19.12.2016

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 23. kuukausi


Sieltä se kahden vuoden rajapyykki alkaa häämöttämään, mutta keskitytään nyt hetkeksi vielä tähän kuluneeseen kuukauteen. Mun on myönnettävä, ettei tämä kuukausi ole mennyt niin hyvin kuin olisi voinut kuvitella. Jonkinlaistako väsymistä, motivaation puutetta. En edes tiedä. Jostain luin että tällaisia hetkiä tulee, varsinkin kun pitkällä tähtäimellä laihduttaa. Nämä ovat niitä tilanteita, joista joko nousee sitkeästi ylös, tai jää sinne mutaan rypemään. Mä yritän tästä kaikesta huolimatta nousta ylös, vaikka vanha vihollinen yritti kesken kuukauden nousta esiin – Tunnesyöminen siis. Olisin vain halunnut mättää napani täyteen kaikkea syntisen hyvää, mikä olisi tuonut siksi hetkeksi pienen helpotuksen, mutta vain hetkeksi. Mitään en mennyt syömään, onneksi. 

Mulle on nyt käynyt sillä tavoin että ruokailurytmini on ollut aivan päin persettä. Pitäisi syödä viisi kertaa päivän aikana (aamupala, lounas, välipala, päivällinen ja iltapala), mutta se ei ole toiminut viimeisen kuukauden aikana. Olen yrittänyt monet kerrat tehdä parannusta mutta se ei ole toiminut. Olen nyt syönyt vain 3-4 kertaa päivän aikana, eikä se sillä hetkellä ole tuntunut huonolta idealta. Sitä vain ajatteli että laihtuupahan vähän enemmän kun tulee lisävajetta. VÄÄRIN! Mulla se ainakin teki sen, että seuraavina päivinä teki ruokaa mieli paljon enemmän. Jokainen jo varmaan arvaa mitä tapahtui? No minähän söin aina seuraavina päivinä enemmän, jos aikaisemmilta päiviltä oli jäänyt joku ruokaväli pois. Kroppa yritti kertoa että tarvitsen enemmän ravintoa ja tasaisemmin.  

Se on todella tärkeää että syö tasaisesti päivän aikana koska ainakin itselläni se estää ylilyöntejä. Herkkuihin en onneksi repsahtanut vaikka niitäkin teki niin paljon mieli. Tässä kohtaa pysyi jonkinlainen järki kädessä, että jos nyt menet vetämään sipsiä ja suklaata naamaan, niin olet tuhoon tuomittu. Mä miellän itselleni nämä tilanteet niiksi pahimmiksi yrityksien tappajiksi ja siksi niitä ei saisi tulla. Eikä olekaan tullut jos vain söin tasaisesti ja kunnolla.
Jostain syystä se ei ole nyt onnistunut.


Lisäksi mä aattelin kertoa että remppailijan joulusta, kun moni teistä oli laittanut mulle kysymystä että miten joulu vaikuttaa elämäntaparemonttiin. No se on aina että miten itse sen ottaa. Me ajattelimme tänä jouluna syödä, herkutella ja juoda koska emme sitä tehneet viime jouluna. Viime jouluna olin todella tarkkana kuinka paljon söin ja mitä söin. Mikäli muistelen oikein, niin yhtäkään herkkua ei tullut syötyä. Se oli ihan hyvä mutta jotenkin jälkikäteen ajateltuna se oli kamalan pilkuntarkkaa, eikä sitä voinut sanoa rennoksi jouluksi.

Tänä vuonna ajattelin siis ottaa rennommin, mutta se ei silti tarkoita että aion vetää oksat pois ja syödä mahan kipeeksi. En vain aio tuijottaa syömisiäni samalla tavalla, gramman tarkasti, vaan syön mitä syön sekä kuuntelen omaa olotilaani. Toki tämä tarkoittaa sitä, että jos syö vähän enemmän niin ei voi odottaa että seuraavassa kuussa olisi isoa tiputusta. Voi jopa tulla plussaakin, mutta en mä plussaan usko koska joulu ei kestä kokonaista kuukautta.  Oma odotus on että pieni painonnousu tulee jos syö enemmän, mutta se varmasti saadaan tasoitettua seuraavien viikkojen aikana. Jospa tämä pieni rentoilu tekisi sen, että saisin taas kiinni ruokaväleistä.

Mun neuvoni joululle:

- Älä tuijota gramman tarkasti, mutta älä syö liikaakaan
- Täytä mahasi ruualla, älä herkuilla
- Ennen kaikkea, ota rennosti!


No niin, tässä kuussa ei sitten tapahtunut yhtikäs mitään. Vaaka huusi tänä aamusti "naama" punaisena että "Ei tulosta sinulle tällä kertaa!". Eli tämän kuukauden tulos oli pyöreä 0kg. Mittanauhan kanssa en tehnyt tässäkään kuussa isompaa tuttavuutta joten en tiedä sen antamista tuloksista. Yleensähän on että kun vaaka ei anna tulosta, niin mittanauha antaa mutta nyt en tiedä sitä. En tästä kuitenkaan masennu, vaan aion porskuttaa eteenpäin. Pitää vain muistaa ettei elämäntaparemontti ole vain tasaista käppäilyä, jossa menee aina vain täydellisesti. Ei todellakaan, vaan matkan varrelta löytyy myös alamäkiäkin.  


Kroppamuutokset:


Paino: -42kg (ei muutosta)

Vyötärö: -35cm (ei muutosta)

Lantio: -36,5cm (ei muutosta)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

Seuraava remppapostaus tulee 16.1.2017