28.2.2016

Viikonlopun ahkera valokuvaajaHuh huh, mikä viikonloppu tässä onkaan ollut. Oon nyt molempina päivinä hyppinyt tuolla luonnossa valokuvailemassa ja sen tuntee olossa, sellaisena mukavana väsynä. Sit mä oon intoillut kaikille, miten mä jaksan enemmän ja esimerkiksi kuvaaminen kyykyssä onnistuu tuosta vaan.  Aikaisemminkin on toki onnistunut mutta silloin on reidet väsähtäneet nopeammin. Enää tätä ei tapahtunut. Toinen voi olla myös tämä eka salitreenikin joka on jättänyt reisiin jonkinlaisen voiman.

Tämän viikonlopun jälkeen olen alkanut harkitsemaan uusien linssien ostamista, joko 45mm tai 60mm. Pitää tässä tutkailla netissä kumpi olisi parempi - ajattelin että voisivat olla kissakuvissa paremmat. Ja ehdottomasti pitää olla vieläkin parempi valovoima kuin tuossa mun vanhassa (f/2.8) vaikka sekin on oikein hyvä, mutta kissakuvat sisätiloissa kaipaavat enemmän valovoimaa.

Kuva: Henna K

Oltiin tosiaan Hennan kanssa Yyterissä ja Kallossa valokuvailemassa koko lauantaipäivä. Aloitimme tietenkin Yyterillä ensin ja vieläkin naurattaa miten vaikeaa sinne lumidyyneille oli päästä. Menimme nimittäin hotellin vieressä olevien rappusten kautta ja mäkin ajattelin että täähän on helppo nakki ja tekee jopa hyvää noille mun jaloilleni. No teki todellakin, kun piti nähdä melkoista vaivaa että päästiin ylös saakka - raput oli nimittäin niin liukkaat että piti melkein vetää itsensä ylös, kaidetta siinä kohdin hyödyntäen. No oli se sen arvoista kun päästiin kuvailemaan.

Hitsit mutta oli meillä hauskaa ja tykkäsin kun oli kaveri jonka kanssa saa jakaa ihmetykset. Ja kaks silmäparia löytää enemmän potenttiaalisia kuvauskohteita. Muuteskin on kivaa että on kaveri joka tykkää kans kuvailla. Oltiin varmaan reipas tunti oltu kuvailemassa Yyterissä kun päätettiin jatkaa matkaa Kalloon, mut sitä ennen Henna halus napsia musta muutamat muotokuvat ja hitsit miten upeita kuvia tulikaan - mun pitää palkata Henna mun omaks valokuvaajaks. Eikös noilla joillakin bloggaajilla ole jotkut omat kuvaajat? Se ois siistiä!


Kun oltiin päästy Kalloon, niin Henna huomas että sillä on akku ihan nafti ja mä sitten heitin että ajetaan meille kaakaolle sekä ladataan siinä samalla akut. No kuvattiin kuitenkin niin kauan kunnes Hennan kamera pimeni ja sitten huristeltiin meille, jossa Henna nappas Sulostakin muutamat söpöilykuvat. (Hennan blogista löytyy nuo kuvat)

Reipas tunti siinä meillä istuskeltiin ja nautiskeltiin her-rrrkullisen hyvää kaakaota, sekä tietty höpöteltiin. Sulo teki heti tuttavuutta Hennan kanssa, ja lopulta myös Siiri ja Sillakin kävivät moikkaamassa - kunhan ensin totesivat Hennan vaarattomaksi. Sitten mentiin - taas!

Kuva: HennaK

Suunnattiin siis takaisin Kalloon ja siellä Henna nappas musta tosi makeen kuvan (tuo ylläoleva). Henna suosii mustavalkokuvia, ja itsekin kokeilin muutamaa mut tykkään jotenkin enemmän värikuvista. Kallossa mentiin lumeenkin kahlaamaan että päästiin ottamaan muutamia kuvia, sillä mitäpä valokuvaaja ei tekisi jos haluaa jonkun tietyn kuvan. Hetken aikaa mä harkitsin jopa selälleeni menemistä että olisin saanut kokeilla sen kuvakulman mutta en vielä tällä kertaa mennyt. 

Sitten alko kello olemaan sen verran, että piti pistää pillit pussiin ja lähteä koteja kohti. Auringonlaskun olisin halunnut kuvata, mutta taivas päättikin just sillon mennä pilveen joten sen saaminen jää toiseen kertaan. Me suunniteltiinkin jo Hennan kanssa, että pitää mennä pian uudestaan ja sitten kesällä pitää ehdottomasti mennä Porin puutarhaan kuvaamaan kukkasia.Sunnuntaina meinasin nukkua extrapitkään koska olin yöllä valvonut puoli neljään saakka, mutta jostain syystä tämä mun piristynyt mieleni ei ollutkaan samaa mieltä vaan herätti mut virkeänä uuteen aamuun klo 10 aikoihin, mutta sängystä en suostunut nousemaan kuin vasta klo 12. Tosin kaikki unenmuruset lens pois kun kuulin että me lähdetään porukalla Reposaareen samoilemaan, joten eikun aamupala pikaisesti naamaan ja välipala rasiaan - ja eiku menoks!

Oli ihan mahtavaa olla liikkeellä isommalla porukalla, vaikka itelläni kävikin pieni kämmi yhdessä kuvauspaikassa - menin nimittäin kadottamaan kaikki muut kun niin keskittyneesti kuvailin. Eikä mulla tietenkään just tällä kertaa sattunut kännykkä mukaan koska oli nopea lähtö. No mä oon kuiteski viisas, niin menin takas auton läheisyyteen ja kun muut sitten sieltä tuli, niin kaikki oli OK. En mä siinä ollut yksikseni kuin puolisen tuntia, jonka aikana sain napsittua paljon kivoja kuvia. Jatkettiin siitä sitten matkaa Reposaareen ja sieltä tuli kyllä niin upeita kuvia, että aijai. Näette ne sitten joskus - mutta nyt mä menen saunaan lämmittelemään luitani.

12 kommenttia:

 1. Tosi hieno toi Hennan ottama mustavalokukuva sekä tuo Kallon majakkakuva. Viikonloppuna sää kyllä suosi ulkoilua. Oltiin eilen kanssa ystävien kanssa metsäretkellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On kyllä hienoja kuvia, tykkään kans noista Hennan ottamista. :) Viikonloppuna sää salli, molempina päivinä. :)

   Poista
 2. Hienoissa maisemissa olette seikkailleet!

  VastaaPoista
 3. Sen sijaan että hankkisit uuden objektiivin, osta lisäsalama jonka heijastat katon/seinän kautta. Saat runsaasti pehmeää lisävaloa tällä tavoin. Jos ostat vielä valovoimaisempaa linssiä niin ota huomioon se, että myös tarkennusalue/syväterävyys pienenee eli kissasta yhä pienempi osa on tarkka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuollainen lisäsalama on ollut harkinnassa mutta en jotenkin lämpene sille. Haluan uuden linssin, eikä sen ole pakko olla valovoimainenkaan mutta sellainen että soveltuisi paremmin muotokuvailuun. Mulle itseasiassa suositeltiin tuota Sigman 30mm f/1.8 linssiä joka on tulossa myyntiin.

   Poista
 4. Upeita mustavalkokuvia!

  VastaaPoista
 5. Olen samaa mieltä. Et tarvitse valovoimaisempaa linssiä. Pystyt säätämään kamerasta monta aukkoa lisävalotustakin tarvittaessa. Syvyysterävyys kärsii ja saat sitten kissasta nenänpään teräväksi, muut osat softina. Opiskele hieman lisää kuvausasioita- se kannattaa!

  VastaaPoista