8.2.2015

Sormusaarteeni


Mä oon mennyt hurahtamaan ihan täysillä muutamaan Kalevala Korun sormusmalliin:

- Amelia (18,5mm)
- Anna (topaasilla) (18,5mm)
- Kiviaarteistoa, vuorikiteellä (17mm)
- Kiviaarteistoa, ametistilla (17mm)

Tästä puuttuu tilaamani Lumihiutale sormus (20mm) mutta eiköhän sekin ole ensi viikolla noudettavissa. Tuntui niin vaikealta saada tuossa isossa koossa, joten tilasin sen ihan liikkeestä. Onneksi tätä on vielä saatavilla. Aion pitää sitä keskisormessa, joten siksi isompi kokokin.

Osan olen maksanut itse, osan on ostanut mieheni. Olenkin naureskellut, että jos vihille mennään, niin ei ole ainakaan sormuksesta puutetta. Tosin kihlasormuksen kanssa näitä ei voi käyttää, koska hopea syö kultaa.

Olen joka päivä vaihdellut, mitä sormusta käytän. Tänään mulla on ollu Anna-päivä. Se onkin kimaltanut kauniisti tuolla luonnonvalossa.

Sitten jostain kumman syystä mun päässäni kuuluu vähän väliä sellainen klonkkuääni, joka sanoo "My precious". Mistähän mahtaa johtua? Ei sitten harmainta aavistusta, ei vissiin.

74 kommenttia:

 1. Kauniita sormuksia kaikki, oma suosikkini Anna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään noista kaikista. Anna on kyl kans upeaa, varsinkin ulkona. :)

   Poista
 2. Vau! Varsinkin tuo vaaleansininen on aivan upea! Kuin jäätä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin muuten onkin, ihan jäältä näyttää. :) Se on hauska kun kuvassa näkyy noinkin tummana, mutta muuten se on kyllä tosi vaalea. Melkein kuin timantti.

   Poista
 3. Anna on kyllä nätti!

  VastaaPoista
 4. Eihän tässä ole enää mitään järkeä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei minustakaan.

   Poista
  2. Hankkia tuommosta määrää sormuksia, juuri kun on aloittanut laihdutuskuurin ja sormet todennäköisesti tulevat hoikistumaan ensimmäisenä. Omathan ovat rahat,mutta silti..

   Poista
  3. No pittääkö kaikessa aina olla järkeä? ;) Ja sormukset on helppo pienentää, mutta tokkopa nuo kovin paljoa pienenee, noin niinku kihlasormukseen ajatellen.

   Poista
 5. Mä en selvästikkään ymmärrä sormuksia. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eihän kaikkien tartte. :) Jos totta puhutaan, en mäkään aiemmin ymmärtänyt kuin kihlasormusta vain mut sit ku näin nuo ni se oli menoa. :)

   Poista
 6. Anna on ehdottomasi kaunein kädessäsi <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on nätti. Tosin sen verrna pitää sanoa, että ne on oikeasti oikeassa kädessä mutta kuvaus oli helpompo toteuttaa näin päin. :)

   Poista
 7. Ihania :)
  Mulla on pari pronssista Kalevala-sormusta. Ihan unelma olis saada kultaisena Filigraani <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo filigraani onkin ilmeisesti aika monen unelmaostos. :) Itseäni se ei silleen innosta. Mimmosia sormuksia sulla on, tiedätkö nimiä?

   Poista
  2. Minulla on se Filigraani, mutta se ei tällä hetkellä pysy edes peukalossa, koska sormet ovat kaventuneet laihtumisen myötä.

   Poista
  3. Et ole kokeillut vaihtaa sitä pienempään? Tuolla kirppiksellä moni vaihtaa just kaventumisen takia.

   Poista
 8. Minä tykkään Kalevala Korun vanhoista malleista, en näistä uusista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niissäkn hienoja, mutta niin huonosti saatavilla. :(

   Poista
  2. Onhan niitä vaikka kuinka! Lapinsormus, Perniön sormus, Kivennavan sormus, Käärmesormus, Sydänsormus jne.

   Poista
  3. No, makuasioita nuokin. Itseäni nuo eivät innosta. :)

   Poista
 9. Minulla ei ole muita sormuksia kuin kihla- ja vihkisormus valkokultaisina. Ei näissä nakkisormissa viitsi muita pitää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No huihai, ei ne nakkisormet este oo. Katso vaikka mun nakkisormia. :)

   Poista
  2. On ne este.

   Poista
  3. Harmi, että ajattelet noin. :( Siis ihan vain, että kun itsellänikin on nakkisormet mutta en anna niiden estää sormusten käyttöä. :)

   Poista
 10. Sulla on selkeä ostomania. Pitäskö miettiä mistä se johtuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taas on ihan selvää psykologin vikaa, kun niin kamalasti haluat saada diagnoosia aikaiseen. :)

   Poista
 11. Vau, onpas kauniita. Anna on todella kaunis ja amelia näyttävä kokonsa takia. :-) Lumihiutale sormus on kyllä nätti, itsekin olem kyseistä sormus jo hetken katsellut sillä silmällä :-) Lumihiutale kaulakoruakin olen ihaillut siitä hetkestä kun se markkinoille tuli. Ehkä ostan sen vielä joskus. Sulla hyvä maku sormusten suhteen :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostahan ihmeessä. :) Sitä kaulakoruakin katselin mut sormus vei voiton. :)

   Poista
 12. Millä lailla "hopea syö kultaa"? Itselläni on hopeinen kihlasormus ja valkokultainen vihkisormus, eikä ole mitään muutoksia kummassakaan sormuksessa tapahtunut näiden 8 vuoden aikana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En nyt tarkalleen muista, miten tuo myyjä minulle kertoi mutta jompikumpi noista oli jotenkin vahvempaa tai jotain. Eli jos sulla on kultainen sormus jonka päällä hopeinen, niin ajanmittaan se hopea "syö" kultaiseen jäljen. Kyse siis hopean ja kullan eroista, ilmeisesti hopea toimii valkokultaisen kanssa, jos ei kerran omaasi ole tullut mitään.

   Poista
  2. Kemiaa lukeneena tuli mieleen, että varmaankin muodostavat jonkinlaisen ''kennon'' :) jossa siis elekroneja siirtyy toiselta aineelta toiselle -> materiaali kuluu.

   Poista
  3. No tuosta en osaa sanoa. :) Muuta kuin että hopea kuluttaa kullan pintaa.

   Poista
  4. Kyllä se hopea on pehmeämpää ja siihen jää ennemmin jälki kun kultaiseen!

   Poista
  5. Voi olla, en tosiaan muista kummin päin se meni. Mut jompikumpi söi toista.

   Poista
  6. Eikä jalompi syö epäjalompaa?

   Poista
  7. Mistä kulta ja hopea tietävät kumpi on jalompaa?
   Kulta on pehmeämpää.

   Poista
 13. Kivan näköisiä! En ole koskaan oikein innostunut kivisormuksista, mutta nuo Kiviaarteiston sormukset on tosi nättejä. Voisi vaikka harkita.. En ole aikoihin pitänyt sormuksia, jos vaikka keväällä taas innostuisi.. =) Sun syy sitten jos menee sormusshoppailuksi.. ;)

  Toivottavasti eivät heti jää isoiksi, vaikka voihan niitä tosiaan pienentää.

  -AI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiviaarteiston sormukset ovat tosiaankin ihanat. Mut ovat kyllä kaikki omalla tavoillaan ihanat. :) Sori, jos mä innostan sormusshoppailemaan. ;) Ei nuo niin paljoa isoiksi tule, en mä oo juurikaan sormistani lihonnut. Sen voi ihan kihlasormuksen kanssa päätellä. :) Mut aina voi tosiaan pienentää.

   Poista
  2. Ihan vähän kävin Kalevala Korun verkkokaupassa haaveilemassa.. Kotona odottaa seuraavaa "pronssikautta" jo Lapinsormus ja Uskelan sormus + yksi viikinkisormus. Viime vuosina olen käyttänyt enimmäkseen vähän "äijämäisempiä" terässormuksia. Jos nyt heti "pitäisi" tilata niin listalla olisi ainakin hopeiset Lapinsormus ja Vanamo. =) Joskus parikymppisenä haaveilin vihkisormukseksi valkokultaista Filigraania, mutta ei ollutkaan äsken bongattuna enää kummoinen..

   -AI

   Poista
  3. Niin ne maut muuttuu kun ikää tulee. :)

   Poista
 14. Nyt menee keittiöpsykologisoinniksi, mutta olisiko hyvä pysähtyä miettimään uusia elintapoja opetellessa, että mistä tulee se suunnaton halu syödä liikaa, ostella tavaraa jne.? Mikä on se sisäinen tarve, josta tuo toiminta kumpuaa? Onko taustalla jotain vaille jäämistä...??

  Suosittelen tekemään elämäntaparempan myötä matkan itseen! Se on jo itsessään niin palkitsevaa, joten erityisestä itsensä palkitsemisesta (ruualla, tavaralla jne) voi päästä hyvinkin eroon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se varmaankin olisi hyvä pysähtyä miettimään, jos sellaista (oikeaa) syytä olisi. :)

   Poista
  2. Lukevatkohan nämä anonyymikommentaattorit muita blogeja. Jumalauta, jokaisessa blogissahan hehkutetaan milloin mitäkin sisustustaulun ostamista tai loputonta kalliiden lastenvaatteiden hamstrausta. Se vaan on nykyaikaa, että kun on rahaa ostaa, niin ostellaan. Ei kukaan tarvitse monta sormusta tai kenenkään lapsi ei tarvitse kahtakymmentä mekkoa, mutta onhan se nyt jumalauta kivaa ostaa ja vaihdella niitä päivittäin.

   Kateelliset sitten valittavat.

   Poista
  3. Voihan se olla kateuttakin.. Vai olisko niin, että raha ei sitä onnea tuokkaan, vaikka miten paljon olisi. Tyhjyyttä pitää täyttää ostamalla tyhjänpäiväisiä tavaroita, ostaessa tuntuu ihanalta mutta hetken päästä ahdistaa taas..

   Poista
  4. Olkoon nykyaikaa ja paljon rahaa, ei se siitä sen järkevämpää tee. Minusta ihan oikea syy kulutuksen miettimiseen on luonto ja ympäristöasiat. Tämä ei henk. koht. Pipsalle, vaan yleisesti keskusteluun kulutuksesta.

   Poista
  5. Kerskakulutus ja ylenmääräinen ostaminen ovat tietysti aina oireita jostakin. Mutta tässä tapauksessa ei kyse ole siitä.

   Poista
 15. Anteeksi jos on liian henk.koht kysymys.. Mutta siis oletko naimisissa, vai pelkästään kihloissa? Vai ei kumpaakaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos lukisit tekstin, tulisi tuokin selville.

   Poista
  2. Taitaa olla kihloissa, varma en tosin ole...
   Mutta en ymmärrä seuraavaa virkettä: "Olenkin naureskellut, että jos vihille mennään, niin ei ole ainakaan sormuksesta puutetta."

   Poista
  3. tarkoittaa tuossa tapauksessa että on varaa valita sormuksista itselleen sopiva :D

   Poista
  4. Kihloissa olen. :) Ja tuossa virkkeessä sanoin suurikin sitä, että nyt kun näitä sormuksia on, niin ei ole ongelma valita vihkisormusta. :)

   Poista
  5. Ette siis osta sinulle vihkisormusta, vaan käytät jotain noista? Miksi en nyt ymmärrä :D

   Poista
  6. ^Samaa minäkin ihmettelen.

   Poista
  7. No juurihan sinä sen sanoit. Mutta ota nyt huomioon, että tuo oli vitsi - me kun emme ole menossa naimisiin. Totesin vain, että siinä on kasa sormuksia mistä voi valita vihkisormuksen jos vihille menee. :) Kiviaarteiston sormusta on jotkut käyttäneet vihkisormuksena.

   Poista
  8. Olen eri ano... Mutta saanko kysyä kauan olette olleet kihloissa? :)
   Onko ajatuksissa kuitenkin joskus mennä naimisiin?

   Poista
  9. Missä kohti sanoit että toi olis vitsi? Sun kannattais ehkä ilmottaa etukäteen, mikä on vitsiksi tarkoitettu, niin ei kaikki huumorintajuttomat ärsyyntyis. Sulla itselläs on outo huumorintaju, aika vaikee jopa......

   Poista
  10. Ollaan oltu ka-aauan kihloissa, ajatuksena ei ole mennä naimisiin. :)

   Ja kyllähän tuosta tekstistä on luettavissa että on vitsi, vai miten sinä sitten tämän luet: "Olenkin naureskellut, että jos vihille mennään, niin ei ole ainakaan sormuksesta puutetta." Ainakin mun maailmassa naureskelun, ainakin tässä tekstin yhteydessä voi laskea vitsailuksi. Vai helpottaisiko kun kirjoittaisin aina lauseen perään, että tämä on sitten vitsi. :)

   Poista
 16. Ihania! Minulla on tuo Anna-sormus ja käytän sitä usein kesäisin vihkisormuksen tilalla.
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihana. Se on nyt ollut ahkerassa käytössä.

   Poista
 17. Anna-päivä kuulostaa kivalta! :) Mie en oo oikein sormusihmisiä ja sormetkin on kutistunu niin, ettei ne vanhat pysy kuin peukalossa.

  VastaaPoista
 18. Minä olen aina pitänyt kalevalakoruista - tässä kuussa olen kotiuttanut kolme sormusta ja ostoslistalla on tällä hetkellä neljä, yksi niistä juurikin tuo kiviaarteistoa ametistilla. Pidän sellaisista raffimmista koruista, eli noita sinun uusimpia en silti huolisi kokoelmiini, vaikka tuo Anna näyttääkin aivan älyttömän kauniilta sormessasi. :) minulle tämä korujen keräily on harrastus, en siis ostele niitä siksi että olisi paljon tavaraa vaan siksi, että keräilen niitä.

  Kun annat pikkusormen se vie koko käden. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän siinä voi käydä. Onneksi itselläni se ei ole tuollaista keräystä, sittenhän niitä olisi enemmän :)

   Poista
 19. Minäkin tykkäisin sormuksista, mutta en voi käyttää mitään käsissä olevia koruja(tai edes kynsilakkaa), kun minulla on sen verran isot ja rumat kädet, enkä halua vetää huomiota niihin.

  VastaaPoista
 20. Hei, sulla on todella kauniit kynnet!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, vaikka tyngät ja rumat ne tuossa kuvassa on. :(

   Poista
 21. Tosi kauniita sormuksia, varsinkin ihan ylimmäisen kuvan ulommaiset sormukset on kovasti mieleeni. Harmi, etten voi pitää sormuksia. Tunnen ne liikaa sormissa ja ne häiritsee. Olen sillä tavalla jotenkin yliherkkä. Tai voishan tottuakin jos sinnikkäästi pitäisi. Mutta toisilla on kiva katsella kauniita sormuksia, kuten nyt näitä sinun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikset kokeilisi totuttaumista? Jotain kevyttä sormusta. Esimerkiksi tuo iso sormus, ei loppujen lopuksi paljoa paina, että sen kyllä unohtaa helposti sormeen mutta tuo joissakin tilanteissa ongelmansa. :)

   Poista
 22. Anna-sormus on uskomattoman kaunis! Täytyykin käydä katsomassa Kalevalakorun sivuilta näitä uudempia juttuja. Jotenkin tuo Anna on vaan niin mun tyyliä, aivan ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anna on kyllä ihana. Se on koristanut sormeani useampana päivänä. :)

   Poista