26.12.2014

PipSan Matkassa 20.12.2014

          

20 kommenttia:

 1. Teitkö sämpylätaikinan maitoon vai veteen? On tuo aika järeän kokoinen kone, kun sillä tekee puolentoista litran takinan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maitoon tehtiin. :) Ja on se kyllä järeä, mutta tuo oli ihan maksimi.

   Poista
  2. Meillä on tuo sama kone ja kyllä sillä puolentoista litran taikinan pystyy tekemään ihan mainiosti. Kohoamaan voi laittaa sitten vaikka johonkin muuhun astiaan tai hiivan määrää voi tietysti vähentää. En laita puolentoista litran taikinaan kuin kaksi hiivapalaa.

   Poista
  3. Siis kyllähän se tuon 1,5 litran taikinan pystyi tekemään ihan hyvin. Tosin ohjekirjassa puhuttiin että se on aikalailla se maksimi mihin kone pystyy, tai siinä ohjekirjassa taidettiin kyllä puhua 1,5kg. Ellen nyt ihan väärin muista, kilo tai litra. :) Kyllähän siihen vähempikin määrä hiivaa olisi toiminut. :)

   Poista
  4. Etkö sanonut että teitte kaksinkertaisen taikinan eli siis litran?

   Poista
  5. Joo, litran taikina. Meen jo ihan sekasin tossa. Jotain tuohon tuli 1,5kg tai litraa. Jauhoja kenties?

   Poista
 2. Hyi kissat pois pöydältä! Varmaa hyvää karvataikinaa... Kissat kaapii omaa paskaa ja sitten annat hyppiä RUOKApöydällä.. Oksettavaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sori kun en huomannut varoittaa etukäteen videosta, ettei sovi bakteerikammoisille. :)

   Poista
 3. Meillä ollut yli kymmenen vuotta kissoja talossa ja ovat hyppineet pöydillä, kamalaa :) Elossa ja terveenä ollaan silti. Ihanat kissat sinulla Pipsa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on ihania. Aina tykkää olla kaikessa mukana. :) Tosiaankin, elossa ja terveenä tässä ollaan vaikka kissat pöydällä hyppiikin. :)

   Poista
  2. Meilläkin katit pörräää keittiönpöydällä, vaikken siitä tykkääkkään. Ennen ruokailua täytyy aina kuitenkin desinfioida pöytä kissojen jäljiltä... Teilläkin varmaan pyyhitään pöytä ennen ruokailua kissojen seikkailujen jäljiltä? :)

   -Riikka-

   Poista
  3. Juu, kyllä meillä pyyhitään pöytä ennen ruokailua.

   Poista
 4. Nyt on pakko kysyä. Katsoin videon sieltä täältä (en pysty katsomaan kokonaan) ja kerroit videolla, että dippi ei YLEENSÄ mene kokonaan ko.sipsimäärän kanssa, niin meneekö joskus? Ihan uteliaisuutta kysyn, sipsien määrä oli niin kovin vähäinen verrattuna dippiin, mutta meillä on mies semmonen dippihirmu, etten yhtään ihmettelis, että sais sen menemään tuon sipsimäärän kanssa, siksi mietin onko se kuinka mahdollista ilman että sipsit on täysin uitettu ja kuorrutettu dipissä :D.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se joskus menee, kuten esim. silloin kun sipsiä on enempi. Nytkin tuosta dipistä meni vain puolet. Mä dippaan sitä niin vähän, että kerkee ne sipsit loppua ensin. :) Mut joo, kyllähän vähempikin sipsimäärä riittää jos yhdelle sipsille rohmasee ison määrän sitä dippiä.

   Poista
 5. Olen joskus muinoin lukenut blogiasi ja nyt oli pakko tarkistaa, onko tämä vielä hengissä - ja tadaa, näytti olevan :) oikein hyvää alkavaa vuotta sinulle!

  VastaaPoista
 6. Sä kuule Pipsa olet tartuttanut leivonta innon muhun. En ole ikuisuuksiin leiponut. Ja tuo sama kone pitää saada! Ehdottomasti! Tosi hyvännäköisiä sämpylöitä! Hyvä Sinä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuosta innosta voi kiittää (tai syyttää) yleiskonetta sekä joulunpyhiä. :) En mäkään ole ikuisuuksiin leiponut, mut kuis nyt on innostunut. :) Sämpylöistä tuli ihan täydellisiä, ei ulkonäöltä mutta maultaan. :)

   Poista
 7. Kuinka paljon sämpylöitä tulee tuollaisesta kaksinkertaisesta annoksesta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt muista tarkkaa määrää mutta 40-45 sämpylää tuosta suurinpiirtein taisi tulla.

   Poista