5.5.2014

Olohuoneen pikku uudistusPäätettiin viikonloppuna laittaa uudet tuulet tuulemaan meidän olohuoneessa. Oltiin jo hetken aikaa mietitty että heivaisimme ne isot mustat kaiuttimet pois ja nyt sitten vapun aikana alettiin toteuttamaan suunnitelmaamme. Eli...

Televisio kiinnitettiin seinään sille tarkoitetulla seinäkiinnikelaitteella sekä kipsilevyankkureilla jotka pystyvät kannattamaan n. 60kg verran. Laitettiin mieluummin reilummilla ankkureilla ettei missään vaiheessa voi mikään antaa periksi.


Television omat äänet oli melko surkeat niin päädyttiin ostamaan tuollainen Soundbar tuohon yläpuolelle. Nyt äänetkin kuuluu kirkkaasti. Sitten mieheni vielä taiteili tuollaisella jutskalla johdot siististi piiloon. Luo muuten tilasta avaramman tällä tavalla. Tykkään! Eikä tällä hetkellä ole mietteissä tukkia tuota television alapuolta millään sisustushömpällä. Siiri vähän oli hämillään kun vietiin sen vartiotorni (siis kaiutin) pois.

Ostimme samalla uuden kahvinkeittimenkin kun mies sanoi ettei vanha enää kuumenna kahvia. Enkä ihmettele sillä se vanha kahvinkeitin on ainakin 11 vuotta vanha (on se vanhempi) Saimme siis hyvän syyn ostaa Moccamasterin, vihdoin ja viimein. Saimme myös vanhoille kaiuttimille, vahvistimelle ja muutamalle huonekalulle uuden kodinkin, nimittäin siskonpoikani luota kun hän muuttaa tänne Poriin ensi kuun alussa ja tarvitsee noita tavaroita. Joten mukavaa päästä noista turhista tavaroista näinkin helpolla eroon.


39 kommenttia:

 1. Selkeää ja siistiä. Hyvä. Kissa- ja koirataloudessa tulee aina eteen mahdollisimman helppo siivottavuus. Mitä enemmän helppoja pintoja sitä parempi. Täällä olen itsekin vähän karsimassa:)
  Victoria

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä se on vaikka ei se vanhallakaan ollut hankala siivottava. :) Mut saavatpahan kissat vetää rallia vähän pidemmälle. :)

   Poista
 2. Hih, mie ensin luulin et tv:n päällä on vatupassi jonka avulla asettelette tv:n suoraan :) Vähän mua häiritsis nuo näkyvät pistorasiat kyllä tossa alla seinässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, melkeen vois sellaiseksi kyllä luulla. Mut kyllähän me sitä vatupassiakin käytimme että saimme suoraan. :) Joo, tuo pistorasia tuossa on kyllä muttei se silleen mua haittaa. Ainakaan vielä. Tiedä mitä sitä vielä tulee tehtyä mutta ainakin tällä hetkellä tykkään pitää sen ilman mitään.

   Poista
 3. Hei mistä tuo tarra on? Ihan sairaan ihana! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana se kyllä on. :) Ja täältä on saatu: http://www.designtarrat.fi/

   Poista
 4. Tulin ylilaudalta ihan vartavasten sanomaan, että hyvä asenne ja tyyli! Tsemppiä ja kaikin puolin arvostusta! Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai sieltä tulit. :) No kiva kun poikkesit morjestamaan. :) Ja kiitoksia sanoistasi. :)

   Poista
 5. Eikö teidän pitänyt muuttaa pois tosta kämpästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei. :) Mut eihän sitä koskaan tiedä, kai me tästä joskus muutetaan. :)

   Poista
  2. Etkös tässä joku aika sitten kertonut, että olette hankkineet omakotitalon ja muutatte väliaikaisesti kerrostaloon. Ja mainitsitko myös, että olisitte jo saaneet myytyä rivarinne??
   Oliko se tsoukki vai aprillipila vai haave vain?

   Poista
 6. Kivalta näyttää! Tosi avaraa ja valoisaa. :)
  T. Virpi

  VastaaPoista
 7. Sinä puhut sisustushömpästä, mutta kyllä tuo systeemi selkeästi kaipaisi jotakin tasoa alapuolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, justhan tuosta sellainen taso vietiin pois joten ei uutta tilalle viemään tilaa. Ja kokeiltiin kyllä tason kanssa mutta ei, oli kamala sen kanssa.

   Poista
 8. Kapea ja matala valkoinen taso tuohon alle ei olisi yhtään hullumpi, jos alkaa sille tuntua, että kaipaa jotain :). Millään suurella tai tummalla ei kyllä tosiaan kannatta tuota uudistusta pilata!

  VastaaPoista
 9. Telkkari on nyt entistä enemmän olkkarin tärkein asia - onko näin? Etkö kaipaa kodikkuutta ja muutakin kuin kovia juttuja?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en nyt tiedä että se tärkein, koska harvemmin telkka kuitenkaan katotaan. :) Kodikkuus, mitä se on? ;)

   Poista
  2. Kodikkuus - niinpä niin!

   Poista
 10. En tiennyt et tommosia on olemassa!!!

  Mistä ostitte? Voiko tuohon yhdistää siis niin että stereotkin kuuluisi tuota kautta??

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Gigantista ja ei vissiin voi yhdistää.

   Poista
  2. Ihan siis vain telkkarin ääniä varten?

   Poista
 11. siis wau! tosi tyylikästä, tykkään! :)

  VastaaPoista
 12. Tyylikästä on:) Minulla sisustaja-hamsterilla myös varmasti tulisi tuohon telkkarin alle jokin taso, johon laitella sitä sisustuskrääsää:D Mutta tyylikäs noinkin jos pelkistetymmästä tykkää. Tuo soundbar on muuten tosi tyylikäs. Tuon tyylisen voisin huolia meillekin, me kun käymme mieheni kanssa aina aika ajoin keskustelua siitä, minkälaiset äänentoistolaitteet ovat hyvännäköiset ja mitkä taas kaikkea muuta..:D Meilläkin olkkaria varten uusia sisustussuunnitelmia - vain toteutusta vailla.. ja äkkirikastumista:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jokainen toki tekee sellaisen kodin mistä itse tykkää. Eihän sitä koskaan tiedä mitä me taas innostutaan tekemään. Ei vaan olla kovin sellaisia että kuukauden välein innostutaan mut aina välillä. :) Soundbar on tosiaan tyylikäs ja nyt ei tartte olla mitään lattiakaiuttimia. Mitään isoa biletystä tuolla ei saa aikaseksi mutta eipä sellaiset ole tämän ikäisenä enää niitä tärkeimpiä. :)

   Poista
 13. Kivalta ja valoisalta tosiaan näyttää. Tuo seinätarrakin näyttää vielä kivalta :) Voi siiriä kun yhden lempipaikoistaan menetti, mutta eiköhän hän keksi uuden paikan vielä :) Fatboyn päältäkin näkee kivasti jos takatassuilleen nousee :)

  Mistä nuo kattovalaisimet muuten on? Varmaan oletkin jo kertonut, mut nyt vasta pistivät silmään. Kivan näköisiä, sopii olkkariinne todella hyvin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huomasin myös ekaa kertaa nuo lamput. Olen miettinyt saman tyylisiä/tyylistä meille. Onko nuo miten helppo pitää puhtaana? Pyyhitkö ihan mikroliinalla vai? Onko pölyn kerääjiä? Meillä allergiaperhe, siksi mietin, että kävisikö tuollaiset edes meille? Mitä tuumit?

   Poista
  2. Kai me Siirille joku uus paikka keksitään tai joku uus taso. Katsotaan nyt. Uudelta kiipeilypuultakin toki näkee ulos. Fatboylta näkee kyl kans jos kaksin tassuin seisoo mutta ei siinä voi oikein löhötä ja katsella samalla. Sitä Siiri tykkäs kaiuttimen päällä tehdä. Nukkua ja valvoa. :)

   Valaisimet on Anttilasta ja ihan pölyhuiskan kans huiskin sillon tällö. Ei oo kyl mikään paha pölynkerääjä mut toki jonkin verran.

   Poista
 14. Tosi kivan ja tyylikkään näkönen! :)
  Ite varmaan kans kaipaisin ehkä jotain pientä ja matalaa vaalea tuohon alle mihin laittaa jotain nättiä, mutta toisaalta, saiskohan sellanen kissataloudessa edes olla kovin kauan rauhassa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se varmaan rauhassa saisi olla, tosin jos se on matala taso niin ihan taatusti joku kissoista mieltää sen nukkumapaikaksi. :)

   Poista
 15. Ei ollenkaan pahan näköinen, vaikka telkkari tuntuu olevan liian ylhäällä. Alas jää niin tyhjä tila, ja sisustustarra alkaa hassusti suoraan telkkarista. Kajarihomman olisi voinut (ulkonäön puolesta) laittaa telkkarin alapuolelle, käytännössä ehkä ei? Heh, sori tilityksestä, tärkeintä että te tykkäätte. Ehdottomasti plussaa, että jättikajarit lähti. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se olisi sopinut sinne alas, tai olisi joo mutta mä en ois tykännyt siitä. Halusin sen tuohon ylös. :) Ja oon tykännyt kun tuohon alas jää tuollainen tyhjä tila. :)

   Poista
 16. Jätätkö kaikki kommentit julkaisematta, joista et pidä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä - sellaiset jotka koemme asiattomiksi. Moni nimittäin tekee sen virheen että kommentoidaan ensin asiallisesti mutta loppuun on pakko päästää se aivopieru joka sitten evää pääsyn blogiin.

   Poista