14.11.2016

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 22. kuukausi


Heissan! Tämä kulunut kuukausi on ollut mulle raskain ikinä ja nytkin mua jännittää ihan helvetisti kun kirjoitan tätä, koska tiedän että saan taas kuulla miten ei ollut hyvä tulos, miten olen paska läskikasa, enkä tule ikinä onnistumaan laihdutuksessani vaan olen ikuinen läskiluuseri. Tiesin kyllä aloittaessani tämän julkisen elämäntaparemonttini, että ikävääkin palautetta tulee mutta en silti ajatellut sen olevan näin raakaa. Naiivisti ajattelin että kyllä ne ikävätkin kommentit loppuvat kun huomaavat miten menen sinnikkäästi vain eteenpäin ja saan tuloksia, enkä ole heti antamassa periksi kun tulee takapakkia. Tällaiselle kuin minä, joka uskoo ihmisten hyvyyteen, oli aika järkytys huomata ettei kaikki olekaan mukavia, vaan hyvin pahansuopaisia. Mitä enemmän laihduin, sain tuloksia ja iloitsin koko remontistani, sitä enemmän tunnuin ärsyttävän näitä arvostelijoitani. Ja minä ihmettelin että miksi? Miksi he eivät voisi vain iloita kanssani? Loppujen lopulta olen tullut tulokseen, etteivät nämä arvostelijat yksinkertaisesti vain pysty iloitsemaan saavutuksistani rempan saralla.

Aikoinaan valitettiin kun se "saatanan läski" ei tajunnut laihduttaa, koska kyllähän nyt omaa terveyttä pitäisi ajatella. Sitten kun se "saatanan läski" alkoikin ajattelemaan terveyttään ja otti itseään niskasta kiinni löydettyään sopivan tavan laihduttaa, niin eipä sekään ollut hyvä asia. Sitten aloitetiin neuvojen tuputtaminen "hyvää ajatellen" ja suututtiin kun se "saatanan läski" kehtasikin kieltäytyä niistä oikeista neuvoista joilla se "saatanan läski" olisi voinut laihdutua nopeasti normaalipainoiseksi. Unohdettiin että sillä "saatanan läskillä" oli jo ohjeet joita hän noudatti ja joilla hän oli siihenkin asti pärjännyt. Mutta ei, eihän ne ohjeet olleet kunnon ohjeet vaikka paino olikin niiden avulla tippunut. Ehei, vaan olisi pitänyt kuunnella heitä koska he tiesivät parhaiten miten laihtua. Että väärin oli tässäkin laihduttu vaikka laihduttu oltiinkin. 

Näiden saamieni kommenttien takia remppapostauksiin on tullut ikävä taustamörkö, mörkö nimeltä ahdistus. Mitä lähemmäksi näiden postausten ajankohta tuli, sitä hermostuneemmaksi ja ahdistuneemmaksi muutuin. Jos tiesin että nyt tulee nollakuukausi tai peräti plussaa, niin tiesin jo valmiiksi että saisin osakseni sellaista kommentointia jota en tässä halua alkaa lainaamaan. Ne ikävät kommentit ovat vieneet multa ilon kirjoittaa näitä ajatuksia tästä remppamatkastani. Kaikki asiat syynättiin ja käännettiin valheiksi. Olin ylimielinen valehtelija joka aliarvioi ja kusetti lukijoitaan, vaikka vain kirjoitin omia tuntemuksiani, ajatuksia sekä pieniä teorioita mistä mahdollinen nolla- tai plussatulos olisi voinut johtua. Plussatuloksestakin oletetaan aina ensimmäisenä sitä, että laihduttaja on vetänyt pimeässä huoneen nurkassa kaksin käsin sipsiä ja suklaata naamariin. Voin itse omalta kohdaltani todeta, ettei se ole aina näin. Mulla on ollut kuukausia jolloin on ollut plussaa ja nollaa, enkä ole todellakaan silloin vetänyt kaksin käsin ylimääräistä mättöä naamaani. Noihin painonvaihteluihin voi olla vaikka minkälaisia syitä, eikä tosiaan aina se että "saatanan läski" on syönyt vaan liikaa.You're a good soldier
Choosing your battles
Pick yourself up and dust yourself off and back in the saddle
You're on the front line
Everyone's watching
You know it's serious we're getting closer, this isn't over

The pressure is on
You feel it
But you've got it all
Believe it


Löysin tuon Shakiran Waka Waka kappaleen aivan sattumalta ja mielestäni se sopii sanoiltaan aivan loistavasti omaan tilanteeseeni. Mun pitää vaan nostaa itsensä tästä ylös ja uskoa siihen mitä teen, eikä anna kenenkään muun kirjoittaa mun tarinaani. Mut hei, mulla on mennyt loppupeleissä hyvin vaikka ahdistus onkin noussut mitä lähemmäs tätä päivää ollaan tultu - vaikka oon nähnyt että tulostakin tulee. Silti ahdistaa kun tiedän ettei tuo tulos kelpaa koska ei viime kuunkaan -3kg kelvannut. Mikään ei tunnu kelpaavan. Tiedän sanomattakin että painoni lähtisi nopeamminkin laskuun, mutta en halua mennä nopealla tahdilla. Haluan syödä kunnolla 3-4 tunnin välein koska se estää mielihaluja tulemasta. Haluan myös herkutella sen sallitun 550kcal verran viikossa. Olen kokeillut aikoinani kituuttaa vähillä kaloreilla joten tiedän ettei musta ole siihen - jaksan muutaman kuukauden noin pienillä kaloreilla, kunnes repsahdan ja repsahdan aina kunnolla eikä sieltä mudasta sitten helpolla noustakaan. Sitä antaa jossain kohdin aina periksi nälälle. Mä tiedän kokemuksesta että tämä tapa on itselleni parhain, se on kenties hidas mutta se on tähän astisista laihdutuksistani kaikista tehokkain, ja sen todistaa karisseet kilot ja sentit, sekä se että olen iloisin mielin jatkanut tätä eteenpäin. Olen myös iloinen huomatessani ettei koulu ole vaikeuttanut ruokailurytmiäni millään tavalla, koska ei se juurikaan ole rytmiltään muuttunut. 

Otan nyt toistaiseksi kommentoinnin pois näistä postauksista jos se hieman rauhoittaisi menoa ja saisi mun ahdistusmörön kutistumaan. Jos joku haluaa kommentoida, niin sen voi tehdä kolmella tavalla - laittamalla sähköpostia osoitteeseen Pipsan83@luukku.com, pistämällä whatsappiin viestiä numeroon 045-212 9810 tai kommentoimalla tähän FB-päivitykseen. Mietein nimittäin ihan tosissani näiden rempparaporttien lopettamista ja moni ystävä, myös Ringa ja mieheni mukaan luettuina olivat sitä mieltä että se voisi olla viisainta, koska stressi ei ole hyväksi kenellekään. Olen kuitenkin päättänyt että kirjoitan näitä rempparaportteja ainakin siihen asti kunnes tulee kaksi vuotta täyteen eli tammikuun puoleen väliin asti. Sen jälkeen onkin enää 3kk aikaa kunnes mun ja Ringan yhteistyö päättyy ja olen ajatellut että sen jälkeen olisi hyvä aika kokeilla siipiäni hetken aikaa yksikseenkin. Varmasti olemme jollakin takaa Ringan kanssa yhteistyön päätyttyäkin yhteyksissä.Mut hei, mennääs nyt niihin kuukauden tuloksiin. Tässä kuussa en kaivanut mittanauhaa esiin joten en tiedä onko siinä tullut mitään muutoksia, oma intuitioni tosin kertoo ettei olisi tullut. No tuo senttimuutos vähän onkin tuollaista että joskus tipahtaa ja sitten taas ei. Itse painotulokseen mulla on sentään iloisia uutisia eli sinne tuli tulosta peräti -2kg verran! Jeeeeij! Mä olen tähän niin tyytyväinen koska ensimmäiseen kahteen viikkoon ei tapahtunut yhtään mitään vaikka noudatin ruokavaliota ja liikuinkin, mutta sitten seuraavat viikot antoivat tuon ylläolevan tuloksen. Näiden tulosten kertominen on aina se ahdistavin hetki - oli se paino sitten laskenut, noussut tai pysynyt samassa niin silti siitä löydetään valituksen aihetta. Jos itse iloitsen tuloksesta, niin tuntuu siltä että se halutaan pilata. Ettei se -3kg ole mitään, koska pitäisi yltää -10kg mutta jotenkin luulen että jos yltäisin tuohon tulokseen, niin kyllä siitäkin valittamista löydettäisiin - luultavasti sitten sanottaisi, että nyt olen laihtunut liikaa yhden kuukauden aikana.

On se vieläkin niin hassua, miten tuo paino ei tipu tasaisesti kuukauden aikana. Mä oon tehnyt tätä kohta kaksi vuotta ja sen olen oppinut ettei painonpudotus mene aina niin kuin olisi sen teoriassa kuvitellut menevän. Tyyliin että "minäpä tässä syön sen tarkan kalori- ja makromäärän päivässä, niin kuukauden päästä paino tipahtaa maagisesti -2kg". VÄÄRIN! Joskus se voi mennäkin näin mutta ei todellakaan joka kerta. Musta moni tekee sen virheen kun tulee nollakuukausi, niin luovuttaa. Minullakin kävi niin, monet kerrat - vuosia vuosia sitten. Tuossa tilanteessa ei missään nimessä saa luovuttaa vaan sitkeästi mennä ohjeilla eteenpäin koska kroppa tekee tuollaisia omituisuuksia, mitä ei järjellä pysty selittämään. Tämän takia itsekin kuulen että valehtelen syömiseni. Sellaisina kuukausina kun on tullut nolla- tai plussatulos, niin olen taatusti ollut silloin vaatekomeron pimeässä nurkassa itkemässä ja vetämässä kaksinkasin sipsiä ja suklaata naamariin. Ja se on ihan varma tieto! *nauraa* Mut hei, nyt me vaan jatketaan eteenpäin ja toivon mukaan rauhallisemmissa merkeissä.

Kroppamuutokset:
Paino: -42kg (-2kg)
Vyötärö: -35cm (ei muutosta)
Lantio: -36,5cm (ei muutosta)
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:


Seuraava remppapostaus tulee 19.12.2016