30.1.2017

ELÄMÄNTAPAREMONTTI - NÄIN MUUTUIN 2 VUODEN AIKANA


Kattokaa miten mä olen muuttunut kahden vuoden aikana! Oli myös innoittavaa huomata että onhan musta jotain kuvia olemassa kun olin isoimmillani, nimittäin vaatevideoita. Pahoittelut siis huonosta kuvanlaadusta, olen ottanut kuvankaappaukset kyseisistä videoista. Uusin kuva tuossa ei musta ole, mutta valitsin tarkoituksella nämä kaksi koska tosiaan siniset mekot ja molemmat on joulukuussa kuvattu, eri vuonna vain. Näistä kahdesta pystyy parhaiten hahmottamaan muutoksen.

Nyt kun katselin vanhoja videoitani, nimenomaan vuodelta 2014, tajusin miten lihava olenkaan ollut. Tiesin toki olevani lihava, mutta että NOIN lihava. Sitä tuli kai sokeeksi omalle koolleen. Onneksi pääsin Lidlin kampanjaan mukaan ja sitä kautta tutustuin Ringaan (Ringa Ruisniemi). Ja niin 1/2015 starttasi elämäntaparemontti. 

Vuonna 2014 ollessani lihavimmillani en kokenut painostani mitään ongelmaa ja terveyskin oli kunnossa. En siis kärsinyt diabeteksestä, korkeasta verenpaineesta yms. Ainoa terveysasia jonka huomasin oli, että lihavimmillani sairastelin usein flunssia ja kärsin päänsäryistä, sekä olin väsynyt. Rempan aloittaessani nämä kaikki "paranivat" pikkuhiljaa. Laihduttuani myös jalat nousivat reippaammin ylös, niin että portaissa kävely muuttui kevyemmäksi - jaksoin mennä pidemmän matkan ennenkuin tuntui jossain. Ennenpitkää huomasin myös ryhtini parantuneen. Ja otinpa tuossa syksyllä 2016 ensimmäiset juoksupyrähdyksetkin ja olin iloisen innostunut kun jaksoin tehdä niin, eikä se aiheuttanut suurta hengästymistä.    Nyt eletään vuotta 2017 - joulun ja kissan kuoleman takia painoa tuli +10kg takaisin mutta niistä on jo osa sulanut pois. Eikä niistäkään suurta stressiä pidetä. Aloitin myös blogissa näkyvän Ruokapäikyn pitämisen eli kuvaan päivän aikana syödyt ruuat ja laitan ne aina illalla blogiin kaikkien nähtäväksi. Syödyt kalorit vaihtelevat 1650-1800kcal välillä. Mieluiten ylempänä kuin alempana. Välillä on siis mennyt huonomminkin mutta aina olen jaksanut ponnistaa itseni ylös sieltä kurjuuksien suo-ojasta. Mulla on ollut sinnikkyyttä ja sisua, vaikka tunteet on vetäneet häränpyllyä. Mutta aina on vaan jatkettu. 

Olen tunnesyöjä. Se muistutti itsestään kun rakas kissani kuoli tammikuun alussa. Se tunneryöppy oli niin valtava, etten pystynyt käsittelemään sitä joten menin ja söin yhden päivän aikana HELVETISTI PASKAA (karkkia, suklaata, jäätelöä, sipsejä) mutta sitten mä tein ryhdistyksen ja lopetin. Olen tunnesyöjä mutta yksi ero vanhaan tunnesyöjä-minään on tapahtunut. Mä osaan lopettaa. Vuonna 2000 mä en olisi pystynyt. Silloinkin järkeilin että nyt lopetan mutta en pystynyt. Heti kun tuli uusi tunneryöppy - syöksyin kauppaan ja ostin herkut jotka tyynnyttivät mut. Tunnesyönti on mulle heikkous mutta enää en anna sen hallita mua. Mä hallitsen sitä! 

No niin, tasan kaksi vuotta on näiden kahden kuvan välillä - ollessani lihavimmillani ja millainen olin joulukuussa 2016. On siinä eroa, hurja määrä eroa! Ja vain kaksi vuotta väliä. Ja haluan sanoa tämän just sinulle joka pohdiskelen näitä asioita, että jos mä pystyn tähän, niin pystyt sinäkin! TSEMPPIÄ!

83 kommenttia:

 1. Nainen, sä olet rautaa! <3

  Älä anna negatiivisten kommenttien lannistaa. Oot tehnyt järjettömän suuren työn ja ansainnut ihan jokaisen kehun, sillä tuollaista sisua ei usein tule vastaan. Ihailen tahdonvoimaasi. :)

  VastaaPoista
 2. Ei oikein nyt nappaa,sun olis pitänyt laittaa tän hetkinen kuva itsestäsi,on vähän huijauksen makua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pikkuisen huijauksen makua on kuvien mittakaavoissakin :) Kuvat ovat yhtä korkeat. Vasemman puoleisessa Pipsan päälaki on yläreunassa kiinni eivätkä jalat nilkoista alaspäin mahdu kuvaan. Oikean puoleisessa kuvassa pään päälle jää tilaa ja jaloistakin näkyy varpaat.

   Eli kuvia ei voi verrata toisiinsa. Useimmat eivät tätä ymmärrä, mutta kun pituus kasvaa, myös mitta toiseenkin suuntaan kasvaa ;)

   Poista
  2. Voi jeesus, mikä kiusaaja. :) Normaali ihminen näkee eron, olipa kuva rajattu miten hyvänsä. Mutta sinä et olekaan normaali. :)

   Poista
  3. Tottahan molemmat puhuvat! Plus että mikäli Pipsa laittaisi myös saman hameen, muutos ei loppujen lopuksi valitettavasti ok kovin suuri, vielä. Mutta eniten naurattaa kauempaa napattu "hoikistunut" kuva. Ei kikka kolmosia tarvita kun kaikki on ok. 😃

   Poista
  4. Mä luulen, että vaikka Pipsa olisi pudottanut 100kg, niin täällä edelleen tietyt henkilöt mollaisivat, haukkuisivat, arvostelisivat, väittäisivät kuvia vähintäänkin muokatuiksi jne.

   Pitääkin jatkossa ottaa omat kuvat 15cm kauempaa, niin näytän 40kg laihemmalta! 😂

   Poista
  5. Voi elämä, siis luuleeko joku täällä tosiaan, että ottamalla kuvan kauempaa, näyttää hoikemmalta?! One word: MITTASUHTEET!

   Poista
  6. Että jotkut vaan aina jaksaa...

   Poista
  7. Onneksi tuli esille tämän kauempaa otettujen kuvien hoikistava vaikutus. Otankin nyt omat kuvani kauempaa, niin saan 10, 20 tai jopa 30 kiloa pois noin vain. Voi kun en aiemmin tullutkaan tätä keinoa ajatelleeksi, vaan näytän kuvissa aina harmittavan ylipainoiselta.
   ;) ;) ;)

   Poista
 3. Siis WAU!! Oot ihan super ispirational! Itekin pitäis pudottaa 25 kiloa ja sulta oon saanu tosi paljon motivaatiota! :')

  VastaaPoista
 4. Hyvä Piia!! Ero on valtava! Tykkään paöjon sun ruokapäiväkirjasta, ja syötminusta hyvin, etenkin kun olet ottanut parsakaalin mukaan;). Mutta huomaan että juot aivan liian vähän. Laihduttajalle suositellaan min 3 l päivässä. Itse juon varmaan 4 , ja olen normipainoinen. se auttaa oikeesti painonhallintaan, joten lisää vettä niin sit on täydellistä! Ja huomasin että porukka huomautteli makeutusaineista, pyh sanon minä. Hyvin voit käyttää sitä mehukeittoa jnp. Ei ne määrät ole niin isoja, ja et edes taida juoda light limujakaan. Ja noi pro puddingit on hyviä. Itse syön jus välipalana/ Iltapalana joskus. Toki oikea ruoka on parempi, mutta noi on ihan jees! Jatka samaa mallia! Ole
  ylpeä
  itsestäsi!
  -Nathalie

  VastaaPoista
 5. Ihan mieletön ero kuvien välillä. Olet tehnyt upeaa työtä. Onnittelut ja tsemppiä jatkoonkin :)

  VastaaPoista
 6. Upea saavutus! Oletko ajatellut käydä kehonkoostumusmittauksessa? Se olisi varmasti myös mielenkiintoista seurattavaa kuukausien aikana. Toki voit pitää tiedot niistä itselläsi eikä niitä tarvitse kertoa täällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole ajatellut, en tiedä mitä se enää hyödyttäisi. Paremmat tiedot ois saanu jos ois tajunnu sillo alussa käydä. :)

   Poista
 7. Oon seurannut sun blogia säännöllisen epäsäännöllisesti ja täytyy sanoo, että oot todella inspiroiva ja sun postauksia on ilo lukea!

  Keep going!

  VastaaPoista
 8. Oho, ompa iso muutos 😳 Tsemppiä jatkoon! ☺

  VastaaPoista
 9. Hieno suoritus! Olet hyvä esimerkki monille lukijoillesi!

  VastaaPoista
 10. Vau! Ero on huikee :) antaa paljon motivaatiota myös itelle kun näkee että muut edistyy, nuinkin paljon! Sulla on muuten kauniin muotoinen vartalo, kanna sitä ylpeydellä :)

  VastaaPoista
 11. Ajattele kuinka ihana on kun teet kahden vuoden päästä vielä postauksen, johon mennessä olet saanut loput liikakilot pois! Wau jo nyt, mutta ajattele tilannetta kahden vuoden päästä kun olet nomaalipainoinen...Sitten on oikein WAUWAU!!!

  VastaaPoista
 12. Onnea! 2v.Ja mahtava muutos :-)

  VastaaPoista
 13. Upea juttu! Jatka samaan malliin.

  VastaaPoista
 14. Hyvä Pipsa!!

  VastaaPoista
 15. Wau aivan mahtava saavutus Pipsa :)

  VastaaPoista
 16. Olisi kiva vertailun vuoksi myös nähdä kuva siltä ajalta ennen kuin lihoit noihin kahden vuoden takaisiin mittoihin. Vuonna 2012 tai 2013 otettu kuva?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Blogista löytyy kyllä kuvia ja olet tervetullut katsomaan niistä vertailuja. :)

   Poista
 17. Wau mikä muutos! Perässä tullaan, hitaasti, mutta varmasti ;)

  VastaaPoista
 18. Vautsi mikä muutos ja tsemppiä jatkamiseen!😊

  VastaaPoista
 19. Hienoa Pipsa!! Olen sinusta tosi ylpeä vaikkei oikeasti tunnetakaan. Sinuun on jotenkin kiintynyt, olet niin mahtava tyyppi, jollaiselle toivoo vain kaikkea hyvää!

  VastaaPoista
 20. Todellakin huikea muutos, painoa on lähtenyt paljon ja sen tosiaankin huomaa. Varmasti on helpompi ja kevyempi askeltaa, myös portaissa, kun kannettavaa on noin paljon vähemmän. Olemuksestakin videolla huomaa eron jaksamisen ja olotilan välillä, kun väsymys ja pääkipuilu on poissa. 👍 (laitoin tuohon peukun, en tiedä näkyykö miten :)

  VastaaPoista
 21. SIIS UPEAA PIPSA. Tää on kyllä mahtava suoritus ja sen kyllä huomaa.
  >Leena

  VastaaPoista
 22. Hienoa työtä!!!
  Toijos mikä nostaa itsetuntoa, kun pystyy näkemään tuo huikean eron parin vuoden takaiseen. Pikkuhiljaa painon pudotessa ei sitä eroa niin huomaakaan, tuolta videolta sen eron todellakin huomaa. Ja muista, vaikka sitä takapakkia pikkasen tulikin, niin tuo ei ole laihdutusta, vaan elämän mittainen projekti. Ei sillä väliä, mitä syö joulun ja uuden vuoden välillä, vaan sillä, mitä syö uuden vuoden ja joulun välillä.
  Hurjasti tsemppiä sulle!!

  Ja noille ylemmille ilonpilaajille:
  Jos ette olevinaan kuvista huomaa eroa(mittasuhteet pielessä MY ASS)
  Niin jos ette tuosta videoltakaan eroja huomaa, niin omapa on häpeänne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanoiko lääkäri koskaan sinulle miten oli mahdollista ettei sairaalloinen ylipaino näkynyt sokeriarvojen kohoamisena yms? Taidat olla lääketieteellinen ihme!! Itse olen hoikka ja silti sokeriarvot ovat olleet yli 5 kun pelkästään vääränlainen ruokailurytmi on arvoja nostanut. Puhumattakaan jos olisin kantanut laillasi yli sadan kilon ylimääräistä painoa. Oletpa onnekas. ;)

   Poista
  2. Perusterveitä ylipainoisia on yllättävän paljon. Heistä vain ei puhuta kun sinun kaltaisesi eivät usko olevan olemassakaan. Ylipainoinen ei ole yhtä kuin sairas. Moni ylipainoinen myös syö ja elää paljon terveellisemmin kuin hoikemmat, niitä kiloja nyt vaan voi kertyä muutenkin kuin herkuttelemalla. Suhteellisuudentaju tuntuu muutenkin olevan hukassa kun oletetaan Pipsan kokoisen olevan yli sata kiloa ylipainoinen. Pipsa ei ole missään vaiheessa näyttänyt yli 150-kiloiselta vaikka kuinka vääntelisi. Tuttuni painaa noin satasen ja on saman pituisena paljon isomman näköinen.

   Poista
  3. Nyt on jo niin järjetöntä juttua ettei tuo palvele ketään, kaikkein vähiten Pipsaa. Juu näyttäähän hän itse asiassa kuusikymmentäkiloiselta kun oikein tiiraa😒 En tiedä oletko nähnyt häntä livenä mutta minä olen. Muuta se ei tarvitse. Jos itsen tosiaan painan sen 62 ja hän on yli kaksi kertaa kokoiseni, ei siinä mitkään vaihtoehtoiset faktat auta. Eikä Pipsa sellaisia takuulla itsekään halua käyttää, taatusti selkärankaa sen verran.

   Poista
  4. Ylipaino ei ole tervettä, se ei ole mitään keksintöä tai kiusaamista vaan lääketieteellinen yksimielinen tosiasia.

   Poista
  5. Ei ole lääkäri sanonut siihen mitään. Mutta sokeriarvot voi olla kohollaan vaikka olisi hoikka. Ei kaikki ole aina niin yksiselitteisiä.

   Poista
  6. En tiedä onko ihmisten yleissivistyksen taso edelleen jollain tavalla heikko, mutta tosiaan laihuus/hoikkuus/normaalipaino ei ole mikään terveyden mittari. Useimmat sortuu tähän, mutta onneksi hieman julkisuudessakin näkyy jo muutosta että tästä keskustellaan. Lihavuus toki altistaa sairauksille, mutta puhutaanpa normaalipainosta.

   Normaalipainoinenkin voi syödä joka päivä epäterveellisesti lihomatta. Kun kalorit pysyy rajoissa. Noh, eikö jokaisen järki sano, että jos syö herkkuja tai muuten epäterveellisesti (tai puutteellisesti mikä on usean suomalaisen pahe, tutkimusten mukaanhan esim. ravintosuositusten mukaan syödään aika vähän, itse huomaan tämän) kalorien rajoissa niin ei sekään terveyttä edistä! Alkoholia myös käytetään meillä paljon, eikä sekään terveyttä edistä, eivät silti välttämättä ole ylipainoisia.

   Laiha läski on todellinen käsite myös. Jos ei liiku ja syö miten sattuu, mutta on hoikka, ei välttämättä ole terve ja lihasmassa on onneton. Se on vaarallistakin ja pieni lihasmassa on riski vaikka mihin. Viimeistään kun ikää tulee.

   Joskus surettaa miten pihalla moni on kun luulee, että normaalipaino on sama kuin terveys.

   Poista
 23. Muutos on iso ja pudotettu kilomäärä samaten. Onneksi olkoon sinnikkyydestä ja maltista - kaksi vuotta on mennyt sopivan hitaalla tahdilla, joten mielesikin on kerennyt mukaan. Jatka vain samaan malliin! Äläkä kuuntele kaiken maailman neuvojia ja vinoilijoita, vaan luota omiin tuntemuksiisi syömisen ja liikkumisen suhteen. Hienosti olet onnistunut!

  VastaaPoista
 24. Aivan upea muutos, Piia!!! Olet terve esimerkki muille ja varsinkin blogiasi jo vuosikausia seuranneena huomannut, että olet pitänyt puhtaasti realistisen asenteen elämään kaiken ohella. Onnea ja halauksia! - Minni

  VastaaPoista
 25. Jee, mahtavaa luettavaa! :)

  Ja hienoa, että olet havainnoinut tuon tunnesyömisasian. Kiinnostaisiko sinua selvittää lisää siihen liittyen ja saada siihen jotain ammattiapua? Osaisiko personal trainerisi auttaa siinä suhteessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En osaa sanoa nyt juuta enkä jaata tähän selvitysasiaan.

   Poista
 26. Juu on lähtenyt mutta toinen mokoma vielä pudotettavaa😕 sairaalloisen ylipainoinen olet yhä😕 ei nuo sipsit ja pizzat paljon tuohon asiaan hyvää kyllä tee...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. tässähän oli vain kuinka on muuttunut 2v aikana
   jos kerran viikossa on herkkupäivä niin kyllä nuo sipsit saavat ollakki :D pipsa tuskin syö pizzaa kuitenkaan joka viikko

   Poista
  2. Aivan se ja sama, vaikka söisi pelkästään sipsejä ja pizzaa, jos syödyt määrät pysyvät annettujen kaloreiden rajoissa. Nämä faktat tuntuvat unohtuvan.

   Poista
 27. Ihan mahtavaa! Noi elämäntapa valittaja -anonyymit tekee kyllä itsestään pellejä ku kyllähän pahimmin puusilmä näkee huiman eron noissa kuvissa. Luulisin lähteneen paljon enemmän ku 30kg. Itellä nimittäin lähtenyt vuodessa 30kg eikä kyllä juurikaan mitään eroa muuten ku naamassa näy vielä.

  VastaaPoista
 28. Jei Pipsa, ole ylpeä itsestäsi♥ Ja tsemppiä myös jatkoon! :)

  VastaaPoista
 29. Saat olla hurjan ylpeä itsestäsi sekä omalla päättäväisyydelläsi ja kovalla työlläsi saavuttamistasii tuloksista!

  Tiedän, etttä on aina helpompi sanoa tämä kuin uskoa sitä mutta koita olla antamatta painoa noille negatiivisia ja vähätteleviä kommentteja suoltaville ihmisille. Omaa pahaa oloaan he siinä oksentavat ja se on kaikille muille selvää- siksi he pelkureina ja paljastumisen pelossa tekevätkin sen anonyymiyden takaa ❤️

  VastaaPoista
 30. 42 kiloa on järjettömän paljon.
  Muutos on hieno, ihan millä mittarilla tahansa.
  Toivon sulle malttia ja intoa jatkossakin.
  Näitä kuvia seuraa ilokseen. Hyvä sinä !!!

  VastaaPoista
 31. Upea suoritus, voit antaa itsellesi ison ylävitosen. Ihan kaikesta huomaa hoikistumisen mutta etenkin sun kasvoissa ja kaulassa ero on huikea! Ihanaa kevättä sulle!

  VastaaPoista
 32. Jännä jos et huomaa ikinä vallitsevaa asiaintilaa: Valtavan lihava olet edelleen, 30 kg ei varsinaisesti sitä asiaa vielä muuttanut. Myös pieni itsensä linssiin viilaaminenkin tuntuu jatkuvan, jos ei muuten niin kuvien mittasuhteissa, kuva jossa paino laskenut on otettu paljon kauempaa. Ikinä et pääse normipainoon niin kauan kuin nämä temppuilut jatkuu. Toivoa ei silti kannata menettää. Vaikka lukijanakin usko on aika kovilla niin toivottavasti koittaa joskus se aika ettei painosi ole aina vaan kolminumeroinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. What Susy says about sally tells more about Susy than Sally. Just saying.

   Poista
  2. P.S. Tästä huolimatta raivotsemppiä tulevaan, ilman takapakkeja ja kuunnellen aidosti sekä fyysistä että psyykkistä apua elämänmuutokseen, siten pääset maaliin. :D

   Poista
  3. Pipsa lakkaa laihtumasta, koska ottaa kuvat "väärin"? =D Kiitos päivän nauruista. .=D

   Poista
  4. Loistaa kun huomasit pointin, mutta niinhän täällä emännälläkin on tapana missata tärkein. Kiitos illan nauruisya! :D :D

   Poista
  5. Sairas mieli teettää kaikkea. Tälläkin anolla se haittaa jo näköä. Luulen, että jos otat itsestäsi kaksi kuvaa: toisen läheltä ja toisen kaukaa, niin näytät yhtä rumalta ja epämiellyttävältä ihmiseltä niissä molemmissa. Pipsan hoikistumisen sen sijaan huomaa kyllä. :)

   Poista
  6. Sinähän sen tiedät ano 22.02. :) Toivon sinun sairaalle mielellesi pikaista paranemista. Naurattaa miten asioiden kääntely oman mielen mukaiseksi on täällä enemmän kuin ok, ja niistä kuin keisarin uusista vaatteista huomauttavat leimataan. Ootte te liikuttavia! :'D

   Poista
  7. Voisiko alkuperäinen ano lukea kommenttinsa uudestaan ajatuksen kanssa? Kukaan ei väitä, etteikö Pipsalla olisi vielä pudotettavaa, mutta tämän postauksen pointti oli kiinnittää huomiota siihen, miten paljon edistystä on tapahtunut tähän saakka. Ikinä kuullut termiä "välitavoite" tms.? Jo 5% pudotus on ylipainoiselle terveyden kannalta hyvä juttu ja Pipsa on reippaasti siitäkin jo alaspäin. Ja edelleenkään emme tiedä Pipsan lähtöpainoa saati nykyistä ja ihmiset on normaalipainossaankin tosi eri mallisia, joten mitään veikkauksia on turha tehdä.

   Kerro toki tarkemmin, mikä pointtisi oli (jo saavutetun tuloksen mollaamisen ja itsestäänselvyyksien laukomisen lisäksi), koska kommentissasi lukee melkein suoraan, että Pipsa ei laihdu ellei lakkaa kikkailemasta kuvasuhteilla tms. Kannattaa kokeilla ottaa itsestään kuva esim. metrin ja 2m päästä - jep, kropan muoto ei muutu eli se siitä kuvasuhteilla kikkailuista.

   T. ano 22.22

   Poista
 33. Hyvä hyvä Pipsa!! Upeesti oot saanu kiloja pois. Älä ota kuuleviin korviisi niitä, jotka jaksavat valittaa kaikesta. Kaikkien ei tarvitse olla langanlaihoja. Riittää, kun löytää sen oman "hyvän olon painon", jossa voi hyvin ja on itse tyytyväinen. Tsemppiä jatkoon. On kivaa ja motivoivaa seurata tätä elämänmuutosta!😊

  VastaaPoista
 34. Mitä merkitystä kuvasuhteilla, muutoksen näkee kuitenkin?? Pitääkö joka asiasta yrittää löytää jotain negatiivista?

  VastaaPoista
 35. Upeaa Pipsa! Olet inspiraation lähde monelle! Pahoittelut kissan menettämisestä!

  VastaaPoista
 36. Mikset korjaa sitä asiaa,että et ole tällä hetkellä pudottanut 42 kiloa? Kivahan se on tietty itsensä huijata.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä ei puhuttukaan kokonais pudotuksesta vaan 12/2014 - 12/2016 ajasta.. opettele luetun ymmärtämistä ennen kun tulet pätemään turhasta.. huippu saavutus Pipsa ja ero on valtaisa!! Jos joku muuta väittää niin sit on kyllä katsojan silmissä vikaa ;-)

   Poista
  2. No tuossahan se vastaus jo tuli ylempänä. :) Ja kyllähän tuolla tekstissä lukee tämä +10kg nousukin. :)

   Poista
 37. Siis ihan oikeasti teille dumaajille; jos ja ilmeisesti kun (! ) teilLä pipsan vihaajilla ei ole muuta sisältöä elämässä kun suu vaahdossa haukkua tuntematonta ihmistä niin pahaksi on teidän elämä kyllä päässyt

  VastaaPoista
 38. Naurattaa nää kateelliset anot ketkä tulee haukkumaa :D Mut Vau! Huikee muutos sekä fyysisesti että henkisesti! Sun blogista tulee aina nii hyvä fiilis ku tätä lukee. Tsemii jatkoon!
  - Sun 15-vuotias lukija

  VastaaPoista
 39. Muutos näkyy kuvissa hyvin. Tosi hienoa! Mutta sun ruokailutottumuksesi ovat muuttuneet selkeästi joulun jälkeen eli lautasilla on enemmän pastaa ja vähemmän kasviksia ja tosi paljon makeutusaineita sisältäviä juttuja. Aspartaami ja muut makeutusaineet aiheuttavat lihomista. Pienet muutokset saattavat tehdä lopuksi suuren eron.

  Sitten sellainen huomio että kerrot että lihavimpana aikana olit terve koska sinulla ei ollut tiettyjä oireita mutta se ei ihan ollut totuudenmukaista. Mainitsemasi päänsäryt muunmuuassa ovat olleet yhdentyypisiä sydänoireita joita liikalihavuus aiheuttaa ja on ollut lääkäriltäsi tosi väärin sanoa että olet ollut terve.

  Toivon että jaksat klaarata nyt tämän ongelmallisen ajan läpi! Oot hyvä tyyppi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika rohkea diagnoosi. Päänsäryn yleisin syy on niska- ja hartiaseudun lihasjännitys. Vielä kun on hartioille käyvä iso rintavarustus, niin en nyt ensimmäisenä lähtisi pitämään sydänoireena.

   Mutta hyvä Pipsa! Jatka vaan sitkeästi eteenpäin.

   Poista
  2. Vanhana sisätautisairaanhoitajana totean, etten ole kuullutkaan sydänvaivasta, joka tuolla tavalla oireilisi päänsärkynä...

   Upea muutos Pipsa!

   Poista
  3. Ettepä taida olla sitten sairaanhoitajia. Jatkuva flunssainen olo ja päänsärky ovat usein oireita sydänvaivoista. Moni sukulaiseni on kuollut nuorena. Eräs minulle hyvin läheinen nimenomaan kärsittyään pari päivää flunssaisesta olosta ja päänsärystä joka johtui siitä ettei veri tukoksesta johtuen päässyt kunnolla virtaamaan pään alueella. Lääkärin mukaan jos kuuluu riskiryhmään eli on korkea kolesteroli tai liikalihava niin lääkäriin vaan ottamaan sydänkäyrää jos näitä oireita esiintyy usein. Kuulun itse riskiryhmään ja hyvin tietoinen näistä asioista.

   Poista
 40. Aivan huikee ero! :) Hyvä sinä!! Ja btw, oot niin ihanan iloinen tuossa videolla että pakostikin tarttuu! :))
  -Jasmin

  VastaaPoista
 41. Hyvä! En ollutkaan tajunnut, miten hienon muutoksen olet jo saanut aikaan. Ja erityisen hienoa, että sait käännettyä laskuun nousussa olleen painon sen sijaan, että olisit nyt vielä ekaa kuvaa isompi ja huonokuntoisempi. Varmasti siis pääset yli tästä remontin takapakistakin.

  VastaaPoista
 42. Hei Pipsa!

  Olen joskus aikaisemmin laittanut sinulle viestiä, mutta siitä on aikaa. Usein kuitenkin luen kirjoituksiasi. Halaun vain sanoa sille, että olet UPEA ja saanut mahtavia tuloksia aikaiseksi. Ole ylpeä niistä tuloksista! <3 Vaikka tuli hieman takapakkia, niin olet jo paljon saanut aikaiseksi ja hienosti olet noussut ylöspäin! Tsemppiä ja ihanaa, aurinkoista viikkoa sinulle! :)

  - Jeni

  VastaaPoista
 43. Mahtava saavutus kertakaikkiaan! Taidan olla hieman kade, itsellä ei oikein itsekuri pidä. Tsemppiä jatkoonkin.

  VastaaPoista
 44. Muija sä oot rautaa 💪 anna mennä vaan

  VastaaPoista
 45. <3 Kiitoksia teille kaikille kommenteistanne! <3

  VastaaPoista
 46. Kertakaikkiaan upea muutos.

  VastaaPoista
 47. Upee muutos, onnea ja tsemppiä jatkoon!!! 💗👍🏼

  VastaaPoista
 48. Mä olen niin iloinen sun puolesta!!!!! Hurjaa itsekuria ... <3

  VastaaPoista
 49. Mä olin vuodet hukassa syömisten suhteen. Olen aina ollut näennäisen hoikka, jopa laiha, mutta tempoillut 15kg välillä. Kotoa poismuutettuani kituutin normaalipainosta alipainon rajoille, kun kukaan ei vahtinut enää syömisiäni. Sitten alkoi painossa ylämäki, kun kroppa vaati ravitoa parin vuoden kituuttamisen jälkeen. 10kg tuli takaisin ja alkoi bulimia, joka jatkui kausittain tunnesyönnin saattelemana vajaat kymmenen vuotta. Sitten mulle riitti. Käsitin, että ongelmat löytyivät jostain ihan muualta kuin lautaselta. Mun kehonkuva oli vääristynyt, piti oikeasti opetella syömään hyvin, piti opetella siihen, että syöminen (ja siitä seurannut morkkis-oksennus-morkkis-ahminta-kierre) ei ollut ratkaisu ongelmaan vaan lisäsi ongelmia entisestään.
  Edelleen ajattelen varmasti ruokaa enemmän kuin nk. normaali ihminen. Joka päivä, pitkin päivää, aamusta iltaan. Mutta tilanne on hallussa ja samoin paino. Olen kuitenkin oppinut sen, että tunnesyöminen ei ole tosiaan ratkaisu. Tsemppiä sulle.
  Mulla ylipainoa ei ole koskaan sinänsä ollut, mutta hyvään sisäiseen oloon ja omassa vartalossa viihtymiseen on silti pitänyt taivaltaa valtavan pitkä matka. Tsemppiä.

  VastaaPoista
 50. Kiitos Pipsa blogistasi, uutena lukijana oli ihanaa katsella vaatevalintojasi ja huomata kuinka paljon vaihtoehtoja plus koossakin löytyy. Kiitos ja aurinkoisia päiviä toivotellen, Heidi:)

  VastaaPoista
 51. Aivan huikea muutos Pipsa, onnea ja tsemppiä jatkoon. Minä aloitin oman elämäntaparemontin, kun huomasin, että itselle rakkaita asioita jää tekemättä ja kokematta huonon kunnon ja nyt painonkin vuoksi. En halua mollata itseäni, haluan kohentaa oloani. Nyt on lihakset kipeet pienestä päivittäisestä ponnistelusta, mutta olen yrittänyt tolkuttaa itselleni, että se on vain plussaa. Miulla on vielä julkaisematon blogi aiheesta ja kaikesta muusta elämää ilahduttavasta asiasta. Ujoilen...myönnetään. Olet esikuvani!

  VastaaPoista