6.7.2015

Ulvilan Keskiaikainen kirkko


Me käytiin lauantaina piipahtamassa Ulvilan Keskiaikaisella kirkolla, jossa olemme ennenkin käyneet kun teimme noita pitkiä pyöräilylenkkejä. Tuo kirkko oli meidän ensimmäinen taukopaikka. Teimme muistaakseni 25 kilometrin pituisia lenkkejä. Joskus vuosia sitten. Nyt ei ihan samaa reittiä voida tehdä, kun asuinpaikkakin on muuttunut eli pitää katsoa uusi reitti jos tuollaisia pyöräilylenkkejä innostutaan tekemään. Tällä kertaa olimme kuitenkin liikkeellä autolla koska oli tarkoitus tehdä pidempi seutuajelu. 

Kirkko ja sen ympäristö ovat todella kaunista. Hautuumaan puolella emme arvanneet mennä käymään koska portit olivat kiinni, mutta ihasteltiin sitäkin aidan toiselta puolelta. Kävimme myös lähellä olevalla sillalla jonka alitse virtasi Kokemäenjoen pikkuhaara. Siinä tuli hetki ihasteltua. Onneksi olin ottanut kamerani mukaan niin sain otettua kuvia.


"Ulvilan Keskiaikainen kirkko on yksi Suomen merkittävimmistä ja arvokkaimmista keskiaikaisista muistomerkeistä ja sillä on suojeluspyhimyksenä Pyhä Olavi. Kirkko on myös ainut ehjänä säilynyt merkki Ulvilan keskiaikaisesta kaupungista ja se on rakennettu vuosien 1495–1510 välisenä aikana. Kirkon sakastin kivijalan läheisyydestä on löydetty haudattuna Suomen suurin keskiaikainen raha-aarre. Kirkko on edelleen aktiivikäytössä." Lähde: Wikipedia.


Sillalla ollessa piti tietenkin ottaa asukuvaa kun kerrankin oli kunnon kamera mukana sekä tietenkin julkaisukelpoinen asu. Tuleepahan edes joskus näitä ulkokuviakin, kun olette niitä nyt pyydelleet vaikka mitään tapa ei näistäkään valitettavasti tule, mutta aina välillä. Itsevarmuutenikin on sen verran noussut että uskallan valita päälleni lyhyemmänkin mekon, toki mulla oli tuolla alla shortsit, ne ei vaan kuvassa näy. Pakko myöntää mutta mekko näyttää äärettömän hyvältä päälläni kun jalat on paljaat.

Kirkon jälkeen jatkettiin seutuajelua Nakkilan kautta Kokemäelle josta muistaakseni tuon viimeisen kuvan nappasin. Oli niin seesteisen kaunista. Olisin voinut tuijottaa tuota Suomalaista peltomaisemaa ja laskevaa aurinkoa niin kauan kunnes se olisi laskenut horisontin taakse. Me tehdään aika useinkin näitä seutuajeluita ja voi, miten monet kuvat multa on jäänyt julkaisematta. Pitää yrittää nekin tässä kesän aikana julkaista. Pari tuntia meillä tuossakin taas meni mutta on se silti ihanaa yhteistä aikaa.

21 kommenttia:

 1. Heips, mistä ostit ja millaiset shortsit? Omat cellbesiltä ostetut ovat jo ihan riekaleina eikä siellä ole enää myynnissä samoja :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tavallisista legginsseistä oon leikannut ja hyvin toimii. :)

   Poista
 2. Hautausmaan porteista ei tarvitse välittää, vaan sinne saa kyllä mennä tutkiskelemaan vapaasti. Ja keskiaikainen kirjoitetaan pienellä alkukirjaimella, mutta sen kai tiesitkin! Samoin suomalaista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä tietää tämä, oon aina aatellut että kun portit on suljetut niin sinne ei oo asiaa ellei oo sukulaisia haudassa. :)

   Poista
  2. Meillä ainaki täällä oulun yläpuolella hautausmaat on aina aidattuja ja portit kiinni. Eikä se tosiaan tarkoita etteikö sinne saisi mennä kuka vaan. Jos portit jätetään auki, porot ym. eläimet pääsee tallustelemaan haudoille (ja tuhoamaan istutuksia ym.). Että rohkeasti portista sisään vaan, ja portti lähtiessä takas kiinni. :)

   Poista
  3. Ja kirkotkin voi olla päiväsaikaan auki ja niissä on oppaita.

   Poista
  4. No ens kerralla sit käydään. :) Ja käytiin siis illalla, joten silloin se ei ollut enää auki eikä ollut oppaita, mut päiväsaikaan on varmasti. :)

   Poista
 3. Mekkosi taitaa kiristää tissien kohdalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä kuuluu olla tuollaiset vekit. =)

   Poista
  2. Mun mielestä 20 kilon pudotuksen jälkeen mekko on liian löysä!!!

   Poista
  3. Tommonen se on aina ollut kun kuuluukin olla. Mut alkaa käymään liian löysäksi tuosta yläosasta.

   Poista
 4. Näytät tosi hyvältä tuossa mekossa! Keventymisen huomaa todella hyvin : :) ! Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 5. Tuon sillan takana on yllättäen saari, siis todellakin iso saari keskellä kaupunkia. Näyttää ihan vaan maalaiskylältä, mukava paikka lenkkeillä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, pieni saarihan se on. Itse en ole käynyt tuosta edempänä, mut vois kyllä kun katsoin kartasta että siitä pääsisi pikatielle ja sitä pitkin takasin kotiin. :)

   Poista
 6. Näytät tosi hyvältä! -20kg on jo upea saavutus, voit olla ylpeä itsestäsi :) Tsemppiä jatkoon ja kivaa kesää, toivottavasti saatais aurinkoisia päiviä! Oon lueskellut blogia jo pitkään, oon vaan ehkä maailman huonoin jättämään kommentteja. Terkuin, Jii

  VastaaPoista
 7. Hianoja kuvei kirkosta ja muistakin...

  VastaaPoista
 8. Kiva tämä sinun blogi. Hyvää kesää!

  VastaaPoista