2.5.2016

Lasillinen goes BBQ


Olin muutama viikko sitten viinitasting tilaisuudessa jonne Solera Finland oli kutsunut bloggaajia, lehdistöä ja Alkolaisia tutustumaan viineihin. Oli kyllä mukava tilaisuus ja samalla myöskin ensimmäinen viinitasting ikinä elämäni aikana ja kaikki meni hyvin. Join illan aikana yhteensä maksimissaan kaksi lasillista viiniä kun tuolla oli sellainen mahdollisuus että maistettuaan sai kaataa loput johonkin tynnyriin. Yritin siinä aina sitten sanoa etteivät pistäisi viiniä lasiini paljoa koska vain maistaisin.

Mukava vanhuuden tunne siinä sitten iski, silleen hyvällä tavalla - koin itseni sivistyneeksi aikuiseksi joka siemailee viiniä. Nuorempana en nimittäin ollut viinin ystävä mutta näin vanhempana (ai että kun mä kuulostan niin vanhalta, hahahha) olen alkanut tykätä enemmän viinistä koska se juominen ei ole enää humalahakuista vaan sellaista hyvässä seurassa parin lasillisen maistelua. Pariin otteeseen tuli illan aikana haikeat fiilikset kun muistelin vanhaa kaveriporukkaa ja sen kanssa olleita maisteluita.



Ihanat seuralaiseni - Silja ja Jenny
(piti kai meidän tämmöset kuvatkin ottaa,hih)



" Kippis keväälle ja ystävyydelle "



Illan baarimikkomme Joonas näytti meille muutamia booliesimerkkejä, joista mansikkalimeboolin ohjeen otin ylös. 


Hassu pullosuojus ja jos muistan oikein, niin auttaa pitämään viinin viileänä. Itse tykästyin lähinnä väriin joka mätsää hyvin laukkuni kanssa, eikös vain?  ^_^


Tässä illan kuohuviinit. Veuve Du Vernay ja Piemonte Doc Cortese.


Hardysin brändilähettiläs Tiia esittelemässä Siljalle punaviiniä josta näillä kahdella oli paljon jutusteltavaa - valitettavasti en itse tajunnut noista yhtikäs mitään ja oon huomannut etten selvästikään ole punaisen ystävä. 


Pino Pino Vino Frizzante Pinot Noir ja tästä on kuulemma rosé versiokin mutta sitä emme ehtineet maistamaan kun oli jo ehtinyt loppumaan - tais olla niin hyvää.  



Laatikkoviinit meni multa kokonaan ohitse kun olin keskittynyt kuvailemaan mukavia seuralaisiani. En olisi näitä tarkemmin kuvannutkaan ellei Veera olisi huomauttanut tuosta hauskasta karavaanaripaketista - hieman siis erilaisempi pakkaus noihin muihin verrattuna. 


Tilaisuudessa tarjoiltiin sopivia grillikauteen sopivia ruokia, kuten halloumia, naudanlihaa sekä bataattiranskalaisia + coleslaw salaattia jossa sinappi oltiin korvattu wasabilla. Oma annokseni oli syystä ihan pieni koska en tiennyt yhtään mitä arvioida viinien ja ruuan kaloreiks. No salaattia olisin voinut ottaa lisääkin. Sitten ihmettelin pitkään että missä on veitsi koska lihan kanssa sellaista olisi kaivannut mutta ei muutakuin sahaamaan haarukan kanssa. Bataattiranskikset olivat hyviä mutta turhan makeita omaan makuuni, en siis voisi ajatella vaihtavani perunaa näihin.


Loppujen lopuksi tuolla tilaisuudessa oli todella hauskaa kun oli niin ihanaa seuraa ja meno meni vähän väliä hassutteluksi kun oli niin mukavaa. Jenny oli kyllä loistava tunnenlmannostaja!

Kattokaa nyt tota munkin ilmettäni kun sivukorvalla kuulin että jälkkäriksi tarjottiin Stoli Salted Karamel vodkasnapsi. Ooooh - ilmettäni lainatakseni. *nauraa* Oli muuten karamellitoffeen makuista.

Edit. En julkaise mitään kommenttia joka liittyy alkoholiin. Jos kommentoitte niin jättäkää alkoholi mainitsematta. Ilmoitan tämän näin ettette ihmettele jos kommenttianne ei julkaista. Kommentointia saa siis olla mutta ei alkoholista. Näin on neuvottu.

25 kommenttia:

  1. se on muuten karavaanari :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enkös mä silleen kirjottanut? No näköjään en. :D Vaikka katoin oikein googlesta että menis oikein, mut ei. :D :D

      Poista
    2. no tekevälle sattuu :)

      Poista
  2. Olipa mielenkiintoinen postaus, yksi parhaista! Kiitos!

    VastaaPoista
  3. Kiva postaus ja ihana tilaisuus!

    Onko tuo lautasella oleva annos sinun? Mielestäni se ei ole pieni, vaan minulle ainakin ihan normi ruoka-annos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä kiva päästä tuolla tavalla kokeilemaan. :) Ja juu, on se minun annokseni ja kyllä se on pieni. :) Mut ehkäpä jollekin se on ihan normiannos. :)

      Poista
    2. Mulle tuo olisi myös tosi pieni annos. Ja voi hyvät hyssykät, mitä kaikkeen pitää kommentoida. Jopa annoskokoasi jossain maistajaisissa :D

      Tosi kivoja kuvia. Näkyy hyvä meininki :)

      Poista
    3. No kyllä toi annos nyt on ihan hemmetin pieni, joku omahyvänen päästänen siellä kirjottelemassa

      Poista
  4. Onkos mansikkalimeboolin resepti salaisuus?...etsinnässä on hyvän boolin resepti juhliin =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei varsinaisesti, sitä ei vain saa julkaista blogissa.

      Poista
    2. Miksei saa?

      Poista
    3. Koska alkoholimainonta. Mäkin luulin että mun tapauksessa sais mutta ei sit saakkaa ku selvittelin.

      Poista
  5. En ole pitkiin aikoihion ehtinyt käydä lukemassakaan . hyvä ehkä niin, kun katsoo uusin silmin: sähän oot nainen puoliintunut! Hieno homma! :)

    VastaaPoista
  6. Ihanan näköistä ruokaa! Coleslaw on mun lempparisalaatti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, mä kans tykkäsin tosta salaatista. Oikee nams!

      Poista
  7. Todella kiva postaus ja upeat kuvat! Mukava vaihtelu, kun teit postauksen kotisi ulkopuolelta. Mikäli mahdollista lisää tämäntyyppisiä, kalastuspostauksetkin ovat toivottuja ym. retkitouhut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllähän niitäkin tulee kun tulee sopivat hetket. :)

      Poista
  8. Oli varmastikin mukava tavata tuttuja bloggareita? Siljahan on ainakin sinun ystäväsi jo ennestään, miten toiset: Jenny ja Veera?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tutut bloggarit on aina kivat. Ja bloggaajaseurassa on muutenkin kivaa kun siellä ei ihmetellä sitä kokoajan kuvailua. :D :D Joo, Jenny ja Veerakin ovat kavereita. :)

      Poista
  9. Tuohon bataatin makuun mun piti oikein opetella. Ekan kerran se oli minusta ihan kamalan makuista. Sitten ostin sitä kuitenkin vielä uudestaan ja nykyään tykkään siitä tosi paljon. Uunissa paahdetut bataattisiivut (parin sentin paksuisiksi kuorineen leikatut siivut sivelty ennen uuniin laittamista kevyesti öljyllä ja mausteeksi halutessaan esim. pippuria myllystä ja vähän merisuolaa) on aivan älyttömän hyvää!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, ilmeisesti pitää oikein opetella mut itte en lähtenyt siihen. :) Ei se kamalanmakuista varsinaisesti ole, mutta liian makeaa mun makuuni. En halua että perunani on tommosta makeaa. :) Nää ransikset oli ihan OK, mutta en mä itte niitä tekis. :D :D

      Poista