18.8.2014

Norjan reissu - 12.8.2014 - Päivä 1 - Viking GraceMe päätettiin jo kesäkuussa että lähdetään viikoksi Norjaan ihastelemaan maisemia. Pääkohteena Geirangerin vuono. Tuota sitten odotettiin kuin kuuta nousevaa ja 12.8. se päivä sitten saapui kun me startattiin auton nokka kohti Turun satamaa ja siellä odottavaa Viking Gracea.


Automatka meni mulla lähinnä lueskellessa mutta Raision kohdilla aloin katselemaan maisemia ja odottamaan satamaan pääsyä. Jonne päästiin hyvin ilman navigointia. Porteilla oltiinkin sitten ekojen joukossa joten odotusta oli luvassa. Näin Baltic Prinsessan tulon ja sen jälkeen sitten Viking Gracekin saapui ja me päästiin laivaan.


Heitettiin tavarat hyttiin joka muuten oli todella kiva, ei sellainen ikävä koppi missä aikaisemmin oon risteilyillä ollut. Seiskakannella sijaitsi joten ihan hyvässä kohdassa. Tuolta sitten lähdettiin yläkannelle katsomaan kun laiva lähti satamasta kohti Tukholmaa. Lähtö täytyy aina nähdä ja samalla vilkuttaa.


Tuolta menimme sitten Gracen "Shopping Worldiin" katsomaan olisiko siellä mitään ja mä sain valita itselleni uuden hajuveden - Escadan Taj Sunsetin sitten valitsin. Tuliaiset päätettiin ostaa vasta paluumatkalla. Pyörittiin ja tutkailtiin itse laivaakin kun ihan uus tuttavuus oli meille, mutta kun on kerran ollut ruotsinlaivalla niin on nähnyt ne kaikki. Olihan siellä siis paljon uuttakin eli hytit hyvässä kunnossa ja WIFIkin toimi siellä melko hyvin. Sitten mä tykkäsin siitä asiasta että tuo laiva ei enää samalla tavalla saastuta kun kulkee LGN-kaasulla.


Sitten mietittiin että missäs sitä voisi syödä ja kierrettiin siinä sitten mahdollisia paikkoja läpi. Päädyimme menemään Frank'siin ja valittiin sieltä tuttu ja turvallinen hampurilainen cokiksella. Mut kyl yllätys oli iso kun tajusin että mimmonen möhköburgeri sieltä tulikaan syötäväks. Ihan jäätävän iso mutta sillä sai kyllä masun täyteen. Ruokailun jälkeen siirryttiin takaisin hyttiin ja mentiin unille kun aamusti aikainen herätys js pi-iiitkä ajomatka Osloon.


Ja tähän loppuun nopeat videokoosteet päivästä.

Matka jatkuu....

12.8.2014 - Päivä 1 - Viking Grace
13.8.2014 - Päivä 2 - Oslo
14.8.2014 - Päivä 3 - Geiranger (Videseter)
15.8.2014 - Päivä 4 - Geiranger
16.8.2014 - Päivä 5 - Karlstad
17.-18.8.2014 - Päivä 6 - Tukholma


41 kommenttia:

 1. Hyvä pipsa! Matkailu avartaa :)

  VastaaPoista
 2. Hieno video, lisää odotellaan :)

  VastaaPoista
 3. Missä teidän kissat oli reissun ajan?

  VastaaPoista
 4. Pakko nyt kyllä ihmetellä, että miksi ostit sen Escadan tuoksun jos sinulla kerran on jo se tuoksu siinä Escadan viiden tuoksun setissä?

  Muuten tosi kiva nähdä, että piipahditte reissussa. Mekin ajateltiin ensin lähteä Norjaan nyt kesän lopulla mutta päädyttiin vaan kotimaan matkailuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No siis ne paketissa olevat tuoksut ovat 4ml - eihän se kauaa kestä. :) Ja mulla on ollut tarkoituskin ostaa isommat pullot niistä tuoksuista joista tuosta paketista tykkään. :) Olisitte menneet vaan Norjaan, kyl siel on niin paljon kauniimpaa. :)

   Poista
 5. Oi että Norja<3 Tykkään aivan mahottomasti tuosta kauniista maasta. Kesäisin ajellaan Norjaa ristiin rastiin ja käydään vaeltamassa ja telttailemassa. Tahon asumaan sinne joskus johonkin oikein kauniille paikalle Pohjois-Norjaan <3 Mä vaeltelisin päivät pitkät etsien aina vaan kauniimpia paikkoja :)

  Tykästyittekö te Norjaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tekisin varmaan samaa jos oisin jossain vuoristossa. :) Siel on kattottavaa ja ihmeteltävää. :) Juu, tykästyimme. :)

   Poista
 6. Voi kun kivalta kuullostaa teidän reissu! Mä vähän aattelinkin, että johonkin ootte menossa kun passin hait. :) Mäkin haluisin käydä Norjassa joskus. Gracekin on vielä kokeilematta, en oo vuosiin laivalla käynyt. Sekin olis kivaa pitkästä aikaa! Ootan innolla lisäosia matkasta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta eikai Norjaan tarvitse passia?

   Poista
  2. Ei Norjaan passia tarvitse, mutta jotain kuitenkin pitää olla millä todistaa henkilöllisyytensä. Ja passihan sopii siihenkin tarkoitukseen hyviin. Eihän sitä kukaan koskaan Norjaan mennessä kysy, mutta jos sattuisi joskus kysymään..

   Poista
  3. ei tarvitse, mutta tarvii virallisen henkilöllisyystodistuksen mikä tuo passi on (ajokorttihan ei ole, mutta Pipsalla ei moista tainnut ollakkaan).

   Poista
  4. Joo, ei voinu mies ihan tyystin yllättää kun mulla ei ollu mitään voimassa olevaa henkkaria. :) Muuten ois siis kuulemma vaa sanonu et pakkaa vaatteet jne mukaan et nyt mennään. :) Menkää ihmeessä Norjaan, se on niin kaunis paikka. :) Ja Gracekin oli upea laiva vaikka siis kaikkihan ruotsinlaivat on samanlaisia mutta se tässä oli erona et on ympäristöystävällisempi. :) Ja hytit hitusen isompiakin.

   Ja juu, ei Norjaan tartte passia mut joku voimassaoleva henkkari kuitenkin ja mä valitsin sitten passin kun ei sitä tiedä minne kuulemma ens vuonna ;)

   Poista
 7. Oi iteki ois kiva käydä Norjassa joskus!

  VastaaPoista
 8. Olen asunut Norjassa. Se on valtavan kaunis maa.

  VastaaPoista
 9. Kivalta kuulostaa matkanne, ja mukavaa, kun saitte isännän kanssa yhteistä lomaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, oli kyl kiva tommonen yhteinen loma. Teki kyl miehellekin hyvää saada pitää lomaa. :)

   Poista
  2. Hyvä että miehesikin malttoi pitää lomaa!

   Poista
 10. http://www.miesvastaanruoka.fi/wp-content/uploads/2013/08/AmericanDinner.jpg tossa on must jo iso burgeri/annos. Minusta tuo sinun syömäsi on ihan normaali kokoinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisitte nyt syöneet vaikkapa ramenburgerit ettei ihan niin tuttua ja turvallista aina!

   Poista
  2. Miksi sinun yhden pitää aina olla täällä neuvomassa miten muiden pitäISI tehdä? Olisitte sitä ja olisitte tätä, kyllä ihmisellä varmaan on oikeus itse päättää mitä haluaa esimerkiksi suuhunsa laittaa ;D

   vaikuttaa oikein kivalta reissulta. itsekkin olen suuntaamassa tukholmaan parin viikon kuluttua =)

   Poista
  3. Hmmm... ei siellä tainnut tuollaista Ramenburgeria olla. Ja juu, kuvan burgeri on ISO mutta kyllä tuo omanikin oli iso verrattuna niihin mitä joskus on syönyt.

   Poista
  4. Kyllä se oli, kun itse pari viikkoa sitten samaisella laivalla menin Tukholmaan. Oli tosi hyvää!

   Poista
 11. Mekin miehen kanssa ollaan suunniteltu tekevämme joskus vielä kunnon Norjan reissun, mutta vielä se on toteuttamatta. Tuolla Gracellakaan ei ole vielä tullut käytyä, varmaan ihan kiva laiva. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään, molemmilla. :) Vaikka onhan nuo ruotsinlaivat aina ruotsinlaivoja eli ei muuten oikeastaan mitenkään muuttunut. :) Uudempi vain. :)

   Poista
 12. Vai että Norjassa, tämäpä tuli yllätyksenä :) Kiva kun et kerro asioita etukäteen, vaan sitten tulee tälläisiä yllätyksiä yhtäkkiä :) Mielenkiinnolla jään odottelemaan seuraavia postauksia. Ja niitä kuvia matkan varrelta :)

  VastaaPoista
 13. hei mitä kameraa käytät kuviin ja videokuvaukseen .:) ja onko sulla joku kittiobjektiivi vai? olen aloittelija vasta :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ihan vaan joku Sonyn HD-videokamera (en muista mallinumeroa) ja kamerana + linssinä on Olympus E-PM1 ja Sigma 19mm f/2.8

   Poista
  2. Millä ohjelmalla editoit videot?

   Poista
  3. Ihan Windowsin omalla elokuvatyökalulla. :)

   Poista