2.3.2016

Kiireisen bloggaajan tunnustukset

Kuva: HennaK

Hitsit miten viime päivät on olleet niin kiireisiä, etten ole ehtinyt ollenkaan postailemaan, tai mitään muutakaan. Onneksi loppuviikko on rauhallisempi niin silloin kirjoitellaan sellasta vauhtia että käsi tutisee.  Tämä on myös pistänyt miettimään että mistä ihmeestä revin aikaa blogille (ja kaikelle muulle) jos otan tuon iltasiivouksen. Ja onko se kannattavaa jos lähden opiskelemaan. Mun tarvitsee laittaa nämä kaikki johonkin taulukkoon ja sitä tuijottaen miettiä, mikä on kannattavaa ja mikä ei. Kaikkea ei kannata yrittää tehdä samalla kerralla. Kaikkia tällaisia oon tässä viime aikoina miettinyt - vähän deepimpää mietintää siis. Onneks joka päivä ei oo tarvinnu aatella noin vakavasti vaan oon voin iloita näistä, mitä mulle on nyt tapahtunut - saatte tietää niistä muutamista parin viikon sisään. Mutta mietitään nyt mitä tässä on tapahtunut, mistä voisin teillekin kertoa.

Mulla oli maanantaina ensimmäinen kiire päivä enkä päässyt nukkumaankaan kuin vasta yömyöhään, sekin ihan vain siitä syystä että halusin äkäpussimaisesti kirjoitella yhden kirjeen sekä olin  jonkinlaisessa ylipirteydessä salitreenin jälkeen. Salitreeni nähtävästi aiheuttaa mulle tuollaista ylipirteyttä, että oon monta tuntia salin jälkeen kovin innokas vaikka hyppimään portaita ylös. Tunnen olevani supernainen joka jaksaa ja ehtii tekemään vaikka mitä. Sali on kuin piristysruiske kankkuun. Se on ihan kivaa mutta tuolla tavalla ärsyttää kun vähentää mun uniaikaa, vaikka en kyllä seuraavana aamuna ollut mitenkään väsynyt, koska nukuin ne vähäiset tunnit todella sikeästi. Niin ettei se nyt loppujenlopuksi edes haittaakaan. Myönnettävä se on, pidän salitreenauksesta. Raahasin kaverinikin tuona kertana sinne kokeilemaan ja hän ilmeisesti tykkäsi. Jeee, sain salikaverin!Sitten yks sitkee flunssa on yrittänyt jo hetken aikaa saada muhun yhteyttä, mutta mä oon vaan kokoajan painanut sille punaista luuria, ei kiitos mitään flunssia tänne. Mukavan terveenä tässä silti ollaan oltu, verrattuna muutaman vuoden takaisiin sairasteluihin vaikka kyllä nekin määrät nyt ihan normeissa pysyi.

Ette ikinä arvaa mihin aikaan mä raaputtelen tätä postausta - tietokoneeni kello näyttää klo 00.02 eli ollaan jo keskiviikon puolella. En itsekään arvannut että tää menis näin myöhäiseksi, eikä se muuten olisikaan mennyt mutta kun meille tuli yllätysvieraita, eikä vieraiden ollessa ole soveliasta raapustella blogia. Ja tämä on ihan pakko tehdä koska en huomenna, tai siis tänään ehtisi kirjoittelemaan kun lähden töiden jälkeen muihin maisemiin. On mulla silti takaraja että kello 01.30 on pakko raahautua untenmaille, sitten julkaistaan sen verran kun on ehditty kirjottamaan.

Kuva: HennaK

Mulla oli tänään vapaapäivä (tai siis eilen) joten vietin sen luonnollisesti kaupungilla. Kävin samalla Hennan pajalla hakemassa yhden kameran testiin, kun tässä mietin että siirtyisinkö Canon -merkin puolelle, vaiko jatkanko nykyisellä merkillä ja hommaan siihen sen uuden linssin - oon tuijottanut yhtä Sigman uutta linssiä. Hitsit kun noita linssejä pääsisi testaamaan ennen ostopäätöstä. Pitääkin mennä kysymään onnistuisiko sellainen. Oon taas uudella tavalla innostunut valokuvailemaan ja kehittymään. Sitten pitää hakea yks valokuvauskirja, jotta voin alkaa opiskelemaan sitä ja kohtapian laittaa pystyyn PipSa's Photography yrityksen. Hahha! Häiritsimpä kuvailullani yhtä varistakin joka pinkoi pakoon ja minä perässä, no ei vaiskaan, mutta kyllä mä varista pääsin kuvailemaan ja suht hyvin antoikin kuvata. Harjottelin mustavalkokuvausta, kiitos vaan Hennalle joka sen tartutti.

Pitäisi viikonloppuna mennä kuvailemaan mutta se tiataakin jääkin nyt nähtäväksi että ehdinkö. Tuli tuossa tietooni että ainakin lauantaina pitää taas mennä, eli saavat nuo mukavat vapaa-ajan touhut jäädä myöhemmäksi. No onneksi kuvailemaan pääsee seuraavanakin viikonloppuna, ettei se suinkaan ole mikään suuri menetys. Täytyy vain toivoa ettei silloin olisi täydellinen ilma. Sitten meidän pitäs ehtiä huomenna leipoa uus satsi sämpylöitä ja oon hivenen huolestunut, että mistähän se aika siihen repästään. Söin nimittäin viimeisen sämpylän äsken iltapalaksi. Mut eiköhän tämä ollut tässä, mä ajastan tämän huomiselle iltapäivälle ja katotaan illemmalla ehdinkö vastailemaan kommentteihin. Älkää siis huolestuko jos en ole heti vastaamassa - vastaan kyllä kun siihen tulee riittävää aikaa. 


30 kommenttia:

 1. Tuo maisemakuva keskellä on tosi upea.

  VastaaPoista
 2. Kyllä sinulla virtaa piisaa, jos harkitset vielä iltasiivouksenkin ottamista.
  Oletko jollakin tavalla vuorotöissä, kun aika usein olen huomannut sinun kirjoittavan, että sinulla on vapaapäivä keskellä viikkoa? Siis oletko välillä töissä viikonloppuisin?
  Tai niinhän tuossa lukikin, että ensi lauantaina pitää taas mennä.

  Itse en perusnormityön(klo 8.00-16.30, tunnin ruokatunti) lisäksi jaksa edes ajatella iltatyön ottamista. Kyllä se noin 40 tuntia viikossa on minulle ihan sopiva määrä työntekoa (niinkuin varmasti monelle muullekin).

  Minne olet hakenut opiskelemaan? Koska saat kuulla, pääsitkö?
  Aiotko siis opiskella normaali päivätyön ohessa (+ se mahdollinen iltasiivous)? Ilmeisesti siis iltaopiskeluksi joka tapauksessa menee.

  Olet sinä tosi ahkera ja eteenpäin pyrkivä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en itseasiassa harkitse sitä ottavani, joten nyt tajunnut että sen haaliminen olisi aika hullua. Ainakin tässä tilanteessa. En valitettavasti voi valaista mun töistä enempää, en edes siitä minkälaista työtä teen yms. 40h/vko on kyllä ihan riittävä työaika. :)

   En ole vielä hakenut mihinkään opiskelemaan, tässä siis vasta katselen. Muutamat kiinnostuneet aiheet on kiikarissa ja niitä sitten haetaan kun sellaiset tulee hakuun. Käsittääkseni tuo olisi sitten kokoaikaista opiskelua, mutta saatan siinä pientä työtä tehdä lisäksikin. Katsotaan nyt kun asiat menee sinne saakka. :)

   Poista
  2. Nyt kyllä sait viriteltyä uteliaisuuden ihan huippuunsa.
   Mitä ovatkaan sellaiset työt, joista ei voi puhua. Salainen agentti?

   Tuo n. 40 tuntia/viikko on se ihan perusnormaali työaika.

   Poista
  3. Jep, salainen agentti. ;)
   No se on ihan perusnormi työaika mitä teen. :) Noin ynnättynä yhteensä. :)

   Poista
  4. Etkö sä ollut ihan vaan siivooja 😂😂😂

   Poista
  5. Mitä jos se onkin vaan peitetarina, ettei tuo salaiset agenttityöt paljastuisi. ;)

   Poista
  6. Ynnäätkö tämän blogin kirjoittamisen siihen työaikaan mukaan?
   Onko blogin kirjoittaminen sinulle työ vai harrastus?

   Poista
  7. Ynnään mä jotkut tunnit joita bloggaamisesta tulee, niin työtunteihin. Tää on vähän sekaettä, työ että harrastus.

   Poista
 3. Onpa sulla kiireistä elämää! Minä nautin ihan suunnattomasti, kun olen vain ma-ke töissä ja loput päivät vapaalla. Ei koskaan kiirettä mihinkään ja sillä ei ole mitään väliä, vaikka tili on pieni.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No se on nyt tässä parin viikon ajan kiireistä, sitten pitäs tasottua. :) Yritän olla valittamatta. :)

   Poista
 4. Kiire ei ole hyve. Kaikki nykyään korostaa kiirettä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei tosiaankaan ole hyvä. Ite halusin asiasta sanoa, ettette ihanat muruset ihmettele et miksi oon hiljentynyt. :)

   Poista
 5. Minulla on Canonin kamerassa Sigman linssi ja olen oikein tyytyväinen kuviini.
  Oma kuvaamiseni nousi ihan uudelle tasolle valokuvauskurssin käytyäni, joten suosittelen kyllä kurssia, mikäli sellaisen löydät ja sinulla on aikaa :)
  Täällä Norjassa järjestetään mukavia viikonloppukursseja taitavien valokuvaajien johdolla ja vastaavia löytyy varmasti Suomestakin. Itse harkitsen nyt jatkokurssia kesäkuussa Lofooteilla.
  Kuvaaminen on kyllä mukavaa ja sitä harrastaessa tulee retkeiltyäkin jatkuvasti.

  Olet kyllä todella kiireinen juuri nyt, mutta kannattaa varmasti jarrutella vähän, sillä liika on aina liikaa ja yht'äkkinen väsähtäminen on katala yllätysvieras. Yöunet ovat tärkeät ja mikäli elämä on niin vaudikasta, että niistäkin tulee tingittyä, on aika rauhoittua. Sinä ehdit vielä - ihan kaikkea!
  Minulle puhkesi aikoinaan stressin pyörteissä psoriasis ja sen seurauksena oli pakko hiljentää vauhtia. Terveys on tärkein, älä ylikuormita itseäsi.

  Oikein mukavaa viikonloppua sinulle Pipsa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millainen sigman linssi sulla on? Olen nyt siis harkinnut sitä uutta joka on tulossa ensi kuussa myyntiin. Tai ainakin se pitäisi saada testiin. Täällä ei taida olla mitään valokuvauskursseja, en ole ainakaan nähnyt kun oon katsellut.

   No en mä nyt jarruttele, kun ei tämmöstä kiirettä ihan aina ole. Kyllä tämän parin viikon kiiruun jaksaa. Tekee vaikka blogihommia sitten viikonloppuna valmiiksi niin ei käy tälleen samalla tavalla. :)

   Poista
  2. Mulla on ollut nyt pari vuotta Sigman 18-200mm f/3.5-6.3 DC Macro OS HSM Contemporary Canon -objektiivi.
   Se on hyvä, mutta haaveissa on mullakin lisäpotkua etäisyyksiin. Kuvaan paljon luonnossa ja varsinkin vuonossa, eikä tälläkään objektiivilla saa kaikkea kiinni. Vuonossa näkyy toisinaan pyöriäisiä, hylkeitä jne. ja silloin harmittaa, kun ei "yllä" niihin rannalta.

   Poista
  3. Kurkkasin nopsaan muutamia kuvia mitä tuollaisella putkella on otettu, aikas kivoja. :) Joo, jos kuvaat matkan takaa kuvia niin kunnon zoomi on hyvä. :) Hennalla oli muistaakseni joku zoomi jolla pääsi 500mm. Ja sillä siis sai kuvattua monen sadan metrin päästä tosi hyvin, näytti ihan ku ois vierestä otettu. :)

   Poista
 6. Eipä tätä blogia tarvitsekaan joka päivä päivittää, esim. kaksi kertaa viikossa on ihan riittävä määrä jos on muitakin menoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja minä taas haluan että vähintään se kolme kertaa viikossa. :)

   Poista
 7. Mitä alat opiskella?

  VastaaPoista
 8. Todella kaunis ja rauhoittavakin tuo mustavalkoinen maisemakuva. T. Anne

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Mä kans tykkään - otin mielestäni vain tuon yhden kuvan ja meinasin melkei kävellä sen ohi kun sitä en ollut kuvanottohetkellä ottamassa vaan iha muuta. Sit kiinnitin huomiota et olipa kaunista ja nappasin kuvan. :)

   Poista
 9. Mustavalkokuvat on parempia! Kiva, että Henna innosti sinut ottamaan niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On ne taiteellisessa mielessä parempia, mutta kyllä mä värikuvistakin tykkään. :) On se silti kiva vähän kokeilla muutakin, kuin niitä ainaisia värikuvia. :)

   Poista
 10. Nätin näköinen olet tuossa alimmassa kuvassa:)

  -Kissi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :) Henna on hyvä kuvaaja. :) Pitää vissii palkata se personal kuvaajaksi. :)

   Poista
  2. Juu, palkkaa vaan. ;) ...yritän mahduttaa kalenteriin vielä valokuvaajan työt :D

   Poista