21.11.2016

Kääks - Mie joudun esiintymään!


Mulla on tänään ollut vapaapäivä koska sain vapautuksen tämän päivän opetuksesta, mutta en ole tätä silti lunkisti ottanut vaan käyttänyt päivän tehokkasti. Olen nimittäin taas siivonnut ja pessyt pyykkiä, sekä tehnyt muutaman koulutehtävän valmiiksi. No onpahan sitten loppuviikko rennompi kun on jo alkuviikosta touhunnut. Lisäksi aloitin yhden pitemmän etätehtävän valmistelut. Viikonloppuna kirjoitin yhden tiivistelmänkin valmiiksi mutta se ei mennyt ihan helposti, vaan piti hieman kysyä kaverilta neuvoa kun edellisen tiivistelmän teosta oli sellaiset 15 vuotta aikaa. Huomenna pitää taas mennä kauppikselle opettelemaan lääketieteen latinaa, josta olen tykännyt todella paljon. Täytyy yrittää muistaa ottaa tuo yksi kirjastokirjakin mukaan että voisin käydä sen samalla palauttamassa.

Loppuviikosta meillä on luvassa esiintymistaidon opetusta ja se on mulle itselleni jonkinlainen näytönpaikka - ainakin toivon niin. Mua nimittäin jännittää jonkin verran koska viimeksi kun piti esiintyä luokan edessä se ei todellakaan mennyt hyvin, vaan lähdin kauheassa paniikissa kesken kaiken pois. Enkä sen kurssin tunneille uskaltautunut kuin vasta viimeisenä vuonna, ja silloin esiintymiseni oli luokan parhaimpia eikä hermostumistani kuulemma nähnyt videolta (joo, eipä!) No pitää toki muistaa etten enää ole se sama alle 20v. epävarma ja jonkinlaisesta paniikista kärsivä teini. Oon paljon muuttunut mitä tuohon opiskelukäyttytymiseen tulee - nykyisin olen avoimempi ja osallistun keskusteluun, kun nuorempana vetäydyin syrjään enkä juurikaan yrittänyt avata keskustelua kenenkään kanssa.


Seuraavaksi onkin vuorossa päivällisen tekeminen, tällä kerralla olisi ruuaksi perunaa, kanan rintafilettä sekä salaattia. Hymyilyttää kun tuosta ruuanlaitosta on tullut arkinen askare ja hyvin on tässä n. 2v. aikana tottunut tähän rytmiin. Ihan aluksi mulla oli kamalat ongelma sen kanssa kun ei ollut mukamas aikaa mutta kun rytmiin tottui, niin ei se ollutkaan enää ongelma. Mä söin aiemmin eineksiä, tai en lähes koskaan päivällisellä mutta muuten kyllä. Paljon on kyllä muuttunut tämän elämäntaparemontin aikana, ei ihan samantien mutta pikkuhiljaa matkan edetessä. Esimerkiksi rasvatonta maitoa meillä ei ole juotu enää pitkiin aikoihin ja tällä hetkellä harkitsenkin täysmaitoon siirtymistä. Hei, tietääkö joku lukija hyväksi kokemaansa sinappiohjetta? Mulle on tullut kauhea himo sinappiin ja mietin että voisiko siitä itse tekemällä saada vähän "paremman".

Mulle tulee välillä tällaisia hetkiä kun alkaa vain tekemään jotain mieli. Edellisistä kerroista oon myös oppinut että helpommalla pääsee kun vaan antaa itselleen luvan ottaa sitä mitä tekee mieli. Huom! En nyt puhu mistään herkuista vaan ihan tavallisesta ruuasta. No okei, pizzaa kun on tehnyt mieli niin silloin se on tehty sen mukaan että se menee ihan normaalissa ruokavaliossa. Mut siis nytkin se on sinappi jota mun tekee kamalasti mieli ja erityisesti leivän päällä! Kaikki pitää tietenkin kirjata ylös (mä käytän Sulamoa) ja sillä tavoin ainakin itse olen pystynyt estämään nuo repsahdukset, kun en ole yrittänyt kieltää sitä mielitekoa vaan ottanut sen verran että helpottaa ja ääni takaraivossa hiljenee. Oon nimittäin vanhasta huomanut että kun sitä yrittää sinnitellä, että en varmasti ota sinappia, tai että kyllä se menee ohitse, mutta sitten parin viikon päästä kuitenkin antaisin periksi ja silloin ei enää riitäkään se pieni määrä vaan sitten vedetään koko sinappituubi.


Huomasin jo viime viikolla tämän postin "Kiitä ja ilahduta veteraaneja postikortilla" haasteen johon viime viikonloppuna hain netistä runoja joita laitoin omiin kortteihini. Huomenna olisi tarkoitus pistää valmiit kortit eteenpäin. Mulla oli sopivasti tuollaiset postimerkitkin jotka sopivat Itsenäisyyspäivään. Mä tykkään ilahduttaa toisia joten sen takia innostuinkin tästä tilaisuudesta kun nyt saan ilahduttaa ja kiittää veteraaneja tästä sinivalkoisesta Suomesta!

Oli pakko napata muutamasta kortista kuva myös instragramiin (ja facebookiin) jonne heitin myös tämän haasteen - siksipä myös täällä blogissa tästä kerron, koska ajattelin että jos siellä lukijoissa olisi joku. joka myöskin tykkäisi laittaa kortin veteraanille. Näiden postikorttien viimeinen postituspäivä on keskiviikkona 23.11. eli vielä ehtii kun vaan pistää töpinäksi!

18 kommenttia:

 1. Syömisistä puheenolleen, kävikö Hesessä syömässä Helsingin reissulla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En käynyt.

   Ps. Tämän kommentin olisit voinut laittaa tuonne Helsinkipostaukseen mut okei. :)

   Poista
 2. Kyllä on veteraanille laitettu kortti. En keksinyt runoa. Omin sanoin kiitin ja kerroin vähä muutakin. Harmi, kun en saanu sinivalkoista postimerkkiä kuoreen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun muistit kans. :) Eikä sen ole pakko olla runo, vaan jokainen kirjoittaa mitä itse haluavat. Itse laitoin runoja, itsenäisyyspäivän toivotuksia jne. Eikä varmaan haittaa jos ei ollut sinivalkoista postimerkkiä kuoressa - sisältö on se pääasia. :) <3

   Poista
 3. Kortit veteraaneille ovat hieno ele! Poitsit siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Toivotaan et mahdollisimman moni innostuu kans laittamaan :)

   Poista
 4. Muistaakseni viime vuonna oli sama korttikampanja. Kortti meni myös viikonloppuna postiin. Ihana asia muistaa näitä veteraaneja.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli vai? No höh, mennyt multa sit ihan ohi silmien.

   Poista
 5. Kivaa, kun viitsit blogata näin usein:) Omakin arki tuntuu mukavalta, kun lukee sun hyväntuulisia kirjoituksia <3

  Sinapista: (nam) Dijonsinappi on aitoa tavaraa majoneesista ja sinapinsiemenistä. Vähäsokeristakin. Kokkien ykkössinappi.

  Itse tehtyjä sinappeja: Katso "Tinskun keittiössä" blogi ja sieltä artikkeli seitsemän helppoa sinappia.
  Aattelin itekkin tehä niistä jotain. Vaikka joululahjoiks. T: SP

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, mukavaa kuulla että oot tykännyt. Toivottavasti pystyn bloggaamaan yhtä useasti kiireisimpinäkin hetkinä: :) Kiitos sinappivinkeistä, pitää mennä tutustumaan. :)

   Poista
 6. Voi miten upeita kuvia! Kuulen mielessäni aaltojen loiskeen...

  VastaaPoista
 7. Kiitos veteraanille kortti -vinkistä! Laitan tänään postiin

  VastaaPoista
 8. Latinan kieli on mielenkiintoista opiskeltavaa. Ihanko alkeista aloititte?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis ihan vaan tuota lääketieteen sanastoa käydään pieneltä osin läpi. Ei siis varsinaista latinan kielen opiskelua. :)

   Poista
 9. Kiitos ku laitoit instagramiin kuvan korteista nii minäki huomasin tämän keräyksen - askartelin eilisen aikana 12 korttia ja postitin samana päivänä :) hama-helmistä väkertelin kuvioita, pääasiassa lintuja!

  VastaaPoista
 10. Kiitos korttivinkistä, eilen lähti nivaska askartelemiani kortteja postiin! Laitoin kaikki vielä samaan kuoreen, niin 1,10€ oli kyllä todella olematon hinta, jos sillä onnistuu ilahduttaa kymmenkuntaa vanhusta :)

  VastaaPoista