18.5.2015

Dandelions


Olen tänään ollut niin energisellä ja iloisella tuulella, syitä moiseen on monia mutta parhain syy niistä on se, kun vaaka antoi tänään reippaan miinuksen ja näinollen kesätavoitteeni pamahtaa piakotellen rikki. Jeij! Toinen syy energiseen olooni on musiikin kuuntelu. Tajusin nimittäin viikonloppuna etten ole juurikaan ehtinyt musiikkia kuunnella joten päätin korjata sen asian tänään - olen nyt kuunnellut kolme tuntia putkeen musiikkia ja lauleskellut mukana - Tää on kyllä parhautta kun ei tartte murehtia naapuriparkojen korvia.

Olen tänään aloittanut Helsingin kuva- ja videomateriaalin läpikäymisen joten malttakaahan vielä hetki ennenkuin pääsette lukemaan reissustani. Tästä on näillä näkymin tulossa kolme erillistä postausta kun kuvia ja itse juttuakin on paljon. Mahtava reissu kyl oli ja paljon jäi vielä kokematta, mutta se on oikeastaan vain hyvä asia sillä onpahan ens kerraksi uutta tutkittavaa. Ja jos hyvin käy, niin palaan Helsinkiin takaisin melko piankin.

Ai niin, mä menin taas Lady V Londonin nettisivuille ihastelemaan ihania mekkoja, mutta jäin tuijottamaan eritoten tätä ihanaa vihreätä mekkoa, jota olen kuolannut jo hetken aikaa.  Mulle sopivaa kokoa ei ole tällä hetkellä saatavilla mutta tiedustelin asiaa sähköpostitse, niin kuulemma jonkin ajan kuluttua on tulossa lisää kokoja. Mitä ollaan mieltä, pitäskö mun ostaa tuo mekko? Sain myös ystävältäni Hennalta tiedon että hänen tekemät sormukset (jotka tulee mulle synttärilahjaksi) ovat noudettavissa, joten käyn ne huomenna hakemassa kun menen keskustan suuntaan.Innostuin taas kuvailemaan teille noita meidän puutarhan tulokkaita, jospa siellä ruudun toisella puolella on tietäjiä jotka kertois mitä nää on mitä mullasta puskee ylös. Tuossa muuten ne violetit varret, mistä jo aikaisemmin puhuin. Mielenkiintoista seurata, että mitä sieltä tulee vaikka luultavasti ne lähtevät tuosta pois - joko kokonaan tai ehkä vain siirrän ne toiseen kohtaan. Haluan nimittäin tuohon kohtaan jotain muuta - Hortensiaa olen kaavaillut mutta voi olla että ehdin muuttaa mieleni ennenkuin ehdi istuttaa sinne mitään. Tietenkin joku pitkäikäinen olisi hyvä enkä itse edes tiedä mitkä sellaisia ovat - saa ehdottaa! Kerrohan viherpeukalolukijani, mitä onkaan puutarhaani tulossa?

Voikukkia on alkanut tupsahtelemaan tuonne pihalle, ja vaikka ne ovatkin ns. rikkakasveja, on niitä silti kiva katsella. Keltainen kun on niin piristävä ja saavatpahan mehiläiset ruokaa. Tiesittekö että voikukasta on moneksi? Sitä voi käyttää lääkkeeksi tai jopa ruuanlaittoon. Mä en tiennyt mutta kun vähän googlettelin niin sain selville kaikenlaista. Olen itsekin ajatellut tuota vain nättinä rikkaruohona.

Sain vihdoinkin mun Petuniani tuonne oikealle puolelle ja koukkuun - tosin sitä pitää kalastajanlangan kanssa hieman laskea että yletyn kastelemaan. Meillä on myös yrityksessä kasvattaa ohraa, tai lähinnä sitä ohranruohoa kissoille syötäväksi. Ollaan kokeiltu aikaisemmin kasvattaa, mutta ne eivät vaan ole toimineet. Nyt sain jonkun näytepussin kokeiltavaksi, niin onhan se pakko kokeilla josko vaikka tällä kertaa lähtisi itämään. Tosin onhan meillä tuota ruohon kissoille, mutta hauska kokeilla miten tämän kanssa käy.

34 kommenttia:

 1. Pikku vinkki: älä mene vielä siirtämään/hävittämään mitään kukkasia. Anna niiden kasvaa tämä kesä ja katso mistä tykkäät. Ehdit ihan hyvin siirtää kukat loppukesästäkin tai vaikka vasta ensi keväänä.
  Ja noista voikukista. Ihan hirveä riesa! Jos vaikka puutarhaliitto julistais sen vuoden perennaksi, niin lakkais se kasvamasta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehei, en mä siis nyt mene mitään siirtämään vaan joskus myöhemmin. Nyt vaan ootellaan ja katsellaan et mitä tulee. :) Et kyl se menee ens vuoteen nää mun omat kukkaideat. :)

   Poista
 2. Tuo liila, joka kuvassa näkyy, on Kuunlilja. Niitä on monia eri lajeja. Tuo näyttäisi isolehtiseltä lajilta. Vasemmassa kuvassa näyttäisi olevan jotain esikkoa.
  Voi miten ihana tilanne, kun puutarhasi on kuin salainen maa...
  Ja onnea painonpudotukseen jatkossakin, Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No just, että montaa Kuunliljaa. :) Tuo esikko muuten on Primulaa - tänään on kukka auennut ja näyttäisi olevan punakeltainen. :) Joo, vähän on kuin salainen maa vaikka kyllähän mulle kerrottin et mitä sieltä tulee mut en mie muista. :)

   Poista
 3. Huh, on sulla kova rapsiminen noissa kukkapenkeissä. Kovasti heinittymään päässeet. Mutta toisaalta hyvää hyötyliikuntaa, jos selkä kestää.
  Esikko näyttää olevan tuo punanuppuinen, todella kaunis. Leviää hyvin. Muista en osaa varmuudella sanoa mitään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan ne juu päässeet, niitä pitäs lähteä perkaamaan. :) Juu, punanuppunen on osottautunut Esikko Primulaksi. :)

   Poista
  2. Kaikki esikot ovat Primuloita, se on esikoiden sukunimi :) Primulan perään tulee sitten lajinimi, nuo näyttäisi olevan pihaesikkoja Primula x pubescens, joka on kahden eri esikkolajin risteymä, tai punaisia kevätesikkoja Primula veris. Joskus on hyvä tietää laji ihan tarkalleen, samaan sukuun saattaa kuulua hyvin erilaisissa oloissa viihtyviä lajeja.

   Poista
  3. Aijaa, mä aattelin et se on just sen esikon joku lajikenimi. :)

   Poista
 4. Isossa kuvassa on kevätesikko, ylemmässä pikkukuvassa poimulehti tai jättipoimulehti ja kultatyräkki ja alemmassa taitaa siinäkin olla joku kuunlilja, niitä on hirveän monta eri lajia :)

  VastaaPoista
 5. Onnea Painonpudotuksesta -:)

  VastaaPoista
 6. Aivan mahtavaa, miten painonpudotuksesi on edistynyt! Uskon, että tuot iloa ja toivoa monen kilojensa kanssa kamppailevan elämään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olisihan se kiva jos tästä on ollut apua jollekulle toiselle. :)

   Poista
 7. Violetit varret lienevät Kuunliljaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voiko niitä olla tuonvärisenäkin? Luulin että nuo vihreät varret jotka aiemmin kuvasin, olisivat kuunliljaa jo :)

   Poista
  2. Äidilllä ainakin samannäköiset on sitä. Eikä ne violettejä enää sitten ole, kun aukeavat, mielestäni.

   Poista
 8. Oisko vasemmalla esikko? Oikea yläkuva kurjenpolvi...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuo punakukkanen on esikko. :) Ja suattaapi olla et on tuota kurjenpolvea. :) Aika samannäköstä.

   Poista
 9. ...siis oikee yläkuva vasemmanpuoleinen joku kurjenpolvi :-)

  VastaaPoista
 10. Voikukan lehdet käyvät salaattiin, nuppuja voi friteerata, kukista saa hyvää viiniä. Hyötykasvi tosiaankin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kuulemma saa viiniäkin. Et hyötykasvihan se loppujenlopuks on. :)

   Poista
 11. Ano klo 19.29 kirjoitti ettei vielä kannattaisi siirtää kukkia. Ihan samaa mieltä olen. Toimiva kukkapenkki on helpompi rakentaa, kun näkee "valmiit" kasvit. Esim. korkeat taakse, matalat eteen. Värien sopivuus keskenään. Ryhmien rakentaminen ja suunnittelu siten, että kukkaloistoa riittää keväästä syksyyn.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, en ole siis nyt niitä siirtämässä eli kyllä mä tässä katselen mitä sieltä tulee ja sitten vasta siirtelen. :)

   Poista
 12. Mikä on rossa?

  VastaaPoista
 13. Kerran joukko japanilaisturisteja tuli kyselemään, mistä voisi saada ostaa noiden ihanien keltaisten kukkien siemeniä! Ei taida voikukkaa olla kaupassa tarjolla, rikkaruoho, mutta minä annan pihamaan reunamilla rehottaa kauniin keltaisena :).

  Minutsa tuo mekko on sinulle hankalan pituinen: mielestäni sinua pukee paremmin joko lyhyempi mekko tai sitten kunnolla nilkkoihin ylettyvä. Väri on ihana.
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voikukkahan on ilmeisesti siellä tärkeämmässä roolissa kuin meillä. Ellen nyt väärin muista lukeneeni. Mut kyllähän tuo kivalta näyttää näin keväällä tai kesällä, kun on keltasenaan. :) Ei se minnuu haittaa. :)

   Mä veikkaan et tuo ois mulle aikalailla nilkkoihin saakka. :)

   Poista
 14. Japanilainen voikukka on hieman erilainen. Jos haluat tehdä naapureille jäynää, puhaltele sitten niitä voikukan kukkineita höytyviä naapurin puolelle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En oo tekemässä jäynää. :) Mut en tiennytkään että se ois jotenkin erilaisempi.

   Poista
 15. Japanilainen voikukka on valkoinen.

  VastaaPoista