23.11.2016

Mitä tapahtui Sulolle?


Huomasimme aamusti että Sulo oli vaisu, torkkui vain yhdessä matalassa petipuussa mutta ajattelimme että hän on vain niin teini ettei yksinkertaisesti jaksa nousta ylös, koska sellainen Sulo välillä oli. Olisi vain jatkanut nukkumista kun muut jo heräilee. Meni muutama tunti ja kävin Suloa silittämässä ja kiinnitin huomiota erikoisen suuriin silmiin sekä suupielien nuoleskeluun. Mainitsin asiasta miehelleni ja aloin tutkimaan Suloa paremmin. Sitten huomasin että kävely ei meinannut luonistua ja mielellään vain jäi makaamaan. Siinä sitten minä aloin parkumaan kun mieleen pomppasi heti halvaantumiset ja kaikki - itkin sen verran voimakkaasti että nenästäni alkoi valumaan verta.


No eläinlääkärille vain soittoa, mutta sillä vain selvisi että kaikki lähellä olevat asemat olivat kiireisiä. Me vaan jatkettiin soittorumbaa ja vihdoin löytyi aika Raumalta jonne lähdettiin samantien ajamaan. Sulo oli eläinlääkärissä reipas poika mutta ei siinä tunnustelussa oikein löytynyt mitään selvää, niin päätettiin vielä kuvata. Kuvasta sitten löytyi selitys kaikessa - Sulolta löytyi lonkasta kehityshäiriö, joka vaatii leikkauksen ja Sulo leikataankin nyt perjantaina. Ennuste on onneksi hyvä. Mun pitää vaan  huomenna jäädä kotiin seuraamaan Suloa, ettei ala tekemään mitään raisua vaikka luulen että tuo kipulääkitys saattaapitää pojun unisena.


Tässä Siiri antaa Sulolle vierihoitoa kun ollaan juuri kotiuduttu eläinlääkäristä kotiin ja laitoin Sulolle lattialle pedin, kun nyt on kaikenlainen hyppiminen kielletty. Sulo on vielä vähän rauhoitteesta johtuen tokkurainen, vaikka saikin herätteen asemalla ja siellä jo heräilikin takaisin tähän päivään. Reppana on vaan niin surkeana että itku tässä meinaa vähän väliä tulla. Mut perjantaina on leikkaus ja sitten saa alkaa pojan paraneminen. Huom! En tiedä miten jaksan tehdä nyt blogia koska mieli on luonnollisestikin maassa enkä viitsi esittää mitään tekopirteääkään, eli ymmärtänette varmaankin jos blogi on hetken aikaa hiljainen - mulla on kyllä materiaalia videolle eli My Day Porinat tulee ehkä perjantaina (+ yksi mainos joka on sovittu). Pikaiset päivitykset Sulosta laitan FB-sivuille ja instaan.

42 kommenttia:

 1. Sulolle pikaista toipumista ja koko porukalle voimia. ♥

  VastaaPoista
 2. Voi pieni! :( <3 Tsemppiä leikkaukseen ja pikaisia paranemisia Sulolle! <3 Jaksuja sinne! <3

  VastaaPoista
 3. - No eikä! Rapsutukset Sulolle ja teille halaukset.

  VastaaPoista
 4. Voi Sulo parka. Kovasti voimia pienelle pojalle sekä omistajalle! Onneksi pääsette noinkin pian leikkaukseen.

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista Sulolle! Kaikki menee hyvin perjantaina, joten nyt luottavaista mieltä ja Sulon hoivaamista!

  VastaaPoista
 6. Olitteko Evidensiassa? Siellä on ainakin hyvä hoito, vaikka hinnat ovat korkeahkot. Paranemisia Sulolle :)

  VastaaPoista
 7. Toipumista pikku-Sulolle <3

  VastaaPoista
 8. Sulolle ja palvelusväelle tsemppiä.

  VastaaPoista
 9. Haleja Sulolle.

  VastaaPoista
 10. Voi Suloa. Paranemisia sinne. Ja teille haleja.
  Ymmärrän hyvin, että et jaksa päivittää blogia, kun hoivaat poikaa.
  >Leena

  VastaaPoista
 11. Voi Sulo! Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
 12. Voi kurjuus. Lemmikin sairastaminen on yllättävän rankkaa, minulla ainakin silloin tunteet ottavat vallan ja järkeä saa huudella.

  Rapsutuksia ja pikaista paranemista pikku potilaalle <3

  -hss

  VastaaPoista
 13. Voi Suloista ja voi Pipsaista ... hyvä, että hoksasit ajoissa ja toimitte rivakasti ja sisukkaasti. Sulo saa varmasti hyvän hoidon.
  Tiedän kyllä, miten mahaa vääntää ja kurkkua kuristaa, kun karvahaalari on kippeenä ...
  Siinä on siulle sitten hoitsunhommaa, kun vahtaat Suloa operaation jälkeen :)
  Voimia teille kaikille tulevaan koitokseen
  toivottaa Ilona ja vanha kissa

  VastaaPoista
 14. Kauheeta! :( Miten tuollainen kehityshäiriö alkoi oireilemaan noin äkisti? Tsemppiä! Kyllä sulo tulee kuntoon!

  VastaaPoista
 15. Voi itku! Mutta onneksi syy selvisi, ja apua on saatavilla <3 Kun lemmikki sairastaa, niin se on omistajalle kova paikka. Onhan ne omat eläimet niin rakkaita perheenjäseniä! Koittakaa kaikki jaksella <3

  VastaaPoista
 16. Voimia ja jaksamista! Kyllä se leikkaus hyvin menee ja kisu toipuu! Kissat ovat sitkeitä! Tiedän tunteen...paha olla itselläkin, ja huoli. Kerro sitten tarkemmin, mikä oli, kun kuulee. Kiinnostaa kissanomistajana. Hyvää yötä! Saiko kisu jotakin kipulääkettä nyt?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, Sulolla on kipulääkitys :) Enkä usko että kerron asiasta tämän enempää, mutta kerron kyllä mitä Sulolle kuuluu jne.

   Poista
 17. Voi ei :(. Onneksi pääsitte nopeasti lääkärille ja Sulo saa hyvää hoitoa. Pikaista paranemista Sulolle ja voimia sinulle <3

  VastaaPoista
 18. Tsemppiä Pipsa ja pikaista paranemista Sulolle! Ymmärrän hyvin fiiliksesi, on tosi rankkaa kun lemmikki sairastaa eikä osaa edes kertoa mihin sattuu :( Mutta hienoa että asiantuntevaa apua löytyi heti ja homma hoidettavissa. Kyllä kaikki vielä kirkastuu, älä huoli!

  VastaaPoista
 19. Paljon haleja ja tsemppiä Sulolle <3 <3 <3

  VastaaPoista
 20. Ihan sydän hyppäsi kurkkuun, kun rupesin tätä postausta lukemaan ja ehdin jo pelätä pahinta. :((( onneksi syy selvisi ja se on hoidettavissa!!! Sylin täydeltä voimia ja tsemppiä! <3 <3 <3

  -Lilli

  VastaaPoista
 21. Lemmikin sairastuminen on niin kamalaa.

  Voimia.

  VastaaPoista
 22. Paranemisia pienelle!

  VastaaPoista
 23. Voi Suloa :( Pikaista paranemista ja leikkaukseen tsemppiä! <3
  -kiia

  VastaaPoista
 24. voimia sulolle <3

  VastaaPoista
 25. Pikaisia paranemisia Sulolle, ja jaksamisia sekä haleja koko porukalle! <3

  VastaaPoista
 26. Olipa ikäviä uutisia :(. Tsemmpiä teille+Sulolle leikkaukseen ja kuntoutukseen. T.neiti

  VastaaPoista
 27. Ihanaa, että syy löytyi ja on parannettavissa! Tsemppiä Sulolle ja teille <3

  VastaaPoista
 28. Voi miten ikävää. Mun 13 vuotias kollini halvaantui takajaloista ja 6 tuntia siitä hän kuoli. Muistan vieläkin sen kauhean päivän!
  Onneksi Sulo oireili ja näytti ettei kaikki ole hyvin, niin pääsi myös hoitoon heti.
  paljon lämpimiä ajatuksia ja enkeleitä!

  VastaaPoista
 29. Älä välitä niistä jotka sanovat että "vain kissaa"ei saisi murehtia tai itkeä tai surra.meidän rakas koiravanhuksemme piti lopettaa tasan vuosi sitten ja suru ja ikävä on vieläkin yhtä suurta kuin sinä päivänä.yhtä pinnassa.muistan sen päivän ja koiran turkin tunnun kuin eilisen.se höntti oli (ja vieläkin tavallaan on)läheisin ja paras ystäväni.
  Joten kukaan ei saisi sanoa toiselle että kyseessä on vain eläin jota ei saisi surra.yleensä tällaisella ihmisellä ei ole itsellä ikinä ollut lemmikkiä.keneltä se on pois jos huolehtii lemmikistään?joillekin lemmikki on tärkeämpi henkinen tuki kuin kukaan ihmisläheinen,ihmisten välillä kun yleensä on enemmän ristiriitoja ja luottamuspulaa.
  Toivottavasti kaikki menee hyvin!

  VastaaPoista
 30. Voi kun on komea kissa! Toivottavasti perjantaina sujuu kaikki hyvin ja toipuminen myös :) Tsemppiä!

  VastaaPoista
 31. Tsemppiä Sulolle ja Sulon mamille,ihania ootte!t.mummeli

  VastaaPoista
 32. Voi että kuinka ikävää! Voimia koko perheelle ja suloiselle Sulolle tsemppiä paranemiseen! Lämpimiä ajatuksia teille lähetän.
  Mari

  VastaaPoista
 33. Viikonloppuna lie hellittää jo... kyll se siitä, Sulolle hellät unet ja kivuton parantuminen.

  VastaaPoista
 34. Kehityshäiriö? Joko olet ollut yhteydessä kasvattajaan, jolta Sulon ostitte?

  VastaaPoista
 35. Kiitoksia kauheasti kaikille tsempeistä ja haleista <3 <3
  Sulo voi tilanteeseen nähden hyvin - mamma on vetänyt poikaa pissille ja muihin paikkoihin (ettei aina vain samassa kohtaa ole) ja siis viltin päällä oon häntä vetänyt. Ruuat ja vedet tuonut nokan eteen ettei pojan tarvitse juurikaan liikkua, vain levätä. Ja sitä hän onkin tehnyt, luultavasti kipulääkitys tekee myös väsyneeksi. Välillä on pirteämpi ja sitten taas väsähtää. Huomenna sitten leikkaukseen ja toivotaan että kaikki menee hyvin. Kertoilen päivityksiä facen/instan puolella, et sieltä kannattaa kurkkailla jos Sulon vointi kiinnostaa. :)

  VastaaPoista
 36. Voi suloista Suloa, kurjaa kun on kipeänä. Tsemppiä huomiseen, toivotaan että operaatio sujuu hyvin ja Sulo toipuisi nopeasti.

  VastaaPoista
 37. Voi toista pientä:) Kyllä kaikki järjestyy ja saatte poitsulin kuntoon! Terveiset Simon-kisulilta potilaalle!

  VastaaPoista
 38. Tsemppiä leikkaukseen! Kannattanee ilmoittaa asiasta kasvattajalle jos tuo häiriö on joku perinnöllinen, ettei tee enempää pentuja samalla kissalla tai että muut pennut voidaan tarkastaa.

  VastaaPoista