18.7.2016

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 18. kuukausi


Hellureissan kaikille sinne ruudun toiselle puolelle! Tätä te olette taas kovin kyselleet ja täältähän tämä nyt sitten tulee. Miettikääs, mä oon nyt sitten tasan tarkalleen 1,5v. ollut tässä elämäntaparempassa eikä vieläkään tunnu huonolta, eli tästä on taas hyvä vaan jatkaa porskutusta pikkuhiljaa eteenpäin. Päivä kerrallaanhan tässä mennään eikä stressailla turhista. Mä oon itsestäni jo tässä kohtaa ylpeä, että olen näin kauan jaksanut eikä ole kertaakaan ihan aidosti ollut semmoista luovuttamisen tunnelmaa. Muutaman kerran toki olen miehelle sanonut että mä en jaksa tätä, mutta syynä oli ne kamalat hormonihäiriön aiheuttamat mielialan heittelyt, joten niitä ei voi laskea. Tänä aikana oon saanut kuulla kaikista eniten ihmetystä että miksi en laihduta nopeasti - voisinhan minä niinkin tehdä mutta kun se ei ole kovin terveellistä pitkän ajan laihdutuksessa ja kuten olen sanonutkin niin monet kerrat jo, ettei mulla ole kiire saada tätä painoa tyyliin puolessa vuodessa pois vaan kaikessa rauhassa, omaksuen uusia asioita ja antaen päänupinkin ehtimään matkaan mukaan. Jos siis mulla ei ole kiire, niin ei silloin pitäisi kenelläkään muullakaan olla. Olen kyllä tyytyväinen tähän -36kg tiputukseen tässä ajassa, kun miettii etten ole sitä tehnyt hampaat irvessä, tai mistään luopuen. Se voi olla se syykin, miksi tämä ei ole tuntunut huonolta ja tätä on jaksanut mennä päivä kerrallaan eteenpäin.


Tehdäämpäs tässä nyt pientä matikkalaskentaa vaikka mä omaankin äärimmäisen huonon matikkapään, hyvä kun osaan laskea yhteen 1+1 = 3, mut onneks on keksitty semmonen näppärä keksintö kuin taskulaskin. Selviää tääkin nollapää laskuista tuosta suitsait vaan. Hehehhehe. Mutta mennääs nyt laskeskelemaan. Olen nyt tosiaan 18kk aikana laihtunut -36kg. eikä takana ole mikään äärimmäisen raskas ja hampaat irveessä tehty laihdutuskuuri vaan rento elämäntaparemontti. Tuo tarkoittaa sitä että yhdessä kuukaudessa olen tiputtanut -2kg ja viikkotasolla se tekee -500g. Eli olen pysynyt terveysammattilaisten määrittelemässä terveellisessä laihdutusmäärässä joka on siis 2kg kuussa tai puoli kiloa viikossa. Voipaketissa kuulostaa aika kivalta ja kun miettii että neljä sellaista on mennyt kuukaudessa, niin sehän on oikein kivaa. Montakohan se tekee koko tänä aikana *ottaa taskulaskimen esiin* 72 voipakettia! Ei ollenkaan paha. Nää tämmöset kannattaa muuten tehdä, ihan siis päänupin takia koska siten sitä tajuaa et onhan se nyt hitonmoinen määrä. Parasta olisi kun pistäisi rinkkaan 36kg ja katsois kuinka kankeasti se jalka nousee.


Mennääs nyt sitten niihin syihin miksi tässä kuussa ei tippunut kuin tämän verran, vaikka on tämä -0,6kg ihan hyvä, parempi se on kuin +0,6kg mutta kun sitä kuitenkin halutaan tietää että missä on syy miksi paino ei nyt saavuttanutkaan tiettyä maagista lukemaa. Mulla se on silti pääasia että paino ei lähde noususuuntaan - ei siis väliä vaikka tippuisi pikkuisen koska toisena kertana se voi vetästä kunnon lukemat. Ja nyt tosiaan kun oon lomalla ja on kesä, niin oon ottanut vieläkin rennommin. Ehei, ei mitään herkkuja ole alettu vetämään kaksin käsin naamaan mutta en mä niistä tarjotuista jäätelöistä ole kieltäytynytkään. Nyt on kuitenkin kesä! Ei mutta ihan totta, mun herkut on edelleen ihan kohtuulliset joten niitä ei voi syyttää vaan sitä että A.) Nukun taas vähemmän yössä, B.) Juon vähän, C.) Syömisten aikataulutkin on vähän niinjanäin. Eli juurikin ne tärkeimmät joten tässä täytyisi yrittää saada niitä kuntoon, mutta se on noinkin pienestä kiinni. Sitä voi ajatella ettei nyt tuollaiset mitään haittaa jos syön vähemmän, tai juo huonommin - voin sanoa että kyllä se haittaa.


No siis okei, tämän kuun tuloksia. Sitähän te kysyitte. Olen oikeastaan yllättynyt että niitä tuloksia tuli koska en osannut odottaa, koska syyt (jotka lukee ylempänä) joten pakko olla tyytyväinen tähän kuukauteen ja pieneen muutokseen koska olen nyt ottanut vähän rennommin. Eli kiloja suli pois -0,6kg verran joka on ihan hyvä tilanteeseen nähden ja 1,5v. kokonaistiputus onkin sitten tasan -36kg! Lisäksi olisi saanut mennä noita senttilöisiä persuksen alueelta mutta ehei, aina ei mene kuin itse haluaisi vaan läski päättää minne se menee ja mistä se sulaa eli sulatin noita senttilöisiä vyötäröltäni tuollaiset -3cm verran mikä on oikein hyvin. Olen muuten kiinnittänyt huomiota että kun kilot ei mene, niin sillon sulaa paremmin nuo ylimääräset sentit pois. 

Kroppamuutokset:
Paino: -36kg (-0,6g)
Vyötärö: -32cm (-3cm)
Lantio: -34,5cm (Ei muutosta)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 
Elämäntaparemontissa auttamassa:


96 kommenttia:

 1. Nää on mun mielestä mielenkiintoisimpia postauksia ja jään seuraamaan vielä jatkossakin. :) Ja pieni painonpudotus kuukaudessa on tosiaan parempi kuin ei pudotusta ollenkaan. Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä näitä varmaan ens kesään saakka tulee. Siitä on sitten tulevaisuus vielä avoinna. :) Jep, kyllä se pienikin pudotus on parempi kuin plussa - ei se nollatuloskaan nyt maata kaada mut nousu kylläkin. :D

   Poista
 2. Onnea hienosta saavutuksesta :) Voitko kertoa, miten ruokailusi ja elämäntapasi on muuttunut tämän 1,5 vuoden aikana?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä tiedä mitä mä kertoisin siitä. Ainakin ruokailut on terveellisempiä ja syön tasaisemmin. :)

   Poista
 3. Hienoa!
  Mikään kiire ei elämässä ole, joten hidas tapa on aivan yhtä hyvä kuin nopea.

  Kuukauden pudotus tuntui ehkä pieneltä, mutta kuten juuri laskitkin, niin pudotusvauhtisi on ollut juurikin se suositeltu 2 kg/kk. Tottakai aina voisi mennä ns. paremmin, mutta mitä tiukempaa tekee, sitä helpommin luovuttaa. Eli jatka edelleen kuten tähänkin asti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ei valmiissa maailmassa oo mikään kiire. :) Tuo on aika totta, että mitä tiukempaa tekee, sitä helpommin luovuttaa. :)

   Poista
  2. Onko tosiaan ollut esim. viimeisen puolen vuoden aikana pudotustahti 2kg/kk? Mun mielestä ollut näitä sadoissa grammoissa olevia pudotuksia paljon. Eikö tuo keskiarvon laskeminen köntästä, jossa alun nopea nesteiden lähtö mukana, ole hieman itsepetosta tms.?

   Poista
 4. Oletko koskaan miettinyt plantbased ruokavaliota? Freelee the Banana girl on tehnyt aiheesta monta videota youtubeen, sillä itse kamppaili bulimian ja kaikenlaisten syömisongelmien kanssa. Hän oli myös ylipainoinen kunnes tutustui tähän ruokavalioon. Onnea hienosta saavutuksestasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enpä ole miettinyt tuollaista ruokavaliota mutta jos sillä on tekemistä tuohon nimeensä, eli on kasvisruokavalio niin ei ole mun juttuni. Syödä siis pelkästään kasvista. :) Kiitos silti vinkistä, kenties se on jollekin toiselle kiinnostavampi. :)

   Poista
  2. Tämä 'vegaani' täti Freelee the Banana Girl syöttää KOIRILLEEN vegaaniruokaa myös. Näin eläinten ystävänä mietin tässä miten joku kehtaa mainostaa sen tiliä? Täti on pahemman luokan eläinrääkkääjä. Koira EI ole vegaani vaan kuolee vegaaniravinnolla.. meni kaikki into edes katsoa miten hän itsensä kuntoon laittoi.

   Poista
  3. Itseasiassa koirat pärjää hyvin vegaaniravinnolla, kissat ei. Silti en itsekään syöttäisi koiralle kuin sekaruokaa. Mutta eikö lihansyöntikin ole eläinrääkkäystä, ja P on sanonut ettei voisi edes harkita kasvisruokaa, edes silloin tällöin.

   Poista
  4. Mä taisin jostain lukea että joku oli syöttänyt vegaaniruokaa koiralle ja se oli mennyt siitä huonoon kuntoon. Että kyllä mä koiralle syöttäisin muutakuin vegaanista ruokaa.

   Tässä se lähde mistä tosta luin: http://yle.fi/uutiset/ruokavalio_voi_vieda_koiran_huonoon_kuntoon__vegaani_ei_aina_syota_lemmikilleen_lihaa/8928232

   Ja mitä nyt katsoin tuota Freeleen kanavaa niin käsitin että hän syö nykyään lihaakin vai ymmärsinköhän väärin kun nopsaan vain kuuntelin.

   Poista
  5. Niinhän mäkin sanoin,että syöttäisin tod.näk. sekaruokaa. Vegaaniruokavalion koostaminen vaatii tietoa, niin ihmisillä kuon muillakin eläimillä. Ite löysin äkkiseltään nämä:

   http://www.peta.org/living/companion-animals/vegetarian-cats-dogs/

   http://m.petmd.com/blogs/nutritionnuggets/jcoates/2014/jan/can-dogs-stay-healthy-on-a-vegetarian-diet-31188

   Mutta siis, onko sulla itsellä mitään kunnon perusteluja sille, mikset kokeilisi välillä kasvisruokia? (Muuta kuin tietämättömyys, joka on kyllä tullut selväksi)

   Poista
  6. No voin mä kokeilla jos sä (tai joku muu) tulee niitä tekemään. Mä en vaan välitä niin kasvisruuasta (joo, ei tartte kivittää) mut jos sitä tarjotaan, niin en mä siitä kieltäydy. :)

   Poista
  7. Koirat pärjää vegaaniruualla tietyn ajan - kyseessä on enemmänkin ns. selviämisen ja terveen elämän rajapinta. Tietysti Peta jne. muut lähteet suosittaa vegaaniruokaa - mutta kyllä eläinlääkärit ja koiran ruuansulatusta tuntevat muut tahot ajattelevat ihan toisin. Koiran proteiinitarve/ruuansulatus jne. ei ole tehty täysin kasvisperäiselle ravinnolle. Tämä täti käsittääkseni menetti yhden koiransa vegaaniravinnon takia.. tokikaan se ei puhu siitä.

   Poista
 5. Edelleenkin onnea saavutuksesta :) Varmasti jatkuu hyvin kun olet jo noin pitkään jaksanut tasaisella tahdilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia ja kyllähän se jatkuu, kun kerran nytki menee näin kivasti. :)

   Poista
 6. Kyllähän tuo vähältä tuntuu tuo 36kg koska lähtöpaino oli niin iso. Itse oon samassa ajassa pudottanut 90 kilosta 65kiloon eli meidän alkupainossa oli iso ero. Ja olen tehnyt myös tän terveellisesti; herkut pois, 4 pientä ateriaa päivässä ja paljon vettä. Kituuttanut en ole, kalorimäärä on n.1800-1900 koska teen vaan istumatyötä. Sullahan on fyysinen työ? Onkohan niin että tiedostamatta "huijaat" itseäsi? Huomaamatta napostelet? Aika usein mainitset vaan maistaneesi jne. Niistäkin tulee kaloreita. Mutta tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienosti oot laihtunut, onnittelut. :) Ei pitäisi olla mitään tuollaista syömistä että huijaisin kun kerran kaikki kuitenkin kirjaan Sulamoon. :) Mut joo, oon mä maistanut ja nekin kirjataan tonne. :)

   Poista
  2. miten niin 36kg on vähän?

   ensinnäkään pipsa ei ole missään vaiheessa kertonut lähtöpainoaan täällä - et voi tietää onko se 90, 110 vai 130 kiloa, vai jotain muuta.

   mitä jos olisikin ollut 36 kg lisää painoa 1,5 vuodessa? ero olisi nåäkyvä ja tuntuva- ja niin on nytkin kun on lähtenyt tuon verran.

   eiköhän pipsa osaa kirjata kaikki kalorit ylös ihan oikein. sitä paitsi kalorimäärätkin on kaikissa ruoka-aineissa ja annoksissa arvioita, joten jos päivän aikana tulisin muutaman kymmenen kalorin heitto, sen ei pitäisi kenenkään ruokavaliota kaataa.
   painon laskemattomuus voi olla myös nesteiden kertymisestä johtuvaa tms.

   hiljaa hyvä tulee, ihan sama vaikka menisi kymmenen vuotta.

   ihmeellisiä piilonegatiiivisia kommentteja taas, vaikka on vain hyvästä asiasta kyse...

   Poista
  3. Jos alkupaino olisi ollut 90 niin hän painaisia nyt 54 kg :). Alkupaino on ollut siellä 150-160 paikkeilla, koska Pipsa on vieläkin sairaaloisen lihava.
   Ehkä parhaimmillaan 125 kg on taulussa nyt ja alle 160 senttiselle se on vielä kova paino.
   Kannustaa voi mutta pysytäänpä realiteeteissa. Toki Pipsa on ihan toisen näköinen jo, etenkin kahta kuvaa verratessa mutta niin pitää ollakin.Hyvä suoritus kumminkin sillä lihavat antavat useimmiten periksi kesken leikin koska se on niin vaikeaa. Luultavasti yksi syy laihtumiseen on myös tuo että hän on aina nykyisin jalkojen päällä; kävelee matkat, töissä, kipittelee äitilää tai kaupungilla ja sen lisäksi ruokavalio on suht hanskassa (hiukan yksipuolinen tosin). Onnea jatkoon.

   Poista
  4. Tuolle 65-kiloiseksi laihtuneelle: Nopeassa pudotuksessa on se riski, että kilot tulee herkästi takaisin korkojen kanssa. Näin on käynyt lähes jokaiselle Suurin pudottaja -kilpailun osanottajalle. Pipsalla on hyvä ote painon pudottamiseen.

   Poista
 7. Onko sun jaloista lähtenyt senttejä,et oo tainnut mitata?

  VastaaPoista
 8. Hieno juttu, on mahtavasti lähtenyt kiloja. pikkuhiljaa on parasta.
  - merkki on parempi kuin + !!!!!Vaikkakin olis pienikin.

  VastaaPoista
 9. Upeeta. Täytyy kehua sua. Paljonko juot vettä päivässä. Mä en tunne janoa, eikä siks tuu juotua ellen laita kannua tai pulloa näkyville. Illalla sit huomaan, etten taaskaan ole juonut vettä. Litran saan töissä juotua, kotona ei sitten mee sitäkään.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. No siis pyrin juomaan edes vähän mutta paras määrähän taitaa olla 2-3l väliltä. Tuntuu että näin kesällä menee kaikki aina sekaisin. Mulla kans on aina litran tai 1,25l kannu pöydällä josta juon aina välillä. Tänäänkin olen saanut VAIN 1,5l juotua. :(

   Poista
 10. Voisit laittaa näihin postauksiin vierekkäin kuvat mikä oli alkutilanne ja mikä nyt. Tsemppiä jatkoon! 👍😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä joka postaukseen noita laita, mutta aina välillä on niitäkin. Kantsii katsoa noita aiempia postauksia, niissä on kuvia. :)

   Poista
 11. Aivan mahtavaa! Ja suosittelen muuten lataamaan kännyyn Pokémon go:n ja lähteen pyörälenkille / kävelylle - koukuttaa tädinkin. Ja joo - voi näyttää hassulta mutta uskallat varmaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, mä testasin sitä tänään mutta en saanut sitä ötökkää kiinni kun en kaiketi osannut sitä miten se pallo saadaan heitettyä tai jotain.

   Poista
 12. Mä nostan hattua sulle, kun sä vaan jaksat porskuttaa eteenpäin tuolla tyylillä vaikka niin moni ihmettelee, kun et nopeammin pudota painoa.
  No mä itse oon mestari pudottamaan painoa nopealla aikataululla.
  Viimeisin ( ja näitä on siis monta) kerta kun pudotin painoa, niin lähti 36:ssa viikossa tuo 36 kiloa. No arvanet lopputuloksen :)
  Vuoden verran jaksoin sen jälkeen tarkkailla painoa ja kun siihen väsyin, niin kaikki (ja luultavasti korkojen kera) on tullut takaisin.
  Uskoisin, että väkisinkin tuolla sun tyylillä oppii siihen oikeaan ruokailuun, tuleehan tuosta vuosien harjoittelu.
  Eli edelleen tsemppiä sulle, jatka samaan malliin!!!
  Mä seuraan sun pakertamistasi ja toivon, että vielä joskus saan itsekin tuon kipinän ja opin HITAAN elämänmuutostyylin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, mikäs tässä on eteenpäin mentäessä. Ei mua se haittaa jos joku sitä hitautta ihmettelee - jokainen kun menee tyylillään, toiset nopeammin ja toiset hitaammin. Ite meen hitaammin kun oon huomannu ettei se nopea tahti vaan toimi. Kyllä se sen hitaan opit, sun pitää vaan olla kärsivällinen ja iloita pienistäkin tiputuksista. Eli tee joku pieni muutos päivittäiseen syömiseen. :)

   Poista
 13. Vähän ohi aiheen mutta voisitko tehdä storytime videon/videoita? Jos et tiedä mistä on kyse niin katso youtubesta muutama storytime video niin saat aiheesta kiinni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen muutamia noita katsonutkin mutta en mä tiedä oisko mulla mitään sellaista kerrottavaa.

   Poista
 14. Hienoa Pipsa! Nää on mun lempparipostauksia :)

  VastaaPoista
 15. Hienosti olet onnistunut! Ei missään nopeissa dieettilaihdutuskuureissa ole oikein mieltä, koska harvoin pussikeittojen syömisestä saa tehtyä itselleen elämäntapaa. Eli oot juuri malliesimerkki oikeaoppisesta laihdutuksesta. :) Olisipa itselläkin noin kova itsekuri.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, näinhän se nimenomaan on. Eikä mikään dieettikään voi olla elämäntapa, mut just tämmönen ihan normaalia ruokaa ja sen kanssa elämäntaparempalla laihdutellen niin toimii paremmin. :) Kyllä sullakin voi olla, ei se nimittäin mullakaan aina ole ollut. :)

   Poista
 16. Mahtava muutos joo,mutta tuo kyykky asento on omituinen. Pääsitkö hyvin ylös kyykystä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo asento on tosi outo, jotenkin summopainijamainen!

   Poista
  2. Hei oikeesti ihmiset!

   Poista
  3. Pääsetkö ihan kyykkyyn asti?

   Poista
  4. Mutta toisaalta kyykky kuva on hyvin realistinen, näkee miten paljon on vielä ylipainoa. Sehän se ihmisiä kiinnostaa😊

   Poista
  5. Pääsen kyykkyyn ja pääsen sieltä ylöskin. :)

   Poista
 17. Oletko koskaan puhunut blogissasi miksi ylipäätänsä olet ylipainoinen?
  Ja ylempänä sanoit että kasvisruokavalio on pelkkää kasvistensyöntiä, niin on kyllä todettava että olet joko hyvin ahdasmielinen tai ei tiedä MITÄÄN kasvisruokavaliosta. Ihan vaan vinkkinä, kannattaa tutustua aiheeseen niin taitaa mieli muuttua sekasyönnistä tai ainakin mielikuvastasi kasvisruokavaliota kohtaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen minä siitä puhunut, joskus jotakin. Ja näin mä käsitin tuon plantbased ruokavalion kun nopeasti vilkaisin että se on kasvisten syöntiä. Ainakin siitä luki että eläinkunnantuotteita ei syödä. Kerro toki jos olen sen asian käsittänyt väärin. :)

   Älkää kuitenkaan aloita itse sitä mun käännyttämistäni sekaruokavaliosta kasvisruokavalioon. :) Kuten täällä kovin on kans ollut juttua. Eikä siitä tarvitse suuttua jos minä en nyt nappia painamalla käänny kasvisten puolelle. En mä kasviksia kuitenkaan huonoina näe, mutta en vain tykkää syödä pelkästään niitä.

   Poista
  2. Linssit, on punaisia ja vihreitä ja kai muitakin värejä. Soija, on rouheena ja muissakin muodossa, voi käyttää jauhelihan sijaan. Tofu. Quorn. Pavut, niissäkin paljon valikoimaa. Ja noi on kaikki superterveellisiä.

   Poista
  3. Eikös tuossa ole kyseessä kasvispainotteinen ruokavalio? Se nyt ei kenellekään olisi pahitteeksi...

   Poista
  4. Niin, totta puhelet että tuollaisiakin on joita voi käyttää jauhelihan sijaan. Ja juu, ovat terveellisiä. Mutta en käsitä miksi mulle tyrkytetään jotain mitä en halua ja sitten suututaan jos en sormia napsauttamalla mene tyhjentämään kauppaa kasviksista sun muista. :D

   Poista
  5. Ehkä tässä on tarkoitus tarjota parempia vaihtoehtoja. Käsityksesi kasvisruoasta taitaa olla aika yksioikoinen.

   Poista
  6. Ehkäpä ekologisesti ajateltuna ole kumminkin parempi syödä kotimaassa tuotettua sekaravintoa, maapallon toiselta puolelta rahdatun korvaavien ravinnon sijaan..? Eli en aivan täysin ymmärrä itsekään pelkän kasvisruuan syömistä. Ellei joku sitten onnistu pärjäämään pelkästään kotimaisilla kasviksilla...

   Poista
  7. Soijaa nyt ei voi hyvällä tahdollakaan sanoa terveelliseksi.

   Poista
  8. Pavut säännöllisesssä ja runsaassa käytössä sopii vain harvalle.

   Poista
  9. Soijasta nillittäville: ne teidän lihat syö sitä rehuna paljon enemmän, kuin mitä sitä menee silloin, jos sen syö suoraan ihminen.

   Poista
  10. Mä olen ainakin pärjännyt vegaanina ihan kotimaisilla tuotteilla :-)

   Poista
  11. Mun syömäni riista, kala ja luomuliha sekä ruohoruokittu liha eivät syö soijaa. :)

   Poista
  12. Kasvisruokavalio on henkkoht valinta. Kasvisten määrää on hyvä lisätä, ja toki voi pitää kasvisruokapäiviä ja sitä kautta lisätä kasvisten käyttöä. Ketään ei kuitenkaan voi pakottaa kasvissyöjäksi.

   Poista
  13. Vegaanit ilmoittaa 8min välein olevansa vegaaneja. Fakta.

   Poista
 18. Otitko alussa itestä muita mittoja ku nuista kohtaa mitä täällä kerrot? Ite olen nyt saanut pois viime syksystä lähtien 27.4kg ja alan olla normaalipainonen mut vielä ku sais ne viimeset vaikeimmat kilot pois. Harmittaa ihan hirveesti se et ite en kovin monesta kohtaa mittoja alussa ottanu enkä ainuttakaa kuvaa. Toi alamahan kohta eli lantioki jäi alussa ottamatta ja se harmittaa ehkä eniten. Samoin takapuolen kohalta ja tälläsenä paksupohkeisena ois kiva tietää lähtikö siitä pohkeesta mitää. Niin ja itekki huomannu et on parempi pitää väliin löysempiä kuukausia kuhan sillonki paino alaspäin menee. Sit sen löysemmän kuukauden jälkeen jaksaa taas paremmin ja tulee reilumpi pudotus taas. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ihan alusta alkaen olen ottanut vain painon ja vyötärön + rinnan päältä olevat mitat. Lantiota aloin seuraamaan vasta kesäkuusta mutta tiedän silti suurinpiirtein mitä se oli aloittaessa. :) Hienosti oot saanut painoa pois, onnittelut. :) Niinhän sitä sanotaan että ne viimeiset kilot on tosi sitkeessä mut älä anna periksi. :)

   Poista
 19. Pokémon Gossa pelaajan ei tarvitse taistella Pokémoneja vastaan pyydystääkseen ne. Kohdatessaan villin Pokémonin pelaaja voi heittää sitä kohti poké-pallon. Jos pyydystys onnistuu, Pokémon siirtyy pelaajan omistukseen. Onnistumiseen vaikuttavat oikea voimankäyttö, ajoitus ja poképallon tyyppi. Pyydystämisestä saa palkinnoksi kahta eri pelinsisäistä valuuttaa, tähtipölyä ja makeisia. Niillä voi kasvattaa Pokémonien taisteluvoimaa (Combat Power, CP), mutta vain makeisia tarvitaan Pokémonin kehittämiseen seuraavalle evoluutiopuun tasolle.[7]

  VastaaPoista
 20. Wau,olet laihtunut todella paljon :) Miten ihosi on reagoinut laihdutukseen? Kuulemma hitaassa laihdutuksessa ihokin kerkeää palautua eikä jää roikkumaan. Onko näin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitti. Eipä tuosta ihosta ole vieläkään mitään kerrottavaa, ei se mielestäni roiku erikoisemmin tai muutakaan.

   Poista
 21. Onnea upeasta saavutuksestasi, voit olla ylpeä itsestäsi! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, olenkin ylpeä. Jo siitäkin asiasta että olen kestänyt näin pitkälle ja intoa on jatkolle. :)

   Poista
 22. Hei mahtavaa, hieno tulos! Onnea! Ja tsemppiä jatkoon, onnistut varmasti kun teet niinkuin itsellesi parhaaksi tunnet! <3

  VastaaPoista
 23. Kilojen karisemisen lisäksi / myötä Sä olet selkeästi myös nuortunut! Ylipaino, kun tekee kenestä vaan kunnon tädin. Näin Youtubessa jonkun vanhan videosi ja siinä kiloja oli reippaasti enemmän, tukka tiukasti kiinni ja tummempi, näytit ihan erilaiselta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, jos johonkin vanhaan vertaan niin kyllähä sitä muututtu ollaan. Mut se on aina kiva näin 33v. kuulla että oon nuortunut. :D Ikinuori!

   Poista
 24. Jee hyvä Pipsi! Aika huikeeta!

  VastaaPoista
 25. Siis meinasin tipahtaa sohvalta kun avasin tän postauksen :D näytät ihan upealta! En ymmärrä, miksi ihmiset aina tulee tuputtamaan milloin mitäkin ruokavaliovinkkiä sulle, jokainen syököön niin kuin parhaaksi näkee, vaikka toki esim lihan kulutusta jokaisen olisi hyvä vähentää. Mutta hatunnosto suorituksestasi, näytät hyvältä ja onnelliselta:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, onneks et tipahtanut. :D Joo, tuo ruokavalio on vähän hassu koska jokainen syö miten itse haluaa - kyllähän mä kasviksia ja hedelmiäkin syön sen neuvon puoli kiloa päivässä. :D

   Poista
 26. Hyvä Pipsa, tosi hienosti sujuu, jatka vaan samalla mallilla😊

  VastaaPoista
 27. Hyvään alkuun olet Pipsa päässyt! Kuten sanottu, kaikki pudotetut grammat ovat kotiin päin :)

  Ruoka-alan ammattilaisena haluaisin kuitenkin varovaisen ystävällisesti ottaa kantaa tuohon kasvis-asiaan. Niiden osuutta kenen tahansa ruokavaliossa ei voi liikaa korostaa. Varsinkaan näin kesä-aikaan, kun kotimaiset kasvikset ovat halpoja ja mielettömän hyviä! Tiedän että et juurikaan pidä kasviksista, mutta mitä jos kokeilisit uusia kasviksia esim.niin että valitset joka viikolle jonkun kasviksen, jota pyrit kokeilemaan mahdollisimman monella eri tavalla. Googlettamalla löydät valtavasti reseptejä,ja opit varmasti käyttämään monenlaisia kasviksia sinulle maistuvalla tavalla. Miltä kuulostaa, otatko haasteen vastaan? :)

  - Köksän ope

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis kyllhänä minä kasviksia ja hedelmiäkin syön, en ymmärrä miksi se asia tunnutaan unohtavan? :) Oon kokeillutkin ja nyt syön niitä mistä tykkään. :)

   Poista
 28. Voit olla ylpeä itsestäsi, minäkin olen. Olet malliesimerkki rempasta, jota jaksaa toteuttaa vuosia. Ei tule totaalirepsahtamista vanhaan, kun antaa itsensä välillä vähän syödä vaikka jätskiä. Tsemppiä Pipsa, seuraan innolla sun blogia, olet huippu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. :) Tää on nimenomaan ruokavalio jota voi käyttää vuosia. Pieniä muutoksia tietenkin sillon tällöin tehden. :)

   Poista
 29. Oletko miettinyt/tiedätkö montako kiloa on normaalipainoon, vaikka sitten sen BMI:n mukaan, vaikkei se kaikkea painosta kerrokaan? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tottakai mä sen tiedän että kuinka monta kiloa on normaalipainoon vaikka en nyt tuosta BMI:sta siinä mielessä oikein ajattele hyvin kun ei se musta kerro ihan koko totuutta.

   Poista
 30. Wautsi! : )

  Näissä kuvissa näkyy sellaista riemua ja hyvää oloa, jota soisi jokaiselle kropan mallista ja painosta riippumatta. Kroppasi on muuttunut todella paljon ja sinussa kupliva myönteisyys loistaa entistä kirkkaammin. <3

  Tämä on toistoa, mutta totta se on, että elämäntapamuutos ja hitaasti (mutta varmasti) putoava paino pysyy varmemmin pois. Toivotan iloa koko elämääsi, vaikka sitä sinulla riittää jaettavaksi meille muillekin : )

  Hikisin terveisin ikkunoiden pesun jäljiltä,
  Pia : )

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että tuo riemu välittää kuvista. :) Aijai, sä oot pessyt ikkunat - meillä on vasta edessä. KÄÄK!

   Poista
  2. Välittyy : )

   Ikkuinoiden pesu on siirtynyt ja siirtynyt, kunnes tänään iski inspiraatio! Eniten ikkunoiden pesussa mua ärsyttää, jos jää raitoja ; ) Tänään suggeroin itteni ajattelemaan, että tää on maailman hauskinta puuhaa ; D Ja onhan se kiva kun tulee puhdasta. Välttävät taas hetken : )

   Pia

   Poista
  3. Voi, kumpa mäkin saisin tuon sun inspiraation pian. *peukku*

   Poista
 31. Heippa ja isot onnittelut huikeasta muutoksesta. Olethan super ylpeä itsestäsi. Mahtavaa tahdonvoimaa ja määrätietoisuutta!

  Itsellä vain särähtää korvaan se miten negatiivisesti puhut nopeasta laihduttamisesta. Minä painoin 142kg ja muutin elämäntavat. Ei dieettejä vaan opettelin uuden elämäntavan. Säännöllinen ruokarytmi, vettä, kotiruokaa pienemmällä annoskoolla, proteiinia runsaansti jnejne. Voin elää näin lopunelämääni. Olen laihtunut 1,5vuodessa 65kg. Kilot vain lähtivät vaikka kalorit ovat olleet 1900-2100 luokkaa. Syön terveellisesti ja herkuttelen myös kohtuudella. Olen alkanut harrastamaan kuntosalia, ison lihasmassan keräys seuraavana edessä. Minulle sopi nopea tahti muutoksille enkä koe pienintäkään riskiä lihomiselle sillä rakastan uutta elämääni, normaalipainoa, liikuntaa. Harrastan salilla raakaa treeniä ja tämä on niin minulle luotu elämä nyt! Olemme kaikki yksilöitä ja ymmärrän sen että monille hidas tapa on parempi. En siis puhu niistä negaan sävyyn. Vähän hiersi kun yleistät että nopea laihdutus ei ole terveellistä. Olen aika samanlailla tehnyt kuin sinä paitsi että treenaaminen on erilaista ja mun kehosta kilot vain sulivat nopeammin. Ei se tahti kerro terveellisyydestä. Kitudieetit ovat eri asia. Toivoisin että muistaisit sen että olemme yksilöitä ja toisilta kilot sulavat nopeammin kun toisilta vaikka söisi tasan samanlailla. Et voi väittää että laihduttamiseni oli epäterveellistä sen takia että -65kg 1,5vuodessa. Mun kroppa vaan sattui niin toimimaan ja kun aloituspaino oli niinkin suuri niin väkisin paino lähti äkkiä kun muutti elämäntavat täysin. Ja mitä parasta, voin elää näin aina. Mikään ei ole kiellettyä! Jos haluan suklaata, syön. Äsken söin nakkikastiketta täysjyväpastalla, annoskoko vain pienempi. Namia oli!

  Kaikkea hyvää sinulle Pipsa. Jatka samaan malliin, huiman työn oot tehnyt ja on ihana nähdä muitakin jotka muuttaa elämäntavat fiksusti eikä lähde nipolinjalle kauheella kiireellä. Sillon ne kilot palaa takasin jos on liian kielteinen ja tiukka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!
   Ihan ekana mun pitää pahoitella että olen kirjoittanut epäselvästi ja siksi oot kaiketi ymmärtänyt tuon mun sanomisen että nopea laihdutus on epäterveellistä, niin hitusen väärin. Olen tuolla tarkoittanut sellaisia laihduttajia jotka syövät tosi vähän kaloreita ja sen takia laihtuvat nopeasti ja ns. epäterveellisesti. Sä nimenomaan oot laihduttanut terveellisesti, tuo kalorimäärä on hyvä ja hienosti olet saanut 1,5v. laihdutettua. Onneks olkoon! Pahoittelut epäselvästä sanomisestani. Ja tottakai me olemme yksilöitä - näkeehän sen nyt meissä kahdessa, sä oot saanut samassa ajassa enemmän kun taas mä vähemmän. Ihanaa että sun kroppa toimii nopealla tahdilla, se on kiva. :) Ja sulla on just sama ajatusmaailma kun mulla, kaikkea siis saa syödä mutta vain pienemmällä annoskoolla eli kohtuudella. :) Se tässä onkin ollut niin kivaa ja tätä on jaksanut. Kun se ei tunnu huonolta. :)

   Poista
  2. Mulla on särähtänyt ihan sama "nopean pudotuksen kritisointi". Pipsa on useasti sanonut/kirjoittanut kuinka nopeasti pudotetut kilot tulevat nopeasti takaisin. Silloinhan myös ne Pipsan ekat 10 kg tulevat, eikö? Toinen väittämä, että nopealla pudotuksella aineenvaihdunta menee sekaisin. Mitä tuo tarkoittaa? On paljon terveet elämäntavat omaksuneita, hyväkuntoisia "nopeita" laihduttajia, kuten anonyymi edellä (itse -36 kg 6kk:ssa, itseäni inspiroiva Simone Anderson -96 kg 1,5 v:ssa).

   Poista
 32. Liian nopeasti laihtuvat saavat ryppyjä ja sappikivet / HS artikkeli joku aika sitten

  Fiksua mennä alas rauhassa kun vain suunta on oikea

  VastaaPoista
 33. Nyt vasta kerkesin kommentoimaan ja tsemppaamaan sinua! Hienoa, että olet saanut taas edistystä aikaiseksi. Näitä postauksia on kiva lukea, kuten muitakin. Olen tsempilläsi myös saanut tuloksia, kävin vaa'alla ja olen tiputtanut kävelyllä sekä herkkuja vähentämällä 6 kiloa kevään ja kesän aikana. Kiitos tsempistä!!! Oloni on niin paljon parempi, kun olen päässyt lähemmäs tuttuja mittojani. -kirmi

  VastaaPoista
 34. Siskoni on pudottanut 80kg n.5vuodessa! Ja hän on hurahtanut ihan liikuntaan.. Vaikeaa hänellä ollut myös,mutta tsemppiä sinulle! Kaikkeen pystyy,jos haluaa ja on hyvä tukiverkko!

  VastaaPoista