8.7.2015

Varaslähtö kesälomaan - Kesäkirjat lainattu!


Vietin tänään koko päivän ystäväni ja hänen tyttönsä kanssa, mutta siitä kerron vasta perjantaina ihan omassa postauksessa koska en tänään enää ehdi siihen postaukseen paneutumaan. Tässä postauksessa kerronkin uusimmista lainakirjoistani.

Otin tosiaankin varaslähdön kesälomaan vaikka mun piti vasta loman alussa hommata tätä lukemista mutta en sitten malttanutkaan ja kun kaikki olivat samantien saatavilla. Jäi sinne vielä toinen mokoma odottamaan lainaamista.

Joukkoon mahtuu muutama uusi kirja joista en ole edes tiennyt, kiitoksia vinkainneille sekä pari vanhempaa joista on vinkattu jo vuosi takaperin, kiitoksia heillekin jotka vinkkasivat - en oo unohtanut. Sekä vanhaa nuoruusajan lukemistoa joka vain jatkuu ja jatkuu, ja josta en vielä aikuisenakaan ole päässyt mutta onko sitä nyt niin tarviskaan. Nummelan Ponitalli ja Nea -sarjat ovat aivan loistavaa lepposta luettavaa.

Osaan jo nyt sanoa että Merja Jalon kirjoissa ei kauaa mene kun ne on luotettu, ylemmistäkin varmaan Mielensäpahoittaja ja Kirjastokirjssa tulee luettua nopeasti kun taas loput ovat paksumpia ja niiden kanssa voi mennä aikaa.


Lainassa:

Lepistö, Kati; Peltonen, Leeni - Silmänräpäys
Amy Chua - Tiikeriäidin taistelulaulu
Tuomas Kyrö - Mielensäpahoittaja
Vicki Myron - Kirjastokissa
Laura Save - Paljain jaloin

Merja Jalo
Nummelan Ponitalli - Vihreä Lohikäärme
Nummelan Ponitalli - Saalistaja
Nummelan Ponitalli - Salaisuuksien torni
Nea - Hurjapää Oliver
Nea - Älä luovuta, Nea

52 kommenttia:

 1. silmäräpäys kiinnostais minuakin, pitää käydä kirjastossa siis :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kirjastoa, kirjasta valitettavasti en voi vielä sanoa mitään. :)

   Poista
 2. ooo onks nummelan ponitalilla noin paljon uutuuksii ! wau pitääki poikkee kirjastoo kun kerkee ku itte luken ne kaikki ponitallin kirjat mitä vaa on hyllyssä <:

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm... en oo ihan varma oliko tuossa kaks tältä vuodelta ja yks viime vuodelta. Mut semmosia uutuuksia toki, mitä en ite ollut vielä lukenut. Tosin tuossa Saalistajat kirjassa vähän ikävääkin luettavaa. Nää on menneet vähän synkempään suuntaan.

   Poista
 3. Paljain jaloin oli ainakin hyvin nopealukuinen kirja. Luetko vuoden mittaan kuinka paljon?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljain jaloin on rankka ja ajatuksia herättävä kirja. Ei todellakaan mitään kevyttä kauppatavaraa.
   Suosittelen!

   Poista
  2. En ole koskaan laskenut, joten en tiedä kuinka paljon luen vuodessa kirjoja mutta äärettömän vähän.

   Poista
 4. Oujee, Mielensäpahoittaja on loistava <3 ! terv. Maarit

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, vielä en osaa sanoa mitään mut toivottavasti. :) Katselin et sillä ois jatko-osiakin. :)

   Poista
 5. ai noihin nea-kirjoihinkin on tullut tollaiset uudet kannet :S luin ite niitä just paljon sillon nuorempana kun olin henkeen ja vereen heppatyttö :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu on. Ja nea-sarjahan jatkui tuossa jokunen vuosi sitten oltuaan monta vuotta hiljaiselossa. Tykkään näistä kun ne kuitenkin etenee, eli jutut ei oo aina samoja vaikka samankaltaisuuksiakin toki on. Nea-sarjaan tietty samaistuin silloin lapsena jo, kun olin kans lihava tai silloin vielä pyöreähkö. Heppatyttö tuli kans nuorempana oltua, vanhemmiten en oo enää harrastanut vaikka hepat on kyllä lähellä sydäntä. :) Edelleen!

   Poista
 6. Hieno homma, et löysit itsellesi sopivaa kirjallisuutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on hyvä jos löytää sopivaa. :) Nuo Merja jalon kirjat on just tommosta sopivan kevyttä ja tulee hyvälle mielelle.

   Poista
 7. Jos tuo silmäräpäys on se entinen malli joka halvaantui täysin niin sillä on blogigin jossa on videoita sun muuta... vanhoi mallikuvia jne. Suosittelen vaikken nyt jaksa penkoa sitä blogia niin kyllä se nimellä löytyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohoh, en tiennytkään. Pitää yrittää jossain vaiheessa etsiä. :)

   Poista
 8. Hei mutta eikös noi Merja Jalon kirjat ole suunnattu lähinnä esi-teineille? Miten jaksatte niitä aikuisena lukea, ovat nääs vähän kökköjä...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. omastamielestä noi kaikki jalon kirjat on hyviä vaikka olisiki suunnattu teineille nii lukevathan niitä aikuisetkin :) mitä parasta luettavaa :)

   Poista
  2. No teineille se kyllä on suunnattu mutta mä nyt en yleensäkään aio mennä jonkun ikäsuosituksien mukaan, ja musta nyt on hauskaa lukea tommosta nuoremmille suunnattua kirjallisuutta. Ja varsinkin Merja Jalolta näitä kahta sarjaa, koska ne kuitenkin menee eteenpäin. Tarina jatkuu ja mä haluun tietää miten se etenee. :)

   Poista
 9. Nuorten kirjat ja "tyttökirjat" on ihania :) Itse otan esille aina välillä iki-ihanat Anna-kirjat ja Runotyttö sarjan. Montgomeryn Sininen linna on myös yhtä ihana kuin 11 vuotiaana kun luin sen ensimmäisen kerran :) Mukavaa kesää ja kesälomaa sinulle. Itse pääsem lomalle ensi viikolla, vihdoinkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyisi joskus lukea noita Anna-kirjoja. Multa on jäänyt paljon lukematta, siis tuollaisia nuortenkirjoja ja tyttökirjoja. :) Neiti Etsivä oli yhteen aikaa tosi kiinnostava. :)

   Poista
 10. toi on niin ihana asia toi kesäkirjasatsi.iteki sitä harrasta ja tietyt kirjat luen joka kesä,se on perinne. ihanaa ku voi lukee yöllä ja nukahtaa ku kirja tipahtaa. ei tarvi stressata aikatauluista ja heräämisistä.loma on ihmisen parasta aikaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla ei valitettavasti vielä ole noin kivaa et voisn lukea yötä myöden, paitsi viikonloppuisin. :) Loma on parasta aikaa, lukemisenkin kannalta. :)

   Poista
 11. Outoa, että nykypäivänäkin, kun ihmiset lukevat verraittain paljon vähemmän kirjoja kun ennen vanhaan, joku kokee asiakseen ihmetellä toisten kirjamieltymyksiä. Eikö lie pääasia, että ihmiset lukevat? Itse luen todella paljon ja ihan laidasta laitaan. Mutta niin vain omasta kirjahyllystänikin löytyy "vähän kökköjä" kirjoja, aina Anni Polvan Tiina-kirjoista Tuija Lehtisen Laura-sarjaan ja siellä ne on sulassa sovussa "aikuisten" kirjojen kanssa. Ja kyllä, kaiken muun luettavan ohessa lueskelen myös näitä kirjoja satunnaisesti. En kyllä itsekkään palaisi enää ihan kaikkien nuorempana lukemieni kirjojen pariin, mutta hyvin kirjoitettu kirja on aina hyvin kirjoitettu kirja ja se kestää aikaa, oli se "suunnattu" kelle tahansa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä meikäläistä (50vee) pilkattiin ihan kirjastossa, kun lainasin nuorten kirjoja. Kirjastontäti siis ivasi. En ole sen jälkeen käynyt. Sitten OSTIN haluamani kirjat ja ostan jatkossakin. Pitäkööt kirjasto tunkkinsa..vai pitäiskö sanoa ...kirjansa.

   Poista
  2. Myönnän, minäkin ensin ihmettelin sitä, että Pipsa lukee ns. nuortenkirjoja, mutta sitten tulin järkiini: eihän kirjoissa ole mitään ikäsuosituksia tai varsinaisia rajoituksia. Pidänhän itsekin kovasti esim. Mauri Kunnaksen lastenkirjoista, ja Viiru ja Pesonen-kirjoista, mikäpä minä olen sanomaan. Toki luen sitten myös muuta, kaunokirjallisuudesta dekkareihin ja historiikeista sarjakuviin.

   Poista
  3. Mä sanon huihait tommosille ikäsuosituksille. Jos joku nuortenkirja on kiinnostava, ni aivan taatusti lainaan vaikka oisin 80v. mummeli. :)

   Poista
 12. Oletko Pipsa lainannut e-kirjoja?

  VastaaPoista
 13. Oonkin miettinyt että oot varmaankin innokas lukija kun oot niin sujuva sanainen ja luonteva kirjoittaja. Mulla aina tökkii tämä kirjallinen ilmaisu ja harmittelenki nyt jälki käteen että olis varmaan pitänyt mennä lukioon että olis oppinu paremmin kirjoittamaan. Mut pelotti ne ylioppilas kirjoitukset. Ootko sinä Pipsa ylioppilas? Terv. Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä se kielellinen kehitys tapahtuu jo roimasti ennen lukioikää... Ei siellä enää kirjoittamaan opita. Avain on, että lukee paljon lapsena, siis ala-asteikäisenä.

   Poista
  2. En ole ylioppilas, ei pääs kestä liikaa lukemista. :) Mut oon lukenut kirjoja siitä lähtien kun opin lukemaan. Yleensä kesäisin eniten.

   Poista
 14. Lukutoukka ilmoittautuu! =) Kirjanpidon mukaan yli sata kirjaa tulee ahmaistua vuodessa. Mikä mahtava tapa rentoutua, oppia uutta ja kehittää kieltä siinä samassa. Kaikki menee sarjakuvista kvanttifysiikkaan - mikä vain sattuu kulloinkin kiinnostamaan. Ei niissä ikärajoja ole (käyn muuten aikuisporukalla ja yksin katsomassa myös suurimman osan lastenelokuvista, varsinkin animaatiot - herättää usein ihmetystä ja välillä jopa pahennusta). Lukiessa ehtii "elää" satoja, ellei tuhansia ihmiselämiä, eikä kaikkea tarvitse kokea tai kokeilla itse. Hyvältä kirjailijalta ahmin koko tuotannon.

  Lukekaa ihmiset! Ruudulta verkkokalvoille heijastuvat "valmiit" tulkinnat eivät korvaa omaa villiä mielikuvitusta ja sen tarjoamia mahdollisuuksia ja maailmoja.

  -AI

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi sä oot kyllä melkonen lukutoukka kun yli 100 kirjaa ahmit vuodessa. Hui! Ja samaan aikaan Vau! :) Mikä oli viimeisin kirjasi?

   Poista
  2. Viimeisin on Johan Theorinin Aarnivalkeat ja nyt menossa J.R.Wardin The Shadows (Mustan Tikarin Veljeskunta -vampyyrisarjaa).

   -AI

   Poista
 15. Lukeminen koukuttaa kyllä varsin helposti ja öitä saattaa kulua lukiessa... Tänä vuonna olen lukenut 42 kirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukemine todellakin koukuttaa, nimimerkillä luin ekana yönä kolme kirjaa ja torstai meni ihanat roikkupussit silmien alla. :) Ja muuteski zombiena kulkien. :)

   Poista
 16. Mä nuorempana aina ajattelin, että kesällä ja kesälomalla luetaan kirjoja. Ja luinkin, kun se kuului kesään ja lomaan. Mihin se jäi? Tilalle on tullut urheilu ja muut jutut. Tunsin piston sydämessäni tätä postausta lukiessa. Vielä ehtisi... Meidän kirjasto on rempassa ja kirjat on aika hintavia ostaa. Onhan toki divarit... Jotain tarttis tehdä! Harmillista...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos sulta löytyy tabletti tai älypuhelin, suosittelen e-kirjoja. Esim. Elisa kirjasta saa alk. 3,90e hintaan kirjoja, ja siellä on myös laaja valikoima klassikkokirjoja ilmatteeksi luettavissa.

   Poista
  2. Kiitos vinkistä! :-)

   Poista
  3. Voisin itsekin tutkia vähän tuota e-kirjojen valikoimaa ja kokeilla muutenkin, vaikka tykkään kyllä kirjasta kädessäni. :)

   Poista
  4. Joo, kannattaa tutustua, se Elisan kirjasovellus on ilmainen, silläkin pääsee kokeilemaan, ja kirjoja voi ikäänkuin selailla, ja sitten vasta päättää, ostaako. Erityisesti itse tykästyin e-kirjoihin, kun sain lapsen, ja esim. Iltaisin ei viitsinyt kahisutella sivuja, kun lapsi nukkuu vieressä. E-kirjaa voi lukea pimeässäkin, eikä siitä kuulu mitään ääntä. :D Ja toisaalta sekin, että kun noita kirjoja hankkii omaksi, niin sulla on aina se oma kirjahylly mukanasi, jos vaan kännykkä/tabletti on matkassa, eikä kirjat vie säilytystilaa kotona. :) Toki oikean kirjan tuntu on omanlaisensa, ja esim. Sarjiksia en varsinkaan osaa hankkia e-kirjoina, mutta parin suosikki dekkarisarjan uusimmat osat ostan heti e-kirjana, kun ilmestyvät.

   Poista
  5. Juu, täytyy tutustua. Sä kyllä kerroit muutamat kivat plussapuolet. :)

   Poista
 17. Ja kirjastoista saa e-kirjoja lainattavaksi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, harmillista että ainakin Porin kirjastolla ei nähtävästi ole kovin suurta valikoimaa. Ainakaan vielä.

   Poista
  2. Kyllähän Satakirjastot on hankkinut tosi paljon jo e-kirjoja!

   Poista
  3. Onko? Mä näin vaan 4 sivullista eikä niistä yksikään ollut kiinnostava kirja.

   Poista
 18. Mäkin tykkään Merja Jalon heppakirjoista.

  VastaaPoista
 19. Luin myös nuorempana, heppaharrastajana, Merja Jalon kirjoja. Ne oli parhaita! Ei ois huono idea virkistää muistia ja lukea jälleen, vaikken oletettua kohdeyleisöä taida enää olla :D Minulla sattui myös kerran kirjastossa niin, että kun lainasin luoksemme kyläilemään tulevalle pikkutytölle muutamia lastenkirjoja kivaksi luettavaksi, kirjastontäti sanoi lainaustiskillä hieman ivalliseen sävyyn "oot sitte aatellu lastenkirjoja alkaa lukeen" En ihan ymmärtänyt mitä pahaa siinä hänen mielestään oli :D yhtä hyvinhän olisin voinut lainata vaikka lapsilleni? (joita minulla ei kyllä ole, mutta mistäs tämä kirjastontäti sen tietää?) Hyviä satukirjoja olivat! Että sen puolesta olisin ihan hyvin voinut omaksi lukemiseksikin ne lainata ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olipas se hieman ikävästi sanottu, mistä tuo kirjastontäti olisi voinut tietää kenelle kirjat tulee. Ihmeellistä kyllä, itse en ole saanut mitään ikävää kommenttia kirjastontädeiltä mitä tulee tähän mun lapsekkaaseen kirjamakuun. :)

   Poista
 20. Ootko tutustunut soturikissat-kirjasarjaan? Voisit varmasti tykätä siitä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole, pitää siis tutustua. Kiitoksia vinkistä. :)

   Poista