26.8.2015

Sadepäivänä on ihanaa muistella aurinkoista kesää ja sen kukkaloistoa


Tänään on aivan loistava päivä laittaa blogiin näitä ihania kesäisiä kukkakuvia. Josko vaikka piristäisi kaikkien meidän mieliämme kun ulkona ei ole mikään nätti ilman - täällä sataa ja rankasti. Sain myös osani tuosta rankkasateesta kun menin ystäväni luokse käymään. Ennenkuin menin ystävälleni, kävin Porin keskustan postista hakemassa mulle saapuneen paketin jonka jälkeen menin odottelemaan bussia jolla pääsisin ystäväni luokse. Siinä kun bussia odottelin tutkailin torin marjatarjontaa ja nappasinkin mukaani pensasmustikoita. Toivoin siinä samalla että pääsisin kuivana perinne vaan eipä mua taas kuunneltu. Kaikki oli kunnossa siihen saakka kun mä jäin pysäkillä pois ja lähdin kävelemään ystäväni talon suuntaan. Se tunne kun saat sangollisen vettä niskaasi. Ei kovin mukavaa vaikka eipä se sade kovin kylmä ollutkaan, mutta kyllähän siinä jonkin verran tuli noiduttua tätä surkeaa tuuria. Tiesinhän minä jo eilen illalla että sadetta on luvattu mutta luotin uskomattomaan tuuriini, että pääsisin kuivana ystäväni luokse. No enpä päässyt. Onneksi ystäväni luona sain heittää vaatteeni kuivuriin ja ne oli kymmenessä minuutissa kuivat. Kuivurin lämpimät vaatteet on muuten ihanat!Mä sain eilen illalla hauskan idean lopettaa tämän viimeisen lomaviikkoni Porinoihin. Siinä vähän kuin eräänlainen kehä sulkeutuu kun aloitin lomani Porinoilla ja nyt sitten lopetan. Jos haluatte osallistua tähän lomakauden lopetukseen niin voisitte heittää tähän postaukseen kysymyksiä joihin haluaisitte että vastaisin Porinoissa. Älkää kuitenkaan pelätkö, näistä ei tule ihan niin pitkät kuin aiemmista mutta kuten te jo varmaan mut tunnette, niin ei se kuitenkaan mikään 15 minuutin pätkä tule olemaan. Kun ei osaa tehdä lyhyitä, niin ei vaan osaa!


En ihan saanut luettua kaikkia kymmentä kirjaa jotka lainasin kirjastosta ennen lomani alkua. Tuon viimeisen eli Paljain jaloin kirjan lukemisessa tuli ongelmia koska se oli todella rankkaa tekstiä itselleni. Kirjaa lukiessa tuntui kuin olisin elänyt uudestaan sen ajan kun äitini sairastui tuohon samaan syöpään, joten päätin lopettaa kirjan lukemisen koska en halunnut elää uudelleen niitä omia pelon ja ahdistuksen tunteita, joita koin äidin sairastumisen takia mutta jotka yritin pitää piilossa, etten itkettäisi äitiä enempää vaan yritin valaa toivoa, että nykylääketiede on osaavaa ja syöpien kanssa on useinmiten melko hyvät ennusteet. Olen todella huono tekemään mitään kirja-arvosteluita mutta voin silti suositella tuota Kati Lepistön Silmänräpäys kirjaa. Se oli niin mielenkiintoista luettavaa, että jatkoin Katin tekstien lukemista hänen blogin puolellaan ja Youtubesta olen katsonut muutamia videoita. Yhden huomion tein kirjan perusteella Katista, hän on sisukas. Oon tässä ajatellut alkaa lukemaan yhden kirjan per kuukausi, tosin se voi olla haastavaa. Eikai siinä silti auta muu kuin mennä kirjakauppaan tutkimaan kirjoja, luulisi että joku kiva löytyy. Niin ja saahan mulle tännekin ehdotella kirjoja jotka olette itse kokeneet mielenkiintoisiksi - erityisesti nuo tuollaiset tositarinan tyyppiset elämänkerrat kiinnostaa.

30 kommenttia:

 1. Osta hyvä nainen sateenvarjo :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha, ei tartte ostaa kun kyllä täältä jo löytyy mutta en ottanut mukaan kun luotin uskomattomaan tuuriini. :) How wrong i was. :)

   Poista
 2. Vähän sekavaa tekstiä tuossa lopussa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaankin mutta siltä musta tuntuikin kun sitä kirjotin. :)

   Poista
  2. Tarkistapa, oot liittänyt pari samaa tekstin pätkää eri kohtiin.

   Poista
  3. Kattos vaan! No nyt on muokattu oikeanlaiseksi.

   Poista
 3. Kastuiko LV?

  VastaaPoista
 4. Mä kysyn, että koska saadaan lisää lähikuvia puutarhasta, kukista ym. Toteutatko joskus enemmän piha- ja puutarha-aiheisia juttuja. Kollaaseja suosikki kasveistasi tai muista puutarha unelmistasi? Teetkö syksyn tullen ehkä kollaasin kuluneen kesän kukista tmv.?

  Lue Eve Hietaniemen Yösyöttö ja Tarhapäivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on Eve Hietamies

   Poista
  2. Niin on, mut auto correct näköjään teki tehtävänsä :-) Kiitos korjauksesta.

   Poista
  3. Kukista tulee varmaankin lisää syksyn aikana kuvia, mutta muuten mitään muuta ihmeempiä kuvia ei tule, jottei paljastu liikaa.

   Poista
 5. Porinakysymys: Kuulutko Pipsukka kirkkoon tai oletko jollain tavalla uskonnollinen?

  Raine

  VastaaPoista
 6. Lue Eeva Kilven elämänkerrat tai kuuntele ne äänikirjana. Oli vaikuttavaa ja mä tykkään kirjoista, joissa syödään tai tehdään ruokaa - näissä kirjoissa oli vanhan kansan viisauksia ja jotenkin pääsi ymmärtämään evakkojen elämää. Eikös sunkin suku ole evakkoja.

  Äänikirjana mahtava oli myös Mika Waltarin Johannes Angelo. Koskettava ja jännittävä rakkaustarina - niin aitoa ja uhrautuvaa rakkautta!

  Porinoihin toivoisin laukkujuttuja, olisi kiinnostavaa tietää, mitä suutari sanoisi hihnan tekemisestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia kirjavinkeistä ja laukkujuttuuun vastattu Porinoissa.

   Poista
 7. Lisään vielä, että yleensä äänikirjoissa hyvä lukija eli ääni on vaikuttava ja tarinaan pystyy oikein eläytymään mukaan!

  VastaaPoista
 8. Sun oma tukkaväri on muuten hyvä, ehkä sopisi jokin kiva leikkaus, mutta niin, että jää pitkäksi edelleen. Silmälasit voisivat olla kyllä toisenlaiset, mulla itselläkin on listalla lasien päivittäminen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä siihen varmasti sopisikin mutta nyt oon ajatellut vaan antaa kasvaa. Latvoja varmaan vähän tasoitellaan. Silmälasejakaan en ole nyt hetkeen aikaan vaihtamassa.

   Poista
 9. Sulle sopisi hyvin Desigual-tyylinen muotoonommeltu takki. Toisi ryhtiä olemukseen ja iloista väriä. Googleta kuvia. Olen harkinnut sellaisen takin teettämistä, koska ei mahdu oikeat Desigualit.

  VastaaPoista
 10. Porinoissa olisi kiva kuulla, miksi juuri laukkujen haluat olevan "laatumerkkilaukkuja", kuten itse niitä nimitit (tiedät varmaan myös sen, ettei merkki ole laadun tae?), mutta kaikki muu on luvalla sanoen halpiskamaa (vaatteet, kengät, meikit jne) ja tosi huolittelematonta (alkaen hiuksista ja ruskeiksi kuivuneista kyynärpäistä rupisiin jalkoihin ja ikivanhoihin silmälaseihin)? Miksi ei voisi ostaa esim. pari "laatumerkkilaukkua" ja lisäksi investoida laadukkaisiin kenkiin, vaatteisiin, kauneudenhoitoon jne? Tuo epäsuhta saa varmasti monet luulemaan, että "laatumerkkilaukkusi" on ostettu jonkun turistirysämatkakohteen torilta feikkilaukkukojusta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, mitä kommentointia :/ Eipä huvittaisi itseä enää peilistä katsoa, jos omasta suusta tulisi tuollaista tekstiä kanssaihmisen suuntaan.

   - Tilda

   Poista
  2. Samaa mieltä Tildan kanssa. Ei voi ihminen voida hyvin, kun sisältään tuollaista pursuaa. Surullista ja säälittävää.

   Poista
  3. Olen osittain samaa mieltä anon kanssa. Huolitellumpi olemus sopisi kieltämättä paremmin yhteen merkkilaukkujen kanssa. Nyt lopputulos on hieman homssuinen. Toki voisi asiansa esittää hieman ystävällisempään tyyliin.

   Poista
 11. Sun valokuvat on upeita! Sulla on silmää todellakin. Ulkokuvat ja luontokuvat yleensäkin on mielettömän upeita! Sulla on on kyllä taitoa sommitelmiin ja ennen kaikkea kykyä nähdä kauniita asioita. Kaikilla ei tosiaankaan ole. Ole iloinen lahjastasi.

  VastaaPoista
 12. Lukuvinkkinä heitän Sarianna Vaaran Huomenkellotyttö. Suosittelen!

  Terkuin Noora

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, tämä vaikutti esittelyn perusteella kiinnostavalta. :)

   Poista