23.6.2014

Juhannus 2014


Meillä oli hieman erilaisempi Juhannus mitä yleensä - tällä kertaa käänsimme auton nokan kohti Tamperetta ja ystäväpariskunnan kotia. Aamusti oli jonkin verran liikennettä ja heikkohermoisia autoilijoita - muutaman kerran sai pelästyä ja kirotakin paria autoilijaa kun tekivät niin vaarallisia ohituksia. Mihinköhän ne mahtaa unohtaa aivonsa kun istuvan auton rattiin? Munkin piti niin lukea uusinta Yön talo -sarjan kirjaa mutta koko matkan ajan seurasin muutamaa törttöilijää ja lähestyessämme Tamperetta katselin enemmän vain maisemia. Varsinkin Mouhijärven ihanat maisemat kiinnosti. Se kiinnostaa aina.Me veimme piffit ja maggarat kun taas ystäväni oli tekaissut suussasulavan salaatin lisukkeineen. Todella hyvää ja piti ottaa santsiannoskin vaikka se osottautui vähän turhaksi sillä ekasta lautasellisesta tulin jo täyteen. Onneks siinä pidettiin pieni tauko jonka jälkeen oli vuorossa kahvettelut - itse en kahvia juonut vaan keskityn nautiskelemaan ystäväni tekemää jäätelöä. Kanelijäätelöä. Kokeilkaa muuten ihmeessä, ohje löytyy täältä. Todella hyvää! Mä tykkään nautiskella ystäväni tekemistä ruuista ja jälkkäreistä. Se vaan osaa tehdä niin hyvää ruokaa. Sitten lopuksi meille tarjottiin lasilliset jääviiniä. En ollut aiemmin moista juonutkaan mutta ihan hyvää, makeaa viiniä.Käytiin vähän käppäilemässä ja suunniteltiin mun tulevaa Tampereen reissua. Edelleen on päivät vähän hakusessa mutta selvisi ettei ystäväni voi ihan koko päivää olla kanssani joten sain hyvän mahdollisuuden ehtiä näkemään muitakin ystäviä joita Tampereella asustelee. Mä oon aina tämmönen että yritän saada mahdutettua niin paljon kaikkea yhteen päivään. Onneksi ei Tampereella mitään nähtävyyksiä tarvitse katsella kun ne on nähty jo silloin kun siellä asustelin. Ja mitään ei juurikaan tarvitse shoppailla että ihan vaan nauttia ystävien seurasta sekä päästä tapaamaan lukijoita.


Sitten alkoikin kello lähestymään pikkupojan nukkumaanmenoaikaa joten päätettiin siinä samalla sitten lähteä itsekin kotiinpäin. Oli kyllä ihanaa viettää Juhannus noin. Kummipoikaki on kovasti kasvanut mutta nyt on alettu vähän ujostelemaan - hymyillään ja sit ujostellaan. Niin söpöä! Saatiin kaikessa rauhassa ajella takaisin Poriin, ei ollut juurikaan liikennettä. Piti vähän leikkiä uuden objektiivin kanssa ja napsia kuvia - yllättävän hyvin onnistui vaikka liikkuvasta autosta kuvasin. Vanhalla kittilinssillä ei olisi tuohon onnistunut. Kotona odottelikin sitten kolme hyvin tuohtunutta kissaa jotka samantien käveli vessaan asioille kun me saavuttiin kotiin. Mitenkäs teidän Juhannuksenne meni?


47 kommenttia:

 1. Niin että kuka se on liikenteessä heikkohermoinen, sekö joka säikkyy ohittavaa autoa vai sekö joka uskaltaa ohittaa, eikä jää köröttelijöiden perään keräämään jonoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ööö? Miksi sinä väännät asian tuollaiseksi? En minä tuollaisista säikkymisistä ja normaaleja ohituksia tarkoittanut vaan nimenomaan sellaisia ettei huomioida ollenkaan vastaatulevaa liikennettä. Siis tehdään tyhmänrohkeita ohituksia - esimerkiksi ohitetaan mäessä missä ei missään nimessä saa ohittaa koska et voi tietää tuleeko sieltä toiselta puolelta auto vastaan. Ja kyllä siinä parilla autolla jäi aika hilkulle ettei ois törmännyt vastaantulevan kanssa kun ohitellaan väärissä kohdissa. En siis todellakaan tarkoittanut että ohittamine itsessään ois väärää - ainoastaan se hetki sille ohitukselle. Ohittelimme mekin köröttelijöiden takia mutta emme todellakaan lähteneet ohittamaan montaa autoa ja vielä keltaviivan kohdalla.

   Poista
  2. On kyllä ihme kommentti. En voi sietää niitä tyyppejä, jotka vaarantavat liikenteessä muiden hengen tekemällä idioottimaisia valintoja. Jos itsensä haluaa tapattaa liikenteessä, niin ok, mut menis helvetti muualle missä ei ole muita ihmisiä.

   Poista
  3. Niin, ois pitänyt napata rekkari ylös mutta kun suhahti niin nopeasti ohitse ettei oikein ehtinyt reagoimaan. Valkoinen bemari se ainakin oli. :) Tarttis tommosilta vuodeks kortti kuivumaan ja ehkä jopa autokoulu uusiks. :)

   Poista
  4. Joo, kyllä mä sun pointtis ymmärrän, mut tosiasia on, että ne köröttelijät siellä niitä vaaratilanteita aiheuttavat kun niitä pitää ohitella, jos ei ole rohkeutta ajella reipasta tahtia, niin kannattais varmaan harkita julkisia.

   Poista
  5. Miten ne köröttelijät voi aiheuttaa vaaratilanteita? Mä en ymmärrä. Toki se ärsyttää että joku menee 60 kun rajoitus on vaikkapa 100. :) Mutta kyllä se on se huimapääjannu joka lähtee esim. mäessä ohittamaan kuin se köröttelijä. :)

   Poista
  6. Onko se köröttelyä jos ajaa rajoitusten mukaan? Taitaa olla yleinen harhakäsitys, et pitäis aina ajaa pikkuisen ylinopeutta. Ja perseessä kiinniroikkujat onkin jo ihan omaa luokkaansa.

   Poista
  7. Jos se köröttelijä ajaa 60 km/h tiellä jossa suurin sallittu nopeus on 100km/h, niin se ei ole liikenteen sujuvuuden kannalta järkevää. Hän aiheuttaa sillä vaaratilanteita, että hänet joutuu ohittamaa juuri sen liikenteen sujuvuuden vuoksi.

   Ei se ensimmäinen ruuhkaa aiheuta, vaan se toinen joka ei uskalla ohittaa :)

   Poista
  8. Köröttelijät ja maisemien katseliat aiheuttaa vaaratilanteita sillä, että keräävät jonoa peräänsä, eivätkä ymmärrä siistyä tien sivuun ja päästää nopeampaa liikennettä ohi, siksi niitä ohituksia tehdään, jos ei joku sitä tiennyt..Eikä se ole harhakäsitys, että pikkasen ylinopeutta ajetaan, se on sitä sujuvaa liikennettä ja maan tapa.. Mäessäkin voi aivan hyvin ohittaa, jos näkyvyyttä on tarpeeksi ja tuntee autonsa suorituskyvyn.. Nyt sitten varmasti joku herne nenässä ilmoittaa, että köröttelijöilläkin on oikeus tulla tielle köröttelemään, tottakai on, mutta pitää sitten vaan hyväksyä ne ohittelijat ja riikkarin soittajat ja perässäroikkujat, jotka haluavat ohi.

   Poista
  9. Nopeutta ei saa edes hetkellisesti ylittää ohitustilanteessa. Tämä on ihan maan laki... Kannattaisi tarkistaa faktat ettei tee itsestään ihan pelleä. Junttimaista tuollainen ajattelu.

   Poista
  10. Ei kuulu auton rattiin ne, jotka ajavat jatkuvasti ylinopeutta, mutta eivät myöskään ne, jotka eivät uskalla ajaa nopeusrajoituksen sallimaa nopeutta. Kaikenmaailman mopoautot ja muut hidastelijat vaikuttavat oikeasti aika negatiivisesti liikenteen sujuvuuteen ja turvallisuuteen.

   Poista
  11. Ei tarvitse ajaa kuin 2km/h alinopeutta, niin perässä on ihan varmasti hetken päästä jonoa ja jonossa on aina joku, joka pyrkii ohi, koska haluaa ajaa rajoitusten sallimaa nopeutta. Ohittamista ei ole liikennesäännöissä kielletty.

   Poista
  12. No köröttelijöihin sen enempää kantaa ottamatta sanoisin nyt sen että kyllä ne väärin ohituksia tekevät ovat niitä vaaratekijöitä liikenteessä. Sekä hurjaa ylinopeutta menevät. Ohittaa saa aina mutta voisi katsoa sen tilanteen ettei vaaranna toisten henkiä.

   Poista
  13. Oliko sun henki vaarassa? Hui kauheeta!

   Poista
  14. Miksi tuollainen asenne? Ja ei, ei minun vaan vastaantulijan joka sillä hetkellä sieltä tuli kun eräs lähti hulluna ohittamaan. Ja sillä hetkellä letka meni ihan normaalien rajoituksien mukaan.

   Poista
 2. Mikset laittanut jotakin kesäisempää vaatetta juhannuksen kunniaksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä oikein ollut kesäiset ilmat, että ois voinu laittaa. :)

   Poista
  2. Onhan sulla muitakin neuleita kuin musta!

   Poista
  3. Mitä vikaa mustassa on? Kyllä kesälläkin voi mustaa käyttää, varsinkin kun tuo tunika on vaaleampi. Kokonaisuus ratkaisee ja tässä ovat osat ja värit kohdillaan. Pipsan punainen tukka tulee hienosti esille tämän asun kanssa.

   Poista
  4. Ööö... kyllä mulla nyt suurinosa neuleista on mustia. :)

   Poista
 3. Kielikukkanen kertoo : viikonpäivät, juhlapyhät ja kuukaudet kirjoitetaan pienellä (lauantai, juhannus, joulu, lucianpäivä, elokuu).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi herra isä taas

   Poista
  2. Luulisi merkonomin/toimistotöitä tekevän osaavan kirjoittaa oikein. Kyllä itseänkin häiritsee kun kirjoitetaan väärin.

   Ihmettelen myös sitä asiaa, kun lehtijutussa sanoit, että olet asunut koko ikäsi Porissa vaikka olet kuitenkin asunut myös Tampereella?

   Poista
  3. No kukin ärsyyntyy mistäkin. Tiedän mä niitäkin jotka ärsyyntyy jos on vaikkapa yksi pilkku väärässä kohdassa. Sellaisille mä haluankin sanoa että CHILL! :) Kun teksti ei ole mistään lehdestä, niin pienet virheet vaan tekee siitä inhimillisemmän. Varsinkin pienet virheet. Eri asia jos jäsennykset sun muut ois ihan totaalisesti pielessä.

   Ja kyllä mä toimittajalle sanoin asuneeni Tampereella mutta oiskohan ollu vaan yksinkertaisempaa sanoa että oon koko ikäni asunut Porissa? Mene ja tiedä. Vaikka noinkin voidaan toisaalta sanoa koska en asunut siellä Tampereella kovinkaan kauaa.

   Poista
  4. Aika yksinkertaista olisi sanoa, että olet asunut lähes koko ikäsi Porissa.

   Poista
  5. Totta, niin olisi mutta koska en itse kirjoittanut tekstiä niin..

   Poista
 4. - Ihan mukava muutos tuolla ylhäällä. Mutta raiskaa aika pahasti silmiä. Itselläni ainakin väriyhdistelmä sattui silmiin :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkää en tykkää tosta kun nuo laatikot on harmaina vaikka yritin vaihtaa niiden väriä mut ei. Ainoastaan kun hiiren vie päälle niin muuttuu punertavaksi. No toiv. joku viisaampi tulee kertomaan miten tuon harmaan saa pois. ;)

   Poista
 5. Kittilinssilläkin saa ihan hyviä kuvia! Eiköhän se ole enemmänkin taidoista kiinni...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sillä saa hyviäkin kuvia, etten mä sitä suinkaan sano. Mutta kyllä noista kuvista valovoimakkaampia tulee kun vanhalla linssillä sai jotain f/4 kuvia pienimmillään. Ja myös se taustan sumennus on isompaa uudella kuin vanhalla. Mut tokihan jokin ammattilaiskuvaaja saa otettua vaikka mimmosella linssillä hyviä kuvia. :)

   Poista
 6. Kivalta vaikutti teidän juhannus ja pöydässä hyvännäköiset herkut :) Itse vietin juhannuksen äitini kanssa, myös vähän herkuteltiin ja katsottiin paljon vanhoja elokuvia. Jotenkin juhannus ja vanhat elokuvat kuuluu yhteen, vaikka ei tuo myrskyluodon maija kotimainen elokuva olekaan :) Mut suomalaisia katseltiin myös, kului aika kuin siivillä niiden kanssa.

  Ajattelin josko lähtis itsekin tässä Tampereella käymään ens viikolla. Koskikeskuksessa nyt ainakin ja sitten pyöris siinä kaupungilla. Jos menis junalla ja tulis bussilla takasin, sais käppäillä ensin siinä kaupungilla ja sit koskikeskuksen kautta bussiin ja kohti kotia. :) Sellainen "kesäloma" reissu...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ja kiva juhannus kyllä olikin. :) Kuulosti kivalta tuo teidänkin juhannus. Voi kun itsekin voisin katsella äidin kanssa tuolla tavoin elokuvia ja jutella niitä näitä jne. Hei sun pitää vähän odotuttaa tulisit Tampereelle silloin kun minäkin. Jos et uskalla miittiin tulla, niin ihan voitas kaksistaankin nähdä?

   Poista
  2. Miksi et sitten voisi äidin kanssa katsoa elokuvia ja jutella niitä näitä?

   Poista
  3. No äitiä ei oikein elokuvat innosta ja juttelutkin.... on ne joskus kivoja mutta ei aina.

   Poista
  4. Voihan sitä Tampereella käydä kaksikin kertaa :D Mutta, niin joo se miitti. En ole tosiaan varma uskallanko tulla paikalle silloin kun väkeä on paikalla enemmänkin mutta voishan sitä kahdestaankin nähdä jossain vaikka pikaisesti. Tätä täytyy ihan miettiä, voinhan mä toki Tampereen reissua lykätäkin kuukaudella, olishan se kiva nähdä jos samana päivänä Tampereelle suuntaamme :) Laittelen sulle sähköpostia vaikka lähempänä sitä miittiä, kunhan se päiväkin ensin varmistuu yms. :)

   Poista
  5. Voihan toki kaksikin kertaa. Ja juu, sitä mä aattelin et jos et uskalla ihan miittiin tulla niin onnistuu se näkeminen kaksistaankin. :) Mut laittele mulle sähköpostia kunhan tuo päivä selviintyy mullekin.

   Poista
 7. Ihanat ruuat!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todella hyvännäköisiä nuo ruokakuvat. Ihan ammattikuvaajan tasoa. Usein ruoat, epäilemättä herkullisetkin, näyttävät valokuvissa sellaiselta mössöltä, että ei tekisi edes mieli maistaa. Mutta nämä on todella onnistuneita kuvia. Nam!

   Poista
  2. Voi kiitoksia. :) Kuvista on tullut paljon kehuja :)

   Poista
 8. Ihanat ruuat ! Mitä kaikkea tuossa on? Mitä sillin vasemmalla puolella, leipäjuuston takana on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ootas ku luettelen vasemmalta oikealle. :)
   Grillisalaattia, kurkkusinappisalaattia, perunaa kattilassa, sen vieressä keitettyä kukkakaalia. Kukkakaalin alla ruohosipuli-tillivoikastike, jonka alla on leipäjuustopalasia. Sitten on jotan silliä, punasipulia, iso salaattilautanen ja sen vierellä makkaraa ja pihvia. :)

   Poista
 9. Oi ihanan näköiset tarjoilut! Tosi hieno toi salaatti.
  Mä en jaksanu tehä juhannuksena mitää, ostin vaan kissoille paljo herkkuja ja vietin aikaa niitten kans. Olin juhlimas just joku reilu viikko aiemmin niin ei kertakaikkiaan jaksanu.
  Mutta kuules, mä selailen tässä Asoksen alea ja sielä on paljo tän tyylisiä kenkiä: http://www.asos.com/New-Look/New-Look-Jigsaw-Two-Part-Point-Flat-Shoes/Prod/pgeproduct.aspx?iid=3786261&cid=1931&sh=0&pge=3&pgesize=36&sort=3&clr=Coral tulit heti mieleen, noi olis tosi kesäiset mut luulis pysyvän jalas? :)
  T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Ja toi ystävän tekemä salaatti oli upea ja sairaan hyvää. :) Mitäs herkkuja ostelit kissoille? Me ollaan annettu Primacatin jotain kanapalasia. Siiri tosin ei saa saada niitä. Mut ei sitä kiinnostakkaan. Itseasiassa tommoset kengät ei sovi mulle, kun astun pikkusen flinttaan ni tarvii olla sivuillakin tuet. Siks en voi esim. flipfloppeja käyttää. :)

   Poista
  2. Meillä oli tonnikalaa ja kinkkuleikkeleitä ja sit noita Whiskasin lihatikkuja ja niitä Dreams herkkupaloja. Onko Siirillä joku allergia vai miksei se sais syödä niitä?
   Höh, ompa sulla hankala jalka. :D Mä jo innostuin ku tuola oli vaikka mitä hienoja tommosia.
   T. Virpi

   Poista
  3. No en tiedä, voi olla allergia koska ei olla lähdetty sitä sen enempää tutkimaan. Tuntuu menevän kaikista kanajutuista maha sekaisin. Mutta kaikki muu kyllä menee, paitsi ei lohi ja kalajutut. Niissä sama juttu et sekasin menee. Joo, mulla on hankala jalka. :)

   Poista
 10. Meillä oli aivan ihana juhannus. Aurinkoista ja aika lämmintäkin. Tehtiin pitkä fillariretki eväiden kanssa ja sitten oltiin piknikillä puistossa - skumppaa, patonkia, juustoja, hedelmiä ja suklaata. Saunottiin tuntikaupalla ja istuttiin pihapaljussa.

  VastaaPoista