20.11.2014

Portugalilainen kalapata


Kuten osa lukijoista tietääkin, ollaan miehen kanssa alettu kokeilemaan uudenlaisia ruokia, ja apuna meillä tässä on netin ihmeellinen maailma. Useinmiten käytämme googlehakna "Mitä tänään syötäisiin", ja siitä se ajatus sitten lähtee.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Tällä kertaa meillä oli Portugalilaista kalapataa, ja ohje on lainattu K-ruoka.fi sivulta.

1 pkt (300 g) turskakuutioita (pakaste)
1 (200 g) paprika
1 (100 g) sipuli
1 valkosipulinkynsi
1/2 rkl oliiviöljyä
1 tlk (390 g) chilitomaattimurskaa
1 dl vettä
1 tl oreganoa
1 tl suolaa
1/2-1 tl Pirkka Sambal Oelek -chilitahnaa
 mustapippuria
1/2 dl sitruunatäytteisiä vihreitä oliiveja
1/2-1 dl korianteria tai persiljaa hienonnettuna
Valmistus (alle 30 min)

    1. Paloittele paprika reiluiksi paloiksi. Kuori ja leikkaa sipuli ohuiksi lohkoiksi. Hienonna valkosipulinkynsi.
    2. Kuullota sipulia rasvassa pari minuuttia. Lisää paprikat ja valkosipuli. Jatka kuullottamista vielä pari minuuttia.
    3. Lisää tomaattimurska, vesi ja mausteet. Mausta chilitahnalla maun mukaan (tulisuus voi vaihdella). Kiehauta pata ja lisää jäiset kalat. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä hiljalleen kannen alla noin 7 minuuttia, kunnes kala on kypsää.
    4. Sekoita joukkoon oliivit ja tarkista maku. Hienonna pinnalle runsaasti korianteria. Tarjoa riisin kanssa.
    Vinkki! Kalapata maistuu myös sellaisenaan leivän kanssa.

* * * * * * * * * * * * * * * *

Meillä oli kalan paloittelun kanssa pienoisia ongelmia, kun kolme kissaa yritti kokoajan päästä jaolle. Yrittivät jopa varastaa, kun selän käänsi tai meni hakemaan jotain kaapista. Lopulta annettiin niille omat palaset, joiden kanssa saivat nahistella. Kalaruuan tekemisen ihanuutta kissataloudessa. 

Pata itsessään oli todella hyvää - tulee siis näkymään meidän ruokalistalla toistekin. Me ei tehty tästä kovin tulista, koska en sellaisesta tykkää mutta toki tässä pientä potkua oli.

Tänään olisi tarkoitus maistaa pataa pelkän leivän kanssa, ei siis ollenkaan riisiä. Onneksi kaapista löytyy "kova kuin elämä" leipää, eli Jälkiuunileipää tähän tarkoitukseen.

13 kommenttia:

  1. En pidä kalasta, seitä ja purkki tonnikalaa toisinaan, rikä onneksi kisutkaan ole suurimpia kalsn ystäviä :) Seistä tuota voisi kokeilla. Kisuille rapsutuksia <3

    VastaaPoista
  2. Kuulostaa ja näyttää hyvältä, täytyy kokeilla, ilman chiliä ja mustilla oliiveilla... Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. On hyvää ilman noitakin. Tosin itsellä oli tuota chilitomaattimurksaa, ei ollut tulista. :)

      Poista
  3. Annos näyttää hyvältä, mutta mä en vaan seitiä/turskaa just tällä hetkellä siedä (saanu pari kertaa töissä jonkinsortin pahaolon niistä). Toi sambal oelek -tahna on meilläkin käytössä, antaa kivaa potkua muiden mausteiden kanssa (tykätään toisinaan syödä varsin mausteista ruokaa). :)

    Kiva kun jaoit reseptin, voi vähän jalostella oman mielen mukaiseksi ja saa ideaa siihen mitä kokkais. :)

    t. piip

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi, mut jos se on vaan siellä töissä? Jospa se itsetehty ois parempaa, ettei tuu huonoa oloa. :) Ja tottakai tuota voi jalostaa oman mielen mukaan, niin mekin teimme. :)

      Poista
  4. Teittekö juuri tuon ohjeen mukaan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kun tähän ei ole vastausta tullut, niin voisin veikata kuvaakin katsomalla ja pipsan makutottumusten perusteella, että ainakaan korianteria, sambaloelekia tai sitruunatäytteisiä oliiveja ei ole käytetty. Tomaattimurskakin varmasti ollut ilman chiliä.

      Poista
    2. Emme tehneet ihan ohjeen mukaan, pois jäi korianteri, oliivit ja sabaloeki. :)

      Poista
    3. Hahaa, arvelinpas hyvin :D

      Poista
  5. Eli aika oleelliset ainekset jätitte pois! Chilitahna, oliivit ja korianteri ja turska ovat tuon ruoan idea.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kenties, mutta oman maun mukaan mentiin - ei niitä ohjeita aina tartte orjallisesti noudattaa. :) Hyvää se noinkin oli. :)

      Poista