17.2.2015

LumihiutaleeniSain maanantaina viestin, että mun ihana Lumihiutaleeni (Kalevala Koru) olisi noudettavissa ja tänään sitten kävin sen hakemassa. Samalla jäin suustani kiinni Siljan kanssa ja siinä vähän innostuttiin sovittelemaan mulle vihkisormuksia.

Tuo instagramin sormus on Lumi, joka voitti kaunein sormus tittelin vuonna 2012. No ainakin voin sanoa kokeilleeni hintavaa sormusta. Tuohan on siis n. 16.000€ arvoinen. Vaikka se on kaunis ja noin, mutta en pystyisi käyttämään noin kallista. Sitä saisi kokoajan olla pelkäämässä, että milloin hukkaa sen.

Meillä oli kuitenkin Siljan kanssa hauskaa ja kaverin näkeminen piristi mukavasti tätä päivää. Pistinkin oman sormukseni (no tää lumihiutale) samantien oikean käden keskisormeen ja siinä se on edelleen. Todella ihana sormus!


Sitten pitikin jo lähteä ja aika kiireeksi vetikin, että ehdin bussiin. Sellaista puolijuoksua sai mennä, mutta ehdin kuin ehdinkin. Yleensä en jätä mitään ihan noin viime tinkaan mutta kun jää suustaan kiinni, niin siitä sitten tosiaankin jää.

Kotona otin mun kaikki sormukset esille ja nappasin kuvan. Tuossa alemmassa kuvassa on siis nähtävissä kaikki Kalevala Koru sormukseni. Kihlasormus tietenkin puuttuu kuvasta, mut hei, se on kultanen. Se saa sitä paitsi ihan rauhassa olla vasemmassa kädessä, nämä Kalevala Korun sormukset on tarkoitettu oikeaan käteeni.

Ja on muuten tuo oikean käden korujen valokuvaus haasteellista, ei nimittäin tule mitään. Yritin mutta annoin aika pian periksi ja kuvasin sitten sormukset vasemmassa kädessäni. Keskimmäisen kuvan mies nappasi, kun saapui kotiin. Olikai se Lumihiutale kuvattava "oikeassa" kädessä eli oikean käden keskarissa. Ja se sopii siihen täydellisesti, ja kun sitä kokoa kuitenkin kysytään, niin tämä on 20mm.48 kommenttia:

 1. Ihania sormuksia!

  Milloin hääsi ovat?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Häitä ei ole milloinkaan. :)

   Poista
  2. Mihin sinä sitten tarvitset vihkisormuksen? Olet minusta nyt monessa postauksessa puhunut vihkisormuksista.

   Poista
  3. En mihinkään? Ja kuinkahan monessa postauksessa oon vihkisormuksista puhunut, kahdessa?

   Poista
 2. Aika jännä että olet yhtäkkiä ostanut noin monta sormusta. Yleensähän korut kertyvät vuosien myötä ja niihin liittyy mukavia muistoja. Mutta jos ylimääräistä rahaa haluaa johonkin sijoittaa, niin Kalevala-korut ovat varmasti hyvä sijoitus. Mikäköhän on seuraavan ostosmaniasi kohde :) Miten olisi vaikka kaunis laadukas astiasto?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä nyt vasta törmäsin näihin ja halusin nämä. :) Ja tuo astiasto on kyllä ihan hyvä ehdotus seuraavaksi kohteeksi, tosin se kyllä sais olla yhteinen kohde miehen kanssa. :)

   Poista
  2. Mikä olisi mieliastiastosi, jota haluaisit kerätä?

   Poista
  3. Vaikea sanoa, kun en ole niihin niin perehtynyt.

   Poista
  4. Onko teillä jo jotakin astiastoa?

   Poista
 3. Onpa hieno kokoelma. Kauniita!

  Muuten, vähän muuta asiaan tähän väliin: oletko kokeillut sellaista "systeemiä", että jäät bussista muutamaa pysäkkiä aikaisemmin pois ja kävelet kotiin? En tiedä, miten pitkä työmatkasi on, mutta ehkä voisit kävellä vaikka kokonaan kotiinpäin pari, kolme kertaa viikossa? Itse olen noudattanut tätä ja siinä saa ihan hyvän liikunta-annoksen. Se on se itsekurin hetki, kun pitää nousta ylös bussissa monta pysäkkiä ennen kotia, mutta päättäväisesti pitää vaan nousta ja ennenkuin huomaakaan on jo ulkona talsimassa. Siitä tulee tosi hyvä fiilis, suosittelen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, kokoelma on nyt täydellinen. :)
   Ja kyllä, kyllä olen tuota systeemiä kokeillut ja käytän nytkin. :)

   Poista
  2. Mulle tämä on uusi aluevaltaus ja siksi olen tästä niin innostunut ja suosittelen muillekin. Olen sellainen, että erikseen lenkille lähteminen on usein tosi vaikeaa varsinkin kylmällä, pimeällä, märällä.... Keksin sitten tämän idean. Kotiin kai jaksaa kulkea vaikka mikä olisi ;-)

   Poista
 4. Ihania sormuksia, mut nyt, kun laihdutat, niin oletko ajatellut, että sormukset käy isoiksi. Tietysti saat ne myytyä, mutta on siitäkin vaivaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sormukset saa aina pienennettyä, jos niikseen menee. En tosin usko, kun eipä tuo kihlasormuskaan ole liian pieneksi käynyt tässä vuosien ja lisäkilojen kanssa. :) Missään nimessä en näitä myy. :)

   Poista
  2. Sormet kapenee/paksunee kuitenkin aika vähän niin iän myötä kuin kilojenkin, että en usko että tuota ongelmaa tulee. :-) Ja yleensäkin pitää elää hetkessä, tuohan on samaa ajattelua kuin ostaa kaappi täyteen vaatteita, joihin ehkä mahtuu vuoden päästä. Vaikka vaatteet onkin pienempi sijoitus, niin se että aina ajattelisi että sitten kun eikä että nyt.

   Poista
  3. Tuo on totta. Eihän oikein mitään voisi tehdä, jos aina pitäisi ajatella tulevaa ja mitä sitten mahdollisesti on. Me ostettiin asunto, jossa on portaat yläkertaan. Vanhempi sukulainen alkoi puhua, että kun vanhenette, mites nuo portaat, on kyllä hankalat sitten jne. Mutta eihän niin voi tehdä päätöksiä tänään, että joskus kolmenkymmenen vuoden päästä ei ehkä pääse portaita ylös.
   Mä muuten tein kerran niin, että ostin takin, johon mahtuisin laihduttuani. No sitä päivää ei ole tullut vieläkään, että se takki istuisi hyvin. Olisi ollut parempi ostaa se takki vaan heti sen hetkistä kokoa.

   Poista
  4. Ja onhan noista sormuksista kaksi pienempää kokoa ja ne on just ne joita on vaikeampi pienentää. Mut kuten oon sanonut, tuskin on ongelmaa. :) Ja jos, niin aina voi pienentää. :)

   Poista
 5. Tuleeko vielä monta sormus postausta? Nää alkaa kyllästyttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. no älä sit lue jos rupee kyllästyttää

   Poista
  2. Niin, noinhan yksinkertaista se on. Mä kirjoitan miten ja mitä kirjoitan, ja te sen päätätte haluatteko lukea. Jos ei nappaa, niin etsii vain sellaisen blogin joka nappaa - taas hetken. :) Sori mutta on vähän huvittavaa, että kaksi sormuspostausta kyllästyttää - joiden välilläkin on 1,5vko.

   Poista
 6. ^ Less is more.

  VastaaPoista
 7. Ompa kauniita sormuksia! Tykkään :)

  VastaaPoista
 8. Onpas kaunis tuo lumihiutale <3 :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on. Harmi ettei se oikein toimi kesällä mutta hei, onhan tossa vaihtoehtoja. :)

   Poista
 9. Mä tykkään edelleen tuosta Annasta ja Lumihiutale on myös tosi kaunis, aika lailla uutta ilmettä Kalevala-korulla. Ehkä hankin itselleni jommankumman lahjaksi, kun keväällä valmistun. Omilla rahoilla saa tunnetusti vaikka peffaansa pyyhkiä, minusta on lisäksi kivaa lukea, kun joku testaa kamppeita. Jää ehkä sitten itseltä jotain hankintoja tekemättä ja toisaalta saa vähän vinkkejä kivoista jutuista, niin kuin nyt nuo sormukset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että jokainen saa tehdä rahoillaan mitä lystää. :) Jotenkin huvittaa miten joitakin ärsyttää mun sormusostokset, koska en mä niiden rahoilla niitä sormuksia oo ostanut. Mä melkeen luulen että sä ostat Annan, koska se toimii jokaisena vuodenaikana, Lumihiutale ehkä paremmin talvisin. :)

   Poista
 10. Jokainenhan meistä saa tosiaan käyttää rahansa mihin haluaa. Itse ostan kirjoja, tilaan ulkomaisia aikakauslehtiä, ostan viikottain leikkokukkia, käytän siivoojan palveluja ja käyn ulkona syömässä usein. Vaatteita ostan harvoin.

  VastaaPoista
 11. Olen laihduttanut noin 10 kiloa ja kilhla- sekä vihkisormukseni ovat nyt liian suuret. Eli ainakin minulla painon muutos näkyy myös sormissa. Kyselin kultasepänliikkeessä hinta-arviota kultasormuksen pienentämisestä ja se maksaisi noin 70,- / kpl riippuen sormuksen leveydestä ja onko kiviä vai ei. Eli aika kalliiksi tulee pienentäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä oot sitten yksi niistä, joilla se laihtuminen näkyy sormissa. Mä en ole, mikä on oikeastaan ihan OK. :) Mut mulla tosin on kultaseppä ystävä joten kavennus ei ongelma. :)

   Poista
  2. Käy kysymässä muualtakin, aika kallista. Yleensä sepältä suoraan paras hinta, ei liikkeistä.

   Poista
  3. Tämäkin luultavasti totta ja kun on iso kasa pienennettäviä, niin saa varmaan alennustakin.

   Poista
 12. Aloin minäkin miettimään, että mihin itse tuhlaan rahaa, siis sellaiseen mitä ei olisi pakko ostaa kuten ruoka ja vaatteet. Mulla se taitaa olla sisustus, kaikkea kaunista kotiin. Koristetyynyjä, torkkupeittoja, valokuvakehyksiä, lyhtyjä, ruukkuja ja astioita ym. ym. ihan turhaa, mutta ne saa mut hyvälle mielelle, sillä rakastan kaunista kotiani. Joku toinen sijoittaa ylimääräiset rahansa matkusteluun, joku vaikka juhlimiseen. Pipsa nyt ostelee sormuksia kun tykkää niistä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan, Pipsa osteli nyt tämä sormukset - ei enempää. :)

   Poista
 13. Voi olla tämä nyt vähän tyhmä huomio... mutta miltä näyttäisi Lumihiutale niin päin, että tuo yksittäinen lumihiutaleen sakara olisi ylöspäin?
  Tosi nättejä ovat, etenkin juuri tämä uusi Lumihiutale ja Anna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin päin sitä kuuluisi pitääkin, sen huomaa kun katselee muita Lumihiutale-sarjan koruja. Esim. riipuksessa se yksittäinen sakara on ylöspäin.

   Poista
  2. Voi olla, että se "virallisesti" kuuluisi olla sakara sormenpäähän päin, mutta mikään ei kyllä estä käyttämästä miten vaan haluaa. Mulla on vastaavanlaisia sormuksia ja yleensä käytän niitä tolleen "väärin päin", koska tuo sakara tai muu vastaava terävä osa tarttuu helposti vaikka käsineeseen tai tökkää mihin tahansa tielle osuvaan.

   Poista
  3. Kyllähän sen kuuluisi ylöspäin olla, mutta vaihtelu on kivaa. Ja tuossakin mulla oli siis niin into päällä etten huomanut katsoa kummin päin tuli.

   Poista
 14. Mihin sormeen tuo toinen Kiviaarteistoa-sormus sopii?

  VastaaPoista
 15. Paljonko tuollainen lumihiutale sormus maksaa, jos niitä siis on yleisesti myynnissä, vai oliko erityisesti sinulle suunniteltu? Tosi kaunis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taisi olla 99€. :) Ja kyllä niitä ihan liikkeestä saa. Eikä ole minulle suunniteltu, ihan Kalevala Korun tuotantoa. :)

   Poista
 16. Hiukan googletettuani, niin tuo Lumihiutalehan onkin Kalevalaa! :D Olin jotenkin käsittänyt että se olisi tuttavasi sinulle tekemä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää vissiin lisätä tuonne että on Kalevala Korua vaikka kyllähän se tuolla tekstissäkin on mutta vähän selvemmin. :)

   Poista