4.12.2016

Rentoutumassa Hoitola Valonsäteessä


Yhteistyössä Hoitola Valonsäde

Hoitola Valonsäde sai alkunsa haaveesta tehdä kokonaisvaltaista hoitotyötä, luonnonmukaisilla arvoilla, omaa sydämen ääntä kuunnellen. Vuosia sitten koettu työuupumus toi halun keskittyä omaan hyvinvointiin ja toteuttaa työtä omilla arvoilla ja ajan kanssa asiakkaiden yksilölliset tarpeet huomioiden. Hoitola Valonsäteen perustaja Suvi valmistui syksyllä 2016 diplomi fytoterapeutiksi Frantsilasta ja perusti Hoitola Valonsäteen kodin yhteyteen. Hoitotyöstä ja hoitamisesta Suvilla on laaja kokemus niin terveydenhuollon ammattihenkilönä sairaanhoitajana, kuin luontaispuolen asiantuntijana fytoterapeuttina. Fytoterapia eli kasvilääkintä on terveyden ylläpitämistä ja kohottamista, sekä sairauksien ennaltaehkäisyä ja hoitoa kasveilla ja niistä saatavilla aineilla, ihmisen kokonaisuus huomioiden. Hoitola Valonsäde sijaitsee Porin Pietniemessä rauhallisella omakotitaloalueella.


Harmonia rentoutushoito

Harmonia rentoutushoito on 1,5 tuntia kestävä rentouttava ja stressiä poistava hoito joka aloitetaan pitkällä päähieronnalla, jossa käydään rauhallisesti edeten läpi pään lisäksi niskaa, kasvoja, rintakehää ja korvia. Tämän jälkeen kädet hierotaan olkapäistä sormiin lämpimällä ja hoitavalla Frantsilan Rento olo yrttiöljyllä. Hoidon lopuksi hierotaan jalat osittain vyöhyketerapeuttista käsittelyä hyödyntäen. Asiakas saa halutessaan hierontaöljyn joukkoon eteeristä öljyä hoitoa tehostamaan. Pipsan hieronnassa käytettiin Yong Livingin Stress away öljysekoitusta.

Loppuvuoden tarjous: Hoitola Valonsäde tarjoaa vuoden loppuun asti kaikista hoidoista ja lahjakorteista -10€ alennusta.


Saavun perille omakotitaloalueelle Porin Pietniemeen, jossa Hoitola Valonsäde sijaitsee. Koputan oveen ja Hoitola Valonsäteen omistaja, Suvi, avaa minulle oven ja pyytää astumaan peremmälle. Astun hämärään eteiseen jonka pistän heti merkille ja ajattelen, että tämä on hauska yksityiskohta kun tulee rentouttavaan hierontahoitoon, kun ei ole voimakkaita valoja vastassa. Suvi ohjaa minut hoitohuoneeseen jossa soi rauhallinen musiikki ja saan siellä rauhassa riisua itseni alusvaatteilleni ja asettua hoitotuolille.

Kun olen tarpeeksi mukavassa asennossa, Suvi tulee asettelemaan lämmittäviä peitteitä päälleni. Olo on kuin kapaloidulla mutta ihan hyvässä mielessä, koska missään kohtaa ei tule kylmä. Suvi kertoo minulle miten innostui perustamaan hoitolan kotinsa yhteyteen, mutta painottaa samalla ettei hoitojen aikana ole ketään ylimääräisiä ihmisiä. Tähän kiinnitin itsekin huomiota, talo oli hiljainen ja vain hiljainen, melodillinen musiikki soi taustalla. Ennen hoidon aloitusta Suvi kertoo hieman tulevasta hieronnasta ja huomaan kysyväni että nukahtaako moni hoitojen aikana, niin kuulemma aika moni nukahtaa tai ainakin torkahtaa. Otan rennon asennon ja annan Suvin aloittaa Harmonia rentoutushoidon.Suvi aloittaa rentoutushoidon päähieronnalla ja kun hän pääsee painelemaan kaulaani niin tunsin siellä muutamat makeat kipukohdat. Painelut ovat omaan makuuni helliä mutta tehokkaita, eikä aikaakaan kun tunsin miten kaulan lihakset rentoutuivat. Kun Suvi pääsi hieromaan kasvojen lihaksia, koin hämmennystä kun huomasin että kasvoissanikin oli lihakset muutamassa kohdassa jumissa, mutta Suvi sai nekin muutamalla hierontapainalluksella auki. Suvin mukaan kasvolihaksista huomaa että puhun ja hymyilen paljon, koska juuri nämä lihakset olivat kireät.

Kun Suvi oli käynyt loputkin pään alueesta läpi (pää, kaula, niska, kasvot), hän siirtyi hieromaan käsiä, jotka hierottiin olkapäistä sormiin ja mä nautein. Varsinkin ranteiden, sormien ja ylipäätänsä koko käden hieronta tuntui älyttömän hyvältä. Tunsi jo käsien hieronnan kohdassa miten kädet piristyivät, liikkeet olivat kevyempiä. Multa löytyi myös kyynärtaipeen kohdasta makea kohta, että melkein teki mieli ulvaista vaikka painelu oli varsin maltillista. Lopuksi Suvi siirtyi hieromaan jalkojani ja se tuntui todella ihanalta. Olen tuossa loppukohdassa jo todella rentoutunut, pienesti tokkurainen jopa eli rentoutus toimi loistavasti omalla osallani. Suvi käytti hieronnassa Frantsilan yrittisiä hierontaöljyjä, jotka eivät olleet omaan nenääni turhan voimakkaita. Itse tuoksuin loppuillan piparmintulta, ja kissoja kiinnosti. Aivan lopuksi Suvi toi minulle haaleaa yrttiteetä juotavaksi.
Jälkitunnelmat

Aivan ensimmäiseksi kiinnitin huomioni siihen että hieronta pisti nesteet melko nopeasti liikkeelle koska vessaan piti päästä heti hieronnan päätyttyä. Muutamaa tuntia myöhemmin oloni tuntui aika keveältä ja rentoutuneelta. Sitä tunnetta on hankala sanoin kuvailla mutta se tuntui siltä, kuin raskas taakka olisi otettu koko kropan päältä pois. Niin paljon keveyemmältä olo tuntui. Voisin mennä tähän Harmonia rentoutushoitoon uudelleen, jos mun tarvitsisi päästä täysin rentoutuneeksi, koska sen se tekee. Tuolla pystyin heittämään murheet hetkeksi unohduksiin ja sittenkin kun muistin taas murheeni, se ei tuntunut isolta painavalta taakalta. Luultavasti siksi kun olin niin rentoutunut, heittänyt stressin taivaan tuuliin.


8 kommenttia:

 1. Varmasti tosi ihana kokemus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ja menen uudemman kerran kun tarvitsen tuollaista tehorentoutusta. :)

   Poista
 2. Kuulostaa ihanalta ❤️

  VastaaPoista
 3. Melodillinen musiikki?

  VastaaPoista
 4. Rentoutushoidot ovat ihania ja kuulostaa, että pääsitkin hyvin rentoutumaan hoidon aikana. Harmi, että tuo hoitola on niin kaukana meiltä. -kirmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuossa kyl rentoutui ihan täysin. En kyllä tiedä missä kohdissa se rentoutus tapahtui mut lopussa sen huomasi. :)

   Poista