osalta lähinnä. Mut meille tuli nyt sitten se kolmas ja samalla viimeinen kissa. Tällä porukalla mennään!

Sevi saapui meille eilen ja täällä onkin ollut hulinata sen jälkeen. Siiri ja Zilla menivät aivan sekaisin - suhisivat jopa toisilleen mutta se alkaa jo pikkuhiljaa olemaan ohitse. Vaan menipä Sevi torniinkin nukkumaan - rohkea tytteli kun on. Selvästi kuitenkin alistuu Siirin sähinöille. Sohvan alle menee piiloon jos alkaa pelottamaan - sinne kun Siiri ei voi seurata perässä.

Lisää tyttösestä kunhan tuosta kotiutuu...

86 kommenttia:

 1. mitä teette tollasella kissalaumalla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No rehellisesti sanottuna, ei mitään. :)

   Poista
  2. Mitähän se mahtaa sinulle kuulua? Ei mitään. Hanki oma elämä. :)

   -Mimmu-

   Poista
  3. Ei kai kissalla yleensäkään mitään tehdä... He ovat lemmikkejä. Minulla myös on kolme ja minusta se on juuri täydellinen määrä kissoja. Tosin joskus, kun kaikki kolme plus vielä koirakin tekevät/haluavat jotakin yhtä aikaa, tuntuu, että tulee hulluksi. :D

   Poista
  4. Heh, mä kans odotan sitä hetkee ku nää kolme saa sen juoksuspurttinsa. :)

   Poista
 2. Anna kissalle kuitenkin joku oikea nimi... Sevi on aivan kamala, vaikka tiedänkin sen olevan lempinimi tuosta Chewitsistä. Perheenjäsen, joka tulee olemaan elämässäsi vielä kauan ansaitsee minusta kuitenkin ihan kunnollisen harkitun nimen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, kerrohan toki mikä sinun mielestäsi olisi oikeammanlainen nimi. :) Ihan kuin Sevi ei olisi oikea ja harkittu nimi. :)

   Poista
  2. Häh, Sevihän on hauska nimi, ja varsin kissamainenkin vielä. Ja esimerkiksi Sevi ja Zilla sopii oikein hyvin yhteen... Enkä oo kuullut ennen moista nimeä, se on vähän omaperäisempi kuin kaikenmaailman Nöpöt ja vastaavat...

   Poista
  3. Sevi on erikoisempi. Se meni siis ihan vain luonnostaa noin, että alettiin Seviksi kutsumaan. Ei siinä tarvinnut miettiä sen enempiä. :)

   Poista
  4. Meidän kissa on Nöpö...

   Poista
  5. Nöpö on ihan kiva nimi sekin. Mäkn tunnen pari Nöpöä. :)

   Poista
  6. Kai menet sanomaan ystävillesikin, että anna nyt noille lapsillesi jotkut oikeat nimet, jos ne eivät juuri sinua miellytä?

   Poista
 3. Onpas suloinen :) Hän on hyvin paljon samanvärinen kuin Zilla, onko jotain sukua Zillalle? Ihanat nuo valkoiset tassut, ihan kun olis töppöset tassuissa :D Suloinen pikkunen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole kumpaankaan kissaan vissiin sukua tai en ole katsonut oisko niillä joku kaukaisempi sukulainen sama. Mut Sevi tulee samalta kasvattajalta miltä Siirikin aikoinaan tuli. Väritys on samanlainen kuin Zillalla mutta ei kuitenkaan täysin sama. :)

   Poista
 4. Minusta tässä ei kyllä ole mitään järkeä. Molemmat aikaisemmatkin kissat on niin nuoria, ettei niiden luonteet ole tulleet kunnolla esille.
  Miksi tässä asiassa pitää olla niin älytön kiire? Miksette voi rauhassa tutustua nykyisiin kissoihin eka niiden tarpeisiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kuinka kauan sun mielestä pitää odotella että kissojen luonteet on tullut esiin? Ymmärtäisin tämän jos Siiri ja Zilla olisivat tulleet meille vaikka helmikuussa ja uusi pentu huhtikuussa. Mutta ovathan nämä kaksi isompaa meillä jo olleet ja taatusti on luonteet tulleet esiin. :)

   Poista
  2. Siiri ja Zilla ovat vielä pentuja - luonteet tulevat varmasti vielä muuttumaan.
   Kyllä minusta olisi kohtuullista ainakin vuoden tauko kissojen välillä, jokainen saisi silloin rauhassa kotiutua ja oppia talon tavoille. En ymmärrä miksi teillä oli niin kiire tämän asian kanssa? Miksi kissalle ei voi antaa aikaa ja huomiota ihan omana itsenään, ennenkuin haalii ympärille lauman?
   Minulla on itsellänikin kolme kissaa, eli en arvostele sitä, että otatte useamman. Minusta vaan jotenkin tuntuu, että teillä homma on karannut ihan lapasesta. Olette molemmat kuitenkin kissanpmistajina kokemattomia, niin en ihan ymmärrä onko kolmen kissan hankkiminen reilun vuoden sisään järkevää.

   Poista
  3. No jaap, me nyt teimme näin. Ei voi mitään.

   Poista
  4. Minusta on parempi, jos kissoilla ei ole kauheasti ikäeroa. Minulla on yksi vanha kissa ja kaksi nuorta ja se ei ole ihanteellinen ratkaisu. Nuorena kissat tottuu paremmin toisiinsa.

   Poista
  5. Juu, mäkin taisin jossain lukea että mieluummin suht samanikäisiä kuin niin että on 10v. ja sitten tulis ihan pentu. Kyllähän nekin taitaa tottua mutta ei tommosta 10v. enää mitkään hippastelut kiinnosta. :)

   Poista
  6. Miksi ajattelet tästäkin niin mustavalkoisesti? Se että antaa kissoille aikaa kasvaa rauhassa ei tarkoita että niillä olisi 10 vuotta ikäeroa.

   Poista
  7. Ja miksiköhän tämä asia haittaa sinua näin paljon? Sä teet niinku sä teet ja me teemme niinku me teemme. Kummastakaan tavasta tuskin on kissoille isoa psyykkistä haittaa.

   Poista
  8. Älä välitä nuista valittajista.. Ihan kuin sillä olisi jotain väliä vaikka siirin ja sillan luonteet olisi siltä jotenki pimennossa :D niin kaukaa haettuja nuo jutut että huhhuh. Mutta tsemppiä sevin kans!!

   Poista
  9. No eipä oo Siirin ja Sillan luonteet mitenkään ottaneet tästä takapakkia vaikka pentu taloon tulikin. :)

   Poista
 5. Vooi.. suloinen <3 Ja kiva lempinimikin minusta :)

  - Tilda

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suloinen tapaus on. Tuolla se nyt leikkii kun kävi ekat pisut tekemässä. :)

   Poista
 6. Noin pieni asunto ja kolme kissaa? Mielestäni lemmikin vapaus katoaa kokonaan, varsinkin kun pihakaan ei kuulu alueeseen.

  VastaaPoista
 7. Onnea uudesta söpöläisestä! :)

  Yleensä en harrasta tätä blogikommentointia, mutta arvasin, että tänne pitää ihmisten tulla ihme asioista pätemään. Ihan kun kissa nyt nimestään kärsisi :D Eläinihmisillä on aina ihmeellinen tarve keksiä epäkohtia toisten eläintenpidossa. Eiköhän Pipsan kissoilla ole ihan mainiot oltavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Joo, kyllä täällä on kissoilla oikein kissanpäivät. :)

   Poista
 8. Awws miten ihana :3 <3
  Ei auta yhtään omaa kissakuumetta...

  -ella

  VastaaPoista
 9. Onnea uudesta kissasta! :) Hauskan näköinen kisu ja kiva nimi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. On kyllä niin hupsu kisu ettei oo toista ollukkaa. :) Mut jokaien on onneks omanlaisensa. :)

   Poista
 10. Ihana Sevi <3 Älä välitä neg. kommenteista. Jokainen elää elämäänsä tavallaan :)
  -inkeri

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. En mä välitäkään, koska jokainen tosiaan elää elämänsä tavallaan ja me nyt mennään näin. :)

   Poista
 11. Ihana kisu <3 Onnea perheenlisäyksestä!
  Taivas näitä ihmisiä, yks valittaa nimestä, yks valittaa, että otetaan liian nopeasti uusi kissa jne. Mä en jaksais tollasta mollaamista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Reippaasti on tänään tutkiskellut paikkoja. :)

   Poista
 12. Se on kurjaa kun on kolme vanhaa kissaa ja sitten ne joutuu viemään piikille yks toisensa perään. Ja eläinlääkärikulut kohoaa pilviin... Ootteko vakuuttaneet kissat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan niinkuin me nyt miettisimme jotain piikille viemistä tässä tilanteessa.

   Poista
 13. mitä tämmöset rotukissat oikein maksaa? Kaunis kissa myönnettäköön vaikka en niin kissoista välitäkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sevi on kyllä nätti. Ihan näyttelytasoinen tytteli. :)

   Poista
 14. Kaunis on uusi tulokas!
  en vaan vieläkään oikein jaksa ymmärtää, miten ihmeessä ihmisillä on niin vähän omassa elämässä tekemistä, että tulevat tänne kommentoimaan kissan hankintaa tai nimeä...
  Upea väritys neidillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kilokiukuttelija.
   Minulla on tänään ollut paljonkin tekemistä ja ajottain jopa kiirellistäkin.
   Pipsan blogissa vierailu ja kommentin jättäminen vei minulta noin 3 minuuttia.
   Tekemisen tai elämän puutteesta ei siis ole kyse, halusin vain laittaa tällä kertaa
   tällaisen kommentin, se kun päällimmäisenä jäi kirjoituksesta mieleen. Aina en suinkaan täällä ikäviä negoja laittele, vaan olen kommentoinut positiivisesti useinkin.

   Olen se, joka valitti nimestä. Ja tosiaan kyseessä oli vain minun mielipiteeni. Itselleni nimet
   ovat niin tärkeä juttu ja Sevi ei minun mielestäni kuulosta miltään. Samankaltainen kuin esim. Kolu, Peva, Dovi tai Lusi. Minun korvaani tuollaiset eivät kuulosta nimiltä, vain tavuyhdistelmiltä. Ymmärrän, että jonkun muun mielestä ( kuten Pipsan) Sevi ei kuulosta lainkaan huonolta, vaan sopivan kissamaiselta. Jos Pipsa tahtoo kissansa nimetä sillä nimellä, niin ei minulla ole siihen sen enempää sanomista. Mielipiteeni vain ilmaisin.

   Miksi ei saisi antaa myös sellaisia mielipiteitä, jotka eivät ole positiivisia?
   Ajattelen kuitenkin Pipsan ja muidenkin ymmärtävän, että kyseessä on vain yhden ihmisen näkemys, jota ei siksi kannata niin vakavasti ottaa. Kaikkiahan ei voi miellyttää...

   Poista
  2. No ehkäpä tässä ajatellaan sitä että kukapa sitä nyt tykkäisi kuulla että on antanut rakkaalle lemmikilleen tai vaikka lapselleen jonkun mielestä kamalan nimen. Mulle ei tulisi mieleenkään sanoa kenellekään että hei, onpas kamala nimi sun kissalla/koiralla/lapsella yms. Jos sun mielestä Sevi on mitäänsanomaton nimi, niin pitääkö tuollaista mielipidettä välttämättä sanoa? Mun mielestä ei. Mielipiteitä saa sanoa jotka eivät ole positiivisia mutta kun joskus keikutaan siellä vedenrajassa että onko jotakin asiata soveliasta sanoa. Ja ei, en mä ottanut mitenkään nokkiini jos nyt sinun mielestäsi Sevi oli kamala nimi. Musta se on ihana nimi ja parhaimpia lempinimiä ovat ne, joita ei edes mieti vaan sitä vain alkaa kutsumaan toista jollakin.

   Poista
  3. Miun nimi on Suvi :( Pitäisiköhän vaihtaa se joksikin joka kuulostaa ei-niin-mitäänsanomattomalta tavupötköltä, vaikkapa Suvistiina tai Suvilallica.

   Hyvä on nimi ja upea kissa!

   ps. Mun koirat ja kissat on niinkin älyttömiä kuin Huttunen, Töppers, Gertrud ja Piuha :D

   Poista
  4. Oi eeeii mitkä nimet. Siis ihanat! Varsinkin toi Töppers. Onko muuten noiden nimien takana jotain tarinaa?

   Poista
  5. Huttunen sai nimensä siitä laatikkoviinistä, Töppers oli Marienhof-sarjassa joku putkimiestyyppi ja meidän piti alunperin hankkia sen niminen minipossu mutta hankittiinkin toinen koira :D Gertrud eli Kerttu-kissa vaan "tuli mieleen ja kuulosti kivalta", ja Piuhan piti olla rotta (nimi tuli siitä rotan hännän olemuksesta) mutta kun joulun alla meille tupsahti kissanpentu niin Piuhahan siitä tuli. Rottaa ei näillä näkymin ole tulossa, saati possua :)

   Eli ei todellakaan mitään syvempää merkitystä noilla nimillä :P

   Poista
  6. No onhan tuossa jo tarinaa. :) Kuka teidän joukon pomo on?

   Poista
 15. Ulkoilutatteko kissoja ollenkaan? Mielestäni kissa on sellainen eläin, jonka pitäisi päästä päivittäin ulos. Teillä vaihtoehtona on valjaat, tai ulkotarha. Elämä pelkästään neljän seinän sisällä ei ole elämää. -micaela

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ulkoilutamme kissoja valjaissa, päivittäin. Että turhaan olet huolissasi. :)

   Poista
  2. Apua, meidän kissoilla ei oo elämää:D! Täytyy varmaan alkaa pakottamaan ne ulos, kun nyt kauhusta kankeina tarrautuvat kynsillä kiinni kun yritetään niitä valjaissa saada ulos. Joo, onneksi se on vaan sun mielipiteesi, Micaela. Pahempiakin kohtaloita varmaan on.

   Poista
 16. Sinulla on ihana uusi kissanpentu äläkä välitä sitä, että ihmiset haukkuu sen nimeä. Oli minunkin vanhemmilla kun lapsi olin, sen niminen kissa kun Mahki. Eikö niin, että Mahki on vielä erikoisempi nimi kuin Sevi? Ei kissa nimestään kärsi vaikka nimenä onkin Sevi tai vaikkapa Mahki. Ja sinä hoidat hyvin kissojasi, se joka morkkaa täällä sinun kissanhoitotaitojasi on sinulle vain kateellinen koska hän ei itse voi hankkia kissaa koska on allerginen niille. Luin netistä että jossakin perheessä oli kissa nimeltä Käpytikka. Onnea uudelle kissalle ja Pipsan kiusaajat, oletteko itse niin täydellisiä että teillä on varaa haukkua pipsaa? Eiköhän meissä kaikissa ole ne omat juttunsa mitkä ehkä joitakin ärsyttää mutta jokainen saa toimia kuten haluaa. Annetaan kaikkien kukkien kukkia tässäkin asiassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, enkä todellakaan välitä mistään nimen haukkumisesta. Eipä oo niiden kissa :)

   Poista
 17. Voi että mikä söpöläinen!!! Onnea perheenlisäyksestä. :D Mun mielestä Sevi on hauska nimi.
  Mä en tajua sitä kun sanotaan että kissa ei voi olla onnellinen sisällä. Mulla on tosiaan viis kissaa ja meillä on aika pieni kaksio, mutta ihmiset sanoo jatkuvasti että nämä on kyllä maailman onnellisimmat kissat. Mä en oo töissä/koulussa enkä luultavasti menoskaa, me ollaan täälä melkein koko ajan yhdes, nytkin yks istuu näppiksen vieres. Nämä syö lempiruokaansa ja saa usein herkkuja, nää tulee kaikki toimeen täydellisesti ja me leikitään ja nukutaan porukalla. Kissoilla on tää paljo kaikennäköistä viihdykettä ja kesäisin me laitetaan sellanen hyttysverkko oveen ja kattellaan hetki maailman ,menoa. Kattoa nämä tykkää sielä ja ikkunalla mut ketää ei kertakaikkiaan huvita mennä ulos. Koskaa eivät edes yritä tai vihjailekkaa mitää siihen suuntaan. Näistä moni on "saanu" ollakki ulkona ennen meille tuloa, mutta silti ei kiinnosta mennä sinne enää. Valjais oon joitaki joskus koittanu mut ne ei halua.
  T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Niin on noitakin kissoja jotka ei tykkää ulkoilla vaan viihtyvät sisällä - toki kissalla on hyvä olla maisemanäköalaa. Meilläkin aamusti oikein vaaditaan että avatkaa ikkunat siis sälekaihtimet et päästää kattoo lintuja. :)

   Poista
 18. Voi apua miten herttasen näkönen minityyppi. :)

  Mullekin tuli mieleen, että toivottavasti olette vakuuttaneet kissat (olettaen, että kissoille on jonkinsortin hoitokuluvakuutus olemassa, kuten koirillakin). Meillä on vanhahko koira, joka joutuu isoon (ja kalliiseen) leikkaukseen ja juuri selvittelen saammeko vakuutuksesta osan leikkauskustannuksista takaisin. Tällasia juttuja ei osaa ennustaa, eikä etenkään pennun kanssa tule ehkä mieleen, että kaikenlaista pulmaa voi vastaan tulla.

  Iloisia hetkiä kissojen kanssa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Herttainen pentu onkin. :) Mitä nyt välillä ujostelee, mut eiköhän se tuosta. Ihan turhaan ootte huolissanne mistään vakuutusasioista.

   Poista
 19. Paljonko maksaa maine coon-pennut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rekisteröity Maine coon rotukissa maksaa 800-1000e väliltä.

   Poista
 20. Onko ihan totta, että teillä on kolmisen tonnia laitettu noihin kissoihin rahaa? Tai siis sitten kaikki kiipeilypuut ja erikoisruoat ja lelut päälle! Kissojahan nyt saisi ihan ilmaiseksikin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on yhteen kisaan laitettu 1800e rahaa, +tietenkin asian mukaiset ruuat, kiipeilypuut, hiekat, lelut, yms. Hurja juttu. Kissoja sais kyllä ilmaiseksikin, mut harvemmin/ei koskaan tätä haluamaani rotua.

   Poista
  2. Oi mun mielenkiintoni heräsi. Minkä rotuinen kissa teillä on? Tuon hintaisia taitaa olla nuo vähän harvinaisemmat kissat. Korat, Abessianialainen tai Bengali. Tiedän kun ollaan katseltu noita rotuja. :)

   Poista
  3. Meillä on näyttelytason sfinx neiti. Huomasin kun katselin kasvattajan kuvia, niin olitte olleet samassa kissanäyttelyssä siellä Porissa(?). Meidän kissan isä on näyttelyissä menestynein lajinsa kissa. Saas nähdä innostutaanko näyttelyihin itsekkin joskus.
   Onnea uudesta kisusta, voin vaan kuvitella mitä revittelykohtauksia siellä tulee olemaan ;)

   Poista
  4. Oi teillä on Sfinx. Joo, tuttu rotu on. :) Ai oliko teidän kissanne kasvattaja tuolla esittelynäyttelyssä missä mekin? Ohoh, pieni maailma. :) Käykäähän ihmeessä näyttelyissä, vaikka kerran katsomassa mimmosta se meno on. :) Itse ainakin tykästyin vaikkei me näillä kisuilla mitään aktiivista näyttelyä varmaankaan meinata. Jos kasvattaja tykkää näyttelyttää enemmän niin miksei. :)

   Poista
  5. Eiköhän se ole jokaisen oma asia, mihin sitä rahaa laittaa ;) Ilmaiseksi kun ei saa rotukissaa, sekarotuisia kylläkin. Vaikka kissan saisi ilmaiseksi, menee sen hoitoon rahaa.. Kumma juttu että vielä tänäkin päivänä kissaan ei saisi yhtään kohdistaa suurempaa rahanmenoa, mutta auta armias jos koiran ostat pikkuhinnalla :D Onnea Pipsalle tulokkaasta, on aivan suloinen! :)

   Poista
  6. Eläimen kuin eläimen hoitoon menee rahaa. Itsekin makselin tuossa jokin aika sitten 400e eläinlääkärilaskun.

   Poista
  7. Eli maksatko sinä kaikki kissoihin liittyvät laskut?

   Poista
 21. Voi kun on suloinen minikissi <3 Onnittelut tuoreelle "äipälle" ja "iskälle" perheenlisäyksestä ;) Teillä tulee riittämään vauhtia ja vekkuleita tilanteita tämän neitikolmikon kanssa. Mutta mikäs sen mukavampaa!

  Pitihän se arvata että uusi tulokas aiheuttaa negatiivisia kommentteja, en vaan tajua miksi pitää arvostella pennun kutsumanimeä ja kyseenalaistaa sinun päätöksesi kolmannen kissan ostamisesta? Mölyt voisi pitää siellä mahassakin, you know. Mutta koirat haukkuu ja karavaani kulkee, joten älä Pipsa välitä vaan nauti täysillä nykyhetkestä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Suloinen on kissi. Vielä ei vauhtia ole ollut kun tutustutaan paikkoihin. :) Mut eiköhän viikon kuluttua voida jo mennäkin. ;)

   Poista
 22. Antaako pikkuinen silitellä itseään? :) On se kyllä söötti, tekis mieli paijailla. Joko Siiri ja Zilla ovat tottuneet tai tottumassa uuteen tulokkaaseen? Eikös Siirillä ja Zillalla mennyt aikaa ennen kuin tottuivat toisiinsa, nyt kai jo ihan hyvää pataa ovat. Vai ovatko? :) Ei ole enää Zilla se "uusi tulokas" kun Sevi saapui taloon :D Ihana kisu ja ihana nimi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Antaahan toki. Kehrää ja puskeekin. :) Eivät ole vielä kunnolla tottuneet, Siiri enemmän on uteliaampi mutta kun menee lähemmäs niin voi sähähtää. Zillalla ja Siirillä tais viikko mennä tottua mutta ovat nykyään todella hyvissä väleissä.

   Poista
 23. Söpö kissa. Se vain nyt rupesi jänskättämään, että miksi sen ostaminen oli tarkoin varjeltu salaisuus?
  Ja keneltä? Ostitko kissan yllätyslahjaksi miehellesi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Siis tarkoin varjeltu salaisuus lähinnä täältä blogista. :) Vai että yllätyslahja miehelleni, joo olisikin. :)

   Poista
 24. Onnea uudesta tulokkaasta <3 Ihana kissa neiti :)
  _AaP

  VastaaPoista
 25. Ooo... Onnea! :)

  VastaaPoista
 26. Kissoja saa tosiaan ilmaiseksikin, mutta kissan pito ei ole ilmaista, siksi ei paljon kannata ostohintaa miettiä. Meillä on 6 kissaa, jotka on ilmaiseksi saatu (otettu kissoihinsa kyllästyneiltä ihmisiltä) ja niihin menee keskimäärin 250 e kuussa rahaa, joskus ehkä vähän vähemmän ja jos eläinlääkärissä on käytävä tms niin helposti saattaa mennä vaikka tuplaten tuo summa.

  Minusta pieni ikäero kissoilla on siinä mielessä hyvä ainakin nuorilla kissoilla, että niillä on leikki- ja painikavereita. Meillä kolme nuorinta kissaa joilla on ikäeroa vain reilu vuosi ovat muodostaneet todella toimivan tiimin. Vanhemmat kissat ovatkin jos sitten iäkkäämpiä ja kun laumassa oli vasta yksi nuorempi kissa se selvästi kaipasi kaveria painileikkeihin. Vanhempia kissoja se ei kiinnostanut. Voi sitä kissapojan onnea kun taloon tuli vielä kaksi pentua ja siten löytyi leikkikaveri!

  Kuutta kissaa en ehkä suoranaisesti suosittele kenellekään, mutta kolme on vielä ihan kohtuullinen määrä. Sen perusteella mitä olet Pipsa keronut kissojesi hoidosta täällä niin hoidat varmasti kissojasi hyvin ja harkiten. Huolestuneiden kannattaisi ennemmin olla huolestuneita niistä kissoista jotka lisääntyvät vapaasti, joita ei ikinä käytetä eläinlääkärissä ja ruokinta on ruoantähteitä tai ehkä jotain viljapainotteista kuivaruokaa.

  Kissat ovat ihania eläimiä ja hyvä että niitä osaavat jotkut arvostaa :) Kohtalaisen vaativia ne ovat myös, ruokintaan ym on perehdyttävä ja opeteltava kissan kieltä, että osaa tulkita lemmikkiään.

  Pieneenkin asuntoon saa kissoille tilaa kun tekee sitä ylöspäin erilaisilla kiipeilypuilla ja tasoilla. Meillä kissat saavat tosin hyppiä vapaasti myös kaappien ja hyllyjen päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kuusi kissaa. Mimmosia? Mä oon aina innostunut kuulemaan lukijoiden kissoista. Mikäs se ihanampaa ku kuulla kissanomistajien kertomuksia ja vaihdella kuulumisia. :) Ja kyllähän kissaan saa rahaa menemään - en edes oo laskenu mitä kuussa menee kun laskee ruuat, hiekat, lelut, vitskut, vakuutusmaksut ja sensellaiset. Että vaikka kuinka ois ilmainen kissa, niin eläminen kuitenkin maksaa. :)

   Ja itse olen kans kuullut että mieluummin pienillä ikäeroilla kuin isolla. Vanhempia kissoja ei tosiaan enää tuo leikitys ja riehuminen niin kiinnosta. On huomattu tosi monen kissan kohdalla.

   Joo, ihan turhaan kyllä ihmiset huolehtii meidän kissojen hyvinvoinnista. Kyllä täällä paijataan kissoja, syötetään laadukasta ruokaa ja muutenkin pidetään hyvää huolta. Et on niitä sellaisia kissoja jotka ihan oikeasti tarvitsisivat huolestumista enemmän kuin minun kissat. :)

   Mua oikein muute nauratti yhtenä päivänä ku vastasin Sillan vaativaan naukasuun et joo joo, tullaan tullaan. :) Kyl sen oppii tuntemaan mikä on mitäkin. Ja meillä kans saavat hyppiä kaappien ja hyllyjen päällä. Mä en estä kissaa tekemästä tuollaista, mikä tulee sille luonnostaan. :)

   Poista
 27. Ihana Sevi :) Kivat nimet kaikilla kisuilla. Harkitsitteko minkään muun rotuista kissaa tällä kertaa? Mä oisin varmaan ottanut erivärisiä, valkoisen, punaisen ja harmaan :) Lähteekö noista kovasti karvaa? Siivoushulluna en tykkäisi siitä, mutta olen huomannut että lemmikin omistavia ihmisiä se ei haittaa yhtään. Vielä piti kysyä että voiko kissoja jättää pihalle vapaana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei me olla enää muuta rotua harkittu sen jälkeen kun Maine cooniin päädyimme. :) Eikä tuo värityskään ole tärkeä, mutta kieltämättä Sevi sopii tänne joukkoon todella hyvin. :) Kyllähän näistä karvaa lähtee mutta koska harjaamme näitä joka päivä, niin ei lattioilla ei pahemmin karvoja vilise. Ja näitä kissoja (tai muitakaan) ei voi jättää pihalle vapaana - maalla vähän ehkä eri asia kuin kaupungissa mutta en mä maallakaan kissaa laskisi tyystin vapaaksi. Meidän kisut ulkoilee valjaissa.

   Poista
 28. Mun mielestä Pipsa hoitaa kisunsa varmasti ihan loistavasti :) Näkeehän sen jo postauksissa miten paljon pipsa kissoistaan välittää ja rakastaa :) Onnea uudesta naperosta, vaikuttaa aivan ihanalle! Ja pipsa, terkkuja ;)

  VastaaPoista