14.12.2015

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 11. kuukausi


Kohta on vuosi pulkassa ja en voisi olla tyytyväisempi. Nyt kun tätä taivalta on taivallettu jo yksitoista (11) kuukautta niin mä alan vihdoinkin huomaamaan pientä muutosta itsessäni - enkä nyt tarkoita ulkonäössä sillä sen olen huomannut jo aikapäiviä sitten vaikka ei nekään täysin ole loppuneet. Tarkoitan muutoksilla nyt sitä, miten keveästi jalkani nousevat esimerkiksi rapuissa ja pystyn testaamaan muutoksen ihan sillä että otan itselleni 20kg kantosäkin selkään - eikä jalat nousekaan niin keveästi.

Seuraava jännittävä tilanne on tietenkin joulu vaikka en ole enää muutamiin vuosiin vedellyt mitään ähkyjä, mutta tottakai se näin laihdutuksen kannalta jännittää että miten paino reagoi ja noin vaikka kyseessä ei olekaan kuin muutaman päivän spesiaalimpi ruokailu. Itse tosin arvelisin ettei paino isommin nousisi koska joulun ruuat ovat jo hetken aikaa olleet kohtuullisia, ainakin omasta mielestäni. Ja koska tämä mun juttuni on elämäntaparemontti eikä siinä siis kielletä normaalia ruokaa syömästä, juju onkin vain tuijottaa niitä ruoka-annoksia. Kaikkea siis saa syödä mutta kohtuudella. Ringa varmasti kertoo mulle vielä tarkemmin noista annosmääristä ja mä voisin yrittää muistaa ottaa mun ruokalautasesta kuvan tänne blogiinkin, niin näette vähän suuntaa antavaa määrää. Olenhan mä juhlissakin ollut ja sielläkin syönyt, eikä se ole painoon mitenkään vaikuttanut.Halusin tässä kuussa tehdä pienet vertailukuvat muutamien vaatteiden kanssa. Ekat kuvat ovat vuodelta 2014 jolloin olen ollut isoimmillani ikinä koskaan ja toinen kuva on tältä päivältä. Aika mukavasti näkyy tuo muutos kun voi pienestikin vertailla jotain kuvia vaikka eihän nämä niitä parhaimpia ole mistä muutos näkyisi kunnolla, mutta onneksi on edes tällaisia.

Harmittaa vieläkin kun en tullut matkan alkuvaiheessa ottaneeksi kuvaa jonka kanssa näkyisi nuo muutokset. Myönnän että olin aluksi skeptinen koko tälle remontille mutta uteliaisuuden takia lähdin avoimin mielin kuitenkin mukaan. No ei ole tarvinnut pettyä mutta se aloituskuva. Onhan mulla toki jonkinlainen aloituskuva mutta ei sellainen kunnollinen. Näette sitten ensi kuussa.


Kun katson noita kuvia niin kyllähän sen jo näkee, sekä tuntee olossa. Olen mielestäni myöskin paljon virkeämpi. Ehkä jopa iloisempikin mutta tästä en tiedä voinko antaa laihtumiselle kunniaa. Sairasteluista en osaa vielä sanoa olisiko laihtuminen vaikuttanut niihin vähentyvästi mutta mielestäni en ole tänä vuonna sairastellut niin usein kuin aikaisempina vuosina. Sitten multa kysytään usein onko tässä laihdutuksessa ollut mitään ongelmia/ negatiivista, niin ainoa on itseasiassa nuo ihmiset jotka yrittävät lytätä tätä matkaani - sanomalla ettei pieneen tiputusmäärään saisi olla tyytyväinen vaan pitäisi laihtua isoja kilomääriä kuukaudessa. Kun on kyse näinkin isosta ylipainosta ja onhan se tosi, että varmasti laihtuisinkin mutta taas unohdetaan se asia että tämä on mun matkani ja se menee tätä vauhtia jonka olen itse itselleni määritellyt. Mulla ei vieläkään ole mikään kiire ja mieluummin laihdutan maltillisesti. Ja eiköhän tässä matkan aikana ole aika mukavasti noita muutoksiakin tullut, että missään tapauksessa en voi olla tyytymätön vaan iloitsen!

Mutta nyt olisi aika katsoa mitä tässä kuussa tapahtuikaan. Mua jännitti ihan kamalasti tämän aamuinen punnitus kun ajattelin että nytköhän se pelätty nollakuukausi tulee (sellainen varmasti vielä tulee, mutta ei sitä tartte pelätä - ei saa vaan antaa periksi) mutta olin ihan turhaan huolissani sillä tässä kuussa multa suli pois -1,5kg verran (jeeeijeeei, nyt voi tuulettaa!) sekä vyötäröltä katosi taas yksi sentti eli nyt on vyötärön kohdilta huimat -28cm sulanut pois. Ja sen kyllä huomaa.

Edelleen ma matkaani jatkan...

Kokonaistiputukseni on nyt -28,5kg
(Ja aikaa tähän on mennyt 11kk)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:90 kommenttia:

 1. Hienoa ja tsemppiä projektiin! Ajattelin kysyä oletko koskaan harkinnut gastric by passia? Kävin itse siinä vuosi sitten. Ennen vaatekokoni oli 54 ja nyt vuosi ja 3kk myöhemmin kokoni on 40. Voin suositella oikeasti todella lämmöllä leikkausta. Olen sua pari vuotta vanhempi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. En ole koskaan harkinnutkaan tuota leikkausta, vaan oon ollut aika vastaan sitä. Mut kiva kuulla että on sulla auttanut. :)

   Poista
  2. Tämä on positiivista. Minulla on yksi tuttava, jolle on aikanaan tehty vatsapantaleikkaus, jonka avulla laihtuikin reippaasti. Mutta ajan kanssa panta ei enää pidäkään, ja tuttavalla paino vain nousee nousemistaan, eikä edes yritä tehdä sille mitään. Kirurgit ovat pitäneet liian riskialttiina uutta leikkausta, mutta tuttava vaan käristää lääkäreitä, että hänen on siihen päästävä.

   Poista
  3. Niitä on kyllä molempia - onnistujia ja epäonnistujia, valitettavasti. Mäkin olen kuullut yhdestä tutuntutusta jolla epäonnistui tuo leikkaus. Mut on kiva että on niitä onnistumisiakin. :)

   Poista
  4. Hienosti menee.Persauskin on pienentyny,huomaatko.

   Poista
  5. Mitä? Onko? Mitä kuvaa mun pitää lähtee suurennuslasin kans vertaamaan? *nauraa*

   Poista
 2. Hieno suoritus! Saat varmasti nyt kuukauden aikana sen puuttuvan 1,5 kiloa pois, joten vuoden tiputus on 30 kg! Minua kiinnostaa se, mitä aiot joulun aikana syödä. Aiotko herkutella yhtään?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! No mä en uskalla toivoa niin paljoa mutta se olisi upeaa jos tuon puuttuvan saisi seuraavassa kuussa sitten. :) Se ois kyl mahtavaa! Meillä ei jouluna syödä mitään ihmeempiä - kinkkua, perunaa, muutamaa laatikkoa ja rosollia. :) Kyllä mä herkuttelen mut ihan sitten mun herkkupäivänä. :) Mut esim. mitään joulukonvehteja meillä ei ole eikä tule - olen myös sanonut tutuille ettei niitä tuotaisi tänne. Tiikerikakun varmaankin teen mutta tuskimpa sillä herkuttelen.

   Poista
 3. Upeaa. Kuvistakin näkyy muutos. Mitä tulee rajuihin painonpudotuksiin, niin en usko niihin. Hiljaa hyvää tulee

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Joo, mä oon joskus laihtunut muutamassa kuukaudessa 20kg. Tulivat takas aika nopsaankin. Nyt haluan kokeilla tällä maltillisella ja hyvin tuntuu menevän. :)

   Poista
 4. Halusin vain sanoa, että ihan mahtavaa! Nämä sun vertailukuvat ja yleensäkin koko remontti ja postaukset siitä motivoi. Ehkä mäkin onnistun projektissani. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Mä uskon että sä onnistut - tsemppiä! Sitkeästi vaan eteenpäin.

   Poista
 5. Hienoa! Kullähän noista kuvista selvästi näkee, että kaventunut olet. Itse pudotin vuosia sitten vuodessa 50kg ja kesti kauan huomata muutos itse. Kilot tuli sit takas, korkojen kera :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, mulla kans kävi silleen et laihdutin muutamassa kuukaudessa 20kg ja ne tuli korkojen kans myöhemmin takas. Eli ei enää liian tiukkaa dieettilaihdutusta vaan ihan normisyömisiä jne. :)

   Poista
  2. No kyllähän millä tahansa tahdilla paino tulee takaisin, jos palaa vanhoihin tapoihin. Laihdutin aikanaan vähän yli 40 kiloa 11 kuukaudessa ja jos raskauksien aikaista painonnousua ei lasketa, yhtään ei ole tullut takaisin, muutama kilo on pudonnutkin noista ajoista, vaikken enää ole yrittänyt laihduttaa.

   Poista
  3. Tämäkin on totta mutta kyllä mä silti liputan enemmän maltillisen kannalta koska tässä ehtii tuo nuppikin mukaan mikä mun mielestä on se pahin vihollinen. Eli kun nuppikin tulee mukana niin laihdutuskin tai painonhallinta voi olla pysyvämpää. :)

   Poista
 6. Vau mitä muutoksia oot saanut aikaan! Luin nyt ekaa kertaa sun blogia, ja tulin tästä postauksesta tosi hyvälle mielelle, koska osaat iloita jokaisesta saavutuksesta sun projektissa etkä jää harmittelemaan kun ei tipukaan esim kymmentä kiloa kuukaudessa. Tsemppiä ja hyvää joulunodotusta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Kiva kuulla että tulit hyvälle mielelle, se tässä blogissa onkin päätarkoitus että lukija tulee hyvälle mielelle. :) Ja totta, kyllä sitä pitääkin iloita jokaisesta saavutuksesta - olkootkin vaikka 1,5kg/kk. Se on kuitenkin 1,5kg painosta pois. Se tekee vuodessa 18kg. Se joka kuvittelee että painoa lähtee 10kg kuukaudessa - JOKA kuukausi on hieman epärealistisilla ajatuksilla. :) Alussa se varmasti lähteekin noin paljon kun menee kaikkia nesteitä mutta se tasoittuu siitä kuukausien kuluessa, niin mulle ainakin kävi. JOs tekisin jotani salitreeniä, voisi kuukausilaihdutukseni olla 2-3kg väliltä. Ehkä, tai sitten ei. Mene ja tiedä. :) Mut aion ite olla tyytyväinen tähän, koska kaikki miinuskilot on miinuskiloja. Hyvää joulunodotusta myös sinulle!

   Poista
  2. Putosiko sinun painosi alkuvaiheessa hurjia määriä vai onko koko ajan ollut tuollaista kahta, kolmea kiloa? Usein vaan sanotaan, että todella ylipainoiset laihtuvat kuukausittain isoja määriä aluksi.

   Poista
  3. Ekan kuukauden aikana lähti isoin määrä, sen jälkeen on tasoittunut. Mä en ole kyllä kuullut tuota että todella ylipainoiset laihtuisivat kuukausittain isoja määriä. Tai riippuu kai minkälainen ruokavalio on ja treenaako monena päivänä viikossa. Siis jos ajatellaan vaikka sitä Suurinta Pudottajaa.

   Poista
 7. Huippua että projekti etenee, vaikka on ihana ollut nähdä että olet aina ollut sinut itsesi kanssa vaatekoosta välittämättä! :)

  VastaaPoista
 8. Kateellisten mielestä et kuitenkaan tee koskaan mitään oikein, joten mitäpä niistä.

  Hieno suoritus jo lähes vuoden aikana. Ehkä painoa lähtisi hieman enemmän jos aloittaisit myös liikkumaan usean kerran viikossa, mutta ehkä sen liikkumisen aika tulee kun olet siihen valmis.

  Mutta parasta on, että vaaka ja mitat näyttää miinusta ja oma olo tuntuu paremmalta kuin ennen, sehän se viimeistään motivoi :)

  Me lahjoitetaan aina eteenpäin kaikki suklaarasiat mitä jouluna saadaan, ihan vain siksi, että muuten takuuvarmasti söisin ne itse, eikä se taas ole minkään kannalta hyvä idea :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, näinhän se pakkaa olemaan joten mitäpä niistä mutta aattelin kertoa kun usein kysytään noita negatiivisia asioita tässä laihdutuksessa enkä oikein muuta ole keksinyt. :)

   Suoritus on hyvä, jo ilman liikuntaakin. Ja kyllähän minä siis toki liikun, en vain tee mitään salitreeniä tai vastaavaa. :) Mut ehkä senkin aika vielä tulee, ehkä.

   Mut tosiaan, parasta on vaaka ja mittanauha. :) Ne kyllä kertoo et tulosta tulee. :)

   Me ollaan kans joskus vuosia sitten lahjoitettu eteenpäin mut nyt katsoin viisaammaksi ilmoittaa suoraan että meille ei kannata suklaita tuoda. Ei ole pakko tuoda yhtikäs mitään!

   Poista
 9. Hieno saavutus! Kaikki tunikat ja mekot kuvissa ovat nyt ainakin 10 cm pidempiä, oletko huomannut? Ei mene leveyteen niin paljon kangasta kuin ennen :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Empä muuten ollut kiinnittänyt tuollaiseen huomiota mutta nyt kun sanoit, niin ihan kuin muutaman kanssa olisi näin tosiaankin tapahtunut. :)

   Poista
 10. Todella upeaa pipsa!!

  VastaaPoista
 11. Upea Pipsa! Näistä kuvista eron aiempaan näkee kyllä hyvin. Olen tosi ylpeä sinusta ja olet kannustanut minuakin eteenpäin kuntoremontissa, vaikkei kyseessä ole ollutkaan laihduttaminen. Tuntuu, että nykyään hehkut. :) -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti! Kiva kuulla että oot ylpee ja mahtavaa kuulla että oon tsempannut sua näillä omillani. Vai että hehkun, niin kyllähän se voi näinkin olla. :)

   Poista
 12. Hurja muutos, Piia! Tsemppiä jatkoon, varmasti saavutat haluamasi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Onhan tuo hurja muutos ja tästä van jatketaan. Enpä ole enää kovinkaan pitkällä mun ekasta tavoitteesta. :)

   Poista
 13. Hieno tulos vuodessa lähes 30kg pois :) itte tiputellu täs elämäntaparemontin myötä nyt -5kg..viä olis -1+ kg tavoitteeseen. Hyvää Joulunodotusta Pipsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä tulos, en voi olla kuin tyytyväinen. Sulla on kans hyvin tippunut ja kyllä ne loputkin pian lähtee. :) Hyvää joulunodotusta sinulle kans!

   Poista
  2. joo 3kk:n aikana tuo menny..ja kiitti eiköhän se lähde pikkuhiljaa :) ja siis 10kg olis viä tiputettavaa :D

   Poista
  3. Kyllä se sieltä lähtee jos ei kokonaan periksi anna. Ei siis enää pitkä matka, kyllä se sieltä. :)

   Poista
 14. Tuo hidas painonpudotus on varmaan se (ainoa) oikea tyyli. Olen itse laihduttanut vaikka kuinka monta kertaa, mutta takaisin ovat kilot aina tulleet. Kyllä moni on ihmetellyt ja ihastellutkin, miten nopeasti olen laihduttanut. No, sen tiedän nyt, että mitä nopeammin, sitä nopeammin ne tulee takaisin. Mielenkiinnolla siksi seuraan tätä maltillista tyyliäsi. Onnea hienosta saavutuksesta ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hidastahan ne taitaa terveydellisistä syistä suositella, ihan lääkäritkin mutta kyllähän se nopeakin taitaa onnistua - joillakin. Itselläni ei.

   Poista
 15. Ihan huippua, oot kyllä muuttunut jo nyt paljon ulkoisesti :) ja mahtavaa jos myös olo tuntuu paremmalta. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Enpä nyt tiedä onko se ihan niin paljon muuttunut ulkoisesti, mutta pikkuisen kyllä. Mut se on mahtavaa et olossani tunnen jo ja näen. Just noiden rappusien kans. Jaksan vaikka hyppiä rappuset ylös. No okei, en ihan monenteen kerrokseen mut kokoajanhan sekin vaan paranee. :)

   Poista
 16. Mää niin tykkään nuista sun vanhoista hiuksista! Tsempit täältäkin, huippu pudotus vaikka en kellekkään tuollaista lähtöpainoa toivoisi. Joulukortti laitettu tulemaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olihan ne ihan kivat mut vaihtelu virkistää. :) Kiitos, odotan innolla korttiasi. :)

   Poista
 17. Mahtavaa! Hyvä Pipsa.

  VastaaPoista
 18. Onnea.:) Voin omasta puolesta sanoa, että löysin helpotuksen siitä, ettei tarvitse vahtia syömisiä. Kunhan kuuntelee, mitä kroppa sanoo. Suurin piirtein säännölliset ruoka-ajat päivässä, riittävästi ruokaa kerralla, ihan normaalia kotiruokaa. Allergiat rajoittaa omia syömisiäni jo muutenkin tarpeeksi. En varsinaisesti mittaa laihtumista, koska yritän välttää vaa'alla käymistä (taipumus syömishäiriöön). Mutta sen verran olen rekisteröinyt, että muutaman vuoden sisään lähtenyt pysyvästi pois ehkä n. 10 kg ilman merkittäviä jojoiluja.

  Tämä on oikeastaan ainut mahdollinen tapa minulle, koska mikä tahansa laihis ja syömisten vahtiminen lähtee lapasesta. Ja kidutettuani itseäni pari viikkoa retkahdan mässäilemään täysin hervottomasti.

  En ole koskaan harkinnut laihdutusleikkausta, koska siinä on valtavat riskit. Sitä paitsi haluan syödä hyvin loppuelämäni ajan, joten en näe mitään pointtia alkaa rajoittaa sitä fyysisesti. Parempi yrittää löytää keinoja iskostaa henkisiä "rajoituksia", kuten parempi laatu korvaa määrän.:) Silloin ei oikeasti tartte rajoittaa itseään mitenkään. Pienempi lautanen, joka on nätin värinen, tuntuisi myös toimivan. Kaikki jutut, mistä tulee hyvälle mielelle, toimii minulla.:)

  Kunto on huono, enkä ulkoile riittävästi, mutta se ei johdu painosta, vaan yleisestä terveystilanteesta ja ongelmista korvien välissä. Olen kärsinyt paniikkihäiriöstä nimittäin, ja kaikenlaiset pelkotilat tuppaa tuomaan sitä takaisin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos.
   Tuo on kans totta, ettei tarvitse vahtia syömisiä. En mäkään niin oikeastaan tee vaikka mulla ohjelma onkin. Ja samoin täälläkin eli säännölliset ruoka-ajan ja ihan normaalia kotiruokaa - mut vaan normiannoksina. Ja herkuttelu kerran viikossa. :) Tuo ihan siksi että kokonaan herkut pois toisi repsahdusvaaran. Hienosti on sultakin lähtenyt painoa pois, ilman sen ihmeempiä kommervenkkejä. :)

   Ja noin se itelläkin meni kun kidutin tosi pienillä kaloreilla, oisko ollut 1000-1100kcal päivässä ja sit se meni siihen että repsahdin ja KUNNOLLA. No epä se kyllä painoa nostanut mut huonon fiiliksen se toi.

   Joo, mulla on samat aatteet tuosta laihdutusleikkauksesta ja oonhan mä todistekin että myös ilman leikkausta voi laihtua. Ja ite suosittelen kyl sitä, mut onhan tuolla heitäkin joille se leikkaus on vaan parempi.

   Voi hitsit tommosta paniikkihäiriötä. Mä tiiän kyl tuon tunteen. :( Toivottavasti pääset vielä tuon häiriön yläpuolelle. :)

   Poista
 19. Hieno suoritus, paljon onnea :)

  VastaaPoista
 20. Hieno saavutus. Sivukuvat on ihan parhaita näyttämään muutosta. Tsemppiä jatkoon! Täällä kanssa jatketaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Joo, ne on parhaimpia. Harmi etten tullut ottaneeksi niitä ihan alusta. Edestä päin kyllä on vaikka uskoisn että tuo ens kuun postaukseen meinaamani kuva kyllä kertoo jo aika paljon, et mistä on lähdetty. :)

   Poista
 21. Upeaa että olet jaksanut! Tsemppi jatkukoon!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, oon itsekin ällistynyt tästä omasta jaksamisestani mut toisaalta en ihmettele koska ei tää oo ollu vaikeaa. :) Ei oo tarvinnu mennä hammasta purren eteenpäin.

   Poista
 22. Upea suoritus! Laihtumisen huomaa mun mielestä erityisesti vyötärölinjassa, joka on alkanut tulla kauniisti esiin sekä jalkaterissä, jotka näyttävät ihan toisenlaisilta kuin aiemmin. Ja se on totta, että mekot ja tunikat näyttävät pidemmiltä. :) Jatka samaan malliin, rauhallisella elämäntapamuutoksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa minäkin sen huomaan ja sit vaatteiden kanssa. Esimerkiksi housut jotka ei oo mennyt päälle koska peffa on niin leveä ollut, niin meneekin tuosta vaan. :) Enpä muuten kiinnittänyt noihin jalkateriin mitenkään ihmeemmin huomiota, paitsi että turvotus niiden päältä on pois. Ei tuu ees viikonloppusin niihin.

   Poista
 23. Minä olen alkanut tarkkailla syömisiäni, mutta en halua mitään laihdutusruokalistaa. Maalaisjärjellä pärjää siinäkin ja ruokapäivåkirjan pitämisellä. En voisi kuvitella, että söisin nyt vain joitakin tiettyjä ruokia, joita joku määrää. Tarkoitus on kuitenkin selviytyä omin voimin ja aina tulee tilanteita, jolloin on tavallaan pakko syödä jotakin epäsopivaa - silloin voi vaikuttaa määrään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, sillä pärjää aika hyvin mut joskus se maalaisjärvi vähän tökkii ni käy tälleen kun mulla et paisutaan. ;) Ja onhan noita laihdutustapoja monenmoista, niinkuin on laihduttajiakin. :) Jokaiselle on omat tapansa. :)

   Poista
 24. Muutoksen huomaa selvästi. Hyvä Pipsa! :) Rauhallisesti vaan eteenpäin, sulla on kyllä aikaa saada kiloja pois. Sen ei tarvitsekaan tapahtua hetkessä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Kyllähän sen jo alkaa huomaamaan ja rauhallisesti tässä mennään, ei oo kiire. :)

   Poista
 25. Ihan mieletön muutos!! Ei niinkään kilot, mutta tuo pitkäjänteisyys, millä olet toteuttanut muutoksen. Härkäpäinen asenne sulla!! Vuoden kuluttua pudotus lienee kokonaiset -60kg!! Hitaasti, kuukausi kerrallaan kohti maalia. Tuolla tahdilla ihokin varmaan muokkautuu paremmin, eikä jää niin paljon roikkuvaa nahkaa?? Tässä mielessä tuo maltillinen vaihtoehto on varmaan ainoa oikea tapa? Oon todella iloinen sun puolesta. Tämä projekti on upea osoitus sisukkuudesta ja sitkeydestä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, onhan tuo aikamoinen muutos. :) Oon itekki yllättynyt tosta pitkäjänteisyydestä mut en mä toisaalta silti ihmettelekään kun ei tässä oo ollut ollenkaan huonoa. Ei kun vertaa aikaisempiin laihdutusyrityksiini.

   No en mä usko ihan -60kg vuoden kuluttua mutta sanotaanko että semmonen -48kg voisi olla ihan realistinen. :) Tosin sitten ollaan jo semmosissa lukemissa et oon kyl tyytyväinen. Olen tyytyväinen jo -35kg tiputukseenkin.

   Poista
 26. Wau! Muutoksen kyllä huomaa kun katsoo tarkkaan kuvia! Tsemppiä tulevaan ja sä pystyt kyllä saavuttamaan tavoitepainosi mikä se ikinä onkaan :) jatka samaan malliin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. No siis mun tavoitepainoon ei ole enää pitkä matka, se häämöttää jo. Kuitenkin siihen normaalipainoon on toki vielä matkaa mutta en edes hapuile sinne saakka mutta en silti pahastu että jos sinne menee niin menee.

   Poista
 27. EI iho enää tuossa iässä mene kuosiinsa vahinko vaan.mutta tosiasia

  VastaaPoista
 28. Noi kilomäärät todistavat, että olet oikealla tiellä. Ehkä jossain vaiheessa tulee tarpeen kiristää tahtia, mutta senhän päätät sinä itse. Monet tavoittelevat pikkupudotusta vaikka kiloja olisi kuinka, eikä se voi mitenkään onnistua, koska nälkäkuuri ei tuo pysyvää muutosta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinhän ne todistavat enkä usko että missään kohtaa tietoisesti ainakaan kiristäisin tahtia. Olen tyytyväinen tähän, kunhan pysyy tässä 1-2kg/kk vauhdilla niin olen OK sen kanssa.

   Poista
 29. Niinpä pitäis olla alle kakskymppinen vähintään no joo mitä me tästä taas opimmme...

  VastaaPoista
 30. Ei mene iho kuosiinsa kun lähdetään isoista lukemista. Vaikka jumppasin niin ikävä kyllä iho roikkuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsotaan asiaa sitten kun iho alkaa roikkumaan, lupaan raportoida kaikki ällöttävät yksityiskohdat. :) Pikaisella tsekkauksella mikään ei vielä roiku.

   Poista
 31. Hyvin etenee ja puuttuva 1,5kg lähtee varmasti eli 30kg täyteen vuodessa - hieno suoritus! Ensi vuonna ei tarvitse yhtä paljon urakoida, mutta jos -20kg, niin takaan ja lupaan, että liikkuminen helpottuu entisestään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No toivotaan että lähtee. :) En silti ole pahastunut vaikka ei olisikaan lähtenyt. :) Lähtee sitten seuraavalla kerralla. :) Aion "urakoida" ensi vuonna ihan samalla tavalla, lähtee mitä lähtee. Ja onhan se liikkuminen nyt jo helpottunut mutta jos -20kg vielä tulee niin tottakai se helpottaa vielä entisestään - kattokaahan vaa, mää leijun vielä pois. ;)

   Poista
  2. Opimme sen ettemme päästä itseämme tolkuttoman ylipainoisiksi

   Poista
  3. No, voin melko varmasti todeta ettei se oppi mene ihan aina perille saakka.

   Poista
 32. Aivan mahtavaa ! Onko jo kengän kokosi pienentynyt, sekinhän pienenee eli kaikki vaatteet ja kengät menee usiiksi, Ihan elämäntapa muutos.Voimia sen pitämiseen koska sehän se vaikeinta on.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtavaa! En mä usko että kengänkokoni pienenee, se on aina ollut tuo sama 36-38. Ei ole suurentunut vaikka oon lihonnut. Mut sitten kun nilkkojen turvotus lähtee pois niin kyllähän se kenkäostoksia helpottaa. :)

   Poista
 33. Sitten kun semmoisen "saliliikunnan" aika koittaa sinulle, suosittelen lämpimästi Fustra-harjoittelua. Siinä ei pumpata salilaitteissa juurikaan vaan keskitytään tekemään harjoitteita kehonpaino vastuksena erityisesti keskivartalon tukeen keskittyen. Eli vahvistetaan kroppaa tukevia lihaksia ja kiinteytetään. Kerroit aikaisemmin että lapasi on välillä kipeä, Fustrassa huolletaan ja treenataan myös hartiaseutu kuntoon ja voisit päästä tuosta vaivasta eroon! Lisäksi ryhti ja liikkuvuus paranee ja arki helpottuu entisestään. :)

  VastaaPoista
 34. Siis Vau! Sinullahan on todella hyvät kurvit jo tulleet esille, muuto on huimaava. Tsemppiä lähtee täältä Rovaniemeltä ja itsellä myös kurvien metsästys käynnissä ;)

  VastaaPoista
 35. Vau! Ihan uskomaton saavutus Piia! :) Näytät tosi hyvältä ja terveeltä! :)
  Mietiskelin, että voisitko kirjoittaa postausta sun terveydentilasta ennen kuin aloitit tämän elämäntaparempan? Oliko sairauksia, lääkitystä tms?
  Ja olisiko mahdollista että kirjottaisit vielä varsin vaietusta asiasta isokokoisten laihduttamisen suhteen eli löysästä nahasta? En tiedä, meneekö nää aiheet liian henkilökohtaisiksi, mutta jos ei niin postausta odotellessa :)

  Mukavaa Joulun odotusta Piia! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia.

   No eipä siitä tulisi pitkää postausta, joten voin mä tähän kertoa. Mulla ei oo siis mitään sairauksia ollut - tuo lievä epilepsia on ainoa. Lääkityksiäkään ei ole. :) Ainoa mitä on ollut, niin noissa jaloissa joku rasitusvammaepäily mutta ei se sit kuitenkaan ollu semmonen, fyssari kyl kertoi mikä se on mut en enää muista. Mut tuo osavaikutti tähän laihdutukseen lähtemisessä. Ja mulla ei valitettavasti ole mitään kerrottavaa vielä löysästä nahasta, ei oo tänne viel ilmaantunut mut kerron varmasti jos ja kun sen aika tulee. :)

   Poista
  2. Okei kiitos vastauksesta! :)
   Harrastatko vesiurheilua? Käytkö uimassa tai vesijuoksemassa? Teetkö vielä yhteistyötä tän PT:n kanssa? :)

   Poista
  3. Ihan uimassa vaan käyn, mut ei sitä kyl urheiluksi voi sanoa. Ihan rauhallista uiskentelua. :) Teenhän minä. :)

   Poista
 36. Hei vain Värikäs Pipsa! Tutustuin joskus kuukausia sitten blogiisi, ja tänään tuli mieleen tulla kurkkaamaan, mitä sulle kuuluu. Blogisi on ihanan elämäniloinen, harvinaista säteilyä näissä kuvissa :) Ja suloisia kisuja <3 :D Tsemppiä sulle tähän projektiin, joka on selvästi lähtenyt hyvin käyntiin, ja ennen kaikkea: pidä tuo asenne ja energia! ^__^

  Terveisin,
  Marjo
  Helsinki

  VastaaPoista
 37. Siis mun mielestä tää sun edistyminen on niin huikeeta! Hiljaa hyvä tulee - tai ei oikeestaan pitäisi sanoa hiljaa, vaan NORMAALILLA tahdilla. Nykyään media antaa ymmärtää, että laihtuminen on joku parin viikon prosessi ja ihmiset haluaisikin kaiken nyt ja heti. Onnea ja tsemppiä jatkoon! Mun mielestä hehkut ihan eri tavalla iloa ja elämää tuoreimmissa kuvissa!

  - Sanna

  VastaaPoista
 38. Hei mistä toi pinkki mekko on?

  VastaaPoista
 39. Hienoa! Sattumoisin eksyin blogiisi ja olen joskus ennenkin käynyt, varmaan yli vuosi sitten... Eron kyllä huomaa, sullahan on vyötärö! En kaikkia kommentteja lukenut, mutta helman joku sanoi pidentyneen ja sen huomasin myös kuvista itsekin. Nyt vaan jatkat tsemppaamista niin hienosti menee! Hyvää tätä vuotta!

  VastaaPoista
 40. Voi vitsi miten suuri muutos! Oikein suu loksahti auki kun näin kuvat. Upea kroppa ja upea sinä! <3

  VastaaPoista