18.1.2016

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 12. kuukausi


Apua, se olisi vuosi takana! Miettikää - YKSI VUOSI! Tästä mä silloin vuosi sitten lähdin matkaamaan ja silloin mulla oli hieman epäluuloisiakin ajatuksia tähän koska yleensä mitkään kuurit eivät ole kauaa mulla toimineet - maksimissaan kolme viikkoa kunnes alkaa jumittaa tai hypitään seinille. Mutta nuo ajatukset katos kuukaudessa huspois kun huomasin, että tämähän toimi, varsinkin kun Ringa ei tehnyt mulle mitään nälkäkuuria vaan pisti syömään normiruokaa kohtuudella, eikä herkkupäivääkään unohdettu.

Ekan kuukauden jälkeen lähtikin nesteet hyvin liikkeelle, silloin tippui -9,1kg jonka jälkeen alkoi lasku tasaantumaan normaalimmaksi. 7kk kuluttua aloituksesta olin saanut jo -22,7kg painoa pudotettua ja laskumäki se vain jatkui.  

Ja nyt kun tarkistellaan näitä kahta kuvaa joiden välillä on tasan vuosi (hassu sattuma, ei ollut tarkoituksella noin) niin voidaan nähdä miten valtavasti on muutosta tullut. Olen saanut vyötärön sekä kaksoisleukani on kadonnut (no melkein) ja tästä me aiotaan jatkaa vaan jatkaa Ringan kanssa.


Samaan syssyyn voisin tästäkin teille jo kertoa eli mä oon käynyt Ringan omalla salilla muutaman kerran tekemässä pientä tsekkausta, koska mitä sitä enää kieltämään eli on alkanut tuo salitreenaus kiinnostamaan. Oon tässä kysellyt Ringalta vähän enemmän noita tietoja, että nyt vaan  katsellaan, milloin se mahdollisesti alkaisi. Vaikka olen aikoinaan sanonut että ikinä en salille mene mutta nyt olen valmis pyörtämään senkin ja yrittänyt myös todeta itselleni, ettei ikinä kannata sanoa ei ikinä. Viimeistään aikuisella iällä olet sanasi pyörtänyt.

Oon siis parit kerrat käynyt katselemassa ympärilleni tuolla salilla ja tykännyt näkemästäni, sekä ilmapiiristä. Ei ole tullut sellaista tunnetta, että mitä tuokin täällä tekee. Vaikka usein sanotaan ettei mitään sellaista ole, mutta kyllä sitä valitettavasti on ja vaikka se ei itseäni sillä tavoin haittaa mitä muut ajattelee, niin kyllä se silti pilaa sitä fiilistä ja jollekin aremmalle saattaa pilata enemmänkin.  Siksi se pieni innostuksen kipinä onkin nyt tämän Wellgo Training Centerin suhteen alkanut kytemään, kun huomasin että siellä on mukavaa väkeä (salillakävijät, valmentajat & työntekijät) ja mitään tuollaisia tuntemuksia ei ole näiltä muutamilta kerroilta tullut. Sanotaan tähän loppuun vielä se että olen myöskin löytänyt yhden laitteen joka mua erityisen paljon kiinnostaa - Kelkantyöntölaite!


Mitä tästä vuodesta on sitten jäänyt käteen. No minäpä tässä yritän muistaa kaikkia mitä olen itse huomioinut ihan omassa olossani ja varoitan, että tästä voi tulla pitkä teksti. No ensinnäkin olen ihan helvetin ylpeä itsestäni että olen vuoden ollut tässä elämäntaparemontissa ja saanut pudotettua painoa -29,3kg verran! Ja kiitos tästä kuuluu osittain myös upealle & ihanalle Ringalle <3

Toisekseen on ollut ihan äärettömän mukavaa tämä laihduttelu koska se ei ole edes siltä tuntunut - yhtäkään kertaa en ole edes repsahtanut. Aikaisemmissa laihdutuksissa sitä oltaisi tehty muutamat kerrat mutta ero onkin siinä, että nyt ei mennä kitukaloreilla eikä herkutkaan ole kiellettyjen listalla. On ollut ihana huomata miten oma peilikuva on muuttunut näinkin pienessä ajassa, miten jalka nousee kevyemmin ja miten olen sairastellut selkeästi vähemmän tänä vuonna. Olo on siis yksinkertaisesti parempi vaikka ei se silloin vuosi takaperinkään huono ollut, mutta selkeästi kuitenkin parempi kun siihen vertaa. Jaksan enemmän väsymättä ja unikin saattaa olla laadultaan parempaa, vaikka ainahan mulle on uni maistunut - nyt vain tuntuu siltä että saan siitä enemmän irti.

Vuoden saldo:
Paino: -29,3kg
Vyötärö: -28cm
Lantio: -15cm (mittaus aloitettu 6/2015)
Rintaliivien koko: 95L --> 90K
Vaatekoko: UK26-28 --> UK22-24

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:


211 kommenttia:

 1. ja jotkut anonyymit ne sanoo ettet ois laihtunu yhtä :D:D:D:D:D
  Mahtavaa pipsa ! go girl ! :)
  itelläni pudonnu vuodessa nyt 35kg ja näytän paremmalta ku vuos sitten kuten sinäki :)

  niihän sitä sanotaan että vyötäröltä lähtee ne kilot eka,takamus ja alamaha tulee hitaasti perässä..itelläni kertyy takamuksee kilot ku ne lähtee edestä :D

  -Janni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No aina saa sanoa :)
   Ihan mahtavaa, että säkin olet saanut noin upeasti tiputettua, upeaa!

   Poista
 2. Jeeeee!!!

  -AI

  VastaaPoista
 3. Mieletön muutos Pipsa! Saat todellakin olla ylpeä itsestäsi! Onnea 😊
  -Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Kyllä mä oon ylpeä, sitä ei voi kukaan viedä pois. :)

   Poista
 4. Onneksi olkoon, hieno saavutus! Ja tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 5. Eli 11 kuukauden aikana painosi on laskenut 20,2 kg. Viikkopudotus reilut 400 grammaa. Hyvä, jos itse olet tyytyväinen tuohon vauhtiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On huomattavasti terveellisempää laihtua vähemmän ja ylläpitää tulos kun laihtua paljon lyhyen ajan sisällä. Yleensä sillon ne kilot tulee myös takaisin :/ Tämä oli ensimmäinen postaus kun luin, joten en tiedä miten paljon kirjoittajan elämään kuuluu liikuntaa, mutta jos pelkällä ruokavalion muutoksella laihdutetaan on se -0,5kg/vko aika maksimi. Kun taas liikunta mukaan lukien viikossa saattaa pudota noin 0,5-1kg. Riippuu aina ihan ihmisestä!

   Pipsa:Näytät todella paljon paremmalta! Jatka samaan malliin :)

   P.S. Saliin jää helposti koukkuun ;)

   Poista
  2. Hmmm... ensimmäinen kommentoija on unohtanut laskuista yhden kuukauden. Olen laihduttanut 12kk. :) Mutta kyllä, kyllä se 400g/vko on aivan loistava vauhti. :)

   Ja olen siis ihan ruokavalion avulla laihduttanut,vaikka olen mä liikkunutkin mutta en sillä tavoin että sitä nyt viitsisi laskea isoksi liikuntasuoritukseksi. :)

   Poista
  3. En suinkaan unohtanut sitä yhtä kuukautta. Kerroit ensimmäisen kuukauden aikana laihtuneesi 9,1 kg ja siitä jää sitten 20,2 kg lopuille kuukausille.

   Poista
  4. No jos et ollut unohtanut, niin miksi jätit sen laskuista pois? Mä ainakin lasken kaikki kuukaudet mukaan ja 12kk mukaan viikottainen painonpudotus on ollut -610g. :)

   Poista
  5. Anonyymi siellä yrittää vihjata, että tuohon tahtiin ei muka pitäisi olla tyytyväinen? Mitään hyvää tuon kommentin takana ei kyllä selkeesti ollut. Laittaa miettiin, mikä saa haluamaan ilmaista tuollaisia näkemyksiä. Kyllä se tiedetään faktaksi, että hitaampi tahti on terveellisempi ja tuottaa pysyvämpiä tuloksia kuin romahduspudotukset.

   Pipsa, sä oot tehny huippuduunia, jatka samaan malliin! Sulla on mieletön ihana positiivinen asenne! :)

   Poista
  6. Tahti on ihan hyvä, mutta se on kyllä ihan täysi myytti, että kilot muka tulisi takaisin helpommin, jos on laihduttanut nopeasti. Kilot tulee takaisin, jos palaa vanhoihin tapoihin, piste. Laihdutustahti ei liity siihen asiaan millään tavoin.

   Poista
  7. Joo, oot kyllä oikeessa tuossa. Eli hitaampi vauhti siksi hyvä että ehtii omaksumaan uudet tavat eli pääs pysyy menossa mukana. :) Aika usein oon lukenut noista jotka laihduttaa tyyliin 3kk aikana 50kg, että takaisin ovat kilot tulleet, pikkuhiljaa.

   Poista
 6. Hyvä Pipsa!😊

  VastaaPoista
 7. Upeaa Pipsa! Valtava muutos! Olen ylpeä sinusta vaikka emme henkilökohtaisesti tunnekaan toisiamme.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mukavaa että olet kans ylpeä musta. :) Jee!

   Poista
  2. Mieletön muutos! Tsempit salitreeneihin. Melkein voisin sanoa olevani varma, että just Sinä tulet pitämään voimaharjoittelusta. Uskon vakaasti, että just kuntosali on "ihan sun laji" :-).

   Poista
  3. No ainakaan vielä ei tunnu siltä että innostuisin siitä siinä määrin että alkaisin jotain fitnessiä vetämään, mutta annan mahdollisuuden. :)

   Poista
  4. En tarkoittanut tätä ns. fitness boomia vaan ihan tavallista kuntosaliharjoittelua, mitä itsekin teen ilman sen kummempia tavoitteita (ulkonäkö ym.). Itse käyn salilla harjoittelemassa oikeaa askeltekniikkaa juoksumatolla, kun toisessa jalassa on virheasento ja huolehtimassa lihaskunnosta. Mun iässä lihasmassa jo pienenee, joten pidän siitä huolta. En laihduta, en hifistele, nautin hyvästä olosta. Lisäksi vesijuoksen, kävelen koiran kanssa ja teen 7.5 kg juoksulenkkejä pelkästään hyvän olon ja kehon liikkuvuuden takia (niska, hartiat). Teen fyysistä työtä ja mulle tää liikkuminen on työkunnosta huolehtimista, muuten olis kaiken maailman lihasjumeja ja päänsärkyä. Olen myös kärsinyt univaikeuksista ja liikunta parantaa unen laatua. Mitään pinnallisia syitä ei ole. Oon pitänyt itseäni epäliikunnallisena, mut mulla on kaksi ystävää jotka on aikanaan raahanneet mut liikkumaan ja olleet musta tosi ylpeitä. Korvaamatonta. En olisi uskonut, että ikinä harrastaisin juoksua ja nyt teen sen leveästi hymyillen! Ainut varsinainen treenini on tosiaan askeltekniikka ja ryhti. Mitään en mittaa, kellota, punnitse. Ainoastaan liikun liikkumisen ilosta ja välillä nostan painojen vastusta, kun voimaa tulee lisää. Paino on normaali ja saa olla siellä normaalipainon yläpäässä ennemmin, kuin alapäässä. En halua olla laiha vaan ryhdikäs. Mitat 63/167. Tuo on mun ihannepaino. En halua kiinnittää ulkonäkööni liikaa huomiota. Mitä vähemmän sitä teen, sitä paremmin voin. En tykkää salin tai ruhmäliikuntasalien peileistä, en edes vilkaise niihin. Kotona ei ole kokovartalopeiliä. Hississä on peili ja siinä ei jää aikaa turhaan peilailuun, mikä ei mulle sovi!

   Poista
  5. Juu, halusin vain sanoa etten usko että sellaiseksi meno menisi että tästä jotain isompaa fitnessiä tulee mutta ajattelin antaa salitreenaukselle mahdollisuuden. :)

   Poista
 8. Hei, tosi hieno juttu! Tsempit taalta myos!

  Kuulostaa silta, etta sulla on tosi hyvia ja ihania ihmisia mukana! Itse en oikein usko noihin kitudieetteihin tai muihin sellaisiin elamantapamuutoksena. Rajusti voi paino pudota, mutta useimmiten paadytaan sellaiseen jojoilu tilanteeseen, mika on elimistollekin ihan kamalaa raakkia! Eli onnea sinulle ja hyva, etta olet pitanyt pintasi!

  - KKat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti!
   Joo, mulla on hyvä tsemppiporukka täällä taustalla. :) Ei ne kitudieetit ole hyviä kuin ehkä tosi lyhyellä ajalla mut ei pitkällä aikavälillä.

   Poista
 9. No nyt jos vielä joku puusilmä väittää, ettet ole laihtunut, niin sitä vaikka porkkanalla silmään!! Ihan mieletön muutos, tässä postauksessa tuon eron näkee niin mahtavasti kyllä, sähän olet melkein ku eri ihminen! Onnea todella paljon ja tsemppiä, salitreenit tuo varmasti pisteen i:n päälle, kun vartalo vielä kiinteytyy ja lihasta tulee. Kerrassaan hienoa, lisäksi näytit närhen munat kaikille epäilijöille ja dissaajille, oon vilpittömän iloinen sun puolesta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jos näin väittää niin mars optikolle. :) Kyllähän tuosta jo kuuluisi nähdä ja laitoin nuo kaks vanhaa kuvaa tuohon että näkyy edestä ja sivulta. :) En mä viel kyl oo eri ihminen, sama mä oon mut kaposempana. :) No en mä tätä sen takia tehnyt, että näyttäsin epäilijöille. :)

   Poista
  2. Aivan mahtava tän sun kommentin viimenen lause!! :)
   Olet kyllä hoikistunut ja se varmasti tuntuu olossa kaikin puolin. Mukava jos liikuntakin alkaa kiinnostaa, siitä saa niin paljon energiaa elämään.
   Paljon tsemppiä jatkoonkin ja onnea tähänastisesta hienosta pudotuksesta!!

   Poista
 10. Hyvä Pipsa, mahtisuoritus ja muutoksen näkee kuvastaiha umpisokeekin...

  Terkuin
  -martta-

  VastaaPoista
 11. Hei nainen, ihan mieletöntä!!!!

  VastaaPoista
 12. Hieno saavutus, onnea! Valtava ero kuvissa. Ja tosi huippua kuulla että salilla käyminen on alkanut kiinnostamaan, siitä tulee nimittäin niin huippu olo kun endorfiinit lähtee liikkeelle! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä on näissä kuvissa eroa. :) Juu, kyllähän se on alkanut kiinnostaa kun vaikuttaa mukavalta salilta. :)

   Poista
 13. Hieno juttu, onneksi olkoon! Ja tsemppiä jatkoon!

  400g eli noin puoli kiloa viikossa lienee juurikin se suositusten mukainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja onhan se toki enemmän kuin tuo 400g, mutta kuitenkin yhtä hyvä. :)

   Poista
 14. Todella hieno suoritus tähän ja asti tuosta on hyvä jatkaa. Kuvissakin todella huomattava muutos! Go for it girl!!

  VastaaPoista
 15. Kyllä on melkoinen muutos! Loistavaa, Pisa, olet huikee mimmi!😊

  VastaaPoista
 16. mahtava tulos:) mun matka alkoi vasta tänään. paljon ois pudotettavaa mulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, ja onnea sinullekin omalle matkallesi. Muista vaan olla kärsivällinen ja sinnikäs!

   Poista
 17. Hyvä Pipsa, aivan upeaa :)

  VastaaPoista
 18. "Nyt vaan katsellaan, että milloin se alkaisi" - alkaisi mikä? Ja miksi sitä pitää katsella? Eikö ole sama hypätä kuntopyörän päälle ja alkaa polkea ja jatkaa siitä treeniä? Toki kaikenhan voi aina aloittaa huomenna, kunhan nyt tänään vaan katselee :b.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sinne nyt tuosta vaan kuntopyörän päälle pompata. :) Tai voisi kai niinkin tehdä, mutta mä konsultoin ensin Ringaa ja katsotaan siitä sitten. :)

   Poista
 19. Tosi hieno muutos. Kirjoitin itsekki just blogiini tsemppitekstin siitä, että pienet askeleet ovat pitkänajansaatossa niitä suuria askeleita. :) Laihduttaminen onnistuu vain jos koko syöminen muuttuu ja se ajattelutapa siihen syömiseen muuttuu. Tsemppiä elämän muuttamiseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Pitääkin käydä kurkkaamassa sun blogia. :) Tuo on kyllä niin totta, omista tavoista se lähtee - niiden muuttamisesta ja siinä menee aikaa. :)

   Poista
 20. No nyt jos joku vielä väittää, että laitumistasi ei näe, niin kannattaa hankkia uudet silmälasit! Onnea Pipsa ja tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 21. Aivan upea muutos!!:)

  VastaaPoista
 22. wau! tähän tulokseen voi olla tyytyväinen. Mitä saliin tulee, en itse tykännyt salista joskus yhtään ja nykysin olen ihan koukussa 3x viikossa tavallisesti käyn. Siihen tulee rutiini ja sitten sitä jo odottaakin koska pääsee treenaan ;D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ollaan ollaan. :) Se on kiva kuulla että sulla on muuttunut kans tuo salista ajattelu. :)

   Poista
 23. Onnea Pipsa, tosi hieno saavutus!

  VastaaPoista
 24. Tosi hieno ja ennenkaikkea motivoiva saavutus! Ihme ininää pitää tämmösestäkin asiasta aikaansaada, kun joku yrittää elää tervellisempää elämää :D Hyvä yritys mitätöidä koko vuoden iso työ.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, mitä tahansa teenkin niin aina se on väärin. :) No onneksi ei tartte välittää ininästä, sen kun voi kääntää mutelle. :)

   Poista
 25. Miten me anot ollaan kaikki nyt niin positiivisin mielin 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jospa te anot olette oikeasti iloisia saavutuksestani <3

   Poista
  2. ku ei oo näköjään mitään valitetttavaa:)

   Poista
 26. Aivan loistavaa! Todella hieno matka. Olkoon matkan jatko yhtä upea!

  VastaaPoista
 27. Wau! Mahtava muutos!

  VastaaPoista
 28. Miksi piia laihdutat koska olet sanonut että olet sinut kilojesi kanssa. Olen sitä mieltä,että lihavat kuitenkin kärsivät liikakiloista vaikka toisin sanovatkin 👍

  VastaaPoista
 29. Hieno saavutus! mutta voisitko vähän avata tarkemmin tätä remonttiasi,minkälainen on ruokavaliosi nyt ( ei tarvitse määriä) ja vaikka postaus muutaman päivän sapuskoista ja muista toimista olisi mielenkiintoista kuulla,vaikkei tämä laihisblogi olekkaan,mutta tämän elämäntaparemontin yllä elämäsi kuitenkin kulkee.Sano rehellisesti onko onnistumiseesi vaikuttanut tämä julkisuus,lidlin ja muiden sponsoreiden avustus+ pt maksut ( jos siis maksat niistä mitään vai onko sekin sponssi).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ruokavaliosta on täällä suurinpiirtein postaus: http://varikaspipsa.blogspot.fi/2015/03/yhden-paivan-ruokapaivakirja.html

   Ja kyllähän nuo asiat pienesti onnistumiseen ovat vaikuttaneet, mutta kyllä siihen silti enimmäkseen mun oma halu onnistua vaikuttaa.

   Poista
  2. Meinaatko ettei ruokavaliotasi ole muutettu alun jälkeen?

   Poista
  3. No mutta voisiko toivoa turetta ruokapostausta,vinkkejä,kivoja reseptejä tai muita bongauksia mitkä hyviksi todettu?

   Poista
  4. Kyllä sitä toivoa saa ja tekisin tuon ruokapostauksenkin jos se olisi isosti muuttunut tuosta edellisestä. Se vanha ruokaohjelma on siis ihan pätevä. :) Mitähän vinkkejä meinaat? Ihmeellisiä reseptejä ei ole kun en isommin ole kokeillut - paitsi noita leipäkokeiluja.

   Poista
 30. Upea, upea, upea suoritus! Ei voi muuta sanoa!

  VastaaPoista
 31. Upea muutos ja monta kiloa kevyempänä on varmasti parempi ollakin. Noita kilomääriä on myös aika vaikea käsittää, mutta siis melkein 70 voipakettia !!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kumpa vaan pääsis näkemään sen 70 voipakettia että vois käsittää. Alussa mä tein sitä että pistin reppuun painoa. Muistaakseni 20kg oon testannu. Mut on tuo kyllä jo upeaa!

   Poista
  2. Niin nythän sulla on 58 voipakettia saavutettu.

   Poista
  3. Hahha, niimpäs muuten onkin. No on se 58 voipakettiakin hyvä saavutus ja ois kiva päästä semmosen näkemään. Hmm.. mitenköhän se onnistuisi?

   Poista
  4. Pistä 30 kg kiviä kesällä reppuun ja yritäs kävellä sen kaa, yks lääkäri opetti tämän :) Siinä sen huomaa eikä meinaa uskoa että on painanut niin paljon enemmän. Onnea pudotuksesta, sä onnistut tyttö <3

   Poista
  5. No tämä voisi ehkä onnistuakin. Pitääpä katsoa kesällä. :)

   Poista
 32. Wautsi, ihan hurja muutos!! Äitinikin tykkää aina lukea näitä sun postauksia ja saa ihanaa inspiraatiota, tän blogin kautta meillä on aina ihanaa luettavaa, niin aitoa tekstiä <3 Tsempit vielä jatkoonkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei ompa kiva kuulla että äitiskin tykkää lukea ja on saanut inspiraatiota. :) Kivaa! <3 Kiitoksia tsempeistä!

   Poista
 33. Upea saavutus ja iso muutos! Apua, miltä mahdat näyttää vuoden päästä! Tai kahden.. Olet sinnikäs ja annat toivoa meille muille<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa'a, sen nähdään sitten vuoden päästä - tokkopa nyt kovin ihmeellisesti erilaisesta mutta pienemmältä. :)

   Poista
 34. Helvetin paljon onnea!

  t. M-K

  VastaaPoista
 35. Hieno saavutus. Kyllä eron huomaa selvästi kuvista. Ja varmasti tuntuu parempana olona. Itsellä olis sellaset 20 kg pudotettavaa, mutta en vain pääse millään alkuun. Kilot kertyneet pääasiassa vyötärölle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä sen olossa huomaa, ihan jo niinkin yksinkertaisessa asiassa kuin portaiden nousu. Eipä ne vuosikaan sitten ongelmia tuottaneet, mutta kyllä nousee jalka keveämmin nyt. :) Nyt hei tsemppiä sulle! Laita vaikka mulle sähköpostia ni tsemppaan sut alkuun. :)

   Poista
 36. Mahtava saavutus ja tuosta on hyvä jatkaa :)

  VastaaPoista
 37. Vau mikä muutos, sulla alkaa vyötärö erottua tosi selkeesti. Onnea ja tsemppiä jatkoon oot ihan mahtava!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, alkaa erottumaan ja kaksoisleukaakaan ei enää isommin oo. :)

   Poista
 38. Kertakaikkiaan mahtava suoritus!!!

  VastaaPoista
 39. Tosi upeeta, hyvä sinä! :)

  VastaaPoista
 40. Onko sinulla joku tavoite tälle vuodelle?kilomäärä tai vaatekoko tai joku muu onnistuminen? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään tavotteita, oon todennut ettei ne ole kovin hyviä. Aiheuttavat vain stressiä eikä se ole hyväksi tällaisessa. Nyt vaan mennään päivä kerrallaan eteenpäin. :)

   Poista
  2. Elä vaan päivä kerrallaan terveellisesti ja fiksusti. Hyvä että aloitit nyt nuorena, viisikymppiä kun on mittarissa, läski viekin terveyttä. Nilkat, polvet, lonkat.... Eli vaikka raput ja muut ei vielä oo vaikeaa, tilanne voi olla toinen iän myötä. Ystävälläni on ikävä kyllä käynyt näin.

   Kuntosali on siitä kiva harrastus, että voit tehdä omaan tahtiin omia harkkoja. Minäkin inhoan ohjattuja tunteja, ainoa poikkeus spinning. Siinä ei mee jalat solmuun ja voi itse säädellä vastusta jne. Rohkea rokan syö ja kokeilee

   Poista
 41. Koskaan en oo kirjottanu näihin blogeihin eli oon tämmönen haamulukija, mutta nyt on ihan pakko kirjottaa. Pipsa sä oot mun idoli! Oon jo monta vuotta lukenu blogiasi ja elämänasenteesi koukutti minut. Et anna ylipainon haitata vaan käännät sen voimavarakses. Sitä ei moni ihminen osaa. Laitoit minutki ajattelemaan elämää uudelta kannalta ettei kannata itseä hävetä vaan pitää olla oma itsesi vaikka ulkomuoto olis mimmonen. Tulee ihan tippa linssiin, kun katsoo noita muutos kuvia eikä voi muuta tehä kuin onnitella ihan hirveästi!! Oon vähä huono tässä kirjottamisessa (sen takia en varmaan koskaan kommentoikaan mitään ja saattaa olla vähän sekavaa tekstiä). Mutta lyhennettynä: Oot varmasti monen (ainaki minun) esikuva ja haluan tuon sinun elämänasenteen. Tsemppiä painonpudotukseen! Tiedän, että tuut siinä vielä onnistumaan :)

  t. 22v. tyttönen

  VastaaPoista
 42. <3 Tämä kommentti on kaikille teille <3
  (toivottavasti moni huomaa lukea tämän)

  Iso kiitos teille kaikille jotka olette mua tämän kuluneen vuoden aikana tsempanneet eteenpäin. Siitä on ollut hurjan isoa apua. Se on antanut sitkeyttä jatkaa kun on ollut huono päivä (on niitäkin ollut, sellaisia ohimeneviä). Ootte tuoneet iloa itselleni aina näinä laihdutuspostauspäivinä kun ootte tsempanneet ja kirjoittaneet kauniisti. Se on jaksanut jatkaa eteenpäin. Antanut voimaa! Ja tässä sitä ollaan -29,3kg kevyempänä ja mieli erittäin keveänä, että tästä on äärimmäisen mukava jatkaa eteenpäin, kun tiedän että mulla on teidät tukenani. Kiitoksia teille!

  VastaaPoista
 43. Noissa kuvissa näkyy kyllä todella hyvin muutos! Mahtavaa, ettet ole antanut periksi. Jokainen pudotettu kilo parantaa varmasti hyvinvointiasi, onnea!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, ja enkai mie periksi ois antanut kun jo kuukauden kuluttua aloituksesta huomasin et täähän toimii eikä ees tunnu pahalta. :) Jokainen pudotettu -100g parantaa oloani ja on edempänä vieläkin parempaa oloa. :)

   Poista
 44. Pakko sanoa että harvoin seuraan blogiasi, ja en ikinä kommentoi. Mutta olet kyllä tehnyt aivan upean muutoksen ja olen ylpeä sinusta! Jään ehdottomasti nyt seuraamaan tätä muutostasi!

  VastaaPoista
 45. Upee pudotus, onnea ja tsemppiä jatkoon :)

  VastaaPoista
 46. Muistan, kun vuosi sitten aloitit kuntoremontin. Olet tehnyt mahtavan hienon matkan vuoden aikana. Painonpudotuksen näkee kuvista niin selvästi! Hienoa, että koet muutoksen jo omassa olossasi kohentuneena hyvinvointina. Eihän tällaista kannata tehdä ulkonäön takia vaan nimenomaan terveyden ja oman hyvinvoinnin takia. Ihailen sinua.

  Olen seurannut blogiasi jo pitkään ja nyt ensimmäisen kerran kommentoin. Tsemppiä myös tähän vuoteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäkin muistan sen kun menin ekaa kertaa Ringaa tapaamaan, olin niin jännittynyt ja hermostunut. :) Ja juu, ei tätä ulkonäön takia tehdä vaan paremman terveyden. Kiva että uskaltauduit kommentoimaan. :)

   Poista
 47. oho wau! ihan mahtavaa että sun elämäntaparemontti on sujunut noin hyvin :) ja upeeta myös että jaat sen muille koska uskoisin, että moni saa motivaatiota kun lukee täältä blogista saavutuksias! ja rohkeesti vaan salitreenaamaan jos vähänkin kiinnostaa :) onnea jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on kiva jakaa, ja kun ensimmäistä kertaa sitä ei oteta niin kamalan vakavastikaan vaan aika rennolla otteella porukka on mua tsempannut. Ei oo ollut semmosta fiilistä kuin aikaisemmissa blogeissa. Mukavaahan se on jos tämä on motivoinut muitakin. :)

   Poista
 48. Ringa kertoi että aloituspaino oli 182 kg. Järkyttävä porsas!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. mistähän tollassen oot saanu tietoos ? :D tukin pt kertoo asiakkaansa painon kellekkää :D

   Poista
  2. Sulla tuo tuntuu olevan korvien välissä.
   Häpeä!!!!

   Poista
  3. Tokkopa on Ringa kertonut sulle yhtään mitään, paitsi ehkä sun unissasi. Ja itse tiedän väittämäsi valheeksi, jonka kanssa muuten saa olla varovainen - kannattaa googlettaa valheellisen tiedon levittäminen. Että jos on ihan PAKKO yrittää loukata tai mitä ihmettä tässäkin edes yritettiin koska ei ole totta, niin yrittäisit edes pysyä siinä totuudessa. Nää keksityt jutut on aika lapsellisia.

   Poista
 49. Ihan mahtavaa!! Kuvissa on huikea ero, näytät paljon pirteämmältä ja jopa nuoremmaltakin uusissa. Upeaa työtä! Tsemppiä jatkoon, jään innolla seurailemaan :)

  VastaaPoista
 50. Apua Pipsa, siis aivan upea saavutus! Todellakin! Näkyihän tämä muutos jo noissa aiemmissa kuvissa mutta näissä tämänkertaisissa näkee muutoksen todella selkeästi. Kellää ei pitäs ol enää mitää noka koputtamist, vai mitä meinaat;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei pitäisi olla mutta kyllä siellä nokassa taitaa aina löytyä koputettavaa. :) Mut joo, kyllähän tuossa näkyy ja varsin hyvin. :)

   Poista
 51. Eli 800g oli viimeisen kuukauden pudotus?

  VastaaPoista
 52. Wow aika hienoa Pipsa! Hienon duunin oot tehny ja varmasti saat salitreenistä paljon irti ja läskin palaa tehokkaammmin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, oon kyllä tehnyt ja jännityksellä odottelen salitreenejä. :)

   Poista
 53. Hienosti oot laihtunut! Hyvältä näyttää, jatka samaan malliin! :) Muistelen että et ole kertonut äidillesi laihdutuksesta. Saako udella onko hän jo huomannut muutoksen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllähän mä sille asiasta kerroin, en nyt tarkelleen muista milloin mutta kesää se taisi olla. Eipä ole juurikaan asiasta huomauttanut joten ehkä ei sitä näe.

   Poista
 54. Onnea, loistavaa työtä! Muutos on suuri, hienoa :)

  VastaaPoista
 55. Upeeta, mahtavaa!!!! Näytät niin hyvältä. Innolla odotan seuraavan vuoden tuloksiasi. You go girl ! :)

  VastaaPoista
 56. Voi onnea Pipsa saavutuksestasi! Näyttää tosi hyvältä, olen kyllä niin iloinen puolestasi!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Mä oon kans iloinen. Vuoden rankka työ tehty ja tässä palkinto. :)

   Poista
 57. Onnittelut mahtavasta saavutuksesta! Pikkusen (no pikkusen enemmänkin...) eroo noissa kuvissa! :D

  -Mimmu-

  VastaaPoista
 58. Ihan mahtavaa! Oon myös lukenut sun blogia jo pidemmän aikaa. Sulla on tosi ihailtava asenne elämään! Tsemppiä jatkoon :) t. N26

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Hei kiva kuulla että sun mielestä mulla on ihailtava asenne elämään. :) Kiitoksia tsempeistä, niistä on apua!

   Poista
 59. Eikös se rintsikka-arvonta loppunut jo toissailtana? Ihmettelen vaan, kun aina panttaat arvontojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, niinhän se loppui mutta mitä sitten? Kyllä se arvonta vielä voittajan saa, älä huolehdi. :) Ihmeellinen hoppuilija sä oot. :)

   Poista
 60. Hei Pipsa, ihan mieletön tulos! Mahtavaa! Mulla sama homma edessä, nyt toista päivää tätä uutta elämää ja tuntuu niiiiin vaikealta :( kävin puntarilla eilen ja vetäsin kunnon pohjat, en ole ikinä elämässäni painanut näin paljon. Pudotettavaa on n. 60 kg!! Tuntuu niin isolta urakalta, etten tiedä, onko minusta tähän, mutta pakko on yrittää. Oot mun idoli!! Terkuin Katriina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että säkin vetäisit uuden alun itellesi, se voi tuntuu vaikealta mut sitkeesti vaan eteenpäin äläkä ajattele et viel on matkaa 60kg. Oo armollisempi, ajattele vaikka 10kg kerrallaan. :) Älä ajattele isona urakkana, ajattele loppuelämänäsi. :)

   Poista
 61. Aivan huisi muutos vuoden aikana! Ihailen sitkeyttäsi ja periksiantamattomuuttasi; olisi varmaan ollut monta kohtaa repsahtaa mutta teikätyttö se vaan on mennä porskuttanut ja kilot ovat karisseet matkalla :).
  -hss

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oikeastaan ei tässä oo ollut oikeastaan yhtään kohtaa repsahtamiselle. Kun oon syönyt kunnolla ja tasaisesti pitkin päivää, niin ei sitä ylimääräistä tee mieli ja varsinkin kun tietää et kerran viikossa on herkkupäivä.

   Poista
 62. Aivan mahtavaa! =) Ei muuta kuin tsemppiä jatkoon! Kyyniset huutelijat vois vaikka keskittää sen tarmonsa johonkin muuhun. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti, juu nyt mennään vaan eteenpäin. No huutelijat huutelee aina, onneks mä voin heittää huumoriks koko homman. :)

   Poista
 63. Kannattaa Pipsa kokeilla kuntosalia. Itsekin kypsyttelin salille menoa monta kuukautta, aloitin kesällä -14 kahdella kerralla viikossa ja nyt käyn yleensä neljä krt/viikko. Yksikin kerta viikossa on parempi kuin ei mitään. Lihaskunto on kuitenkin todella tärkeä asia terveydenkin kannalta.

  VastaaPoista
 64. Hienoa Pipsa, olet tehnyt upean työn, wau! Syystäkin saat olla ylpeä itsestäsi! <3

  VastaaPoista
 65. Onnea Pipsa - upea muutos! Tsemppiä painonpudotukseen ja ilman muuta liikkumaan myös! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja kyllähän mä siis olen liikkunutkin, en ole vain salille saakka päässyt. :)

   Poista
 66. Hieno homma! Eiku etiäpäin samaan malliin. :)

  VastaaPoista
 67. Hyvä Pipsa!

  Itse olen viimeisen kahdeksan kuukauden aikana pudottanut lähes 40 kiloa pois, aloituspaino oli 145 kiloa. Ensimmäiset 20 kiloa pudotin ruokavaliolla ja kevyellä liikunnalla (kävely, netistä löytyvillä kävelyjumpilla, googleta Leslie Sansone). Kun kilot olivat 126 kohdalla lähdin kuntosalille. Palkkasin PT:n ja edelleenkin hänen kanssaan nähdään kuukausittain kehonkoostumismittauksen parissa ja parin kuukauden välein vaihdetaan saliohjelmaa.

  Ensimmäiset kuntosalikerrat pelkäsin ja ajattelin että kaikki katsovat kun läski yrittää. Mutta sinnikkäästi vain jatkoin. Pari ensimmäistä kuukautta kävin salilla kunnes marraskuun lopussa aloitin ryhmäliikunnan. Nyt juoksen Zumbassa, salilla, spinningissä ja kahvakuulajumpissa viitsen kertaa viikossa.

  En ole katunut päivääkään elämäntaparemonttia, harmitellut ehkä enemmänkin että miksi en ole aloittanut tätä aikaisemmin.

  Tsemppiä vain kuntosaliharjoitteluun :)

  VastaaPoista
 68. Aivan upeaa! Todella suuri muutos tapahtunut, jatka samaan malliin! :)

  VastaaPoista
 69. Hienoa, todellakin! Muutoksen näkee selvästi ja pääasia, että itse voit hyvin. Suosittelen kuntosalia, jos se vain vähänkin kiinnostaa :) Hyvää talven jatkoa!

  VastaaPoista
 70. Rintaliivien ympärysmittaasi ihmettelen. Olen huomattavasti sinua pienempi, 160 cm ja 47 kg, rintaliiviympärysmitta 85.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä osaa sanoa tähän mitään, kai se on sit yksilöllistä?

   Poista
  2. Heh, ite oon vajaa 160cm ja 47kg ja ympärys 70 :D.

   Poista
  3. Jotenkin en jaksa uskoa että käyttäisit oikean kokoisia liivejä. Omat mittani ovat 158cm, 48kg ja 70D. Koitappa ensikerralla pienempää ympärysmittaa ja suurempaa kuppikokoa :) esim tuon 70D:n rinnakkaiskokoja ovat 75C, 80B, 85A.. Muistakaa aina valita rintaliivit ympärysmitan mukaan ja kun oikea löytyy niin sitten pienentää tai suurentaa kupinkokoa :)

   Poista
  4. Ainiin ja paljon onnea saavutuksestasi pipsa ja onnea tulevaan :) <3

   Poista
  5. Anonyymi, muistapa että suurin osa suomalaisista naisista käyttää rintsikoita joissa on liian iso ympärysmitta ja liian pieni kuppi. Jos otat mittanauhan käteen ja mittaat alueen rintaliivien alapuolelta, tuskin tulee tulokseksi 85cm.


   Onnea Pipsa :)

   Poista
 71. Vautsi mikä tulos, tuntuu varmasti hyvältä :) Tsemppiä jatkoon!
  Miten sinulla on iho pysynyt muutoksessa mukana? Pudotusvauhti on hyvän maltillinen, joten ehkä nahkakin pysynyt perässä? Tämä huolettaa minua, vähän typerää koska terveyteni vaatisi painonpudotusta ja se on tärkeämpi kuin ulkonäkö mutta silti... :/ Mutta sain näistä kuvista hyvää intoa, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja ihan hyvinhän se iho on pysynyt mukana - ei roiku vielä(kään).

   Poista
 72. Upea saavutus Pipsa :)
  Olen seuraillut pitkään taustalla enkä ole tainnut koskaan kommentoida, mutta nyt oli kyllä pakko. Tsemppiä jatkoon!

  Tuohon rintaliiviasiaan, ympärysmitta on tosiaan aika yksilöllinen eikä sitä kannata katsoa paino pituus akselilla. Se riippuu myös paljon siitä mihin on tottunut, itselläni on ympärys 65 tai 70 vaikka ylikilojakin on, kun on selkäpuolella rasvaa ja isot rinnat saa ympärys olla todella napakka jotta se tukee kunnolla. Rasvahan antaa periksi joten ympärys voi helposti olla lähellä tai jopa pienempi kuin monella hoikalla :)

  VastaaPoista
 73. Mikäs oli lähtöpaino?

  VastaaPoista
 74. No se 182 kg vaikka se tätä julkaise

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi huokaus sinun kanssasi. En tiedä mistä olet tuon painon repinyt ja miksi sulla on siitä ihmeen pakkomielle.

   Poista
 75. Minäkin haluaisin tietää aloituspainon. Kerrothan kiloista ja grammoista täällä muutenkin, miksei siis siitäkin? Näemmehän että se on ollut poikkeuksellisen paljon nuorelle ihmiselle mut mitä sitä enää häpeämään kun olet päässyt loistavaa alkuun normaalimpaa kohti:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitan, aloituspaino on valtiosalaisuus. En vain näe sen kertomisella mitään merkitystä, koska jokainen näkee varmaankin kuvista että liikaa sitä on joka tapauksessa ollut. :)

   Poista
 76. Onneksi 90% sun blogin seuraajista on iloinen sun puolestasi, niin minäkin. Ilkeittein kommenttien takaa löytyy aina onneton ihminen, joka ei siedä toisten onnea ja onnistumisia.

  VastaaPoista
 77. Aloituspainon jankkaaja. Katsohan itseäsi ulkopuolisin silmin ja mieti, miten kipeän kuvan itsestäsi annat. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Loistavasti kiteytetty! Olen ihan samaa mieltä.

   Poista
 78. Onnea hienosta saavutuksesta! Näytit närhen munat anonyymeille, jotka on pitkin vuotta väittäneet ettet olisi muka laihtunut. Sulla on kyllä loistava asenne, meet vaan omaa tietäsi etkä anna anonyymien urputusten vaikuttaa. Jatka samaan malliin :) Uskon että sillä tavalla saavuttaakin parhaan lopputuloksen, että menee eteenpäin hitaasti mutta varmasti, ja tekee sen itsensä takia eikä "näyttääkseen" muille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niimpä taisin näyttääkin, siinä sivussa eli ei pääasiana. :) Mitä se elämä oiskaan jos antasin anonyymien urputusten vaikuttaa, ei se oo elämää. Mää oon tämmönen ja jos joku muu ei siitä tykkää, ni ei oo pakko kattoo. :) Eli ittees saavat syyttää jos mä oon jollekki ongelma, ku ite ne edelleenkin tänne klikkailee. :) Jep kyllä tää hitaampi tahti on parempi vaikka siinä kauemmin kestääkin mutta uskon vakaasti että silloin paino pysyy paremmin aisoissa koska pääkin ehtii menoon mukaan. :)

   Poista
 79. Sinnikäs suoritus. Hiukset olivat vuosi sitten nätimmät, ehkä laihdutus verottanut niitä. Näin käy monelle. Leikkaa niistä nuo huonot latvat pois niin näytät paljon paremmalta. Minusta tuo kuntosali on tosi tylsää, enkä jäänyt koukkuun vaikka pari kertaa yritin. Sen sijaan kaikki tanssilliset tunnit on mun juttuni. Tyhjentävät pään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei taas noista hiuksista! Just mä joku aikia sitten kävin leikkaas latvat joten sori mutta en ole menossa. :) En vielä!

   Poista
 80. Onnea valitsemallasi tiellä! Kuinka pitkän sopimuksen olet tehnyt pt:n kanssa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eli enää et käytä Ringan palveluksia?

   Poista
 81. Loistava muutos, saat olla ylpeä itsestäsi-:)
  Hyvä kun päätit lähteä kuntosalille , itse tykkään siitä todella paljon. Siellä on nykyään ihan kaikenkokoista ja tasoista porukkaa , turhat ennakkoluulot vain pois.
  Olen onnellinen puolestasi ja tsemppiä jatkoon-:) Mielenkiinnolla odotan tulevaa vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olenkin ylpeä ja niimpä mä päätin mennä kun tulin huomanneeksi ettei siellä ollut semmosta ilmapiiriä. Valitettavasti sitä kyllä on ollut, ettei kaikissa oikein tykätty lihavasta eli ei oo ennakkoluuloa vaan ihan itte todettu juttu. Mut hyvä et nyt löytyi hyvä!

   Poista
 82. On kyllä motivoiva postaus, ja aivan mieletön saavutus, ei voi muuta kuin onnitella! Itsekin aloitin jonkinlaisen remontin lokakuun alussa, ja jonkun verran tulostakin on jo tullut. Vaikka tällaiselle sokerihiirelle on kyllä niiin rankkaa se makeista herkuista luopuminen :D.

  VastaaPoista
 83. No hellouuu mikä mikä muutos!!! Ihan mahtavaa!

  -kata-

  VastaaPoista
 84. Sun tukka on nykyään ihan silkkisen näköinen! Tosi eloisa, sopii sulle hyvin. :) Ja niin, tosi hieno homma toi sun kuntoremppa, vaikutat tosin kyllä aina yhtä pirtsakalta ja onnelliselta. :)

  VastaaPoista
 85. Vau mikä mimmi sieltä on vuodessa kuoriutunut 😊

  VastaaPoista
 86. Mahtava muutos! Itse suosittelen lämpimästi kuntosalin kokeilemista. Olen itse kehittynyt sohvaperunasta iloiseksi salitreenaajaksi. Treenaamisen alussa kannattaa tietysti hyödyntää asiantuntija-apua. Esimerkiksi minulle personal trainer opetti valtavasti lisää kahvakuulien käytöstä. Salilla käyminen on parantanut yöunieni laatua, ja se on ainoa liikuntamuoto, joka pitää niska-hartiaseudun ongelmat jotenkin kurissa.

  VastaaPoista