12.10.2016

Syyskuvia kotipihalta


Ai ihanaa! Mä oon tänään herännyt ennen kellonsoittoa mutta jäin sänkyyn lötköttämään kissan kanssa joka sfinksiasennossa kehräsi rintani päällä. Siiri on tuollainen että heti kun se huomaa, että jompikumpi on hereillä niin heti pompataan päälle kehräämään. Mulla on tänään ollut periaatteessa vapaapäivä, jonka olen kuluttanut tehden blogijuttuja eteenpäin. Eli ei, ei voida varsinaisesti puhua vapaapäivästä mutta onneksi se on ollut täynnä kivaa hommaa. Annoin itsestäni taas kaikkeni kun otin muutamia kuvia tuleviin postauksiin. Nuo kuvausasennot on kyllä joskus aika naurettavia mutta senpä takia tuolla ulkona kun kuvaa, niin ei kannata olla mitkään ykköset päällä.

Meille tuli ilmalämpöpumppu! Eipä kärsitä enää kylmästä (no ei me kyllä olla kärsittykkää) kun on takka sekä pöhisin huolehtimassa talon lämmöstä. Takka on varmaan yksi niistä harvoista asioista joista syksyssä ja talvessa tykkään - se lämpö on niin ihanaa. Muuten ei olla vielä pistetty lämpöä päälle vaan noiden kahden turvin ollaan menty. Sisälämpö vaihtelee jotain 21,5-23,5 asteen välillä. Mä oon aiemmin ollut kamala vilukissa mutta nyt on tapahtunut jotain - siitä kirjottelen enemmän rempparaportissani koska liittyy enempi sinne. 

Ei muuten uskoisi että nämä kuvat on otettu kaksi viikkoa sitten. Sain myös ikuistettua jokasyksyisen kukkavieraan, Amiraaliperhosen. Ja tuli myös bongattua viimeinen voikukka sekä kimalainenkin. Oon kyllä niin tyytyväinen näihin kuviini, näkisittepä miten leveästi hymyilen kun tässä samalla näitä ihastelen. Kyllä vaan on tuo Olympuksen E-PL7 jokaisen euron arvoinen - voin suositella! Kuvat on ihan eri kaliiberia kun vertailee vanhan kameran kuviin. 


Olen tänään tehnyt tuon kauan kaivatun takkivideon ja sitä tässä samalla editoin valmiiksi, älkää silti vielä innostuko koska en tiedä milloin laitan sen blogin puolelle. Olen vain tyytyväinen että sain sen nyt sitten tehtyä. Takeista puheenollen, myin eilen tuon harmaan duffelitakkini pois kun huomasin että se on käynyt isoksi vaikka jotenkin toivoin että saisin käyttää sitä vielä tämän talven ajan mutta ei. Se on aivan liian roikkuva teltta mun päälläni ettei sitä voi ajatella käyttää, ei näytä mitenkään kauniilta. Mieskin katseli takkia päälläni ja sanoi tuomion että "roikkuu tosi pahasti ja näyttää teltalta, ei jatkoon".

Samalla kun tilasin itselleni Ellokselta uuden talvitakin* (* kaupallinen affiliatelinkki), samanlaisen kuin vanhakin mutta ilman huppua ja tällä kertaa mustassa värissä. Olen tuota takkia katsellut jo hetken aikaa mutta koska luulin pärjääväni vanhalla niin en tietenkään pistänyt tilaukseen. No mutta iskin tässä samalla kaksi kärpästä samalla iskulla ja tilasin miehelleni samalla hänen synttärilahjansa. Ostin hänelle T-paitoja kun hänen nykyinen varastonsa alkaa olemaan niin vähäinen. Tykkään ostaa miehelleni tällaisia käytännöllisiä lahjoja.


Ai että mä pelästyin eilen ihan kunnolla. Olin laittanut roskispussit kuntoon, ajatuksena tietty että vien ne roskiin ja siinä kun menin tuulikaappiin aloin ihmettelemään että miksi ulko-ovi on raollaan. Siinä tietty tuli ekana mieleen että oon sen itse sulkenut huonosti enkä miettinyt sen enempää vaan aloin laittamaan kenkiä jalkaan, samalla kun taiteilin kahden roskapussin kanssa. Siinä samassa kun olin ehtinyt ottamaan yhden askeleen kohti ulko-ovea, niin kuulen askelia ja ovi repäistään auki sekä mie hihkaisen että HUUIII! Mieshän se sieltä tuli aikaisemmin kotiin. Molemmat siinä kyllä pelästyttiin. Onneksi mä en ole mikään kurkku suorana kiljuvaa tyyppiä vaan just tommonen vähän korkeempi HUIIII ja se on siinä. En mä kovin usein säikähtele - viimeksi taisin (muistaakseni) säikähtää kun odotin hissiä ja sieltä tulikin joku ulos. Mä oon aina miettinyt tota että miten tossa tilanteessa voi säikähtää koska onhan siinä kuitenkin melko hyvät mahdollisuudet että sieltä hissistä tulee joku.

Oon taas kamalan levoton, enkä tiedä täysin miksi. Haluaisin lähteä päivän reissulle, joko Helsinkiin taikka uudelleen Tampereelle. En vain osaa päättää että kumpaan, enkä myöskään tiedä päivää milloin tuo olisi edes mahdollista. No jos ajatellaan järkevästi niin mun kannattaisi suunnata Helsinkiin koska Tampereelle olen joka tapauksessa menossa n. kuukauden kuluttua. Helsinkiin päin ei samaa reissuilua tule tehtyä, joten siinä mielessä kannattaisi hilata suurenmoinen persoonani tuonne Helsingin suuntaan. Ihan vain päivän reissu jossa voisin tavata kavereita, jotka vaan ehtisi näkemään mua. Mitään shoppailua mulla ei ole tällä kertaa mielessä mutta varmasti jossain liikkeissä tulisi käytyä jos Helsinkiin saakka menisin. Mutta katsellaan nyt ja kuulostellaan tuota levotonta oloa.

Mun pitäisi olla nyt tekemässä ruokaa mutta kökötän edelleen tässä koneeni ääressä ja raapustelen. Pitäisi paistaa kanaa että saan lihaa päivälliseni kanssa. Sitten mulla onkin edessä pari tuntia ihan vain luppoaikaa jonka pyhitän, milles muullekaan, kuin kirjeille. Mulla on jonkinlainen innostus menossa kun olen saanut päivässä jopa yhden kirjeen valmiiksi. Ja oon mietiskellyt menisinkö tänään ehtoolla käymään reippaalla kävelylenkillä, eilenkin sitä suunnittelin mutta meni sitten niin myöhäiseksi etten lähtenytkään, joten josko tänäpä sitten. Toivotaan että taivas olisi pilveetön niin näkisin samalla tähdetkin kun tuossa matkan varrella on yksi kohta sellainen missä ei ole valoja pilaamassa.    

10 kommenttia:

 1. Onko Turku sinulle tuttu kaupunki? Se on sopivan lähellä Poria, Hesaan kestää niin kauan mennä.
  Turussa on kivan kompakti se keskusta, mukavia ruoka ja kahvimestoja.
  Myös Tallinna on kiva pientä reissua ajatellen, ei juuriHesaa kauempana, mutta saa kivan breikin kun menee sinne hotelliin. Siellä on muuten ihania hotelleja.
  Nää on vähän nyt mun omiakin suunnitelmia.
  Ensi lauantaina menen kyl Hesaan. Arena teatterin esitykseen ja Cumulus Kallioon yöksi. Harrastan näitä "kulttuurireissuja" Hesaan.
  Konsertteja ja teattereja.
  Aion käydä just tuolla Yves Rocherilla, kun myymälään nyt pääsen.
  Kyllä pikku reissu piristää...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tallinnaan on Helsingistä 80 km eli ei se nyt ihan vieressä ole...

   Poista
  2. Ei ole Turku tuttu kaupunki, sinne voisikin mennä jos siellä oli joku kaveri vastassa. :) Eikä se kovin kaukana se Helsinki ole, siis kun vertaa Turkuun et samoinhan se sinne sitten ajaa. :) Ja kyllähän muuten Tallinna on Helsingistä kauempana. :)

   Poista
 2. Kauniit kuvat ja kiva postaus!
  <Inka

  VastaaPoista
 3. Millaista vauhtia suunnilleen kävelet sun reippaalla kävelylenkillä, eli kuinka pitkän matkaa millaisessa ajassa? Ihan kiinnostaa vaan, kun reipas kävely on niin suhteellinen käsite kullekin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vaikea sanoa kun en oikein mittaile noita aikoja. Mut silleen itelle reipasta vauhtia et hengästyy.

   Poista
  2. Onko kävelyvauhtisi muuttunut tuon melkein neljänkymmenen kilon laihtumisen ansiosta? Itse olen sadan kilon keijukainen ja kävelen kuusi kilometriä tunnissa.

   Poista
 4. Saanko kysyä, minkä kokoisena tuon takin valitsit? Itse olen vähän vajaa 160-senttinen ja etsinyt uutta, kohtuuhintaista talvitakkia. Olen pluskokoinen, mutta lyhyelle menee usein kuitenkin hieman pienempi koko, niin siksi arvon sopivan koon välillä. Vaatteita minulla on kokohaarukassa 44 - 50.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otin omani koossa 52. Vähän kyl arvoin et kumpi koko, 52 vaiko 54. Mut otin nyt 52. Saahan sen vaihdettua jos ei olekaan hyvä.

   Poista