30.11.2014

Repost: Tee-Se-Itse -Tähti

Nyt onkin sopiva aika nostella tämä vanha postaus, kun näiden teolle on nyt otollinen aika! Mistäkö puhun? No paperisten joulutähtien teosta - ja tää on vielä helppo. PipSa suosittelee!

Olen siis aiemminkin tehnyt tästä jo postauksen, ja voi että miten hauskaa mulla olikaan kun näitä tein. Asuttiin sillon vielä vanhassa paikassa. Ja halusin taas vinkata tästä, kun tää on oikeasti nopea tehdä. Ja kun joulukin on taas tulossa, ja ja ja - tämän tekeminen oli hauskaa.Tarvitset: Sakset, kynän, liimaa ja neliönmuotoista paperia
(itselläni oli tuollaista pientä mutta voihan se olla vaikka kuinka iso, niin iso kuin tähdestä haluat)Käännetään paperin tyhjälle puolelle ja taitetaan kuvan osoittamalla tavalla.Kun paperi on taitettu vaaka- että pystyasennossa, saadaan neljä pikkuneliötä (kuten kuvassa)Sitten käännetään paperin kuviopuoli eteen ja taitetaan kuvan osoittamalla tavalla, niin että saadaan kolmio. Huomaa tehdä toiselle kuviopuolelle samalla tavalla!Sen jälkeen tyhjän puolen pitäisi näyttää tältä.Sitten tarvitset kynän jolla merkitään pienet pisteet kuvan osoittamiin kohtiin.Nyt tarvitaan niitä saksia. Niillä leikataan reunasta pisteeseen saakka, jokaisessa neljässä kohdassa.Sitten päästään taittelemaan ne kuvan osoittamalla tavalla tuohon taitoskohtaan ja jokaisessa neljässä kohdassa tehdään samalla tavalla.Lopputuloksen pitäisi näyttää taittelun jälkeen tältä.Sitten tarvitaan liimaa, jota laitetaan toiselle taitetulle kohdalle, kuten kuvassa näkyy.Tässä kuvassa olen asettanut toisen puolen, tuon liimatun puolen päälle, siten muodostuu kuvanmukainen yksi suljettu sakara.Tässä näette paremmin miten tuo ylläoleva tapahtuma menee eli liimaamaton puoli painetaan liimatun puolen päälle.Tältä ne näyttää valmiina.Idea joulutähden tekoon tuli Anselmilta, joka taas löysi sen Annekatalta.

22 kommenttia:

 1. Oletpa kätevä käsistäsi! Mahtaisikohan minulta onnistua noiden tekeminen, voisin ihan kokeilla tänään..

  VastaaPoista
 2. Kauniita! Ehkäpä kokeilen näitä minäkin!

  VastaaPoista
 3. Lisää tällaisia. Tosi kiva ohje. Tein juuri punaisen tähden tällä ohjeella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei mulla kauhean montaa tämmöstä ole, mutta muissa blogeissa on. :)

   Poista
 4. Nama ovat kauniita! Olen vahan "peukalo keskella kammenta"-tyyppi, mutta nama voisivat jopa minultakin onnistua!
  Muuten, teetko viela videoita? Olen jo katsoa tihrustanut kaikki Porinasi youtubesta ja olisin vailla lisaa... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmasti onnistuu sultakin. :) Jos kerran multakin. :) Kyllä mä teen videoita, kantsii katsoa tuolta kategorian puolelta semmonen kuin videopostaus, sieltä löytyy lisää videoita. :)

   Poista
 5. Mä oon tehnyt noita punaisena ja vihreänä koristeiksi joulupöytään. Tein pieniä reikiä tuohon paperiin ja laitoin sitten led-kynttiöän sinne sisään...kauniita oli :)

  VastaaPoista
 6. Kiva ohje! Minne paikkaan kodissa laitoit tähden koristeeksi..? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. NO nämä on aikoinaan tehty, nyt en tehnyt näitä. :) Kissat sais liikaa virikettä näistä. :) Mut olivat keittiönpöydällä koristeena vanhassa paikassa, sen hetken ajan. :)

   Poista
  2. Pujota ohueen siimaan/lankaan ja laita verhotangosta roikkumaan :)

   Poista
  3. No höpöhöpö, ei ne ikkunaan hypi jos nyt et esim kiipeilytelineen eteen just noita laita. Ensin saattaa vähän kiinnostaa uusi juttu, mutta äkkiä se unohtuu kun pysyy vaan paikallaan. Eihän ne kissat teillä vaikka verhojenkaan kanssa jatkuvasti paini. Tai pudota tauluja seinältä, niin ihan sama asia.

   Poista
  4. No verhotangot löytyy just telineiden luota, joten sinne niitä ei voi laittaa. :) No eipä ne kissat verhojen kanssa paini ollenkaan mutta tämmönen vois kiinnostaa kun kerran nuo meen lamputkin kiehtoo niitä. :)

   Poista
 7. Tätä pitääkin kokeilla :) Onpas muuten kivoja ja ohjekaan ei ole kovin monimutkainen.

  VastaaPoista
 8. Ihana askarteluvinkki (:
  PS. Julistatko milloin sen Stailaa Pipsa -kisan voittajan, vai onko mulla mennyt jo voittajan nimi ohi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :) Ja julistan sen huomenna. Kyllähän tästä oli maininta perjantain postauksessa.

   Poista
 9. Oi olit taas askarrellut näitä <3. Mäkin askartelen taas jotain, mutta en näitä tällä erää. Kalenteriin vaan uutta ohjetta sitten katsomaan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä itseasiassa niitä nyt ole askarrellut mutta suunnittelen sitä. :)

   Poista