26.9.2014

PipSan Porinat 53
68 kommenttia:

 1. Finnarin penkkien leveys on 43,5 cm.

  VastaaPoista
 2. Voi Pipsa! Et todellakaan (!) tarvitse toista penkkiä. Olen saman kokoinen kuin sinä, ehkä hieman isompikin, ja kyllä mahtuu penkkiin! Perse mahtuu hyvin, mutta joissain konemalleissa turvavyön kanssa joutuu pikkusen pinnistelemään ja runnomaan sen eturepun alle :D Mutta jatkopalojahan saa. Toi leffateatteripenkki on hyvä rinnaste. Eikun matkoille vaan! :) Mä voisin vaikka joku kerta lähtee sun kanssa reissuun, vaikka kiertämään kaikki Lontoon xl-liikkeet ;) Riippuen lentokentästä, baareja on, taitaapa olla jopa Tampereen kentällä vaikka se pieni onkin. Sieltä pääsee tosi edullisesti Lontooseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuota ei nyt voi tietää, ennenkuin itse kokeilee. :) Mut en usko, että se vyöjuttu on ongelma, sen jatkopalan takia. Enemmän just mietin et mahtuuko leveä peräsimeni siihen penkkii ja ettei aiheuttas ongelmaa virustoverille. :)

   Poista
 3. Noita housujahan myydään haaremihousun nimellä. Niitä ei pidä nostaa kainaloihin vaan haaran kuuluu roikkua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se kyllä missään vaiheessa roiku, edes Yoursin mallin päällä. :)

   Poista
 4. Toivottavasti perhejutut järjestyy. :)
  Kivat porinat ja hyvää viikonloppua sinnekkin!
  T. Virpi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivoa sopii, et järjestyy. Ja mikä haloo siitäkin voi vielä tulla. Mukavat viikonloput sulle kans!

   Poista
 5. Miks leikkautatte sevin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vastuullinen kissanomistaja leikkauttaa kissansa aina, jos ei aio teettää sillä suunniteltuja pentuja. Kissat saattavat karata ja tehdä vahinkopennut. Maailma on täynnä ihmisten hylkäämiä, leikkaamattomia kissoja jotka lisääntyvät holtittomasti ja aiheuttavat vahinkoa esimerkiksi ihmisten pihoille pissimällä nurkkiin ja häiriköimällä hihnassa ulkoilevia kotikissoja.
   Leikkaaminen (sterilointi/kastrointi) lopettaa myös kiimamouruamisen, joka on aivan kamalaa kuunneltavaa.

   Poista
  2. No juurikin noin, miten tuossa ylempänä onkin jo kommentoitu. Ja turhat kiimat vain stressaavat kissaa. Eli leikkuulla saadaan nekin pois.

   Poista
  3. Juu ja ainakin uroskissoilla kastrointi tai kastroimattomuus vaikuttaa nokkimisjärjestykseen. Itse tehtiin toisen kissan kohdalla aikoinaan se virhe, että venytettiin kastrointia ja sehän sitten pompottelikin tätä leikattua kissaa ihan kuus-nolla. Arvojärjestys ei perustunut reilulle pelille.

   Poista
 6. Siihen elokuvateatterin penkkiin ei ihan kyllä kannata luottaa. Ne ovat keskimäärin 23 tuumaisia (tai enemmänkin) ja lentokoneen 17-18. Eli minimissäänkin yli 12cm eroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä luotakaan, siksi haluaisinkin saada selville eri lentoyhtiöiden penkkien leveydet. Sillä jalkatilalla ei väliä, koska ei mun jalat niin paljon tilaa vie. Enemmän tuo peräsimen koko. ;)

   Poista
 7. Kun painoin 130 kg jouduin pyytämään pienemmissä lentokoneissa turvavyöhön jatkopalan, koska niissä on lyhyemmät turvavyöt. Isommissa koneissa vyö riitti. Penkkiin olen aina mahtunut, mutta kannattaa välttää keskipaikkaa, koska se on ahtain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä tiedosta, yritetään välttää :)

   Poista
  2. Ei voi suoraan rinnastaa koneen kokoon, esimerkiksi Flyben pienissä Helsinki-Kuusamo väliä lentävissä koneissa on pidemmät turvavyöt kuin esimerkiksi tavallisissa Finnairin lyhyen matkan lentojen koneissa.

   Poista
 8. Kiitos Pipsa kivoista porinoista! Tuo pinkki väri sopii sulle tosi kivasti. Kuule, täälä on iiiiison eturepun ja persuksen sekä leveät reidet omistava himomatkaaja (Yoursin vaatekoko 24) ja aina olen yhteen penkkiin mahtunu. Joskus tekee tiukkaa saada käsinoja viereisen penkin kanssa ihan alas asti, mutta senhän ei tarvi olla alhaalla kun nousussa ja laskussa ja muuten se voi olla ylhäällä. Säkin matkustat kaverin kanssa niin voitte pähkäillä niin, että sä saat joko ikkunapaikan tai reunapaikan niin ei tarvi pelätä, että valtaisit jonkun tuntemattoman paikkaa :D (Itse isona paljon lentäneenä olen todennut tämän käteväksi. Pienempi mies keskipaikalle ja itse mieluiten käytävän viereen...) Aina on turvavyökin mennyt kiinni ja monta kertaa olen kuullut ihmisten pyytävän jatkopaloja, se on kuitenkin ilmeisesti aika yleistä. Olemme lentäneet niin kotimaisilla kuin ulkomaisilla, eniten halpalentoyhtiöillä (Ryanair, Norwegian) ja vain kerran turvatarkastuksessa olen joutunut vähän noloon tilanteeseen, kun sain vastailla Espanjassa raskausuteluihin kieltävästi :D Ei muuta kun maailmalle! Voin sanoa, että jos matkailukärpänen puraisee niin se on sitten menoa. Jos haluat kysellä jostakin tarkemmin niin hihkaise blogissa niin laitan sulle vaikka sähköpostia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, pinkki väri ainakin piristää mieltä. :) Kauhean moni pukeutuu niin tummiin väreihin, että itse tykkää vähän kapinoida sitä vastaan ja pukeutua pirteämmin. :)

   Kiitti tuosta selvennyksestä. Voithan sä laittaa sähköpostia, niin jatketaan keskustelua vaikka siellä. Mä kuulin että lyhyt lentojen lentokoneissa ois penkit kapeammat kuin pitkien matkojen lentokoneissa. Mahtaakoha olla noin?

   Poista
 9. Mä oon ainakin aina mahtunut lentokoneen penkkiin ja vyöstä jää säätövaraakin, joten kyllä säkin sinne mahdut! Reissuun vaan!

  Terv. nimim. 171cm/125kg

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan nyt, isoin juttuhan tässä on tuo jännittäminen. :) Siis se lentäminen. :) Oon nin samanlainen kuin veljeni. ;)

   Poista
 10. Näinkö sinut tänään ulkoiluttamassa koiraa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli varmaa kaksoisolento, sillä mulla ei ole koiraa. :)

   Poista
 11. 175 cm ja 140 kiloa. Aina olen penkkiin mahtunut enkä koskaan ole tarvinnut jatkopalaa. Ainut ongelma on ollut se, että edessä oleva "hylly", jolle tarjotin lasketaan ei ole mahtunut alas asti :) Ei kun reissuun vaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tuota "hyllyä" pakko laskea? Siis lyhyillä lennoilla, pidemmillä sen nyt ymmärtää jos syödä haluaa. :) Tosin mä luulen etten saisi ruokaa alas. :) Jännittäis liikaa.

   Poista
 12. Tuolta http://www.seatguru.com/ näkee jokaisen koneen penkkien leveydet. Sitä aina itse katselen ja kauhistelen kun matkalle lähden. Joissain euroopan lyhyillä lennoilla mies on saanut auttaa turvavyön kanssa mutta kiinni on aina mennyt. Eniten tosiaan ongelmia lyhyillä lennoilla sen pöydän kanssa. Pitkillä lennoilla turvavyöt usein pidempiä, joten ne menneet kiinni ongelmitta. Mutta kokemusta löytyy jonkin verran, koska lennän noin viisi kertaa vuodessa (joo, tiedetään, vähän tää monen mielestä on, mutta lomat ei vaan riitä enempään) ja joka kerta suurin jännityksen aihe on juuri tuo turvavyö. Mutta Lontoossakin ihania pluskoon liikkeitä ja liikkeitä missä hyvä valikoima pluskoon vaatteita. Amerikkaa kyllä suosittelen, koska siellä ehdottomasti paras valikoima liikkeistä. Ja hinnat tietysti niin paljon halvemmat kuin Euroopassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tuosta linkistä, siellä oli hyvää tietoa. :)

   Mut jos mie uskallan lentokoneeseen, niin ei se shoppailu kyllä ensimmäisenä mielessä. :)

   Poista
  2. Mutta jos uskaltaa lentokoneeseen saakka niin shoppailusta saa muuta ajateltavaa. Itse pelkään korkeita paikkoja todella, mutta lentokone menee niin korkeella, ettei sitä oikeestaan edes tajua. Pilvenpiirtäjät on mulle ollut pahimpia.

   Poista
 13. Minä oon painanut lihavimmillaan 155kg Ja hyvivn mahduin istumaan penkkiin. Hyvät Porinat taas oli. Mua alkoi naurattaa tuo ku kerroit nuin tarkasti nuista arkirutiineista:) kiitos ku sait piristettyä Masentuneen päivää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, sitä pyydettiin arkirutiineja niin miehän annoin. :)

   Poista
 14. Hei! Itse olen 163 cm/ 98 kg ja kerran hieman hikoilutti, kun turvavyö meni just ja just kiinni. Kone oli muistaakseni joku tanskalainen ja tuntui joka suhteessa ahtaalta. Silloin kyllä ajattelin, että apua, olenko minä niin lihava, että kohta pitää pyytää jatkokappale turvavyöhön. Mutta se oli tosiaankin vain sen yhden kerran. Finnairin koneissa ei ole ollut mitään ongelmia.

  Mutta minulla olisi sinulle ehdotus. Nimittäin voisit tehdä retken siihen uuteen Yours-myymälään ja tsekata sen valikoimat. Sinullahan (jos kellä) on asiantuntemusta koskien Yoursin tuotteita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää nyt katsoa teenkö mitään retkeä.

   Poista
  2. Tee ihmeessä pieni retki Mänttään. Sinne ei sentään tarvitse lentää.
   Saat varmaan ilmaiseksi jotain kun kerrot, että voit mainostaa blogissasi ko. putiikkia.

   Poista
 15. Hyvä ehdotus! Porista ei ole Mänttään kuin 200 km.

  VastaaPoista
 16. Suosittelen ottamaan kaksi penkkiä, itse olen vähän suurikokoisempi ja vaikka peppu mahtuisikin sinne penkkii myös kädet ja vatsa pullistaa vierustoverin penkille mikä on epämukavaa toiselle. Siksi otanki aina 2 penkkiä ettei toinen ihminen joudu hinkkaa mun olkapäätä vaste.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No asiaa varmaan kannattaa kysyä lentoyhtiöltä että mitä he suosittelevat. :) Ja saahan sen hinnan kuulemma takas, jos lentokone ei ole täynnä. :)

   Poista
 17. Olin painavimmillani 160kg, pituutta samanverran sentteinä. Jatkopala vyöhön ja tuttu kaveri vieripenkille niin ihan hyvin sujui, noinkin isona, vaikka pöytää ei alas saanutkaan, ku tarjottimet laittaa toisinpäin, mahtuu 2 samalle pöydälle. Eli matkaan vaan, Pipsa!

  VastaaPoista
 18. Kiva että ajattelet myös muista, ja onhan se itsellesekin kivempaa jos suoraan otat sen 2 penkkiä. Kyllä ne ihmisten kokemukset isojen matkustajien vieressä on kaukana mukavasta, kun sentään on siitä paikastaan maksanut eikä sitten mahdu siihen kunnolla toisen vyöryessä omalle puolelle, ja vieruskaverin vatsa ynnä muut osat koskee koko matkan omaa kroppaasi.. :P Muutoin eikun matkalle vaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se näinkin, mutta en mä usko että mun tapauksessa ainakaan vatsa koskee vieruskaverin kroppaa. Tai no, en tiedä miten nuo on suunniteltu mutta eipä mun vatsa koske bussissakaan vieruskaveriani. :) Ehkä sitten jos on vieläkin isompi.

   Poista
  2. Kyllä ne kyljet ja paksut käsivarret kummasti vie sitä vieruskaverin tilaa. Varsinkin käsivarret, eli penkki ei oo ongelma vaan nimenomaan se että yläkroppa tarvitsee tilaa. Tulet sen koneessa huomaamaan.

   Poista
  3. No käsivarret mä ymmärränkin, että vie tilaa.

   Poista
  4. Miksi tästä puhutaan aina vain paksujen ihmisten kohdalla? Jos on pitkä, raamikas mies vieressä (ihan normipainoinen) niin yhtälailla sen käsivarret sieltä tulee puolelleni, mutta ei heitä silti käsketä ostamaan kahta penkkiä.

   Poista
 19. lentävä dumbo30.9.2014 17.03

  Kiva että joku puhuu rehellisesti tuosta lentokonejutusta. Oikeesti oon itekki miettinyt että mitä jos ei mahukaan sinne. Oon kuullu, että Finnairilla on joku lentopelko keskus josta saa apua. Että voisko sieltä kysyä aiheesta ja ne vois kertoo. On varmaan tottunut siellä hölmöihin kysymyksiin. Sitten semmonen vielä, että kun oot siivooja, niin ootko törmännyt työpaikalla lutikoihin? Luin vaan yhtä blogia jossa oli puhe siitä että siivoojat siivoo lutikoita. Yök.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai on heillä tuollainen, kiva. Kyllähän sieltä varmaan voi kysyä, en tiedä. :) Mutta kyllähän lihava nyt koneeseen mahtuu - mahtuuko yhteen penkkiin, niin sitä ei voi tietää ennenkuin kysyy tai kokeilee. :) Ja enpä ole lutikoihin törmännyt koska en hotellia siivoa. :)

   Poista
 20. Monesti olet sanonut ettet pidä matkustelusta ja ettei se oo sun juttu.
  Eli suomeksi sanottuna sä et vain uskalla mennä painosi vuoksi lentokoneeseen kun pelkäät ettet mahdu istuimiin? Jonka lisäksi sun paino ei tietenkään millään tavalla rajoita värikästä elämääsi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, ehkä sinun suomeksi se on noin mutta mun suomeksi se on niin, etten edelleenkään pidä matkustelusta mutta asioista on hyvä ottaa selvää. :) Varsinkin nyt kun kaverit on alkanut vähän painostaa reissuun lähtemisen kanssa. :) Enemmän mä siis jännitän sitä lentokoneeseen menemistä ja lentämistä yleensäkin. En varsinaisesti sitä että mahdunko, koska tosiaan - aina voi ottaa sen kaksikin paikkaa. Joten siis, eihän se paino rajoita?

   Poista
 21. Mulla on tullut samanlainen fiilis siitä miksi et pidä matkustelusta, koska nyt oot kuitenkin paljon puhunut matkustelusta. Penkkiin mahtuminen ei oo ongelma, vaan nimenomaan se, että leveyssuuntaan tarvitsee tilaa. Ja sulla nimenomaan tilaa vie käsivarret ja vatsa, joten vieruskaverillakin on ahdasta.

  Sulla on sellainen tapa, että jos on jotain mitä luulet että et voi tehdä niin sanot ettet siitä pidäkään :) Kun laihdut niin tulet varmasti esim. pitämään farkkuja ja mahdollisesti esim. pitempivartisia saappaita, nyt on helpompi sanoa monesta asiasta ettet tykkää koska paino vaikuttaa niin pukeutumiseen kuin tekemiseen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No fiiliksiähän saa tulla vaikka mistä, mutta onko ne aina just oikeita? Kuten ylläkin selitin, en mä edelleenkään matkustelusta niin välitä, että ei musta mitään monta kertaa vuodessa matkaajaa tule vaikka nyt tässä puhelenkin että otan asioista selvää. :) Ja nimenomaan tuo kaveri mut vähän sai ehkä innostuttua, mutta nyt se on jo laantunut. Ja ajatus lentokoneeseen menosta kauhistuttaa, ei sen takia että mahdunko vaan että IIIIK, ollaan helvetin korkealla pilvissä. :) Mut tuota mahaa en ymmärrä, et miten se voi vieruskaveria haitata - käsivarret joo, mutta maha? Sehän menee eteenpäin, siinä tapauksessa se ihme tarjotinjuttu ei välttämättä tuu sopivasti. Onko noiden penkkien välissä muuten tilaa minkä verran?

   Mut voin sanoa, että pitkävartisia saappaita ja farkkuja en tuu pitämään vaikka paino laskisikin. No melko varmasti voin sanoa ainakin näin. Koska kyllähän mulle farkut nykyisinkin menee, pitää olla vain isompi koko, mutta ei niitä päälläni näy. :)

   Poista
  2. Siksi sanon että vatsa on koneessa hankala koska tokihan se istuessa leviää myös sivulle :) Koska jos on iso vatsa niin useimmitenhan se on iso joka suuntaan, myös leveyssuunnassa :) Penkin ja istuimen välissä ei juurikaan ole tilaa.

   Poista
  3. Miten paino vaikuttaa farkuista tai saappaista pitämiseen :-o?? Itse ainakin pidin molempia reilusti Pipsaa isompana. Nyt kun olen pienentynyt, pidän tosi vähän farkkuja ihan vaan kun ei tee mieli käyttää.

   Oma elämä ei ainakaan ole muuttunut laihtumisen myötä. Ennen saatoin käyttää tekosyynä painoa ja suunnitella, mitä teen sitten kun laihdun. Nyt tajuan, etten vaan ole kiinnostunut tietyistä jutuista.

   Poista
  4. Oon jotain kuvia koneen sisältä katsonut, niin kyllä niissä jonkinlainen rako näkyisi penkkien välissä olevan. Siksi vähän ihmettelinkin tätä osumista. Siis käsivarret varmaan pakostikin osuu.

   Mulla noiden saappaiden pitäminen on hankalaa siksi koska paksut nilkat. Mutta vaikka mulla ois sirot nilkat, pienet jalat jne. niin tuskin siltikään käyttäisin mitään saappaita. Koska en niistä ihan oikeastikaan tykkää. :) Mut toki sirommat jalat helpottas muiden kivojen kenkien käyttöä. :) Muttei se silti elämääni rajoita. :)

   Poista
  5. En nyt halua pelotella mut lentokoneessa on oikeasti aika vähän tilaa. Penkit on useimmiten (turistiluokassa) kiinteissä riveissä, ja yksittäisiä paikkoja erottaa vain käsinoja. Edessäolevan penkkiin ei myöskään hirveästi ole välimatkaa.

   Poista
 22. Usko vaan noita aikaisemmin kommentoinneita. Kyllä sun pylly mahtuu penkkiin, MUTTA reidet, kädet ja vatsa on kiinni vierustoverissa. Ei lentokonetta voi verrata bussiin. T: pullukan vieressä matkustanut

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pitää vissiin uskoa, mutta silti ihmettelen tuota vatsaa että miten se voi olla. Tokihan se sivullekin vähän leviää mutta kyllä mun kädet ennen sitä on. :)

   Poista
 23. Tottakai sun kädet on ennen vatsaa mutta myös sen vatsan takiahan ne kädetkin on leveämmällä eli menee naapurin puolelle :) Voishan sulla olla paksut käsivarret mutta ei vatsaa jolloin mahtuis hyvin. Jos katsot kuvia itsestäsi niin ymmärrät, vatsan takia tarvitset tilaa.

  VastaaPoista
 24. Katsoin juuri kuviasi ja niiden perusteella sinun on todella vaikeaa mahduttaa edes sitä pyllyä lentokoneen penkkiin. Ei se rako siinä penkkien välissä mikään iso ole, joten olet aina vierustoverin penkillä. Suosittelen ehdottomasti varaamaan kaksi paikkaa, se on sekä itsesi että vierustoverin kannalta paras ratkaisu.

  VastaaPoista
 25. Juu, kyllä ahdasta lentokoneessa on itse kullakin. En ole varsinaisesti lihava vaan pitkä, pitkät raajat ja hartiatkin leveät. Polvet osuvat edessä olevaan penkkiin. Varsinkin syödessä saa kädet pitää aivan tiukasti kyljessä kiinni, jos syö haarukalla ja veitsellä. Ja vessareissut hankalia; toiset jonottaa ja toisten pitäisi päästä ohi. Mutta kannattaa varata paikat ennakkoon esim. missä vain 2 penkkiä vierekkäin ja läheltä wc:tä.
  Eikä lentopelon takia kannata jättää matkustamista: nousut pahempia, mutta ei kestä kuin jokusen minuutin ja muutenkin kone voi "hyppelehtiä", mutta se kuuluu asiaan.

  VastaaPoista
 26. Kyllä lentokoneessa oikeasti on aika ahdasta ihan normaalipainoiselle ja -pituiselle matkustajallekin. Oman penkin ja vieruskaverin penkin välissä ei tosiaan ole muuta kun käsinoja, eli vierekkäiset istuimet ovat käytännössä yhtenäistä penkkiriviä. Helposti siis kookkaampi matkustaja valtaa viereistäkin penkkiä. Tietenkin jos matkustaa vaikkapa tutun kaverin kanssa niin ehkei se haittaa niin paljoa kuin se että veisi vieraalta matkustajalta puolet penkistä. Varsinkin jos viereenkin tulisi isompi kokoinen matkustaja. Matka Lontooseen ei toki ylitsepääsemättömän pitkä ole joten jos kaverin kanssa pystytte varaamaan vaikka vierekkäiset paikat (joissa sinun toisella puolella ei ole toista matkustajaa, eli ei keskipaikkaa) niin eiköhän matka suju vaikka vähän ahtaampaa olisikin :) Tietty se kahden penkin varaaminen on mahdollista, mutta toisaalta itse en ehkä raaskisi maksaa ylimääräistä jos kyse kuitenkin on lähinnä ahtaudesta eikä siitä ettet vain mahtuisi penkkiin. Mahdut kyllä varmasti.

  Myös lentokoneen käytävät ja vessat ovat ahdistavan ahtaita joten tuo oli hyvä vinkki edelliseltä että kannattaa varata paikka läheltä vessaa, koska käytävällä jonottaminen ja toisten ohi päästäminen oli tukalan ahdasta pitkän matkan lennollakin, jossa oli paremmat tilat ja olen lisäksi aika pieni kokoinen. Mutta ei kannata ainakaan tämän takia reissua jättää tekemättä. Eipä noin lyhyellä matkalla tosiaan tarvitse välttämättä vessaan mennä eikä käytävällä siis kupeksia. Tuskin myöskää lyhyillä lennoilla on edes ihmeempää ruokatarjoilua ja juodahan voi vaikkei pöytää alas saisikaa :)

  VastaaPoista
 27. Heippa Pipsa!

  Minun oli aivan pakko työntää sormeni tähän legginsiongelmaan jälleen kerran. Olen siis useasti suositellut KappAhlin XLNT-malliston legginsejä. Ovat tosi kestävät ja mukavat päällä. Minulla myös se ongelma, että haarukset ovat hetkessä puhki. Minulla on ollut yhdet Double Beauty- malliston legginsit ja ne hajosi heti. Kokeilisit edes yhdet Kappahlin leggarit, voin melkein vannoa, että ihastut niihin:)
  Aurinkoista syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Clementine3.10.2014 16.43

   Mä olin tulossa suosittelemaan samoja XLNT leggareita! Ne on just kestävät! olleet jo käytös yli vuoden! Sellasta matskua ettei hankaaminen kuluta heti hajalle! niitä on 56 kokoon asti ja ne on aika reiluja kooltaan, sulle menis varmaa pienemmätki!

   Poista
  2. Ai nii nuo! Mä olin jo unohtanu. Pitää ens viikolla mennä katsomaan. Viimeksi kun muistin käydä katsomassa, oli isoimmat koot loppuneet eli niitä varmaankaan ei tilata kuin sen yksi. Ja mä voisin ostaa samantien varastoon useammankin jos hyväksi totean. Mut käydään tsekkaamassa. :)

   Poista
  3. Mä liputan Lindexin organic cotton -leggarien puolesta! Mulla niistä vanhimmat on kestäneet jo useamman kesän ehjinä, vaikka reidet hankaakin.

   Poista
 28. Finnairilla ainakin tämmöinen koon UK16-18 peräsin aiheuttaa ongelmia istuimien kanssa; kyllä siihen mahtuu, ei siinä mitään, mutta ei siinä mukava ole olla. Olen itse lanteikas nainen ja esim. se käsipömpeli hiertää tosi ikävästi silloin kun sen pitää olla alhaalla ja jo välillä Lontoo-Helsinki 3h tuntuu välillä siltä et ihan just menee hermot kun siinä omalla paikalla ei mahdu mitään tekemään enkä itseäni nyt NIIN isoksi kuvittele. Yläosastani en ole kovinkaan iso ja silti tuntuu että koko ajan on käsivarret hiplaamassa vierustoveria, voin siis kuvitella että yläosastaan isommalla ei silläkään akselilla ole mukavaa.

  Blue1/SAS:in koneet on sitten ihan eri luokkaa koska täällä päässä isompia ihmisiä on rutkasti enemmän ja se on otettu huomioon kaikessa transporteissa. Penkeissä on ollu tilaa vähän pyllytellä puolelta toiselle ja jos tuntuu että pitää varata kaksi penkkiä niin tulee halvemmaksikin. Finnair on ihan törkeän kallis ja se extraistuin voi hyvinkin maksaa kahden hotelliyön verran.

  Kaikissa koneissa on sitten käytävät ihan älyttömän kapeat kylläkin, eli yleisestiottaen liikkuminen on himoahdasta pienemmällekin. Onnea matkaan.

  VastaaPoista
 29. No mutta mikset varaisi ykkösluokasta istuinta! Kalliimmaksihan se tulee, mutta kolmen istuimen rivistä on automaattisesti jätetty tyhjäksi se keskimmäinen ja jalkatilaa on enemmän. Voit laskea ruokatarjottimen siihen väliin, pääset istumaan koneen etuosaan ja saat vielä kaiken lisäksi parempaa palvelua! Oma vessakin löytyy, joten ensikertalaiselle olisi varmaan luksusta maksaa vähän enemmän siitä ilosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en tiedä millaiset mahtaa Ryanairilla olla, että onko siellä mitään ykkösluokkaa edes. Finnairilla varmaan ois mutta en mä usko että kaveri sillä koneella meinas et lennettäs kun Pirkkalasta kuiteski puhu. :)

   Poista