18.9.2016

Aikainen lintu madon nappaa


Kello pärähti soimaan tasan 5.00 ja minä säpsähdin kiroillen hereille - mä vihaan tuota herätystä kun se on joka kerta niin repäisevä että unihiekat lähinnä pelästyvät silmistä pois. Mie tosiaan heräsin eilen tuohon aikaan koska olin lupautunut lähtemään narraamaan kaloja aamutuimaan ja voin todeta että se oli hitusen ongelmallista kun makeita unia oli takana vain 5h ajalta. Sitkeästi siis ylös tekemään aamupalaa ja kahvia termariin - ja eikun menoksi!

Oltiin laskettu että oltaisi paraatipaikalla tasan klo 7 kun aurinko alkaa nousemaan ja hyvin siinä onnistuttiinkin. Löydettiin tuo uusi paikka joku aika sitten ja nyt haluttiin sitten mennä ihan aamutuimaan kun se vielä olisi mahdollista. Oli muuten pikkusen kylmä koska yöllä lämpötila oli laskenut aivan nolliin ja tässä vaiheessa viimestään oli viimeinenkin unihiekka lähtenyt silmistä pois. Riittävästi kun oli puseroa puseron päällä niin kyllä siellä ihan hyvin tarkeni. Ja nopeastihan se lämpeni kun aurinko alkoi paistamaan. 

Pieni hetki siinä sitten meni ennenkuin alkoi nappaamaan ja sitten niitä ahvenia sai napsia tasaista tahtia ylös ja loppukin tuli kunnes Ahti sanoi, että nyt riittää tältä erää. Kerron syyn lopetukselle tuolla alempana. Oli tosi kivaa olla kun kala söi ja kun oli hiljaisempi hetki niin pidettiin kaffe- ja evästauko. Sekä nautittiin vain olosta - oli tosi mahtavaa saada napsittua auringonnoususta kuvia.

Oltiin semmoiset 5-6 tuntia reissussa ja sinä aikana tuli napattua ahvenia 36kpl ja niiden yhteispaino oli n. 5,5kg eli aika kivasti. Mä olen noista suurimmat osat napsinut pystyongella vai -pilkkikö se oikealta nimeltään oli. Oli se todella hauskaa puuhaa kun kokoajan nappasi kiinni ja sai olla pyytämässä miestä irrottamaan - minähän en kalaan koske. No ei vaan, kyllähän miekin ne olisin voinut irrottaa mutta mieheltä se kävi paljon nopeammin. 

Kaikki ahvenet perattiin ja siinä meni oma hetkensä kun se tehtiin. Peratut ahvenet laitettiin voinökäreen kanssa uuniin paistumaan - näitä ollaankin nyt sitten syöty kahtena päivänä ja kissat myöskin. Harmi vain että Silla ja Sevi eivät oikein ole saaneet makuaan ahveneen mutta Sulo ja Siiri varsinkin tykkäävät mussuttaa. Onhan tämä aika harvinaista herkkua koska aiemmin ei olla näin hyvin saatu ahvenia. Ja voin sanoa että itse ongittu kala maistuu paljon makeammalta kuin kaupasta haettu.


Tosiaankin meidän reissu loppui siihen kun vapaani nappasi kiinni joku todella painava kala - epäilen haukea. Tämä painava otus ei noussut kunnolla ylös vaan vavan jarru huusi kokoajan kun sitä yritti rullata ylöspäin - lopulta siinä kävi niin että siimasta tuli yhtäkkiä todella kevyt ja kun sen sai rullattua ylös, huomattiin että koko viehe perukkeineen puuttui. Tämä salaperäinen ja painava kala oli päättänyt purra siiman poikki. Ahti siis kertoi että nyt oli aika lopettaa joten päätettiin lopettaa reissu tuohon. Se jäi paljastumatta mikä sieltä vapaani nappasi mutta haukea tosiaan epäillään.

Käytiin vielä kotireissulla hakemassa Motonetistä uutta ja vahvempaa siimaa - nyt tuossa uudessa vavassa (ylläolevassa kuvassa) on siimaa joka kestää 28kg asti, mutta luulempa että se on sitten tuo pikkuruinen vapani joka antaa seuraavaksi periksi. Onpahan kuitenkin varuiksi jos joku 15kg hauki päättääkin iskeä kiinni. Tuota ei ole siis tehty monikiloisten kalojen ongintaan vaan lähinnä noiden satagrammaisten. Lisäksi mies halusi vaihtaa tuon kelan parempaan ja tämä on oikein mun käteeni valittu - se alkuperäinen olikin vähän lelunoloinen. Nyt odottelen seuraavaa kalareissua.

48 kommenttia:

 1. Onks teillä kalastusluvat? Vai onko tuo muka onki? :o

  VastaaPoista
 2. Olipas siinä kunnon kalansaalis. Mä en syö kalaa missään muodossa. Tai syön. Purkkitonnikalaa joskus. Pitää sitten ostaa oikein kunnon tonnikalaa ei mitään hiutaletta. Kala olis kyllä terveellistä (sanoo viisaammat) mutta oksettaa, jos syön.
  Upea maisemakuva tuossa yllä.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on kunnon saalis ja tästä saa kivat eväät ensi viikoksi. :) Kyllä tuolla kelpasi olla, maisemat ja kaikki <3

   Poista
 3. Hieno saalis:) Onko teillä/oletteko harkinneet savustinta? Savuahven vaan on niiin hyvää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, on kyllä. Parhain saalis ikinä! Ei meillä ole savustinta eikä olla sellaisen hankkimista mietitty. Savuahventa en ole syönyt mutta jotain muuta savustettua kalaa kyllä.

   Poista
 4. Savuahven on parasta. Kai pistätte kalat myös aina kun otatte koukusta irti? Kalankäsittely kunniaan eikä rääkkäystä. Ja lisäksi parempi laatu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt en oikein ymmärrä, mitä tarkoitat pistämisellä?

   Poista
  2. Tarkoittaiskohan tuo samaa kuin eläimiä teurastettaessa verien lasku. Eli käytännössä nopea ja varma kuolema.

   Poista
 5. https://kiloklubi.fi/foorumi/Painonhallinta-11/Miksi-paino-vaihtelee-624/80/ Jätän tämän vain tähän :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miksi jätit? Ei liity mitenkään kalareissuun ja sitä paitsi tuo on todella vanha juttu. En ymmärrä miksi jotkut viitsiikin kaivaa niitä esiin.

   Poista
  2. Niin, miksi jätit? Mihin liittyy? Pakkomielle? Hakeudu hoitoon, ole ystävällinen.

   Poista
 6. http://kiloklubi.fi/foorumi/Ulkonäkö-8/Gallup-tämänhetkinen-paino-ja-mitat-2549/50/#Thread:2549,0 Että sillälailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai miten niin? Eihän tuossa edes ollut mun tietojani. Jos meinaat tuota "piipi83" niin se en ole minä. :D

   Poista
  2. Toisessa ketjussa vuodelta 2009 (josta sun kommentit on jo poistettu, mutta lainaus jäi) nimimerkki Henne kommentoi sulle (nimimerkki PipSa83) jotain ja sanoi että hänellä on kalorit blaa blaa vaikka painaa 50kg vähemmän kuin sinä ja Henne painoi 81kg. Tuohon anonyymi varmaan viittasi, että siitä pystyy päättelemään mitä painoit 2009. Tätä kommenttia ei ole pakko julkaista, ajattelin vaan infota.

   Poista
  3. Aijaa, mutta en siltikään ymmärrä mitä tuolla on väliä koska se oli silloin ja nyt on nyt. :) Paljon on tapahtunut vuosien 2008 ja 2016 välissä. Eikä noista tiedoista pysty edelleenkään päättelemään painoani. :D Jotenkin huvittavaa tämä painoni metsästys, vaikka toisaalta vähän surullistakin kun tuossa on selvästi jollakin pakkomielle saada selville mun painoni.

   Poista
  4. Se on ihan totta. Mutta vauvapalstalla on näemmä ihmisiä joilla on pakkomielle tästä asiasta. Toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos vaan :)

   Poista
  5. Juu, menee mulla kyl toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, mut olen lähinnä huolestunut tällaisesta pakkomielteestä. Ei ole hyväksi. Kenties niiden pitää keskenään tuolla päättää joku paino mulle jossa itse ajattelevat mun olevan, niin kenties sitte ovat tyytyväisiä. :) Mua kun ei haittaa se jos joku ajattelee että painan X verran kun itse tiedän mitä se puntari oikeasti sanoo. :)

   Poista
  6. Mä en pysty ymmärtää näitä joitakin tyyppejä. Miten voi olla noin pakkomielteiseiä. Ei taida olla minkäänlaista omaa elämää.

   Poista
  7. Mutta kun nyt sitten vertaa kuvia (nykyään kyllä muokkaat)Samoissa painoluokassa olet nykyäänkin😲

   Poista
  8. Jos sä niin tahdot ajatella, niin saat toki ajatella. :) Jos se sitten helpottaa oloasi. :) Toki mä kuviani muokkaan mutta en vieläkään sillä tavalla mitä tässä tarkoitat. :)

   Poista
  9. Tiedon hankkimiseen meni max 5min. Ei se ollut kuin googlettaa pipsan83 paino :) pakkomiellettä ei ole ja muuta tietoa sinuun liittyen en ole googlettanu joten älä pelkää et saa uutta stalkkeria. inspiraation googletukseen sain siitä kun suhtaudut tähän tietoon kuin se olisi suurempikin valtionsalaisuus. :) nyt nämä painosta pakkomielteen saaneet tietävät ainakin sen että olet painanut reilusti yli 130kg ja ihmettelen miten eivät ole tuota tietoa aiemmin löytäneet kun niin paljon kiinnostaa. Eipä tässä muuta kuin hyviä päivän jatkoja ja silleen :)

   Poista
  10. Joo, ei siihen varmaan kauaa mene aikaa jos osaa etsiä - tosin eipä nuo ole paikkaansa pitäviä. Tuo tieto on vuodelta 2008. Painoni on elänyt tässä 8v. aikana aika reippaastikin eli sen perusteella ei voi laskea tämän hetkistä painoani. :) Eikä tää paino mikään valtiosalaisuus oo mutta en todellakaan aio kertoa sitä tänne blogiin. :D

   Poista
  11. Voihyväluoja näitä keskusteluja.. Mitä väliä on sillä, mitä yhtään kukaan on painanut vuonna 2008?! Ja vähän OT, mutta tuossa yllä olevassa linkissä Henne kertoi painavansa 70kg, millä matikalla 70+50= yli 130? ;)

   -AI

   Poista
  12. No tuosta ei oikeastaan ota selvää tarkalleen mikä sen Hennen paino oli. Kun katsoo noita päivämääriä. :) Mut eipä sillä väliä ole. :)

   Poista
 7. Tästä postauksesta tuli jotenkin niin hyvä mieli! Kivan kuuloista kun miehesi kanssa vietätte yhdessä aikaa ja harrastatte. Hyvää alkavaa viikkoa koko teidän perheelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kalastus on tällä hetkellä tämmönen kiva yhteinen harrastus vaikka en mä kyllä kovin montaa kertaa jaksa noita aamuherätyksiä. Ens kesänä vois kokeilla sen että herää neljältä kalaan. :)

   Poista
 8. Luksusta! Miehen kanssa kalassa kaksin. Ihanaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voi kai sen niinkin ajatella, ja kyllähän se kivaa oli. :)

   Poista
 9. Kireitä siimoja jatkossakin ;)

  VastaaPoista
 10. Ai kamala,oot Pipsa ollut pennusta saakka ylipainoinen ja vieläkin,sie oot varmaan vielä viiskymppisenäkin päälle satakiloinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, eipä nämä kiloni ole onneksi sinun taakkanasi. :) Älä siis murehdi minun vuokseni. :)

   Poista
  2. Mikähän katkera hiekkap**llu siellö huutelee. Miten sä Pipsa oikeasti jaksat näitä avohoitotapauksia?

   Poista
  3. No no, ei nyt kuitenkaan nimitellä ketään. Mä kestän koska ajattelen että ystävällisellä asenteella pärjää pitkälle. :)

   Poista
 11. Luin tuossa noita kommeentteja ja aloin oikein "vertaamaan" kuvia joiden perusteella arvioin painosi.. voi kyllä mennä hyvin alakanttiinkin, mutta arvioin painoksesi 150-160kg, ehkä 160 on lähempänä. Alle tuon et missään nimessä voi painaa koska esim 130 kg on keijukaisia sun rinnalla. Mutta eipä nuo kilot mun taakkana ole enkä pahalla kirjoita. Ja tokihan olet laihtunutkin jo vähäsen, siitä iiiiso peukku😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hyvää päivää näitä ihmisiä... Mäkin voisin tän anonyymin viestin perusteella heitellä muutamat arviot hänestä, mutta koska olen häntä fiksumpi, niin tajuan pitää suuni kiinni.

   Poista
  2. Vaikka Pipsa ois painanu 250kiloa ni helvettiä se teille urpoille kuuluu? Anteeksi ranskani.

   Poista
  3. Ei nimitellä, jookos? :) Mut kenties he ajattelevat että kun pidän julkista blogia, pitäisi minun kertoa ihan kaikki.

   Poista
 12. Mä avasin kivan kalastusta käsittelevän postauksen, mutta sinä anonyymi klo 18.57, tulit tänne pilaamaan hyvän mieleni ja etenkin Pipsan mielen.
  Toivon, että pysyt poissa kommenttilootasta, siitä sulle iiiiso peukku!
  Tiina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ei kannata pahoittaa mieltä tämmösistä. En minäkään ole pahoittanut, ei tuota reissua pysty kukaan pahoittamaan. :)

   Poista
 13. Samaa mieltä olen Tiinan kanssa (anonyymi 19.9.2016 20.19)..

  Voi miksi näihin keskusteluihin jaksavat aina pahan ilman linnut tulla raakkumaan :(

  Kalapostausta oli tosi kiva lukea, kun omista kalasaaliistakin on jo kymmeniä vuosia. Ois kyllä mukavampi jatkaa keskustelun lukemista ja osallistumista enempikin juuri postauksen aiheesta.. Mutta kun ei pysty ohittamaan näitä ikäviä anonyymejä :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hö, kannattaa vaan yrittää ohittamaan nuo ikävämmät. :)

   Poista
 14. Pisteet sulle Pipsa,että sä jaksat suhtautua ymmärtäväisesti ja ystävällisesti myös sellaisiin, jotka ei sitä ansaitsisi. Itselläni palaa käpy niin herkästi ja ladon kyllä takas palautetta.

  VastaaPoista
 15. Kun vielä asuin kotona paistettiin usein isäni onkimia ahvenia. Ei ole tuoreiden ahventen voittanutta tullut vielä vastaan. Isäni on siirtynyt jo aika päiviä sitten autuaimmille kalastusmaille ja kaupasta ostetut ahvenfileet ovat olleet pettymys. Ehkä pitäisi joskus lähteä ongelle.
  Onko teillä joku hyvä kikka ahventen perkaukseen? Ahvenhan on aika piikikäs ja karheapintainen kala.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oih, kivat muistot tuollaiset. :) Suosittelen lähtemään ongelle. :) Muistelet siinä samalla miten isäsi kanssa olit nuorempana onkimassa. :) En mä tiedä noista perkauksista, mies niitä tekee. :)

   Poista