8.12.2015

Sulon pesuhetki


Meillä oli sunnuntaina kunnon vesileikit kun Sulon kasvattaja tuli neuvomaan miten coonit kuuluu oikeaoppisesto pestä. Meillähän siis päästää kissoja aina välillä, varsinkin Sevi jonka turkki rasvottuu tasaisin väliajoin ja aikaisemmin oonkin pessyt kissat liian huonoilla aineilla. Helläpesu ei toimi rasvaturkeilla.

Kasvattaja siis neuvoi meitä ostamaan nuo kuvassakin näkyvät purnukat - Groomers Goop on rasvanpoistaja ja Silky Show on shampoo. Tuo shampoo on oikeasti koirille mutta toimii erinomaisesti kissoillakin ja tämä on ihan Maine Coon piireissä (ja ilmeisesti muissakin kissapiireissä) hyväksi todettu.

Kuvassa näkyvä höyrysilityslauta ei ole meidän vaan kasvattajan, itse emme ajatelleet tuollaista ainakaan heti hommata kun ollaan ihan lattialla pystytty kissat pesemään, mutta kyllähän tuollainen pientä apua toi.


Siinä on mamma kasvattajan opissa - tässä laitetaan Gooppia eli rasvanpoistoa Sulon turkkiin ja se piti laittaa vastakarvaan. Ja sitten kun aine oli turkissa niin alettiin laittamaan käden kanssa vettä jotta aine saatiin paremmin turkkin jonka jälkeen se huuhdeltuun hyvin pois. Tuon jälkeen oli shampoon vuoro ja kasvattajalla oliki tuollainen hyvä purnukka jolla sai shampoot hyvin turkkiin - se on tuossa ylemmässä kuvassa näkyvä valkoinen purnukka. Saimme sen kasvattajalta että saadaan shampoot paremmin turkkiin, varsinkin kun tuota shampoota pitää laimentaa.

Sulo oli kyllä kokoajan todella nätisti mutta jostain syystä kastuttiin kasvattajan kanssa ihan likomäriksi. Naureskelinkin myöhemmin että mut pestiin siinä samassa.


Tässä on meidän pieni uitettu rottapoikamme. Sulo viimeistelee tässä itse loput kuivaukset sen jälkeen kun otimme enimmät vedet pyyhkeen kanssa pois. Tässäkin kuivauksessa opin uutta asiaa, eli pyyhkeen kanssa vain painellaan enimmät pois, ei siis hierota ja ravistella.

Cooneissa on se hauska juttu, että pesun jälkeen näyttävät niin pieniltä. Muistan hyvin kun Siiri aikoinaan pestiin. Siirin kasvattaja oli silloin näyttämässä miten se tehdään, mutta meni hieman ohitse ne ohjeet, ja kun ei sitä sillon tullut itse tehtyä niinkuin nyt. Nyt mä sain ihan itse tehdä kun Sulon kasvattaja antoi neuvoja.


Katsokaa nyt mikä pumpulipoika hänestä tuli ja nyt näkyy hyvin tuo Sulon kuviokin. On se vaan komia poeka! Saas ny nähä innostutaanko hänen kanssaan näyttelyihin, ainakin loistavat edellytykset sille ois kun on niin sosiaalinen tapaus ja varmaan hurmaisi tuomarit hetkessä.

Muut kissat kävi vuorotellen haistelemassa Sulon läpitte, et varmasti on tuttu tyyppi. Sulo tuoksuu kyllä nyt todella hyvältä ja tuo turkki on niin pehmoisen sileä.


Lopuksi pumpulipoika väsähti olkkarin matolle - hyvä kun jaksoi myöhemmin raahautua omalle petipaikalleen. Päivä oli niin jännittävä.

22 kommenttia:

 1. Komea poika puhtaalla turkilla :) Itsellä on kaksi perskiä, ja niiden kanssa nuo pesut ovat joka kuukausittaisia hommia. Rasvanpoistajana käytetään ihan fairya ja shampoona on All systems. Meillä riemuna on vielä turkin perusteellinen kuivaaminen föönillä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en ole koskaan ymmärtänyt tuota fairyn käyttöä eläimillä. Sehän on hei TISKIAINETTA. Miksi sitä pitää eläimiin tunkea? Hevosille ainakin käytetään kuulema myös.

   Poista
  2. Jotkuthan käyttävät, ihan kampaajan suosituksesta, Fairya omien hiusten syväpuhdistukseen. Fairyhan on (vaikka onkin tiskiainetta) oikeasti hellävaraista, ja poistaa hyvin nimenomaan rasvaa.

   Fairyn hellävaraisuutta toi esiin aikoinaan, kun lapset olivat ihan vastasyntyneitä, myös neuvolan terveydenhoitaja. Hän suositteli nimenomaan Fairya hellävaraisuuden takia esim. vauvan ammeen yms. kamojen puhdistukseen.

   Poista
  3. En kyllä koskaan enkä mistään syystä suosittelisi fairyä kenenkään hiuksiin. Iho (kuten myös päänahka) kuivuu jos sitä pesee muulla kuin siihen tarkoitetulla aineella ja ihon luonnollinen kosteustasapaino kärsii. Mikään ei tee fairysta hellävaraisempaa tai parempaa kuin mitä asianmukainen tuote on. Anteeksi nyt vaan kovasti mutta fairy ei sovi hiustenhoitoon. Ellei sitten tarkoituksena ole tehdä DIY rastakasaa päähän.

   Poista
  4. No ei minullekaan ole tullut mieleen, mutta tiedän että jotkut näin tekevät. Eli ehkä siinä on joku pointti pestä eläimiä näin.

   Olen ano 10.40.

   Poista
  5. Mä oon kans kuullut monien käyttävän Fairya rasvanpoistoon. Ei siis varsinaisesti hiustenpesuun.

   Poista
 2. Meinasin tulla palopuheen pitämään kissan turhasta pesemisestä, mutta onneksi luin kommentit Siirin pesujutusta. Olet meihin toisinajatteleviin törmännyt jo silloin... Siispä sanonkin vain että on teillä komea kissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mitä turhaa on pestä rotukissa? Joitakin kissarotuja nyt täytyy vaan pestä ja jotkut yksilöt ei edes oikein itseään osaa puhtaana pitää. Kannattaa pitää varmaan vaan ne palopuheet itsellään. :)

   Poista
  2. Joitakin kissoja joutuu pesemään juurikin tuon turkin rasvottuvuuden vuoksi. Jos kissaa ei pese turkki voi alkaa mm. hilseilemään.

   Todella kaunis kissa tuo Sulo. :) Onko teidän kissoilla muuten ollut koskaan mitään hammasongelmia, esim. hammaskiveä?

   Poista
  3. Kyllä kissoja kannattaa pestä, varsinkin jos turkki sitä vaatii ja täällä vaatii. Ja kun kissat totuttaa pienestä pitäen pesuun, niin tottuvat. Meillä on kisut tosi nätisti kun on pesuhetki. :)

   Ei ole täällä ollut hammasongelmia, ei ole hammaskiveä ollut. Mä itse tsekkaan usein nuo hampaat ja sitten tietty myös eläinlääkärissä ne katsotaan.

   Poista
 3. Moikka! Totutitteko kisut jotenkin veteen ensin? Miten tämä tapahtuu? Kantavatko nuo pitkäänkin kaunaa pesun jälkeen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei siinä mitenkään ihmeemmin totuttamista ole tapahtunut, sinne pesulle vaan ja totuttavat siinä sitten kun kuitenkin sillon tällöin pestään. Tosin Coonit on aina olleet kiinnostuneita vedestä, että sekin saattaa vaikuttaa. Kukaan kissoistamme ei ole kantanut mitään kaunaa pesun jälkeen. :) Pesun jälkeen pesevät/kuivaavat itse loput ja sen jälkeen tullaan hakemaan leikkiin. :)

   Poista
 4. Meille tuli van-pentu sunnuntaina. En vielä tiedä, tarviiko häntä pestä, mutta rotunsa erikoisuuden mukaisesti tämä pentu rakastaa vettä :D Tunkee ittensä hanan alle ja juo kupista tassun avulla. Eli ei ainakaan pitäis mahdollisen pesutilanteen olla vaikeaa. Vanhempi kissa vielä pysyy pennusta etäällä, mutta katselee silmät pyöreenä ku tyyppi menee vapaaehtoisesti veteen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sun pitää seurata että tarvitseeko pesua mutta kyllä mä silti suosittelisin pentuna jo opettamaan pesulle, niin ei sitten aikuisempana kauhustu tilannetta. Mä en Vaneihin olekaan tutustunut joten en tiedä, mutta sittenhän se ei mitään jos on vesipeto jo valmiiksi. :)

   Poista
 5. Voisitko joskus kuvata kissojasi niin, että niiden todellinen koko tulee esiin? Oon käsittänyt että coonit on aika isoja, mutta en saa ihan käsitystä näistä kuvista. Yritä keksiä joku vertailukohde siihen kuvaan mukaan! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmmm.. kyllähän mä kai voin yrittää ottaa jos keksin sopivan vertailukohteen.

   Poista
 6. Voi kun Sulo on ihana, niin kaunis värikin tuo punainen :) Meillä on ollut täsmälleen nuo samat pesuaineet käytössä nyt 3-vuotiaalla ragdoll-pojalla, jonka turkki varsinkin leikkaamattomana ollessa rasvoittui hyvinkin paljon. Meillekin kasvattaja neuvoi nuo tuotteet ja hyviksi ollaan ne kyllä havaittu, myös muutamien näyttelypesujen yhteydessä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulo on kyllä ihana ja väri ihan upea! Meille kans kasvattaja nuo neuvoi ja nyt olisikin sitten edessä Sevin peseminen. Silla ja Siiri ei ihan niin usein pesua tarvitse. Enkä usko että Sulokaan silleen.

   Poista
 7. Meilläkin pestiin tänään kissa. Heh heh mitä touhua :-) Ajattelin muuten alkaa seuraamaan blogiasi. Tässä minun turinoitani http://leoleijonan.blogspot.fi/ Olen myös maine cooni. :-)

  VastaaPoista
 8. Olisi kiva jos tekisit enemmän näitä kissa aiheisia artikkeleita ne ovat oikein mukavia ja kivoja koska itsellänikin on kissa ja olisi hyvä tietää esim. mitä kissanruokaa ja -leluja käytät kissoillesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, tänään on itseasiassa tulossa kissojen lelut ja leikkihetki postaus. :) Kissanruuista pitäisi olla mutta ei kylläkään yhtenä ainoana postauksena eli semmosenkin voisin toki tehdä. :)

   Poista