18.8.2016

Mekko joka palasi takaisin


Muistatteko kuvan neulemekon jonka tilasin viime vuonna Zalandolta, mutta jonka pistin takaisin? Silloin jo taisin sanoa että jos tulee hyvällä alennuksella niin ostan sen - tulihan se alennuksella mut isoin koko lähti nopeasti loppuunmyydyksi joten piti jäädä nuoleskelemaan näppejä. Totesin myös itelleni että ei ollut universumi tarkoittanut tätä mekkoa mulle.

Kunnes sitten eräänä aamupäivänä sain Veeralta viestin että kiinnostaisiko mua eräs neulemekko ja vaikka en sillä hetkellä ollut kovin innostunut, niin halusin tietenkin kurkata että mikäs mekko on kyseessä. Se tunne kun tajusin mitä mekkoa mä tuijotan, meinasin kirjaimellisesti pyörtyä (heh, melko dramaattista Piia, but true story bro!). Siinä hetkeni tuijottelin mekon kuvaa ja kiljaisin Veeralle että TÄÄ MULLE (voiko netissä muuten kiljua, nähtävästi). Universumi oli siis tarkoittanutkin mekon mulle, kun se nyt tällä tavoin eteeni pompsahti.

Kävin tiistaina hakemassa Veeralta mekon ja valitsin tuon asukokonaisuuden tänään olleen lehtihaastiksen takia päälle - jotain omannäköistä mutta vähän uutta ja syksyisempää. Oli muuten äärettömän lämmin päällä eikä missään vaiheessa tullut kylmä. Kokonaisuus on tänään kerännyt kolmetkin eri kehut - kiitoksia vaan kehujille. <3

Oli muuten ihan pakko laittaa vertailukuvat tähän koska mä näen noiden välillä muutoksen. Lantio on kaposempi ja uuman kohdalta on tullut linjaa esiin. Harmi ettei jaloista näe kunnolla kun on nuo mustat sukkikset jalassa joten niiden osalta ei nyt pysty sanomaan yhtikäs mitään. Näettekö te mitään muutosta? Mutta aijai miten täydellinen mekko - tästä pidetään kyllä kiinni. Ihan tosi!

PS. Hairahduin Riveriin kun bongasin heidän somisteikkunalta tämmöisen Espritin neuletakin, mutta voitte huokaista helpotuksesta - jakku jäi liikkeeseen, toistaiseksi. Yritän nyt ihan oikeasti miettiä että miten yhdistäisin tämän ja toimisiko se nykyisten vaatteiden kanssa. Oon päättänyt että käyn katsomassa jakkua ensi viikolla kun menen seuraavan kerran Poriin, jos universumi haluaa että otan takin niin sitten sitä kokoa on vielä saatavilla, jos taas ei niin...

68 kommenttia:

 1. Mäkin ihastelin tuota Esprtin neuletta merkin liikkeessä, mutta kun huomasin sen olevan akryyliä, se jäi ostamatta. :/ Harmi että niin monet neuleet on akryyliä, maksaisin ja maksankin mieluusti aidosta villasta kuin ostan halvan akryylineuleen, joka hiostaa kuin muovipussi ja menee heti nukkaiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se nyt ihan satasen akryylia ollut mutta enimmäkseen kyllä. Se akryyli tuossa just mietityttääkin että viittinkö maksaa ihan tota täyttä summa siitä. Luultavasti en mutta jään seuraamaan josko se tulee aleen sitten joulukuussa ja saan sen silloin. :D

   Poista
  2. Juu, piti käydä lunttaamassa, että 72 % polyakryyliä, 15 % puuvillaa, 13 % polyamidia. Toivottavasti tulee tarjoukseen, kyllä tuon ehkä n. puolella hinnalla ostaisi. :)

   Poista
 2. Näytät muuten viime vuoden kuvassa laihemmalta,eritoten kasvotkin kapoisemmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mut miten sä pystyt erottamaan mun kasvojen piirteet tuon hiuspehkon alta? :D

   Poista
  2. Varmaan jään tänään auton alle, kun sanon tämän: minustakin 11/2015-kuvassa näytät hoikemmalta. Varsinkin lantio on kapeampi, mutta myös jalat ohuemmat.

   Poista
  3. No ihan helposti erottaa leuan,tämän vuoden kuvassa not.Hmm.Eihän sun hiukset paljon peitä...

   Poista
  4. No ei ne edestä peitä mutta kyllä sivuilta, en mä ainakaan näe mun poskien ääriviivoja. :D

   Poista
  5. 2015 kuva on eri kulmasta otettu kuin uudempi, ts. asento on eri. 2015 hieman vino asento, uudempi enemmän suoraan edestä. Se vaikuttaa paljon siihen, miten paksulta kohde näyttää! Toisekseen 2015 kuvassa mustat sukkikset ja pitkät hiukset tuottaa erilaisen efektin verrattuna paljaisiin sääriin ja ylös nostettuihin hiuksiin.

   Perusjuttuja miten erilaiset asiat valokuvassa vaikuttaa siihen, miltä lopputulos näyttää.

   En ota mihinkään kantaa, kunhan vaan huomautan, mistä ero 2015 kuvan ja uuden kuvan vaikutelmien suhteen mielestäni johtuu.;)

   Poista
  6. No juu, onhan siinä asennoilla pienet erot mut aattelin silti et kyl noista jotain näkyisi mut ei sitten kai. :( Pöh, mut kenties videolta näkyy paremmin. :)

   Poista
  7. Pitääkö alkaa inttämään, kysyt mielipidettä ja jos mä näen niin että sun kasvot kapoisemmat ja leuka erottuu, niin mikä täs on ongelma?

   Poista
  8. No mikäs inttäminen siinä ihmettlyssä on? Tekin olette ihmetelleet, miksen mä saa ihmetellä? :D Ja kun tosiasia on et mun hiukset estää näkemästä et missä kohdin menee äärirajat - toki siis leuat näkee mut muuten. :D

   Poista
  9. Ei se pieni ero asennossa, kampauksessa ja muissa väreissä muuta itse mekkoa miksikään.;) Kyllähän sen molemmista kuvista näkee ihan hyvin, millainen vaatekappale on kyseessä.:)

   Itsestäni vaan tuntuu hassulta, miten porukka täällä ihmettelee "kapeutta" verrattuna toiseen kuvaan.;) Valokuvien ominaisuudet oppii kyllä huomaamaan, jos niitä katselee enempi ja seuloo tietyillä perusteilla. Mikäli siis on esim. 10 kuvaa samasta kohteesta samassa tilanteessa. Asennot ja ilmeet vaihtelee aina himppasen. Vaikka kuvat ottaisi peräkanaa.

   Alkuperäinen kommenttini oli siis suunnattu heille, ketkä ihmettelivät kuvien eroa.:)

   Poista
  10. Eroa painossa on alle 5 kiloa näissä kuvissa, joten ei liene realistista edes odottaa kovin suurta näkyvää muutosta niiden välillä näkyvän. Pientä muutosta parempaan suuntaan on havaittavissa ja se on hyvä se.

   Poista
  11. Joo, painossahan ei ole isoa ero mutta senteissä on melkeinpä -10cm ero joten niissä pitäisi enemmänkin näkyä sen verran kun on nähtävissä. :)

   Poista
 3. Moi! Eron huomaa 😊 Mekon väri sopii hyvin, lämmin syksyinen. Sovittamasi jakku aika kiva. Itselläni jos olisi kyseinen villamekko, laittaisin sen päälle jotakin hyvin ohutta ja laskeutuvaa, jopa vähän liehuvaa. Aika pitkän, kuitenkin että mekon helmaa jäisi vähän näkyviin. Mustan. Jalkaan mustat kengät. Mutta, makuasioita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri on kyl ihana. :) Ja en mä siis sitä jakkua mekon kans pitäisi, se nyt vaan sattu tänään olemaan päällä niin ei voinut muulla tavoin kokeilla. Mut pusero saisi olla samaa väriä kuin mekko. :)

   Poista
 4. Mä en huomaa kyllä mitään eroa. Mekko on tyylikäs ja kivan yksinkertainen, mutta kaipaa sukkiksia.

  Mulle akryyli on neuleissa melkein ehdoton nounou, jos sitä on alle 1/3 niin voin harkita jos vaate on muuten täys 10. Harmi kun sitä on niin monessa (kalliimmassakin) vaatteessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sukkikset tulee sit kun niitä enempi tarvitaan. :) JOo, eikai siinä sitten ookkaa mitään eroa. :D No en mäkään 100% akryylista tykkää mut hinta senkin määrittelee. :)

   Poista
 5. ihan selvän eron huomaa että oot laihempi jälkimmäisessä kuvassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enpä tiedä siitä nyt enää, mutta upee mekko se on!

   Poista
 6. Selvä ero näkyy, jälkimmäisessä kuvassa ryhdikkäämpi ja kapoisampi olemus. Eron näkisi varmasti selkeämmin, jos kuvissa olisi sama asento, mutta näkee sen mielestäni nytkin. Kivannäköinen mekko :)

  lily.fi/blogit/ps-never-stop-smiling

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kenties mun pitää ottaa uus pyörähdys niin näkyy paremmin sivuprofiilista. :)

   Poista
 7. Mäkään en pahemmin huomaa mitään eroa, mutta johtuu varmaan siitä että sulla lähtöpainokin oli niin iso. Itse laihduin 55kg -> 50kg ja kaikki huomasivat eron. Mun mielestä näytät kuitenkin paljon itsevarmemmalta ja iloiselta nykyään! Ja tuo mekko sopii sulle ihan tajuttoman hyvin, näytät upealta siinä :) tsemppiä kovasti laihdutusprojektisi kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä tässäkään ole kovinkaan isosta painoerosta kyse mutta senteissä on mennyt enempi. :) Mut mekko on kyl ihan täykky. :)

   Poista
 8. Kiva neule, mutta tuo on ehkä enemmän Veeran kokoa. Sinulle näyttää mielestäni vähän piukalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mjoo, onhan se myötäinen mut mie tykkään tästä mekosta tällaisena. :)

   Poista
 9. Lantiossa en näe eroa, mutta vyötärössä kyllä. Ota video tästä "pyörähdys" niin näkee johtuuko eri asennosta vai ei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, pitää varmaankin ottaa - itteenikin kiinnostaa nähä et miten se eroaa. :)

   Poista
 10. On se nyt kumma, jos sun pudottamat kilot ei näy. Selvästi olet hoikempi.
  Näkeehän sen. Punanen neulemekko on päälläsi tosi upeen näkönen.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, väri on kyl upea ja toimii mulla kyl ihan täydellisesti. :)

   Poista
  2. Todellakin ero näkyy!!!Ihme touhua,että joku voi edes väittää muuta!!!Silmä käteen....jos ei muuta :D

   Poista
 11. Oothan sinä hoikempi nyt. Saako muuten kysyä, mitä tuo neuletakki maksoi ja mitä kokoa se on? On kaunis.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No kyllä, jos mittoja vertaa niin olen kyllä hoikempi. :) Neuletakki maksoi 60€ ja mulla kokoa M. :)

   Poista
 12. Nää kuvat ei ole parhaat vertailuun. Monista muista kuvista näkee suuren eron paljon selvemmin. Nätti mekko ja sopii sulle 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ei ehkä parhaat. Siksi pitääkin tehdä uusintapyörähdys. :D

   Poista
 13. Miten ihmeessä mä katoin siellä kahvilassa, että tossa mekossa oli lyhyet hihat?! No, multa on kaikki mahdollista ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mulla saatto sillon olla kiverretty ne tohon käsitaipeen kohdalle, mut joo - pitkähihainen tää on. <3

   Poista
 14. Vastaukset
  1. Kyl hyvää kannatti oottaa. :) Väri on mitä upein, varsinkin kun on tarpeeks valoa sen esittämiseen. :)

   Poista
 15. Kiva mekko ja ehdottoman ihana väri!

  VastaaPoista
 16. Antaisit Pipsa olla, mitä väliä sillä on kenellekkään näkyykö vai eikö näy? Itse tiedät ja varmaan tunnet kehossasikin, että on keveämpi olla. Se mitä toiset näkee on aivan "yks hailee" ja minusta on lapsellista toisten alkaa vähätellä. Sinulla on etuna tiimalasivartalo, itse olen tasapaksu. Mutta älä pliis silti ala (vielä) käyttää vöitä! Moni laihtunut lihava lankeaa siihen houkutukseen. Tottakai se tuntuu kivalta, mutta silti.... (kirjoitan oikein pienillä kirjaimilla: se on vähän /noloa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pipsa kysyy mielipidettä. Siihen vastataan. Mitä siis sä alat vouhkaamaan, että on lapsellista se mielipide kertoa?

   Poista
  2. No minusta on mukava kysyä mielipiteitä, niistä on välillä itellenikin hyötyä. Tottakai mä itse tiedän tuntemalla ja mitat tietämällä että olen "kapoisempi". :) Ainoa ongelma on vain se että kun mennään vähän niinkuin sen asian sivuteille, vaikka tyyliin että kysyn mitä tykkäätte asusta, niin haluaisin tosiaankin vain kuulla että mitä tykätään, tai ei tykätä - ja miten asua voisi parantaa, ei niinkään miten minua voisi parantaa (eli meikkaus/hiustenlaitto) :)

   Poista
 17. Ylipäätään mitä väliä muille pitäis olla,laihdutko vai et. Joka tapauksessa itse kilosi kannat. Toisaalta aistin epävarmuutta,oletko muiden mielestä ok nyt. Et tartte muiden vakuutteluja asiaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei sillä sinäänsä ole merkitystä mutta halusin vain katsoa näkeekö kukaan muu sitä mitä itse. :) Hassua että aistit epävarmuutta koska en itse kyllä sellaista fiilistä tunne. :)

   Poista
 18. Kaunis päivän asu, ihananvärinen mekko, valkoiset tennarit tekee tosi freesin, toimii!!!!

  Tota neuleliiviä en ostaisi. En materiaalin vuoksi, mutten muutenkaan. Instakuvan perusteella se on liian pieni (jää peffan yläpuolelle tursottaa) ja lihottaa (paksu kangas?) ja mihin sitä käyttäisi? Ostaisin ennemmin ihan perussuoran, yksivärisen, pitkän villatakin, mitä voit pitää auki niin mekkojen kuin housuasujenkin kanssa ja se visuaalisesti hoikentaa, kun jakaa kropan leveyden useampaan osioon ja tiukoissa neulemekoissa peittää peffan, mutta aukinaisena näyttää kuitenkin kurvit ja vyötärön. Perusvaate, jolle on käyttöä niin kesällä kuin talvellakin. Mitä yksinkertaisempi sen parempi. 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Affen vinkki neuleesta kannattaisi toteuttaa, sillä ainakin itse pidän sen tyylisistä jakuista, jotka hoikentavat yleisilmettä!

   Poista
  2. Oisko se siis Affe se vaalea neuletakki jonka ostin Ratsulasta? Oli sen kaulahuivin ja muuten mustan asun kanssa? Mustan mie kyllä tarttisin viel, tai tummemman sävysen et jos sulla on vinkata jostain tommosesta, pitkästä neuletakista ni otan kiitollisena vastaan. :)

   Poista
 19. Reisien kohdalta oot laihtunut, muuten laihtumisesi ei tuossa kovin näy. Se että se ei joissakin kuvissa näy, ei tarkoita ettetkö olisi huimasti painoasi pudottanut. Kuvakulmat, vaatteet, asennot, kuvaudpaikat... monista kiinni noi asiat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tämäkin on mut ootas vaan sitä videota. :) Uusintapyörähdys. :D

   Poista
 20. Mä en halua olla ilkeä, mutta en halua myöskään valehdella miellyttämisen takia. Eli en näe mitään eroa kropassasi näissä kuvissa. Päinvastoin, oikean puoleisessa kuvassa jalkasi näyttävät aivan kauheilta.

  Mutta tämä on VAIN minun mielipiteeni. Sinun elämäsi on sinun elämäsi ja elät sitä niin kuin haluat :)

  Vinkkinä: ostin polvipituisen, mustan neuletakin ja se on osoittautunut aivan loistavaksi ja monikäyttöiseksi vaatekappaleeksi! Sisällä sitä voi pitää vaihtoehtona jakulle ja viileällä ilmalla menee ulkotakista :) Varmasti löytyy sinunkin koossa!

  Kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mun on sanottava ettei kommentissasi ollut mitään ilkeyttä. Mut hei, mistä sie ostit tuon neuletakin?

   Poista
 21. Kyllähän sen heti huomaa, että uuma on kaposempi, eikä sun tartte kellekään mitääntodistella. Negatiiviisia kommentteja tulee täällä aina, jätä omaan arvoonsa. Kovasti tsemppiä remonttiin. Älä luovuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mie mitään todistele, et ei tää semmosta ole. Mä vaan itte ilostuin kun huomasin noiden kuvien välisen eron. Ei se paljoa ole mut on se jotain. Sit halusin vaan kuulla et näkeekö kukaan muu sitä. :)

   Poista
 22. Mä olen laihduttanut 48kg (1,5 vuotta, ettei kukaan sano, että on mennyt liian nopeasti) ja mun vaatekoko on pienentynyt 54 --> 42/44. Eron huomaa muut kuin minä, itse tunnen itseni aina edelleen isoksi.

  VastaaPoista
 23. Onko tuo mekko revennyt saumoista? Silloinhan se on liian pieni.

  VastaaPoista
 24. Uudemmassa kuvassa oikean puolen sauma kainalon alla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahahha, erittäin hyvä vitsi. Ei ole mitään repeämistä, että oiskohan sun näytössäsi joku ongelma jos tuollaisen näet?

   Poista
 25. Hei. Minäkin oon näkeväni samassa kohtaa niinkuin olis repeemä mut voi olla muutakin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei se kyllä repeämä ole, tarkistin oikein mekon ja ei siellä mitään ole. Et varmaan joku optinen harha sitten.

   Poista
  2. Ilmeisesti :)

   Poista
  3. Mä en kyllä nää mitään repeämää missään,vaikka kuinka tihrustin.

   Poista
 26. En mäkään nää repeymää. Varmaan samalta kommentoijalta noi kaks kommenttia ;)

  VastaaPoista
 27. Pitkistä villatakeista, niin oletko katsonut Asoksen plussapuolen?

  VastaaPoista