14.1.2015

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa 1/3


Mä oon jännittänyt tätä hetkeä, kun kerron teille päässeeni mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan, eli tästä viikosta lähtee mun 3kk kuntokuuri laihdutuskuuri, vaikka elämäntaparemonttiahan tämä on yhtä kaikki. Wish me luck!

Kaikki alkoi Personal Trainerin tapaamisella, jossa mulle tehtiin oma ruokavalio sekä kotijumppa ja olin toivonut omaksi PT:ksi Wellgossa työskentelevän Ringa Ruisniemen. Mua jännitti ihan kauheasti tuo Ringan tapaaminen, kun mietin että mitähän se mahtaa ajatella kun tällainen "vähän" lihavampi tulee asiakkaaksi. Turhaan kuitenkin jännitin kun heti sisälle astuessani sain lämpimän halauksen Ringalta ja sen siliän tien oli jännitykseni poissa. Olin ajatellut että siellä katsottaisi nenän vartta pitkin, mutta ei ollenkaan. Ringa oli todella mukava, lämminhenkinen jonka seurassa pystyi rentoutumaan ja avautumaan omasta tilanteesta.

Kävimme läpi Ringan tekemän ruokavalion ja muutamia kohtia muokkasimmekin paremmin mulle sopivammiksi. Mun pitäisi syödä sellainen 1800kcal vuorokaudessa ja kun näin tuon ruokavalion, kauhistuin, koska siinä on niin paljon syötävää. Ei luulisi siis nälän iskevän, kun 4h välein pitää syödä ja täyttävästi. Teimme rytmistä myös iltapainotteisen, eli suurinosa ruuasta tulee syötyä klo 12 jälkeen, eli muhun ei pitäisi iskeä sitä kuuluisaa iltasyöpöttelyä.

Tuotteet saatu yhteistyön kautta

Lisäsimme Lidlin Sportyfeel tuotteita lähinnä välipaloiksi, ja koska en treenaa, niin katsoimme minulle sopivimmiksi tuotteiksi välipalapatukat, vanukkaat ja L-karnitiinijuomat. Muissa tuotteissa olisi ollut laihdutusurakalle liikaa turhaa energiaa. Patukoissa ja vanukkaissa ollaan otettu huomioon proteiinin saanti. Itselläni on käytössä nuo 22-25g välipalapatukat ja otin kokeeksi kaikkia makuja, jotta saan selville mikä näistä on parhaimman makuisia. Olen joskus tuollaisia syönyt ja ne maistuivat puulta, mutta mitä olen netistä lukenut, niin näiden pitäisi olla parempia - toivotaan niin. Myös vanukkaat ovat saaneet monilta bloggaajilta kehuja, joten täytyy katsoa miten itse niistä tykkään. Teen tämän kampanjan seuraavassa postauksessa makuraportin ! Nämä Sportyfeel tuotteet ovat siis osa ruokavaliotani, eivät koko ruokavalio.

Minulle tehtiin myös kotijumppaohjelma. Kotijumppaan kuuluu kymmenen eri liikesarjaa. Liikkeet pitäisi käydä läpi 4-5 kertaa yhden jumpan aikana. Näin alkuun aion kuitenkin tehdä liikkeet läpi vain kerran ja siitä portaittain enemmän kun kunto kohenee. Kotijumpan voisi tehdä viikossa useaan kertaan, oman jaksamisen mukaan. Tekisi myös mieli käydä reippailla kävelylenkeillä, mutta näin talvella se on säiden takia hankalaa.

Tavoitteeni tälle urakalle ovat puhtaasti laihtuminen, ja laskin realistiseksi tavoitteekseni tälle 3kk urakalle -10kg. Aion myös seurata senttien sulamista, enkä hypi siellä vaa'assa joka päivä vaan hautaan sen kaappiin aina viikoksi.241 kommenttia:

 1. Kuulostaa hyvältä...tsemppiä :) Itekkin pitäis saada niskasta kiinni ja ryhtyä tuohon samaan urakkaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Alottaminen on aina vaikeaa, mut jostain syystä nyt oon ollut ihan erilaisella motivaatiolla liikenteessä kuin aiemmin. :)

   Poista
 2. Paljonko sinulla on lähtöpaino ja -pituus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. eipä kukaan sitä blogissaan haluu kertoo :D

   Poista
  2. Painoa en julkisesti kerro, mutta olen 160cm pitkäpätkä. :)

   Poista
  3. Miksi ei voisi kertoa? Esim. Anna (anna ja sebastian-blogista) laittoi hyvin tarkat tiedot tilanteestaan tämän samaisen kampanjan aluksi. Jos muiden mielipiteillä ei ole väliä, niin miksi nuo olisi salattavia tietoja? En ymmärrä.

   Poista
  4. No ihan siksi, etten kaipaa mitään paskamyrskyä tänne, tai muuallekaan nettiin tuosta painostani. Onhan sitä yritetty saada selville jo vuosien ajan. :) Jos mä olisin Annan kokoinen, niin kyllä mä sitten voisin kertoa kaikki salaisimmatkin faktat kroppani mitoista, mutta omassa tapauksessani pidän sen mieluummin omana tietona - ihan vain siksi, että pystyn kuvittelemaan mitä sen kertomisesta seuraisi enkä ole siihen valmis. Yrittäkää ymmärtää ja kunnioittaa päätöstäni. Se on kuitenkin jokaisen oma asia, kertooko painonsa vai eikö.

   Poista
  5. Eli muiden mielipiteillä on siis sinullekin väliä?

   Poista
  6. No ei ole, ettekä te tuota hokemalla saa mua painoani kertomaan. :) Painoni ei kuulu teille.

   Poista
  7. Miten jollekulle tieto Pipsan painosta voi olla näin merkityksellinen? :o En voi kuin hämmästellä!

   Tsemppiä Piia projektiin <3

   - Tilda

   Poista
  8. Kun itse painoin aikanaan piiitkästi yli 100kg, varjelin tuota kilomäärää kuin tarkempaakin valtionsalaisuutta. Se nyt vaan ihan oikeasti on normaalipainoisille ihmisille paskamyrskyn paikka, jos joku painaa ihan oikeasti paljon! Ymmärrän todella hyvin, ettei Pipsa painoaan kerro, ja mielestäni ei missään nimessä kannatakaan, se riittää, kun itse tietää. Kun sain laihdutettua viimen n. Puolet painostani pois, ja tulin siihen tulokseen, että painan nyt suunnilleen sen verran, kuin kuka tahansa aikuinen ihminen saattaisi painaa, voin ihan hyvin kertoa painoni melkeimpä kenelle vaan. Asia on menettänyt merkityksensä, kun tietää, ettei siitä kukaan nosta äläkkää. Kyllä ihmisen kuuluu suojella itseään silti kaikenmaailman nokkijoilta ja utelijoilta! Tosi paljon tsemppiä dieettiin! :)

   Poista
  9. Mun mielestä ne jotka haluavat tietää painoni, siis täällä netissä, eivät käyttäisi sitä mihinkään kivaan tarkoitukseen. Joten siitäkin syystä nämä tiedot pysyvät piilossa, eikä sillä toisaalta ole laihdutuksen kannalta mitään merkittävää jos sitä ei muut tiedä. :)

   Poista
 3. Puuttuiko tuosta tavoitteesta yksi nolla...? :O 10 kiloa kuulostaa ei-juuri-miltään sinun kokoisellasi, anteeksi vaan.. Sinällään mahtavaa että olet lähtenyt moiseen mukaan, särähtää vaan sana laihdutuskuuri todella pahasti korvaan; eikö elämänmuutos olisi avain pysyvään tulokseen? Kuten itse aiemmin totesit, kuureilla on nimensä mukaan paha tapa olla juurikin ja vain ainoastaan sitä.

  Tsemppiä, ja toivottavasti otat kevyemmän tyylin loppuelämän tavaksi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. 100kiloa kolmessa kuukaudessa? Hullujako puhut?!?

   Poista
  2. Tuo ensimmäinen lause on kyllä mielestäni aika loukkaavasti sanottu. Vaikka painoa olisi enemmänkin, niin ei nyt kenelläkään voi 100 kg lähteä 3 kuukaudessa. Ja laihiksesta voi saada sen sysäyksen pysyvämpään elämänmuutokseenkiin, joten kaikki keinot lienee sallittuja.

   Poista
  3. Oletko tosissasi? 10 kiloa ei ole mielestäsi realistinen tavoite kolmelle kuukaudelle, mutta 100 kiloa on? Olisiko parempi, että Pipsa ottaisi heti alkuun jonkun aivan överin 50 kilon pudotustavoitteen, mikä ei todennäköisesti tulisi onnistumaan, että voisit sitten tulla tänne naljailemaan?

   Poista
  4. Tuossa kolmessa kuukaudessa on realistista saada tiputettua 10 kiloa, ei 100 kiloa. Ja eiköhän pipsa jatka näillä ohjeilla sitten eteenpäin kolmenkuukauden jälkeen omin avuin ja jossain vaiheessa on isompi määrä lähtenyt.

   Poista
  5. Kyllä se -10kg on realistinen tavoite, ettei nyt haukata liian isoa palasta. Onhan tuossa sanottu että isompikin pudotus mahdollinen mutta sen näyttää aika. :)

   Laihdutuskuuri oli pakko vähän laittaa tuohon, koska eihän tuohon sovi mikään 3kk elämäntaparemontti. :) Että olkoot kuuria nyt sen 3kk, vaikka pidemmälle ajalle tätä olen kaavaillut.

   Poista
  6. Tarkoitin että mikä tavoite ylipäätään on 10 kg jos ylipainoa on se lähemmäs 100 kiloa!! Ei tietenkään 3:ssa kuukaudessa mutta Pipsan kokoiselta 10 kiloa lähtee parissa viikossa kuten joku tuolla jo sanoikin pelkkinä nesteinä. Itsensä huijaaminenhan tuollaisessa "tavoitteessa" jatkuu ja rankasti. :( Kuvittelin että näin julkisen aloituksen tehdessä olisi tosissaan ja haluaisi tehdä kunnon Raakelit. ;)

   Poista
  7. Ei tämä ole itsensä huijaamista, että pistää realistiset tavoitteet. Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa. Maltilliset tavoitteet ovat parempia kuin heti monien kymmenien kilojen tavoitteet. Tee sää ne Raakelit, mää teen Pipsat :)

   Poista
  8. Hei anonyymi! 100kg:n painonpudotus 3kk:ssa tarkoittaisi yli kilon pudotusta joka päivä. Tämä taas tarkoittaisi 7000 kilokalorin energiavajetta päivässä. Ei siis kovin mahdollinen skenaario! :)
   -Ringa

   Poista
 4. Miksi et tekisi jumppaohjelmaa niin kuin se on sinulle suunniteltu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllähän minä teen, mutta onhan tuo jo Ringakin kanssa sovittu etten kylmiltään jaksa vetää tuota ohjelmaa 4-5x läpi. Ois liian rankka mulle, että aloitetaan nyt vaikka sillä yhdellä ja nostetaan sitä mukaan ohjelman läpikäyntiä, kun kunto kohenee. :)

   Poista
  2. Aivan oikein. Aloita hitaasti. Jos aloittaa heti rehkimään kovasti ja aamulla on tosi kipeä niin ei riitä motivaatiota jatkaa. T:Marja-Liisa

   Poista
 5. Tsemppiä! Uskon, että saat vähintään sen 10 kiloa pois.

  VastaaPoista
 6. Olen vuosia ollut lukijasi ja kommentoin nyt ensimmäistä kertaa.
  Halusin vain sanoa, että tsemppiä Pipsa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vai vuosia ollut lukija ja nyt vasta kommentoit. No lupaathan jatkossa kommentoida vähän useammin? ;)

   Poista
 7. Samassa veneessä ollaan! Tsempit sulle. :)

  VastaaPoista
 8. Innolla odotan päivityksiä, josko itsekin sais aikaseks ottaa itseä niskasta kiinni...

  Teija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en mä kauhean usein päivittele, mut ehkä kerran viikossa vois jotkut kuulumiset kertoa. :)

   Poista
 9. Todella paljon tsempiä urakkaan. Jossain vaiheessa voi tulla olo ettet enää jaksa syödä noita patukoita ja muutenkin noita tuotteita, mutta kovalla tsempillä vaan loppuun asti :)

  Kerro tosiaan miltä patukat ja vanukkaat maistuvat, olen noita joskus miettinyt mutta ajattelut niiden maistuvan siltä puulta. Kerro siis ovatko syötäviä :)

  -10kg on varmasti realistinen tavoite. Mutta voi lähteä enemmänkin. Hyvä vain ettei tavoitteesi ole liian korkealla, pysyy tsemppi päällä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. No jos en jaksa patukoita tai vanukkaita syödä, niin mulla on vaihtoehtoja. :) Ringa teki siitä kivan ruokavalion, että siinä on vaihtoehtoja. :) Varsinkin väli- ja iltapaloissa. :) Enkä mä muutenkaan joka päivä noita patukoita tai vanukkaita syö, muutaman kerran viikossa molempia. Kyllä mä noista kerron makuraporttia sitten kun sen aika on, mut voin nyt jo sanoa että ne suklaaversiot on paremmat. :) Ja jos on oikea makuri, et tykkää makeasta niin sopivat hyvin sellaisella ja vie varmasti sitä himoa poiskin. Mulla ei vaan toimi kun en oo makuri. :) Kaipaisin suolasempaa. :)

   -10kg on tosiaan realistinen mutta on tässä mahdollisuudet suurempaankin pudotukseen. :)

   Poista
 10. Vau, hienoa että uskalsit! Mielenkiinnolla seuraan projektiasi. Helpottaa varmasti kun on asiantuntijan laatima ruokavalio. Kerrothan miltä nuo jumppaohjeet sinusta on tuntuneet. Itsekin ylipainoisena ja jäykkänä kuin rautakanki koen usein treeniohjelmat liian vaikeiksi alussa, kun ei yksinkertaisesti taivu niiden vaatimiin asentoihin. Laihdut varmasti enemmän kuin 10kg, mutta hyvä ettet ole asettanut itsellesi liian suuria tavoitteita. Olo kuitenkin varmaan kohenee pienilläkin elämäntapamuutoksilla. Kenties kesällä näemme entistä värikkäämmän Pipsan! tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai uskalsin, ois harmittanut jos en ois. :) Kyllä se helpottaa, että on ammattilaisen laatima ruokavalio. Ja jos tuo ei tuota tulosta, niin sitä voidaan muokata. :) Kyllä mä kerron miltä ne tuntuu, tänään olisi tarkoitus vetää eka kerta, mut haluan mieheni siihen tsemppariksi. Eikä tuossa painoasetuksessa kannata laittaa mitään järjettömiä odotuksia, tuo -10kg on realistinen. Moni ajattelee etä mä tiputan nyt -100kg mutta ei ajattele et sen saavuttamiseen menee hetken aikaa, et mieluummin pienempiä tavotteita. :)

   Poista
 11. Mahtavaa! tsemppiä Pipsa :) Jään takuulla seurailemaan. Itsekin yritän painoani saada putoamaan.

  VastaaPoista
 12. Hieno asia, että lähdit mukaan tuollaiseen projektiin! Olisitko lähtenyt mukaan ilman yhteistyötarjousta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On se hieno asia. Jaa'a, ehkä olisin tai ehkä en. :)

   Poista
 13. Tsemppiä jatkoon! Ringa on varmasti mukava ja asiallinen, mitä on tullut sivusta seurattua kun olen osunut salille samaan aikaan kun hänellä on ollut treenattavia.
  Toivottavasti tämä laihdutuskuuri (hui mikä sana) ottaa tulta alleen ja voit luopua sitten tuosta termistä kolmen kuukauden päästä :D Koska kuka sitä haluaa kuurilla lopun ikäänsä olla?

  Isot aplodit annan myös vaa'an heivaamiselle! Mäkin olen vasta viime aikoina alkanut luopumaan noista punnituksista, koska missään muualla kuin siinä vaa'alla ei huomaa vaikka paino heittelisi kilon sinne tai tänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ai sä oot Ringan nähnytkin. :) Nii juu, kun kerran samasta kaupungista ollaan. :) No siis tää kampanja on 3kk niin siksi oli pakko laittaa tuo laihdutuskuuri siihen, koska mun mielestä 3kk elämäntaparemontti ei kuulostanut hyvältä, vaikka mä aion siis jatkaa tätä tuon 3kk jälkeenkin. :) Ainakin nyt vielä oon sitä mieltä. :) Että en mä kuureista pidä vaan ihan loppuelämän ruokailua on tässä opettelemassa. :) No kyllä punnituksillaki voi käydä, mut mä luottasi enemmän mittanauhaan. :)

   Poista
  2. No joo, ymmärrän kyllä ettet tahdo lähteä henkseleitä paukutellen tähän projektiin. Itsekin aikoinaan uhonnu kaikenlaista ja laittanut itselleen älyttömiä tavoitteita. Pettymyksiä ja uupuminenhan sellaisesta sitten seurasi. Onneksi vanhemmiten tuntee jo itsensä vähän paremmin. :)
   Tuntuu, että eräät tyypit on katsellut vähän liikaa noita superlaihdutus -ohjelmia. Ihan realistiset tavoitteet ja hyvä peruskotijumppa. Ei ole itsekään kovin lenkkeilyttänyt, mitä nyt koiraa on pakko ulkoiluttaa, joka sekin reppana on ollut turvallaan tuolla kun on ollut liukasta :) Lihasvoimallekin parempi tuo jumppa kuin pelkästään yletön lenkkeily.

   Poista
  3. Mä oon monet kerrat tehnyt tuon uhoomisen ja aina on tultu häntä koipien välissä. Joten nyt mennään maltillisesti vaikka parempaankin olisi ainekset. Joo, vanhemmiten osaa ottaa rauhallisesti. :) No mä tänään kaaduin matkalla töihin, joten se siitä mun turhaan varomisesta - onneksi ei käynyt mitenkään.

   Poista
  4. Kiitos Mari A ja paljon tsemppiä treeneihin ja mukavaa lopputalvea sekä häämöttävää kevättä :)

   Poista
 14. Miten muka reippaat kävelylenkit on hankalia säiden suhteen? Hanki itsellesi kunnon Icebugit, niin ei tarvitse liukkaita kelejä pelätä. Eivät maksa kuin joku sataviisikymppiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tarttis melkeen kyl hakee. Mä en sillon ulos mene jos siellä on pääkallokeli, en kaipaa tähän sairaslistaani poikki olevaa jalkaa tai jotain murtumaa. :) Sen vuoks on hyvä, et on tuo kotijumppa. :)

   Poista
 15. Ei tämä talvi ole mikään syy lähtemättä kävelylenkeille. Vaatetta vaan niskaan ja menoksi. Samalla tavalla siellä taapertaa kuin kesälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ei se kylmyys ole ongelma, vaan liukas keli. Kuten jo ylempänä sanoin, en kaipaa mitään poikki olevaa jalkaa. Että ne IceBugit ois kova sana. Et toki mä siis käyn lenkillä, mut luistelusäässä se ei onnistu.

   Poista
  2. Entäs talvilajit: hiihto, luistelu, laskettelu?

   Poista
  3. Ei kiinnosta. :) Hiihdon ja luistelun on ihan pilannut multa kokonaan. Ne ois voineetkin toimia, mut ei.

   Poista
  4. no kai sinä nyt muutenkin joudut talvella ulkona kävelemään? ei kai se nyt ole kävelylenkillä sen kummempaa? Ymmärrän jos 85v mummo sanoo, ettei uskalla ulos kun on liukasta, mutta eihän siellä nyt herran jestas joka päivä ole pääkallokeli. Tekosyitä sanon minä ja mukavuuden halua! Mutta hyvä, että on se kotijumppa, mutta kyllä ne kävelylenkit olis hyvää aerobista liikuntaa.

   Poista
  5. Itse käytän reippailla kävelylenkeillä sellaisia kenkiin kiinnitettäviä nastaremmihässäköitä. Mulla on ne käytössä arkenakin (jolloin eri kengät) niin ovat tosi kätevät kun voi vaihtaa eri kenkiin. Itse huonopolvisena pelkäsin että niitä joutuu aina kyykkimään pois, mutta olen opetellut tekniikan jolla ne saa pois kyykistymättä :) Kaikkialla en niitä tosin edes riisu. Suosittelen! Mulla on e-villestä, alle 4e maksoi, mutta näkyyhän noita ihan marketeista saavan.

   Poista
  6. Tommoset nastajutskat vois ostaa, pitääpä käydä katsomassa - osaisko kukaan vinkata, mistä kannattas kattoo?

   Sinulle, Unknown, pääkallokelillä ei mennä mitenkään nopeata tai en minä ainakaan uskalla mennä. Tottakai mä ulkona käyn tuollaisillakin keleillä, mutta sitä ei voi sanoa reippaaksi lenkkeilyksi kun pitää mennä niin varovasti. Ja mä haluan nimenomaan saada sykkeen nousemaan ja hien pintaan tuolla lenkkeilyllä. Ja se on nähny, kun jo varovaisella kävelyllä on mahdollista löytää itsensä maanpinnasta, niin parempi kun ei tee mitään varomatonta. Mut niin, näähän on vaan tekosyitä eikä mun kannata koskaan mitään sanoa. :) No onneksi silti tää liikunta ei tässä laihduta, vaan ruokavalio joten ei hätää. :)

   Poista
  7. Ainakin Anttilassa oli vielä pari vuotta sitten ja mielestäni näin joskus cittarissakin.

   Minä kuulun niihin, jotka pysyy todella huonosti pystyssä liukkailla, enkä mielelläni ota riskiä, että katkaisen jalkani. Ei se ainakaan minulle ole mikään tekosyy, vaan ihan harmittaa, kun talvella kävely on niin hankalaa.

   Tuo lamppu on muuten aivan mielettömän hieno, tietääkö kukaan, mistä sellaisen voisi ostaa?

   Ja tsemppiä laihdutukseen! :)

   Poista
  8. Kiitti, pitää käydä Anttilasta kurkkaamassa. :) Mä en kans pysy liukkailla pystyssä, ja tänään se tuli todettua kun itseni aamusti löysin maantasalta. Onneks ei sattunu mitenkää kun oli pehmee peffa helpottamassa alastuloa. :)

   Lampusta sun pitäs kysyä Wellgolta, se on heidän odotustilassaan. :)

   Poista
  9. Jee hyvä pipsa!! Mä ostin just omiin talvilenkkareihin netistä nordic grip minit. Hyvin pysty hölkkäämään viikko sitten noi jalassa.

   Poista
  10. Piti katsoa, niin vaikuttaa kivoilta. Pitääkö nuo kaksi nastaa riittävästi?

   Poista
  11. Itse ostin Stadiumilta nastaliukuesteet lenkkareihin ja ne pitävät ihan loistavasti! Ihan peilijäällä täällä maalla jossa teitä ei tosiaan hiekotella onnistuu lenkkeily kuin sulalla tiellä :) Eivät ole hinnalla pilatut myöskään, noin 13 e maksoin niistä. Niissä ainakin on sekä päkiällä, että kantapäässä useampi nasta.

   Poista
  12. Hei J.B!
   Lamppu on Prismasta :)
   -Ringa

   Poista
 16. Onnea muutokseen. Laihdutuskuurin sijasta kannattaisi mielestäni enemmänkin tehdä elämäntapamuutos ettei se painonpudotus sitten jäisi väliaikaiseksi. helposti käy niin että saa tietyn määrän pudotettua ja sitten ne pian tulee takaisin. Olisi hyvä muuttaa ruokailutottumukset pysyvästi kevyemmäksi ja lisätä liikuntaa. Mutta jo viiden kilon pudotus varmasti parantaa oloasi. Itsellä myös painonpudotus urakka edessä. Ainakin 20 kg pitäisi saada pois ja pysyvästi muuttaa elämäntapoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllä tämä on elämäntapamuutos, mutta kun sitä ei oikei sopinut laittaa tuohon tekstiin. Mieti nyt, 3kk elämäntapamuutos - mikäs se semmonen on? Eli tämä 3kk on periaatteessa laihdutuskuuri, jota sen jälkeen jatkan elämäntapamuutoksena. Vaikka kyllähän se sitä nytkin jo periaattessa on. :)

   Poista
 17. Etkä sitten luovuta kesken ;) Se on vielä helppoa saada painoa tippumaan tosta lähtöpainosta, varmasti onnistut! Nuo proteiini vanukkaat ja muut saattavat maistua tönkölle, mutta miten ne voisikaan maistua sokerilta yms kun niihin ei ole sellaista tungettu. Kestää hetken tottua ''terveellisiin herkkuihin''.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paitsi että esim. noissa vanukkaissaon niin sokeria kuin makeutusaineitakin.
   Ymmärrän kyllä että ne kuuluu oleellisesti tähän kampanjaan, mutta tavaksi en niitä kyllä ottaisi.

   Poista
  2. En oo kesken luovuttamassa, kyllä tuo 3kk vedetään läpi ja jatketaankin. :) Itseasiassa ei ne kovin tönkölle ees oo maistuneet, vähän vaan turhan makeita on jotkut. Suklaa on osottautunut sopivaksi. Ja joo, vanukkaissa on sokeria ja makeutusainetta.

   Poista
 18. "Anonyymi10.1.2015 14.41
  Säähän olet aina vastustanut dieettejä, niin miksi nyt yhtäkkiä alat sellaiselle? Ois kiva kuulla mikä sai sun ajatukset muuttumaan?

  PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni10.1.2015 15.13
  En mä ole dieetille alkamassa, eli edelleenkin vastustan niitä. :)

  Anonyymi10.1.2015 15.31
  Miksi ihmeessä vastustat dieettejä? :o

  Anonyymi11.1.2015 15.33
  ^ Oletko aina vastustanut laihdutuskuureja? Mistä tuollainen suhtautuminen?

  PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni11.1.2015 16.22
  Siis mun mielestä tuollaiset dieetit toimii vain sellaisille jotka haluaa nopealla aikavälillä muutaman kilon pois. Vaikkapa juhlia varten, että joku mekko istuu paremmin. Tiedän monia jotka ovat diettailleet ja saaneetkin painoa pois, mutta viimeistään sitten kun joudut syömään normaalia ruokaa, lähteekin paino nousuun. Et sä voi ikuisesti elää pienillä kaloreilla. Siksi mä itse suosittelen laihduttamaan ihan normaalilla ruokavaliossa, mutta siihen niin, että paino laskee. Omalla kohdallani en puhu mistään laihdutuskuureista, tai dieeteistä koska haluan tästä pysyvämpää, joten oikea puhuttelutermi olisi varmaankin elämäntaparemontti. Mä oon kyllä kokeillut dieettejä ja kuureja, mutta niiden kanssa tuli vain kiukkuiseksi kun paino ei muutaman viikon jälkeen laskenutkaan. Menetin vain nesteet. Ja jaksoin vielä 3kk yrittää, että jos se laskisikin."

  ---

  Värikäs Elämäni 14.1.2015
  "Mä oon jännittänyt tätä hetkeä, kun kerron teille päässeeni mukaan Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanjaan, eli tästä viikosta lähtee mun 3kk laihdutuskuuri. Wish me luck!---"


  Ööööö???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä väliä? Eikö tässä pääasia ole se, että Pipsa on innostunut?
   Mä en voi käsittää teitä idiootteja jotka yritätte kaikin tavoin ilkkua, lannistaa ja morkata. Pikkusieluiset kakarat!
   Sitä paitsi lähetin tyhmiä olette ellette ole vielä huomanneet, että Pipsaa ei lannista mikään! :) Go, girl!

   Poista
  2. Siis mikä tuossa ekassa kommentissa oli edes pointtina? Tuo 3kk laihdutuskuuri? Se oli PAKKO laittaa tuolla tavalla. Eihän siihen voinut laittaa että 3kk elämäntaparemontti. :) Älkää nyt tarttuko siihen, koska kyllä tämä ihan remontti on vaikka tuota kuuria olinkin tekstiin joutunut käyttämään.

   Poista
 19. Hienoa Pipsa! Tsemppiä!

  VastaaPoista
 20. Paljon tsemppiä! Itselläni myös painonpudotusprojekti ja elämäntaparemontti käynnissä. Leudon talven olen itse kokenut mitä parhaimmaksi lenkki-ilmaksi, ei ole tuskaisen kuuma, eikä toppatakkiakaan välttämättä tarvitse. Nyt kun on kunnolla lunta, niin ei liukkauskaan ole ongelma, lenkkareilla pysyy hyvin pystyssä. Itselläni kävelyä on siivittänyt ilmainen runkeeper sovellus puhelimessa, jolla saa seurattua käytettyä aikaa, kuljettua matkaa ja arviota kulutetuista kaloreista. Suosittelen! Itseäni ainakin on motivoinut kovasti, kun voi koittaa kävellä pidempään tai vaikka kuluttaa enemmän kaloreita kuin edellisellä viikolla.

  Mutta siis tsemppiä projektiin ja ota kaikki hyöty irti tarjotusta avusta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Siis kyllähän mä käyn lenkeilläkin mutta esimerkiksi nyt täällä on ollut liukas keli enkä tykkää silloin lähteä, kun pitää mennä niin hitaasti. Ei siinä ole mitään järkeä, koska siinä ei nouse syke. Kun olisikin luminen ja hyvin hiekoitettu tie, mutta kun ei. Ni mä meen sit sillo lenkille kun sää sen sallii ja muina päivinä teen tuota kotitreeniä. :)

   Poista
  2. Mahtavaa, tsemppiä projektiisi!
   Liukkaat kelit kävelemisen esteenä kuulostaa silti minustakin tekosyyltä. Kuka käskee liukkaalle tielle mennä kävelemään? Kävellä voi myös hangessa,mikä on moninkertaisesti tehokkaampaa kuin varovasti käveleminen liulkaalla tiellä. Lähdepä auraamattomalle tielle, tienreunaan, metsään kävelemään, niin ei ole pelkoa liukastumisesta. :)
   Kävelysauvoja myös suosittelisin, antavat tukea (juurikin jos tie on vähän liukas) ja niistä saa uskomatonta potkua kävelyyn, kun oppii oikean tekniikan.

   Poista
 21. Minusta 10 kg sinun kokoiselle 3 kk on huono laihdutustulos. Sulla on tota massaa niin paljon, että 10 kg lähtee jo nesteiden takia kuukaudessa JOS sulla on siis liikunta ja etenkin ruokavalio kohdallaan. Mutta ei sillä, on -10kg paljon parempi kuin +10kg. Tsemppiä taipaleellesi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on vain realistinen tavoite, eihän me vielä voida tietää miten paljon se lähtee, vaikka lähtisi vaan 0,5kg viikossa, eli koko 3kk ajalta vain -6kg. :) Mut joka tapauksessa, miinus on miinusta. :)

   Poista
  2. Ei tuon nopeampaa edes kannata laihduttaa, jos haluaa pysyviä tuloksia. Esim. Puoli kiloa viikossa on oikein hyvä tahti, ei sillä ole mitään väliä mikä se lähtöpaino on, vaan kunhan sitä painoa saa hyvillä elintavoilla karistettua, ja niin että se pysyy kans pois. Onhan näitä "laihduta 100 kiloa kahdessa viikossa"-telkkaridieettejä nähty, mutta aika monella tulos nollaantuu nopeasti. Minusta Pipsa on oikealla tiellä tässä!

   Poista
  3. Nimenomaan, jos paino lähtee nopeasti - se tulee myös nopeasti takaisin. Tämäkin on aikoinaan koettu. :) Ja tuo -10kg on kuitenkin PT:n kanssa sovittu. Voihan se tietenkin enemmänkin lähteä mutta se on aina vain plussaa. :)

   Poista
  4. Onko anonyymi jotain lähdettä laittaa väitteesi tueksi? Että -10kg kuukaudessa? Kuulostaa joltain proanadieetiltä.

   Poista
  5. Hei anonyymi!
   Miten ihmeessä kymmenen kiloa on huono laihdutustulos ylipäinsä missään ajassa?! Se on silti kymmenen kiloa laihdutettu kehon massasta pois. Millä konstilla kehosta saataisiin kymmenen kiloa nestettä pois pysyvästi vähentämättä rasvamassaa :D
   Tämä paljon puhuttu neste on siis rasvakudoksissa ja aina laihdutettu massa on rasvan ja nesteen summa.

   Poista
 22. Hienoa Pipsa! Laihdutusurakan aloitin myös minä, tai lähinnä sellaisen loppuelämän "kuurin". Opettelen syömään oikein :) Pudotettavaa olisi 50kg, että ei ihan pikkunakki.
  Itse käyn kävelyllä pari-kolme kertaa viikossa ilmoista riippumatta. Itsensä voi satuttaa vaikka kotosalla ollessaan, hyvänä esimerkkinä 14v lapseni, joka viime viikolla onnistui reväyttämään nivelsiteet nilkasta sisällä, kotona!

  Tänään alkaa Jutan superdieetit, kannattaa katsoa ja hakea motivaatiota sieltä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsemppiä myös sinulle. :) Itelläkin on pa-aaaljon pudotettavaa mutta mennään tavote kerrallaan. :) Hissunkissun. :) Se on kyl tosi, et itsensä voi loukata myös kotona mutta ei tuolla liukkaalla kelillä ole mielekästä liikkua koska sillon ei voi kuitenkaan mennä reipasta vauhtia ja näinollen saada sykettä nousuun. Mut eihän tuo nyt sitä tarkoita, ettenkö KOSKAAN talvella menisi lenkille - ainoastaan nämä liukkaat kelit estää sen. Ellen sitten saisi niitä icebugeja. :) Mä en muuten tuota Jutan ohjelmaa katso. :)

   Poista
  2. Mene metsään tai maisemareiteille katselemaan ja kävelemään. Vaikka teetä mukaan termariin niin voi pysähtyä nauttimaan. Metsässä ei ole liukasta kun on lunta ja mikä sen tehokkaampaa kun hankitreeni! Noita maisemareittejä (ja lenkkipolkuja) kyllä pidetään kunnossa ja niissä on turvallista kävellä.

   Poista
  3. Oho! Olen edellinen anonyymi, ei pitänyt laittaa vastausta tähän vaan siis ihan yleisesti kommentoida. :)

   Poista
 23. Miten tämä uusi ruokavalio poikkeaa sun aiemmasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millä kulutat ne kaikki hiilarit, jos teet kotijumppaa murto-osan siitä mitä ohje on?

   Aiemmin sulta muistaakseni arvailtiin että ootko saanut jonkun personaltrainer-jutun, niin valehtelit siihen että ei mitään sellaista. En ymmärrä miksi tuollein pitää valehdella vastaukseksi. Vaikkei haluaisi asiaa vielä paljastaa, niin voi olla joko vastaamatta tai vastata että kerrot asiasta myöhemmin blogipostauksessa tms. Vie jotenkin pohjaa kaikelta mitä sanot, kun jostain pienestäkin tuollein valehtelet/huijaat.

   Tsemppiä joka tapauksessa painonpudotukseen. Toivottavasti tuo ruokavalio toimii sulla, kuulostaa minusta tosi oudolta että hiilarinsaantia lisätään kun liikunta on vähäistä. Aiotko jossain vaiheessa julkaista jotain juttua siitä millaista tuo sun kotijumppa on ja mitä ruokavalio sisältää? Voisi olla kivoja ideoita niissä kanssalaihduttajillekin :)

   Poista
  2. No kaikessa muussa ilmeisestikin, sillä tuo kotijumppa ei ole tässä edes pakollista. :) Ruokavaliolla laihdutaan. :) Enkä mä aio Ringan tekemää ohjetta epäillä, ja jos paino ei laske, niin tuota ruokavaliota voidaan muuttaa. :) Ja onhan tuossa viimeisessä kuvassa nähtynä millainen tuo kotijumppa on ja myös ruokavalio pilkistää osittain. Kannaaa silti muistaa, että tuo ruokavalio on mulle tehty eli se ei yksistään toimi välttämättä toisella noin. :)

   Ja mitä tulee tuohon valehteluun, niin en ole mitään valehdellut. Sanoin Porinoissakin, että asiasta tulee enemmän tällä viikolla ja jotkut sitten kertoivat epäilyksistään, enkä mä voinut niihin sanoa juuta enkä jaata vielä siinä vaiheessa. Mutta en mä suoranaisesti valehdellutkaan, koska en ole saanut personal traineria täysin käyttööni (tarkoittaen siis salitreeniä ja sellaista) enkä myöskään ole saanut yhteistyötä personal trainerin kanssa sillä tämä yhteistyö on Indiedaysin ja Lidlin. Enkä myöskään siinä vaiheessa kun noita epäilyksiä kommentoin, tiennyt että Ringa tarjoaisi enemmänkin tukea, sillä tässä piti käydä vain kerran PT:n puheilla. Eli käytännössä en valehdellut sillä en tuolloin vielä itsekään tiennyt koko kuviota. :) Enkä voinut täysin sanoa, olevani sellaisessa ja tällaisessa kampanjassa mukana, mutta pienesti saatoin vihjata ja kerroinkin, että asia selviää teille pian. :) Mutta tämä on nyt mun osaltani keskustelu, joten seuraavat ihmettelyt voitte käydä sitten jossain muualla.

   Poista
  3. En ole tuo edellinen anonyymi, mutta hiukan jäi häiritsemään, että mitä tarkoitit tuolla "enemmän kaloreita"? Jos olet aikaisemmin syönyt alle 1800kcal/vuorokausi niin sinunhan olisi pitänyt laihtua koko ajan kun syöt alle kulutuksen. Vai tarkoititko, että olet yrittänyt syödä alle 1800 kcal ja alhaisen kalorimäärän vuoksi repsahtanut herkutteluun?

   Poista
  4. Se tarkoittaa enemmän kaloreita. Mä oon syönyt ennen liian vähän ja kyllähän silläkin hetken aikaa laihtuu, mutta ei kokoaikaa. Ihmeellistä, mutta totta.

   Poista
 24. Heippa Pipsa! Hauska uutinen tämä sun dieettisi. Juuri tämä julkisuus takaa sen, että et pääse luovuttamaan kesken vaan veikkaan, että 15-20 kg tippuu. Oletko muuten koskaan harkinnut laihdutusleikkausta? Ei huono vaihtoehto ollenkaan. Eräs ystäväni on sen läpikäynyt (painoa oli 132 kg) ja nyt 72 kg. Hän on hyvin tyytyväinen oloonsa nyt 1 1/2 vuotta leikkauksen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka. No ei sitä vielä kannata veikkauksia pistää. :) Mut kivahan se jos ois noin paljon tippuisi. :) En ole harkinnut enkä koskaan tule tuollaiseen menemään. Kiva, että se toimi ystävälläsi.

   Poista
 25. Sulla niitä kyllä tekosyitä riittää, ihan kaikkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sinähän se näet kaikki aina tekosyinä, mutta mitäs jos menisit jonnekin muualle ilmapiiriä saastuttamasta, jookos? Molemmat voitetaan, mä saan kivan blogini ja sä saat murista mun tekosyistä jossain muualla. :)

   Poista
  2. Haha xDDD niinpä, aina joku jaksaa väittää jotain tekosyyksi. Mikä on oma tekosyysi anonyymii? :)

   Poista
 26. Tsemppiä matkaan! :) Toivottavasti motivaatio säilyy hyvänä koko 3 kuukautta ja sen jälkeenkin vielä!

  VastaaPoista
 27. Kysyin aiemmin oletko saanut pt:n käyttöösi, vastasit että ET!!! MIKSI VALEHTELIT?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti oikein varmistaa tämä, enkä muuten sanonut etten olisi saanut PT:tä käyttööni. Tässä ne aiemmat kommentit ja kuten huomaat, en mä sanonut noin. :) Sanoin, ettei se ihan noinkaan ole niinkun se ei ole. :) Mun piti vain tavata Ringa kerran, mutta hän oli ihana ja tarjosi tukea ja toistakin tapaamista, joten en vielä tuossa vaiheessa tiennyt että saisin PT:n käyttööni pidemmäksikin aikaa. :) Että nythän joo, osittain on käytössäni. :)

   Anonyymi4.1.2015 12.36

   Veikkaanpa että olet saanut käyttöösi personal trainerin ! :)? Ole vain oma itsesi näillä videoilla!
   VastaaPoista
   Vastaukset

   PipSa / Piia Viena - Värikäs Elämäni5.1.2015 17.30

   Ei se nyt ihan noinkaan ole. :) Mutta juu, tulen olemaan oma itseni. :)
   Poista

   Poista
 28. Hei Pipsa!
  Hieno juttu tämä kevyempään matkustaminen :) Tsemppiä paljon toivotan.
  Onko blogiisi odotettavissa jotain ruokavinkkejä? Itse kaipaisin juurikin sellaisia. Olen vuoden aikana kuntosaliharrastuksen aloitettuani laihtunut 20kg. Nyt paino junnaa paikallaan ja pitäisi ruokailuja laittaa kuriin. Paaaaljon on myös minulla matkaa, oikeastaan tämä matka on sellainen millä ei ole määrättyä tavoitetta vaan tavoite on itse matka, terveellinen elämäntapa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä tiedä onko ruokavinkkejä tulossa, mutta kyllä mä noista ruuista jotain tännekin kuvailen.:) Tsemppiä sinullekin!

   Poista
 29. Oi Ringa oli joskus Piukkiksilla töissä! Veti ihan parhaat pumppitunnit! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu oli, mut siitä on jo muutama vuosi aikaa. Kävin ahkeraan aina Ringan pumpeissa ja pakaratunneilla. :)

   Poista
  2. No niin, hauskaa että hän on tuolla tavalla tuttu. :)

   Poista
  3. Voi kiitos Marikamaria ja ihanaa, että tykkäsit! :)
   Mahtavaa lopputalvea sekä häämöttävää kevättä sinulle!
   -Ringa

   Poista
 30. Tsemppihaleja ihan hirmuisesti! :) Uskon sinuun!
  -Ella

  VastaaPoista
 31. No jopas! Ihan hirmuisesti tsemppiä kuurille, jään innolla seuraamaan! Uskoisin, et saat tiputettua kyllä helposti enempiki kuin 10kg/3kk, vaikka 1kg/vk on ihan hyvä ja terveellinen vauhti. :) Oon kans ite alottanu muuttamaan elämäntapoja: terveellisempää ruokaa säännöllisin väliajoin, liikuntaa ja vettävettävettä! Pitänee vaan muistaa, et 100 grammaakin miinusta on miinusta. Oon yrittäny itelleni sitä toitottaa. :D Nyt tippunut 1,5kg viikossa, nesteitä varmaankin, mutta joka tapauksessa!

  Musta on hyvä, et tiedät omat rajas etkä pakota ittees jäille liukastelemaan tai vaikka juoksemaan kymmenen kilsan lenkkiä, jos ei uskalla taikka tietää ettei kunto kestä. Ite heivasin kuntosalikortin menemään hetki sitten, kun en siellä tehnyt muuta kuin jumppia ja juoksin juoksumatolla. Samoja voin tehdä kotona ja luonnossa? Makes no sense.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyl varmaan voi enempikin mennä mut katsotaan nyt. :) Joo, tota vettävettävettä munkin pitää kattoo vähän enempi vaikka aika hyvin tulee 2l muutenkin juotua. :) Mut viel pitäs enemmän. :) Ja miinus kun miinus. :) Tottakai tiedän rajani, enkä aio liukkailla keleillä lähteä luistelemaan vaikka moni sitä arvostelisikin, kun en lähde ja selitän vain. :) Mä haluun pitää koipeni ehjänä, kiitos vain. :) Jos ois ne nastat alla, ni sitten. :) Se on kyl totta, jumppia ja juoksua voi tehdä ilman kotona/luonnossa ja hei, ILMATTEEKS!!! :)

   Poista
 32. Tsemppia! Itsekin taalla kamppailen oman motivaationi kanssa liikunnan ja ruokavalion suhteen! Tammikuu on mulle kylla aika lannistava kuukausi yleensa ja se suklaapatukan nakertamine sohvan nurkassa tuntuu niiiin paljon paremmalta kuin joku terveellisempi vaihtoehto! ;)
  Mutta joo, kiva etta olet paassyt yhteistyojuttuun mukaan ja onnea vaan matkaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehkä voisit sen suklaapatukan sijaan syödä tommosta suklaista proteiinipatukkaa? Maistuu nimittäin aika samalta. :)

   Poista
 33. Tsemppiä koitokseen. Toivottavasti saat "eväitä" myös kuurin jälkeiseen elämään. Tästä se lähtee.

  VastaaPoista
 34. Tsemppiä paljon! :)

  VastaaPoista
 35. Hirvittävästi TSEMPPIÄ! Itellä sama urakka!
  Halusin vain kysyä yhtä asiaa, enkä oikeasti mitenkään pahalla.

  Olet aina sanonut että olet onnellinen noin. Ei tarvetta olla pienempi ja näin. Mikä sai sun mielen muuttumaan? onko sulla paha olla tai noi sairastelut huolettaa? Pyritkö nyt normaalipainoiseksi?

  Itse aloin urakkaan koska on paha olla. Nyt 3vkossa -7kg :) ylipainoa on PALJON.

  Hirveesti voimaa niihin huonoihin hetkiin, ja hyviin isot peukut! SINÄ pystyt tuohon. Minä uskon sinuun! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja tsemppiä sullekin. :)

   Eihän se onnellisuus kokoa katso. :) No kyllä se terveys tässä on se tärkein syy laihduttaa, ja mikä jottei kun tällainen mahdollisuus kerran tuli niin minähän tartuin. :) En pyri normipainoiseksi, mutta kun nyt edes hiemankin kevyemmäksi. :)

   Poista
 36. Täältä myös onnea elämäntapamuutokseen!

  Leikkauksissa on kuulema hirmusti riskejä eikä se ole mikään autuaaksi tekevä, loppuelämä vahdattava syömiset ja siltikin paino voi nousta uudestaan, mutta onkin sitten kai supervaarallista. Samaan tulokseenhan pääsee elämäntaparemontilla ja ehtii psyykekin paremmin mukaan, ilman vaaroja kuitenkin. Hyvä valinta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan näin. Joillakin se leikkaus toimii, en mä sitä kiellä mutta ei kaikilla. Olen myös kuullut, että jotkut ovat saaneet kaikenlaisia mahakipuja tuosta. Mieluummin mä soisin kaikille lihaville omat pt:t niin eiköhän ala laihtumaan. :) Mieluummin sitä kuin leikkausta. Ärsyttääkin kuulla kun jollekin 20kg ylipainoisille tyrkytetään leikkausta, noiden tapauksessa en ees semmosta aattelin vaan just remonttia ruokavalioon.

   Poista
  2. Sen verran kommentoin, että eihän lihavuusleikkauksia tehdä (ei pitäisi tehdä) ellei joko olisi jo vakavaa tautia (diabetes, uniapnea) tai riski vakavaan sairauteen olisi niin iso. Ja ennen leikkausta pitäisi aina kokeilla laihdutusta muulla tavoin, esim. elämäntapamuutoksella. Mutta kun kaikilla se ei vaan onnistu.

   Nämä siksi että leikkaushan on tosiaan iso leikkaus, jossa on omat riskinsä. Mutta näissähän on kuitenkin aina kyse pienemmästä pahasta, siihen pyritään.

   Poista
  3. Siihen leikkaukseen pitää olla bmi vähintään 35. 40 jos ei oo liitännäissairauksia. Jonotus on pitkä ja vähän epäilyttää että kenelläkään tyrkytettäisiin, päin vastoin.

   Minua taas ärsyttää lihavuusleikkauksen demonisointi. Riskejä on, toki pienemmät kuin lihavuudessa.

   Pipsa, suosittelet elämäntaparemonttia 20 kg ylipainoisille. Leikkaus on myös elämäntaparemontti. Ja sitä varten toi leikkaus on ettei se kuuluisa elämäntaparemontti vaan onnistu kaikilla kertakaikkiaan! Olisin kuvitellut että tämän tiedätkin.

   Poista
  4. Ei kyllä tyrkytetä 20 kg ylipainoisille leikkausta, eihän sinne edes pääse, ellei ole sairaalloisen ylipainoinen tai ole jotain vakavia sairauksia. Ja kaikki muut keinot pitää olla kokeiltuna ensin, moni joutuu psykologinkin juttusille, pitää käydä monta kertaa tarkastuksissa ja ravitsemusterapeutin puheilla. Jos lääkäri leikkausta ehdottaa, niin ei hän sitä varmasti ihan vain huvikseen tee, vaan pitää sitä parhaana vaihtoehtona. Sitä paitsi leikkauksen riski on (varsinkin nuorelle ja terveelle) pienempi kuin vuosikausia jatkuva ylipaino.

   Ja totta kai on parempi, jos laihtuu omin avuin, mutta vielä parempi olisi, jos ei olisi koskaan lihonutkaan. Mutta jotkut lihoo ja jotkut eivät onnistu laihtumaan. Ja jos niin on, niin miksi ei sitten ottaisi kaikkia keinoja käyttöön. Terveyden kannalta ne leikkauksen avulla laihdutetut kilot on ihan yhtä hyödyllisiä kuin muilla keinoin laihdutetut kilot.

   Poista
  5. Siis kyllä nimenomaan mun eräälle tutulle jolla on 20kg vielä ylipainoa, 15kg saanut jo ihan ruokavaliolla laihdutettua pois, niin sille oli oma lääkäri tyrkyttänyt että pitäisi mennä. Eri asia sitten pääsisikö, mutta musta tuo on tyrkyttämistä kun usealla kerralla on sanottu asiasta eikä otettu kuuleviin korviin toisen kielteistä lausetta asiasta. :)

   Ja musta tuo on vähän huvittavaa, kun itselläni siihen ois syyt mennä mutta kukaan ei ole asiaa ottanu puheeksi. Itse olen kyllä kysellyt asiasta mutta todennut ettei oo mun juttuni. Mä näen isona riskinä jo tuon kauhean mahakivun joka ainakin kahdella tutulla on tuon leikkauksen takia tullut.

   En mä sitä sano etteikö tämä voisi olla JOLLEKIN se oikea tapa, mutta tyrkytyksistä en tykkää ja itselleni tämä ei ole avain onneen.

   Poista
  6. Ei hän pääsisi leikkaukseen ainakaan julkisella puolella noin "pienellä" ylipainolla, vaikka joku terveyskeskuslääkäri sitä ehdottaisikin. Ja eihän sinne ketään voi pakottaa, jos ei kerran itse halua. Ehkä lääkäri vain on halunnut kertoa, että sellainenkin vaihtoehto on, kun eivät ne kuitenkaan niin tunnettuja leikkauksia vieläkään ole. Ne vaikuttaa myös aineenvaihduntaan ja esimerkiksi diabeteslääkityksen saa jättää samantien pois, joten ehkä sitä jonkin sellaisen takia sitten on ehdotettu. Minä jouduin monta kertaa pyytämään, että sain edes lähetteen arviointiin, joten en oikein tiedä, josko niitä niin kauheasti tyrkytetään.

   Asia on tietysti sinun oma päätöksesi, vähän vain ihmettelen jyrkkää asennettasi, koska sikälihän se olisi sinullekin "avain onneen", että painosi putoaisi varmasti ja nopeasti ja myös paljon. Ja kuten todettu riskit on paljon pienemmät kuin ylipainon aiheuttamat riskit. Mutta, jos pystyt laihduttamaan ilman, niin sehän on tietysti se paras vaihtoehto.

   Minä en muuten ole kuullut, että painon nousu leikkauksen jälkeen olisi mitenkään erityisen vaarallista, ei minulle ainakaan niin sanottu. Ja tunnen myös ihmisen, joka lihoi uudelleen leikkauksen jälkeen.

   Poista
  7. Mut ihmeellistä, että tyrkytetään (mä käsitin että on monena kertana sanottu kun käynyt tuolla lääkärillä) jos ei kerran pääsisi julkisella puolella siihen leikkaukseen. En mä sitä tyrkytystä meinaa, että kaikki tietenkään tyrkyttää mutta mitä ite oon kuullut muutamilta, että ovat sellaisena sen kokeneet. Itsellenikään ei ole tyrkytetty, joten.. :)

   Mä olen jyrkkä kaikkia leikkauksia kohtaan, ettei tämä ole mitenkään uutta. :) Mä en mielelläni leikattavaksi mene, ellei ole ihan pakko. Luomileikkauksiakin välttelen viimeiseen saakka. :) Ja sitten mitä oon kuullut, negatiivisista puolistakin kuten esim. se kamala mahakipu, niin en mä kaipaa hoikkaan elämääni mitään kipuja ja kun kuitenkin pystyn laihtumaan ihan ruokavalion ja liikunnankin avulla. :)

   Poista
  8. Minä en oikein ymmärrä sitä, että anonyymit täällä hehkuttavat että leikkaus olisi avain onneen ja sen avulla laihtuu varmasti. Eivät kaikki leikatut laihdu. Iltapäivälehdet uutisoivat vain onnistujista, mutta on paljon heitäkin jotka eivät laihdu merkittävää määrää vaikka leikkauksessa käyvätkin. Aineenvaihdunnat ovat niin yksiköllisiä ja sen parin desin mahalaukun voi täyttää myös suklaalla.

   Poista
  9. Minä taas aiemmin näitä kommentteja lukiessani ihmettelin, että leikkauksia vastaan puhuu ihmiset, jotka ovat kuulleet siitä jostain kumminkaimalta. Otin ennen leikkausta paljon asioista selvää, luin niin montaa leikatun blogia kuin löysin(joista vain yhdelle leikkaus aiheutti ongelmia), kävin tietysti läpi kaikki lääkärin ja ravitsemusterapeutin käynnit ja oma kokemukseni on ollut hyvin positiivinen. Se sai minut laihtumaan, mitä en vuosien yrityksestä huolimatta pystynyt yksin saavuttamaan. Joten mitä minun pitäisi sanoa? Että älä edes harkitse, kun joku tuolla kommenteissa sanoi, että "tuntee" jonkun, jolle sattui jotain ihan kamalaa? Se on toki mahdollista, mutta jos riskeistä puhutaan, niin edelleen ne ylipainon riskit on suuremmat kuin leikkauksen. Ja kuitenkin suurin osa leikatuista(kaikki, joiden mielipiteen minä olen lukenut tai kuullut henkilökohtaisesti), ovat tyytyväisiä päätökseensä. Sitä vastaan puhuu täälläkin vain ne, jotka ovat joltain toiselta kuulleet kauhutarinoita.

   En ole kyllä koskaan kuullut leikatusta, joka ei olisi laihtunut, jotkut toki lihovat uudelleen mahalaukun taas venyessä aikaa myöten. Ja aluksi ei edes pysty syömään suklaata eikä edes halua syödä suklaata. Leikkaus myös nimenomaan vaikuttaa aineenvaihduntaan, siksi se niin tekokas onkin.

   Edelleenkin; leikkaus on viimeinen vaihtoehto, eikä sinne pidä lähteä kevytmielisesti. Mutta; jos on jo vuosia yrittänyt laihduttaa siinä onnistumatta, niin mielestäni se on ihan varteenotettava vaihtoehto. Ja joka tapauksessa se on parempi vaihtoehto kuin olla lopun elämäänsä sairaalloisen ylipainoinen.

   Poista
  10. No se on tietenkin jokaisen oma päätös meneekö vai eikö mene, mutta kuten olen itse sanonut, niin itse en meni sinne, en vaikka se olisi viimeinen vaihtoehto. :) Enkä mä ole sanonut etteikö kukaan olisi tuolla leikkauksella laihtunut, vaan enemmänkin mä niistä ongelmista kauhistelen et mitä siitä voi tulla ja kun niistäkään ei oikei kunnolla kerrota. Mut eihän sitä voi tietää, tuleeko omalle kohdalle niitä - paitsi menemällä sinne leikkaukseen ja toteamalla. :) Ite oon vaan niin arka ottamaan tuollaista riskiä, eikä mun onneksi tarvitse. :)

   Poista
 37. Etkös pelkää sitä että jos "liikaa" laihdut niin blogistasi häviää lukijat....?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, mitäs pelkäämistä tuossa nyt muka on? Ehkä jokunen häviääkin, mutta mä vähän epäilen heidän motiivejansa tämän blogin lukemiseen. :)

   Poista
  2. Ei varmaan haittaa moinen jos korvauksena on terveys ja elämä :D

   Poista
  3. No eipä ei. :) Ja onhan multa tässäkin joskus sanottu että lopettaa lukemisen ja että "sun blogis kuolee kun ei oo lukijoita", niin yllättävästi onkin tullut niitä lukijoita vaan lisää. Et ehkä mä en oo niin paha, kun vaan pienen nipun mielestä. ;)

   Poista
 38. Hei Pipsa! Mullakin reilusti ylipainoa, ja vihdoin syksyllä sain itseäni niskasta kiinni ja päätin tehdä elämäntaparemontin. En asettanut itselleni mitään varsinaista kilotavoitetta, vaan sen että paino tippuu niin paljon kuin tippuu, kunhan suunta on alaspäin. Nutrilett-tuotteilla lähti kahdessa kuukaudessa reilu 10 kiloa, sitten pidin melkein 2 kk taukoa niin, että paino ei kuitenkaan noussut, ja nyt olen jatkanut painonpudotusta Jutan GFG-dieetillä, jonka koen järkeväksi pitkän ajan dieetiksi. Laskin, että normaalipainoon oli elämänremontin alusta noin 50 kiloa. Sitä kohti lähestyn, hitaasti mutta varmasti. Pointtini ehkä on se, että pitkään uskoin etten pysty siihen, ja olinkin itseeni tyytyväinen sellaisena kuin olin. Se hetki, jolloin se innostuksen kipinä syttyy ja tulee tunne, että mä pystyn tähän, niin se on tosi tärkeä ja hieno hetki. Hieno juttu että säkin innostuit! Jaksa tsempata itseäsi niin varmasti pääset haluamaasi tuloksiin. Ja itselleni ainakin se ajatus on tärkeä motivaattori, että välillä saa pitää taukoa "dieetistä" on ok, kunhan vaan ei päästä painoa nousemaan. Silloin ei tule sellaista masista tai rangaistuksen tunnetta jos repsahtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on hyvä, ettei aseta tavoitetta vaan antaa painon tippua nin paljon kuin tippuu. Tässä vain piti asettaa joku tavoite, niin katsottiin tuon -10kg olevan realistinen. :) Sitten kun jatkan tätä yksikseni, en aio laittaa mitään tavotteita vaan mennä rennosti eteenpäin. Sillin ei tuu stressattua. :) Mulla ei muuten tuo GFG toiminut kunnolla, siis mulla lähti ekan 2vko aikana paino mut sit alko junnaa vaikka käsi raamatun päällä, en repsahtanut ja menin ruokaohjeiden mukaan. :) Tsemppiä sinullekin tähän projektiin! :)

   Poista
  2. Heippa! GFG-on hyvä ruokavalio, mutta sitä saisi noudattaa naiset vain neljän viikon ajan. Itse toimin loistavana varoittavana esimerkkinä. Noudatin GFG:tä kolmen kuukauden ajan, pidin myös herkkupäivä noin 3 sinä aikana. Tämän jälkeen kuitenkin kuukautiskiertoni meni aivan sekaisin, hiukset alkoivat rasvoittumaan ja irtoamaan päästä ja kynnet katkeili, iho kukki aivan järkyksi. Aloin sitten ravaamaan lääkärissä ja lopulta selvisi, että naisen hormonitasapaino voi järkkyä GFG:n tapaista ruokavaliota noudattamalla, sillä sehän on HYVIN vähärasvainen ruokavalio.
   Nykyisin syön GFG:n mukaan, mutta olen lisännyt ruokavalioon mm. pellavasiemenrouheen, pähkinät, kananmunan keltuaiset ja tietty omegat ja nyt pelittää kroppa hyvin.

   Poista
  3. Onko tuohon tullut tuollainen rajoitus, ettei saa käyttää kuin 4vko? Mä muistelisin että se GFG oli aikoinaan joko 5-tai 6-viikkoinen urakka, mut viime kerralla kun olin, niin taisi olla enää sen 4vko. Et onko sitä sitten muutettu tuollaiseksi? Mut totta, kyllä nainen ja ihmine muutenkin tarttee rasvoja, ettei ne tosiaankaan ole pahasta - vain liiallinen saanti on. Tosin tuo sun hiusten irtoaminen ja kynsien katkeilu kuulostaa sinkin puutokselta.

   Poista
 39. Kiva kuulla enemmän tästä projektistasi! Sehän on tosiasia, että eivät ne kilot ole yhdessä yössä tulleetkaan, niin hyvä että sulla on pitkän tähtäimen maltillisia tavoitteita.

  Mä kuulun niihin, jotka ovat "kokeilleet kaiken", ja tehokuureja karsastan juuri siksi, että heti kuurin loputtua kilot tulee useimmiten rytinällä takaisin ja vieläpä korkojen kanssa! :( Siksi teenkin nyt tätä painonpudotusta sillä lailla kuin itse koen hyväksi, en noudata mitään tiettyä dieettiä, mutta apuna olen käyttänyt Kiloklubin ruokapäiväkirjaa, joka on onneksi vielä ilmainenkin.

  Onnistutaan ja näytetään epäilijöille! :) Mullakin motivaattori on erityisesti terveys - mulla ei ylipainon aiheuttamia sairauksia vielä ole, mutta tajuan kyllä, että esim. 2-tyypin diabeteksen puhkeaminen on ollut aiemmilla elintavoillani vain ajan kysymys.

  Tsemppiä ja tahdonvoimaa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Kyllähän tästä tulee kerrottua ja seuraavissa Porinoissa on vähän näytettynä noita syötyjä ruokia ja se ruokavaliokin vilahtaa.

   Kuurit nimenomaan tuon takia ei oo hyvät. Kun ne aina lopetuksen jälkeen palaa, ne kilot, takaisin. :) Mä oon kans käyttänyt tuota KK ruokapäiväkirjaa mut en tiedä miksei se sit toiminu mulla. Söin ne ehdotetut kalorit ja katsoin sitä piirakkaa, et kaikkea tuli sopivasti. Sit kyselin neuvoakin et missä vika. No ei voi tietää. Sekin silloin ehdotti tätä samaa kalorimäärää eli 1800kcal.

   Terveys täälläkin suurempana motivaattorina. Itellä ei kans vielä oo mitään sairauksia. Verikokeista vaan nähty, kun tehty ne tutkimukset. Et kaikki on vielä OK, mutta sitten nuo jalkakivut, niin.. Ne vähän pisti jo miettii.

   Poista
  2. Ymmärrän. Minulla oli ekassa raskaudessani kovat iskiaskivut ja silloin jo pelkäsin, että lonkkani ovat jotenkin pysyvästi pilalla. Onneksi se johtui ilmeisesti vain raskaudesta, koska sen jälkeen ei ole vastaavaa ollut. Pisti kyllä miettimään, kun käveleminen sattui ja nuori ihminen kuitenkin olen. Meillä on vain yksi kroppa ja siitä kannattaa pitää huolta! :)

   Poista
  3. Totta, yks kroppa ja siitä kannattaa pitää huolta. Itellä onneks nyt on enemmän ikää joten ajattelisin että enemmän kärsivällisyyttä ja sitten tukena tuo Ringa.

   Poista
 40. Hyvä! Tsemppiä! Hyvä olo seuraa pientäkin painonpudotusta. Nukut paremmin, jaksat enemmän! Olo on kaikin puolin parempi!

  VastaaPoista
 41. Kovasti tsemppiä koitokseen, sä pystyt siihen!! :)

  VastaaPoista
 42. Hienoa Piia! Olen hengessä mukana! Itsekin yritän taas karistaa liikakiloja, jotta kevään hiihtoloma Lapissa olisi antoisampi :-)
  Olen myös vahvasti sitä mieltä, että kuntoiluun ei kuntosaleja välttämättä tarvita. On ihmisiä, joille se ei vaan ole "se juttu". Meillä on kotiin hommattu Kettlerin kuntokeskus, kahvakuulat ja crosstrainer. Lisäksi minulla on muutama jumppa-dvd, joiden kanssa jumppaan viikoittain.
  Noita kenkään kiinnitettäviä nastoja suosittelen myös! Ilman niitä ei meidän koira pääsisi kunnon lenkeille näillä keleillä ollenkaan. Minusta on jalkaleikkauksen jälkeen tullut niin arka sipsuttaja, jos on liukas keli. Ostin nastat ihan kenkäkaupasta, mutta olen niitä nähnyt myös suutarien hyllyssä.
  Älä välitä noista ilkeistä kommenteista! Meitä on niin moneen junaan... Tsemppiterveiset!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kaikille ei se kuntosali ole "se juttu", ei vaikka kuinka olisikin trendikästä käydä sellaisessa. ;) Mulla onneks on tehty niin, että ruokavaliolla jo laihtuu ja tuo kotijumppakin on plussaa - mut näillä keleillä sitä tulee tehtyä. :) Ai suutareiltakin saa, no pitää sellaisessakin käydä kysymässä. :) Jos sitten pistäs semmoset jalkaan, tai kenkään. :) Mulla on töissäkin sellaiset, mut ne pitää pitää siellä. :)

   Poista
 43. Kyllä jaksaa taas valittajat valittaa.. "mikset laihduta?" "Laihdutat väärin.." Koko projekti torpataan jo ennen kunnolla alkamistaan ja sitten KUN Pipsa alkaakin hoikistua (lisää) niin väitetään kuvankäsittelyksi tai nillittäjät ottavat kunnian itselleen, kun ovat "tsempanneet" =D

  Hyvin sinä kyllä jaksat noita valittajia. =)

  Lähtöpainolla ei ole kenellekään muulle kuin Pipsalle mitään merkitystä, tavoite on realistinen. Jokainen lähtenyt kilo on hieno juttu ja jokainen uusi ahaa-elämys elämäntavoissa positiivista. Liikuntaa ehtii lisätä sitten kun homma alkaa edetä, ruokavalio on alussa se oleellisempi. Jos on syönyt liian vähän niin elimistö pitää saada käyntiin ja se käsittääkseni tapahtuu juuri hiilareilla. Noilla 1800kcal tuskin pääsee myöskään lihomaan.

  Itsellä ei ole ylimääräistä kuin enää muutama kilo, kiitos marras-joulukuisen kuuden viikon Superdieetin (Fitfarm). Tuloksia en oikein uskaltanut toivoa, mutta 5kg lähti ja senttejä senkin edestä! Tärkeintä oli järkevän ruokarytmin opettelu, sokerista vieroitus yms. Söin eilen maustamattoman viilin ensimmäistä kertaa kolmeen kuukauteen ja se oli liian makeaa! kun on tottunut puputtamaan rahkaa marjoilla ja pähkinöillä. =D

  Kolmessa kuukaudessa ehtii oppia syömisistään ja niiden "seurauksista" vaikka mitä. Mahdottomasti tsemppiä Pipsalle! Hengessä mukana.

  -AI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainahan valittajat jaksaa valittaa mut niiden jutuille pystyy näyttämään kinnasta. Ei vaan ota sitä niin vakavasti. :) Eivät ne mua kumoon voi kaataa, eihän ne edes jaksaisi. :)

   Ja näin se RIngakin sitä sanoi, että hiilareilla saadaan aineenvaihdunta käymään ja usko pois vaan, se on käynnissä kun kokoajan pitää juosta vessassa. :) Ja tosiaan, mun lähtöpainoni ei kuulu kenellekkään muulle kuin minulle. :)

   Ai sinä olit Superdieetillä, eikös se ole maksullinen? Mut hienosti lähti kiloja ja niitä senttejäkin,jeee! :)

   Poista
  2. Juu, maksullisia ovat, mutta ainakin minulle rahansa väärti. Sai verkossa kaikki ohjeet ja tsempit niin muilta dieettiläisiltä kuin ammattilaisiltakin. Itse asiassa kuuden viikon syömiset + sen nettivalmennuksen hinta yhteensä tuli halvemmaksi kuin ns. normaalit syömiset ennen kuuria samalta ajalta. =) Jäi kaikki herkut ym. pois.

   Hullu tunne sinänsä kun söin päivittäin määrällisesti ehkä tuplasti sen mitä aikaisemmin, mutta vyötärö vaan kapeni, kun ruoka oli oikeanlaista ja sitä oli riittävästi.

   Nyt harjoittelen itsekseni järkevää elämää ja jos tuntuu ettei onnistu niin voi shoppailla sitten lisäapua tutusta paikasta.

   Ainiin noihin lihavuusleikkauksiin haluan sanoa, etten ole kuullut niistä mitään hyvää (asiantuntijoilta ja leikkauksen läpikäyneiltä). Yhdellä tutulla tulee (2v. leikkauksen jälkeen) kaikki vähänkin normaali ruoka ylös, kun se uusi vatsa ei toimi. Laihtunut toki on kun joutuu elämään soseruualla. Korjatakaan ei voi kun kirurgin mielestä vahinkoa tulisi vain lisää. Itse en tuollaista elämää haluaisi.

   Leikkaus ei myöskään laihduta automaattisesti. Jos niitä elämäntapoja ei muuta, pystyy melko vaivattomasti pysymään isokokoisena leikkauksesta huolimatta.

   Kannatan järkevää muutosta järkevässä ajassa. Muutama kilokin miinusta vaikuttaa positiivisesti vaikka mihin ja onnistumiset aiheuttavat positiivisen kierteen. Ja se vanha mantra, jonka joku jo sanoikin, että kun ne ei ole viikossa tulleet.. =)

   -AI

   Poista
  3. Se on kyl tosi, et kun jättää ne herkut pois niin sen rahan voi käyttää järkevää, niinku sinäkin tuohon valmennukseen. :) Itelläkin on rahaa säästynyt ihan huimasti jo viikon aikana, vaikka toisaalta nuo terveellisemmät ruuat maksaa enemmän. :(

   Se on kyl hassua, oon ite huomannu saman. Tai siis mähän syön nyt enemmän kaloreita ja saan nähtävästi tasaisesti kaikkia, eli protskut, hiilarit, rasvat, kuidut. Itelläki on sulanu vyötäröltä jo ihan kivasti. :) Sitä oon seuranu joka päivä. :) Eikä tuu nälkä ku kaikkea saa sopivassa määrässä. :)

   Tsemppiä sulle harjotteluun, ja hyvähä se että löytyy paikka mistä saat sitten lisäapua. :)

   Niin, onhan se noin että jos ei elämäntapoja muuta, niin pysyy isokokoisena leikkauksesta huolimatta mitä on aika hassua koska aattelin et se leikkaus nimenomaan laihduttaa, söisit mitä vaan mutta kun pitää syödä vähän. :)

   Juu, eivät ole viikossa tulleet. :)

   Poista
  4. Miten voi säästyä jos syöt nyt enemmän ja ennenkään et syönyt herkkuja?

   Poista
  5. Missä olen sanonut etten herkkuja syönyt? Kyllähän mä niitäkin söin, en kuitenkaan niin paljoa kuin te kuvittelette. :) Kyllähän siinä säästyy kun nyt se raha menee vain tiettyihin ruoka-aineisiin. :) Eikä ne kaikki ole kalliita. :)

   Poista
  6. Vähän väliähän olet sanonut että et syö herkkuja kuin harvoin. Eli et läheskään joka päivä? Miten siitä voi kertyä viikossa huima säästö?

   Poista
  7. Siis viikonloppusin oon herkutellut, onko se sitten harvoin? En syö arkisin herkkuja. Enkä mä sanonut, että herkkuja säästämällä tuo huima säästö tulisi mutta se on yksi asia missä tulee säästöä. :)

   Poista
  8. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 44. Minäkin tein ryhtiliikkeen kaksi viikkoa sitten. En ole siis millään kuurilla, mutta mietin tarkemmin syömisiäni ja esimerkiksi iltasyömiset jätin pois. Ihan hyvin pärjää syömättä iltaviidestä aamuseitsemään. Mitään ateriankorvikkeita enkä muita lisäainejuttuja halua käyttää. Eikös noissakin Lidlin tuotteissa ole vaikka mitä lisäaineita?

  VastaaPoista
 45. Sinulla on paljon tukijoita tässä uudessa kunto ohjelmassa. Me kaikki haluamme sinun onnistuvan siinä. Lähimmäisen rakkaudestahan tässä on kyse. Ne ilkeät kommentit voivat olla hyödyksi. Kuten aikaisemmin mainitsin olleeni painonpudotuskuntoutuksessa, niin haastattelut asiantuntijan kanssa saivat minulle ihan vihan tunteita. Sen ohjelman ansiosta putosi silloin 23 kg. Siitä on aikaa yli 25 v.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No minulle tuollaiset ilkeät kommentit eivät ole hyödyksiä, en mä halua tuntea mitään vihaa laihtuakseni. Mut hyvä jos sinulla toimi tuolla tavalla motivaattorina. :)

   Poista
 46. Onnea, Onnea tavoitteeseen, Uskon kyllä, että saat kiloja tippumaan puolet enemmän :) Itse aloitin maanantaina myös pienen elämäntaparemontin ja suklaa, noutoruoka ja coca colat yritän jättää elämästäni nyt pois. Kerron täällä miten mä onnistun :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 47. Ihan uskomatonta miten ääliö kommentteja jotkut tänne postaa! Kyllä täytyy olla ihmisen elämä tyhjää jos on katkera Pipsalle siitä että tämä on onnistunut aloittamaan dieetin! Mitä se teiltä on pois?? Ehkä itse ovat sitten niin saamattomia ja purkavat turhautumisensa Pipsaan, joka kyllä ihmeen kiltisti näihin on suhtautunut.
  Jotain käytöstapoja vois kuitenkin noudattaa ja vaikka poistua muualle tästä blogista jos noin paljon ahistaa. Hävetkää!
  Pipsalle isot tsempit, sä pystyt siihen :)

  VastaaPoista
 48. Hienoa, että päätit muuttaa elämäntapojasi. Tällä "kuurilla" pääset hyvin alkuun. Mulla on sama projekti menossa, joskin onneksi vähän vähemmän pudotettavaa.

  Ja kaikista kommenteista ei luonnollisestikaan tarvitse välittää;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja ei, kaikista kommenteista ei luonnollisesti välitetäkään :)

   Poista
 49. Painosi ei tietysti tänne blogiin kuulu, mutta miten yksityinen asia se sulle muuten on? Tietääkö miehesi? Entä ystäväsi?

  VastaaPoista
 50. Tsemppiä! Jään seuraamaan projektiasi ja toivon että se antaisi itsellekin vähän potkua, kun oma elämänmuutosmotivaatio on tällä hetkellä aika nollassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja toivotaan että saat pientä motivaatiopotkua omaasi. :)

   Poista
 51. Miksi noita Lidlin tuotteita syöt, kun eikö ne ole tarkoitettu lähinnä treenaajille?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nämä tuotteet mitä syön, soveltuvat laihduttajalle. Treenaajille on sitten nuo recoveryjuomat ja whey proteiinit. :)

   Poista
 52. Voisitko ottaa kuvia ruoka-annoksistasi tai laittaa videon kotijumpasta? Itsellänikin elämäntapamuutos menossa niin olisi kiva saada inspiraatiota :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruoka-annoksista on uusimmassa Porinassa, mutta kotijumpasta en todellakaan aio laittaa mitään videoa. :)

   Poista
  2. Miksi et?

   Poista
  3. No enhän minä sitäkään tänne kuvaa kun tungen ruokaa suuhuni. :)

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 53. Ilkeät kommentit eivät ole kenellekään ikinä missään hyödyksi. Paitsi jonkun omaa sairasta mieltä ne saattavat hetken helpottaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eivät kyllä ole, ainakaan minun mielestäni. Kyllä sitä tukea kuuluu, eikä ilkeillä - tällaisessa asiassa siis.

   Poista
 54. Mitä kautta sait solmittua tuollaisen diilin? ja nyt yhtäkkiä kaikki julkista kun aiemmin et ole halunnut puhua laihduttamisesta mitään.Minkälaisen ruokavalio ohjeistuksen sait?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Indiedaysin kautta, Indiedaysin ja Lidlin yhteistyökampanja kun on. :) En mä aio laihtumisesta isommin mitään puhua, mut pienesti. Aiemmin en halunnut siksi puhua, kun se meni täällä tappeluksi. Mut nyt on ollut positiivista huomata, ettei sellaista enää ole - ehkä tässä ollaan aikuistuttu ja asiaa pystytään käsittelemään paremmin. :) En voi suoraltaan sanoa millaisen ruokavalio-ohjeistuksen sain, mutta tuossa viimeisessä kuvassa näkyy hieman millainen tuo ruokavalio on. Ja tämän päivän Porinoissa on torstain ruuat kuvattuna (paitsi se aamusmoothie, mut siitä teosta on Porinoissa joten kyllä sekin sieltä löytyy)

   Poista
 55. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista
 56. Hei Pipsa! Olen jonkin aikaa seuraillut blogiasi ja pidän positiivisesta tavastasi suhtautua asioihin ja itseesi. Uskon, että blogisi rohkaisee monia naisia uskomaan, että voi näyttää kauniilta ja iloita pukeutumista ja laittautumisesta, vaikka ei olisikaan kokoa 36-38. Nyt kuitenkin "pisti" tuolla silmään toteamuksesi, että nykyinen 1800 kaloria päivässä on enemmän kuin mitä ennen vuorokaudessa söit. Perusenergiankulutuksesi nykyisellä painollasi täytyy kuitenkin olla reilusti yli 2000 kcal/vuorokausi, joten jos olisit syönyt alle 1800 kcal/vuorokausi, olisit laihtunut koko ajan. Koska itsekin kamppailen koko ajan painoni kanssa, tiedän, että paino tulee syömällä liikaa, ei liian vähän. Se kuuluisa säästöliekki on aika monella ihmisellä viimeinen syy sille, että ei laihdu. En kommentoi näin ilkeyttäni vaan siksi, että omalla kohdallani tiedän, että ainoa tapa saada painoa pois, on tunnustaa se, että syön liikaa ja epäterveellisesti. Vasta sen jälkeen elämäntaparemontti onnistuu. Tsemppiä sinulle Pipsa projektiin ja tavoitteiden saavuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  2. No Pipsa varmaan itse kommentoi jossain vaiheessa, mitä tarkoittaa sillä, että syö enemmän kaloreita kuin ennen. :)

   Poista
  3. Hei anonyymi!
   Siihen en ota kantaa, mitä Pipsa aiemmin on syönyt, mutta viimeisimmät tutkimukset metaboliasta sekä lukuisat käytännön kokemukset ovat osoittaneet, että aineenvaihdunta on erittäin adaptiivinen. Se tarkoittaa sitä, että kehon todellinen energiankulutus voi olla ihan toista kuin laskennallinen kulutus. Esimerkiksi pitkät laihdutusjaksot tai ns. jojolaihduttaminen voivat tehdä kehosta todella paljon tehokkaamman eli se tulee toimeen pienemmällä energiamäärällä. Tila, kutsutaan sitä nyt vaikka säästöliekiksi, on varsin todellinen ja se vaivaa suurta osaa väestöstä Suomessakin.

   Tsemppiä sinulle omaan painonhallinnan tavoitteluun! :)

   -Ringa

   Poista
 57. Mieti sit kun laihdut, saat hyvällä omallatunnolla pistää uusiks koko vaatekaapin! =)

  VastaaPoista
 58. Hienoa, että olet löytänyt motivaatiota aloittaa elämäntapamuutoksen, mikä onkin usein helppo saada aluilleen ammattilaisen laatimalla ruokavaliolla ja liikunnalla :) Kun pääset vauhtiin, niin pystyt näiden ohjeiden avuin jatkamaan tätä jopa elämäntapamuutokseksi. joten paljon tsemppiä sinulle! Älä lannistu joidenkin ilkeistä kommenteista ja yritä pitää motivaatio yllä vaikka joskus varmasti tulee hetkiä, kun ei vois vähempää kiinnostaa mitkään protskupatukat ja kotijumpat. Olet matkalla kohti terveempää elämää, se varmasti on jo motivaattori itsessään :)

  VastaaPoista
 59. Vau, hienoa! Seuraan mielenkiinnolla tätä laihdutuksesi edistymistä.
  Harmi kun et halua kertoa lähtöpainoasi, sillä siitä voisi olla monelle samassa tilanteessa olevalle apua. Itse aloitin 126kg painosta. Tällä hetkellä vaaka näyttää 87kg. Olen laihduttanut pelkästään ruokavaliolla, mutta nyt kun paino alkaa olla siinä vaiheessa, että liikkuminenkin on mahdollista, niin olen parina viime viikkona tehnyt kävelylenkkejä. (ei mitään pitkiä sillä olen aivan rapakunnossa)
  Mielelläni haluaisin kuvia ruoka-annoksistasi sekä mietteitäsi kotijumpasta (mitkä liikkeet sopivat, miten paljon jaksat jne). Itse en uskaltanut liikkua juuri ollenkaan laihdutuksen alkuvaiheessa. (polvivammoja jo ihan tarpeeksi muutenkin)

  Omasta kokemuksestani voin sanoa, että alussa lähtee ihan mukavasti painoa eli tuo tavoitteesi -10kg on todella pieni tavoite, kolmessa kuukaudessa lähtee varmasti enemmänkin.

  Paljon tsemppiä laihdutukseesi ja laita ajatuksiasi matkan varrelta tänne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 60. Joku vitsi? Sä olet lihavempia ihmisiä mitä elämässäni olen nähnyt etkä ole mitää "vähän" lainausmerkeissä. Tilaat kissanruuatkin kotiin.. Laiska! Kaikki liikunta on hyvästä mut sun liikunta näkyy joka on sohva-jääkaappi-sohva.. Olet oksettava! Sä et onnistu tässäkään! Sä valehtelet jatkuvasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anonyymina huudellaan nimimerkin takaa lokaa toisten niskaan.. raukkamaista ja rumaa. Mikä pistää ihmisen puhumaan tällaista kieltä ja olemaan näin inhottava muille ihmisille? Takana varmasti monia tarinoita ja usein katkeruutta. Tällaisella käyttäytymisellä ja negatiivisen jakamisella ei voi voida itsekään erityisen hyvin. Surullista :(

   Poista
  2. No huhhuh! Sä itse olet oksettava!

   Poista
  3. Hei anonyymi, joka todella ilkeästi ja asiattomasti kommentoit Pipsan blogiin.
   Oletkohan halausta vailla!
   Iloisempaa lopputalvea sinulle :)
   -Ringa

   Poista
  4. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
  5. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

   Poista
 61. Osaatko sanoa että onko nuo vanukkaat ja patukat gluteenittomia..?
  Tsemppiä kovasti Pipsa!!♥ Mahtavaa että olet päässyt alkuun isossa projektissa!!

  VastaaPoista