2.9.2015

Nahkalaukun suojaus vesikelejä varten


Mulla kävi perinteiset ja menin sitten kokonaan unohtamaan Suomen syyskelit. Asialla ei muuten olisi mitään väliä vaikka tuollaisen unohtaakin ja varsinkin kun on sama pää kesät talvet, niin eipä se ihmetytä, mutta kun mulla on noita nahkalaukkuja, niin hyvä olisi muistaa. Furlan hoito-ohjeissa nimittäin sanotaan ettei saisi altistaa sateille. Tuon kun tajusin niin meinasin ensimmäiseksi lähteä ostamaan kolmatta laukkua, mutta canvaksella. Onneksi mulle sanottiin että on olemassa tuollaisia suihkeita joilla saisi jonkinlaisen suojakalvon nahan pinnalle.

Kävin sitten Porin Teljäntorin suutarilta kysymässä tästä suihkeesta ja sain tuon sinisen purkin käteeni. Tämä suutari myöskin tunnisti laukkuni laatulaukuksi. Jeij! Kyselin häneltä että uskaltaako sumutetta laittaa tuollaiseen lötkömpään nahkalaukkuun kuin Mahinani on ja sain suosituksen laittaa. Vaikka en mä kyllä Mahinaa aio sadekeleillä käyttää, että kyllä se saa tuo Furla olla. Pakko myöntää, mutta olin kyllä melko skeptinen aluksi mutta ajattelin kuitenkin antaa tälle Collonilin NanoPro suihkeelle mahdollisuuden sillä en ollut kovin innokas ostamaan kolmatta laukkua vain sadekelien takia.

Tässä videot näistä testeistäni miten kävi. En kuitenkaan sattuneesta syystä testannut laukuillani miten olisi käynyt ilman tuota suojasuihketta. Mahina on pienesti kastunut yhdellä kertaa ja silloin vesi meni rei'istä läpi kastellen toisen sisäpuolen, mutta nyt sellaista ei sattunut joten uskoisin tämän suihkeen olevan pelastukseni.

                 

                 

42 kommenttia:

 1. Etkö ole koskaan suojannut nahkakenkiäsi millään suihkeella tms?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kyllä, mutta en tällaisellä enkä tiennyt että sitä voi käyttää laukkuihinkin. Ku aina ne siel kaupassakin sanoi että kengille eikä mulla tietty sillo ees tullu mieleenkään laukut kun en sillo omistanu nahkalaukkua. Tosin jotain suihketta mä siihen huono-onniseen nahkalaukkuunkin käytin mut ei se ollut kyl mitään vesisuojasuihketta, vaan jotain toista.

   Poista
 2. Sanot videolla, että ohjeissa lukee miten pitää 20cm päästä suihkutella. Silti suihkutat 1-2cm etäisyydeltä. Sankoja varsin. Etkö pelkää, että 200-400€ laukkujen nahka menee pilalle?Vaikka vedenkestäväksi tulisikin...

  Suutari Koskiselle en itse merkkilaukukani veisi tai häneltä sen suurempia neuvoja kuuntelisi, mutta ei siitä näin julkisesti enempää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän mä sanoin mutta tuossa oli jotenkin hankala suihkuttaa etäältä. En pelkää, mutta jännitin kyllä. Ei ole nahka mennyt kummastakaan miksikään. :) Mieluummin näin kuin sen kolmannen laukun hommaus.

   Jokaisella on asioista omat mielipiteensä. Itse en kokenut suutaria mitenkään huonoksi. Sain samat neuvot parilta muultakin suutarilta, heilläkin oli käytössä tuo samainen suojasumute mutta sitä ei vain hyllystä sillä hetkellä löytynyt.

   Poista
  2. Itse tuote on hyvä ja käytän itsekin. Tarkoitin tuossa, että laukku/kengät/mikä tahansa nahkainen menee helposti pilalle kun suihkuttaa läheltä tuotetta. Siksi nimenomaan ohjeissa tuo 20cm jonka ääneen luitkin mutta teit eri tavalla :)

   Poista
  3. Jaa niin, no eipä siinä ollut kuin pari kohtaa jotka menin lähemmältä. Kyl mä muuten ainakin yritin suihkuttaa sen etäisyyden kanssa. Eikä siitä nyt mitään huonoa tapahtunut joten.. :)

   Poista
 3. Tuo mahina ei kyllä miellytä omaa silmää yhtään. En ostaisi edes vitosella. Makunsa kullakin. Furlasi on kaunis laukku.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei miellytä myöskään minun silmää. Näyttää todella halvalta ja kamalalta! Miten ihmeessä menit vaihtamaan sen toisen laulun tuohon?

   Furla on nätti! Todella nätti itseasiassa.

   Lisäksi en usko että sisäpuolella ei ollut kosteutta Vuittonissa koska kyllä noista rei'istä vesi pääsee sisälle.

   Poista
  2. Onko sulla yleensä ihan hirveän paljon laukussa kuljetettavaa, kun tarvitset tuollaisen jättikokoisen?

   Poista
  3. Makunsa tosiaan kullakin, onneksi se on mun laukkuni eikä teidän. :)
   No ainakaan mä en kädelläni tuntenut mitään kosteutta siellä sisäpuolen kankaassa kun kokeilin.
   Se vähän vaihtelee onko vai eikö ole hirveästi kuljetettavaa. :) Tällä viikolla on kahtena päivänä ollut toooosi paljon kannettavaa ja on ollut ihanaa kun on ollut iso kassi. :)

   Poista
 4. Sydän särkyin kun näin mitä teit laukuille :(
  Ymmärrän että haluat suojata, mutta Vuittonilla myytäisiin suoja-aineita laukuille jos niitä tarvis laittaa. Ymmärrän kyllä että ostit käytettynä, mutta sinuna olisin soittanut itse LV liikkeeseen enkä tepastellut suutarille. Jos laukuillesi tapahtuu tulevaisuudessa jotain ja viet korjautettavaksi niin LV ei ainakaan korvaa mitää ja laukku on sitten 0 euroa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei suoja-aineen laittaminen laukun arvoa alenna. Mulla on kaksi Louis Vuittonin nahkalaukkua ja niihin on oma SA suositellut suoja-aineen laittoa. Tätä pipsan esittämää suoja-ainetta en ole käyttänyt mutta vastaavaa. Taidat vain tahallaan maalailla piruja seinille koska pipsa.

   Poista
  2. Ei mulla pipsaa mitään vastaan ole. Harmitti vain laukun puolesta :D.

   Poista
  3. IHan turhaan se sydämesi särkyi kun laukuille ei tapahtunut yhtikäs mitään. :)

   Poista
 5. Kangaslaukut on siitä hyviä, että ne eivät tarvitse mitään suojakäsittelyaineita. Nahkalaukkua en ottaisi muutenkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, mutta kyllähän kangaslaukut kuitenkin kastuu. Ainakin mun kangasreppu kastuu ja siinä menee hetki kun se kuivuu.

   Poista
  2. Totta kai kastuu, mutta mitään jälkiä ei jää, kun kuivuu. Eikä paksummat markiisilaukut sateella kastu sisältä asti.

   Poista
  3. Niin se on totta, ettei jälkiä jää. :)

   Poista
 6. Ei se sade sinne kainaloon yleensä tule "kannusta kaatamalla". Voi sua Pipsa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miten sen nyt ottaa, kyllähän sitä välillä sataa kuin saavista kaatamalla. :) Mutta oli pakko mennä tuolla kastelukannulla kun ei ollut muutakaan tapaa demota asiaa. :)

   Poista
 7. http://www.hm.com/fi/product/30148?article=30148-A en tiedä miksi, mutta jostain syystä tulit heti tästä mekosta mieleen, vaikken ole päälläsi tällaista mekkoa ikinä nähnyt :) olet kyllä niin upea nainen että kantaisit tämänkin mekon tyylikkäästi :)

  VastaaPoista
 8. Katselin myös eilen kauhulla merkkilaukkusi "tärvelemistä". Apua pääsi suustani siinä kohtaa kun aloit kaatamalla kaatamaan vettä laukun päälle :O OUMAIKAAD!! Mitä ihmettä :( Ei noin kohdella merkkilaukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi sinua, kun mitään tärvelemistä ei edes tapahtunut. :)

   Poista
 9. Ei nuo suojasuihkeet nyt kuitenkaan ole tarkoitettu suojaamaan nahkaa tuollaiselta kastelemiselta! Kai sen nyt järkikin pitäisi sanoa, että vaikka on kosteussuoja, niin ei siihen päälle silti kannata vettä väkisin kaataa. Suojasuihke tekee nahasta paremmin sään kestävän, että ei laukku tai kengät ihan pikku pisaroista säikähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla nyt ei ollut muuta tapaa demota asiaa kuin tuolla kastelukannulla. Ja samalla tavalla asia on demottu valmistajankin sivulla. Tosin ei kastelukannusta mutta vettä siinä kaadetaan nahkatuotteen päälle.

   Poista
 10. Mitä kaunista tuossa Mahinassa on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, mun on turha sitä tähän lähteä kertomaan koska et sinä sitä kuitenkaan ymmärtäisi. :)

   Poista
 11. Mun vuiska on kyllä ehtinyt vuosien varrella näkemään monet vesisateet, eikä ole ollut millänsäkään. Tosin se onkin hieman toisenlaista nahkaa. Joka kerta myös kuivaan laukun, jos tulen vesisateesta sisään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niitä on muutamia nahkalaukkuja LV:lta jotka ei oo sateesta miksikään.

   Poista
 12. OMG!!!!
  Suu lohsahti auki kohdassa jossa kastelukannulla lorotat vettä menemään!
  Omistan 4 luiskan laukkua jotka kulkeneen mukana niin vesisateella,pakkasella ja paahteessa. Laukut ovat edelleen kuin "uudet"
  Tuota vesilorotusta en silti tekisi vaikka maksettaisiin.Huih!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No eipä sitä muuten olisi pystynyt demoamaan kuin kaatamalla vettä päälle. :) Voin silti sanoa että laukut voi erittäin hyvin, eivät ole olleet moksiskaan tästä tapahtumaan. Kuvauksen aikana ei vahingoitettu yhtäkään LV:n tai Furlan laukkua. :) :)

   Poista
 13. Hyvä idea toi suihke! Mä olen hiffanut sen vain kenkien käyttöön, mutta ei huono idea tuokaan :)

  VastaaPoista
 14. Tosi hyvä idea! Pitääkin käydä ostamassa tuota ainetta ja käsitellä oma lempilaukkuni sillä. Vanhemman laukkuni kanssa kävikin huonommin ja siihen tuli vesijäljet mutta ei ollut onneksi kovin kallis laukku eikä lempilaukkuni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen, tulee ainakin itelle levollisempi olo ettei pikkupisaroista tarvitse hermostua. :)

   Poista
 15. Olen myös suojannut nahkalaukkuja, Mulberryihin ostin niiden omaa vahaa ja varmaan Vuittonillakin on omansa, mutta vst. "ei merkki" varmaan ajavat myös asiansa.

  Ja tuo Furlan musta laukku on minusta todella tyylikäs! Voisin ottaa työlaukuksi ihan koska vain.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä luin jostani foorumilta, että Mulberry käyttää tuota Collonilia vai oliko se suosittelu. Siitä se ajatus itelläkin lähti. :) Tai no aikaisemmin jo mutta merkki tuli tuossa vastaan. :)

   Furla on ihana laukku kans. Se muuten sopisi työlaukuksi tai koululaukuksi. Mahtuu tavaraa. :)

   Poista
 16. Itse suojaan joka syksy kaikki nahkakengät, laukut ja nahkatakin. Kaikille niille hän noi suojat käy :)

  VastaaPoista
 17. muistahan että tota suojaa kannattaa lisätä aina välillä niiden sadekelien jälkeen.

  VastaaPoista