23.1.2017

YHTEISKUVASSA MUSTAN PANTTERIN KANSSA


Huh! Siellä on paikka paikoin todella liukasta. Aamustihan tämä ei haitannut kun sain hovikyydityksen koulun oven eteen, mutta kun lähdin koulusta pois meinasin käydä halaamassa maanpintaa mutta onneksi sain pidettyä tasapainon. Sama toistui kun kävin ystävää moikkaamassa. Siellä sai mennä keskittyneesti eteenpäin, kieli suupielessä tuomassa lisäkeskittymistä. Toivottavasti kukaan lukijoista ei kaatunut, eihän? Onneksi kotiinpäin ei ollut paha tulla, koska sain hovikuljetuksen mieheltäni. Ihan hyvä koska tuolla oli pari pahaa kohtaa, mutta varmaan ojan kautta nekin olisi päässyt ohittamaan. Mun mielestä noita teitä voisi hiekottaa kunnolla, ja puhun nyt hienosta hiekasta, koska ei sellainen normi hiekka mitään auta. Hain samalla kun kyydin kotiin sain, kaksi mulle tullutta pakettia - toisessa on muutamat vaatteet jotka bongasin alesta ja toisessa on lähettäjästä päätellen teetä. Sain myös kutsun kummipojan synttäreille jotka on sopivasti ennen kuin on tämä tuleva bloggaajakirppis sekä mahdollinen illanistujainen luokkalaisten kanssa ennenkuin me lähdetään harjotteluihin. Mun harjottelupaikka sitten suht isolla varmuudella selvisi, menen Porin kaupunginsairaalaan. Se on alkanut pikkusen jo jännittämään koska siihen on vain reilu kuukausi aikaa.  


Tuon ruokapäiväkirjan tekeminen tänne blogiin on ollut kyllä mielenkiintoista ja selkeästi saanut mut pitämään ruokailuista kiinni. Arkena se on tärkeämpää syödä useammin kuin viikonloppuna, ainakin mä koen sen noin vaikka siitä pidän silloinkin kiinni, että kalorit ja makrot tulee suhtkoht täyteen. Ja vaikka olenkin vähän vastarannankiiski tietyissä asioissa (aijaa!!) niin otin mä tuolta kommenteista muutamat ruokavinkit ylös. Pitää vain pikkuhiljaa alkaa totuttamaan itseään syömään esim. kasvisruokaa. Ne vaan pitää suunnittella niin tarkkaan kun mulla on tietyt määrät hiilaria mitä saa syödä, vaikka eihän kasvisten hiilarit pahasta ole. Mut vinkeistä innostuneena tekaisimme eilen ahvenkeittoa (kalakeittoa) itse ongituista affenista ja tänään olisi tarkoitus sitä syödä (+ parina muunakin päivänä) Että antakaan sittenkin vaan niitä vinkkejä tuonne ruokapäikyn puolelle, mä kokeilen niitä sitä mukaan kun itsestä siltä tuntuu. Jos joku tietää hyvän pastasalaatin ohjeen johon ei tule lihaa mutta jostain kuitenkin proteiinit, niin tuollaisista voisitte vinkkaista esim. illan ruokapäikkyyn. 


Mä sain uuden kuvausassistentin! Siiri änkesi väkisin häiritsemään joten nappasin hänet syliin, hän on sellainen sylikissa - ei tule syliin mutta tykkään kun hänet ottaa syliin. Mullahan on aiemminkin ollut assistentti näiden kuvauksien yhteydessä, nimittäin Silla, mutta kuten kaikki varmaan jo tiedämme, niin hän ei enää toimi assarina. Sulokin sekosi kun tulin kotiin, alotti semmosen märinän ja urinan, sekä selän köyristelyn ettei tosikaan. Hän kutsui mua siis leikkimään ja tottakai menin. Siiristä on muuten tullut kamala vinkuja kun haluaa ulos, nytkin se tuossa pöydälläni tepasteli ja pysähtyi katsomaan suoraan ja päästi sen "määäyyyyyy, mä haluun uloooooos". Näin käy aina kun sen kanssa menee ulos, niin siellä saisi olla kokoajan. Menen kyllä tässä ehtoommalla hänen ja Sulon kanssa ulos.  


Aluspaita / Ratsula
Lyhythihainen neuletunika - Ratsula
Jegginssit - Yours Clothing
Saapikkaat - KooKenkä
Kaulahuivi - Becksöndergaard
Laukku - Mulberry

Tänään on menty näissä tamineissa vaikka aamusti mietein että onkohan nämä nyt liikaa kun on nämä plussakelit, mutta luokassa sitten kiittelin itseäni kun en "jaksanut" alkaa veksaamaan sen enempää ja kun muutenkin oli 5min myöhässä. Hyvä siis että kaikki toimi loppujenlopuksi hyvin. Harmittaa vaan kun tuo takki on jokaisessa kuvassa hitusen väärin, mutta olen laiskimus enkä ala kuvaamaan enää uudelleen. Moni muu varmaan vetäisi vaatteet takaisin päälle ja kuvaisi uudelleen. Mullahan on siis kotona kotivaatteet, etten suinkaan mene samoissa vaatteissa. Oli muuten ihana huomata että tuo lötköMully pysyy mun olalla, kun yleensä kaikki liukuu pois koska mulla ei ole olkapäitä. Nuo saapikkaat on olleet todella mukavat, tuo varsi on neulosta eli menee minunkin paksuihin pohkeisiin - ne saa myös ylemmäksikin mutta itse oon tykännyt jättää ne noin kaksinkerroin. Voisi joku kerta kokeilla pistää täyteen pituuteen. 


53 kommenttia:

  1. Osta ihan tavallista perunasalaattia (laske itse kalorit ja päättele määrä), lisää salaattia, kurkkua, purjoa, herneitä, vihreää paprikaa, tonnikalaa... Eli siis salaatin pohja on ihan kaupan perunasalaatti, mihin lisäät kaiken muun. Voit laittaa myös pastaa, mutta itse en näkisi sitä tarpeelliseksi. Tonnikalan vaihtoehtona voisi olla myös savulohi (ostat pienen valmiin palan) tai kana. Voit tehdä sitä niin ison satsin, että syötte siitä useamman kerran. Salaatteihin sopii myös riisi.

    Jauhelihapihveihin saat vaihtelua, kun ostat purkin metsäsuolasieniä, mitkä sekoitat massaan.

    Joskus jos keität ison satsin kasvissosekeittoa saat siitä myös valmiita annoksia pakkaseen kiirepäivien varalle. Keiton kylkeen raejuustosalaattia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siis tarkoitatko sitä majoneesiperunasalaattia? Kiitos vinkistä, pitää näitä alkaa tutkailemaan enempikin. :) Tuo metsäsuolasieni ei ole itselleni kovin mieluinen, en pidä siis sienistä. Mut kaipa sinne sekaan voisi sitten laittaa muuta. Nyt ollaan laitettu ihan vaan sipulia ja chiliä.

      Poista
    2. Joo sitä just. Se oikeasti on mystinen, kun ei maistu enää yhtään perunasalaatille kun sitä on jatkettu, eikä salaatti ui siinä vaan sitä on sopivasti. Löydät oikean määrän testaamalla. Ei kannata pelätä sitä, kun siinä on majoneesia, jos kuitenkin käytät Sulamoa niin ei tuosta mitään vaaraa ole. Unohdin tietysti, että tonnikalaversioon sopii tietysti myös keitetty kananmuna ja kokeile ihmeessä sitä purjoa kanssa. Mä jostain syystä teen ton tonnikalasalaatin aina niin, että kaikki on vihreää. Jos tykkäät maustekurkuista niin ne sopii kanssa, kun et laita liikaa. Lohisalaatissa kaikki on taas punaista. Kanasalaatin teen yleensä niin, että ostan sitä Kariniemen valmista (kypsennettyä) filepalaa, hienonnan pieneksi. Kokeile ihmeessä myös laittaa näihin ruokaisampiin salaatteihin yrttejä hienonnettuna, tonnikalaversioon sopii hyvin rucola. Mä inhoan sieniä... Paitsi noita metsäsuolasieniä, mitä laitan hirvipulliin ja jauhelihapihveihin.

      Poista
    3. Kiitos, tässä tulee paljon informaatiota että menee pikkuisen sekaisin. Pitää kokeilla jossain vaiheessa. :)

      Poista
    4. Majoneesitontakin valmista perunasalaattia löytyy. On huomattavasti paremman ja raikkaamman makuista kuin majoneesiversio! :)

      https://www.atria.fi/tuotteet/valmisruoka/salaatit/atria-300g-raikas-valkosipuli-yrtti-perunasalaatti/

      Poista
    5. Aina voi myös tehdä ihan itse sen perunasalaatin! Itse en suostu enää koskemaan kaupan salaatteihin. Ja pystyy vielä enemmän säännöstelemään kaloreita. Ihan perusohje on; Keitettyä perunaa, majoneesia, kermaviiliä ja sinappia + sipulia ja suolakurkkua. Itse laitan enemmän kevyt kermaviiliä ja vähemmän majoneesia. Välillä jopa jätän majon pois. Ja no jokainen tykkää mistä tykkää, mutta maukkaampaa se on itse tehtynä minun mielestä. :)

      Poista
    6. Kiitos, pitää kokeilla tehdä itse tuota perunasalaattia jos siihen tulee vain tuolla tavalla. :)

      Poista
  2. Pipsa hyvä, sinä sait aiemmin jo vaikka kuinka paljon hyviä ideoita, mutta suljit kommentoinnim ja avauduit facessa paskamyrskystä. Ehkä joskus olisi hyvä pyytää lukijoiltakin anteeksi omaa käytöstään,kun yksikään kommentti ei ollut syyllistävä vaan oikeasti ideointia ruokavalion monipuolistamiseen.

    Kasvisruoka ei ole rakettitiedettä. Kasviksista saatavat hiilarit ovat hyviä ja niitä ei tarvitse tuijottaa samalla tavalla kuin valkoisesta viljasta ja sokerista saatua hiilaria. Vaikka vetäisit kolme kiloa vihreitä kasviksia päivässä niin et liho vaikka sulamo näyttäisi mitä. Muistanet aiemman kiloklubin missä yritettiin saada palleroita vihreälle. Sen mukaan kasviksia sai syödä loputtomasti ja ruokavalio pysyi hyvänä. Älä tuijota liikaa jotain irrationaalisia makroja, vaan kokeile monipuolisesti uusia aineksia pikkuhiljaa ja syö ateriarytmin mukaan keskikokoinen annos kerrallaan monipuolista ja terveellistä sekaruokaa jossa pääpaino on kasviksissa. Sillä et voi lihoa millään, eikä tarvitse miettiä niin tarkasti jotain makroja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kommentointi oli pakko pistää pois koska sain tunnin aikana niin paljon ikävää kommentointia - sellaista siis joita en julkaissut. No tuossa toki itse reagoin vähän liikaa koska ymmärsin muutamia asioita väärin, mutta itse koin tietyt kommentit syyllistävinä.

      No mun on pakko seurata makroja ja kaloreita, vaikka tottakai tiedän ettei kasviksien hiilarit ole pahasta. Mutta menen kuitenkin ohjeistuksen mukaan joka minulle on annettu. Eli näitäkin täällä saatuja ohjeita kokeilen mutta omien makrojen ja kalorien rajoissa.

      Poista
    2. Ei Sulamo rajoita kasviksia, mutta kalorit täytyy pitää alle kulutuksen.

      Poista
    3. Joo, ei se rajoita kasviksia mutta makrojen ja kalorien rajoissa niitä pitää kuitenkin syödä. :)

      Poista
  3. mä tykkään pesto-pastasalaatista. Lempivihanneksia kulhoon, esim ihan tomaattia, kurkkua, salaattia, sipulia, paprikakin sopii mutta ite oon allerginen. raejuustoa tai fetaa (ite tykkään fetasta hirveesti mutta se on niin suolaista ettei voi ihan joka päivä syödä. vaikuttaa nesteiden kertymiseen ja verenpaineeseen). mieleistä pastaa keitettynä, ja pestoa. voi vaihdella vähän laittaako punaista vai vihreetä pestoa ja chilipestoa jne. niin ei maistu aina samalta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pesto-pastasalaatti kuulostaa kivalta, et sitä täytyy kyl ehdottomasti kokeilla. :)

      Poista
  4. Teen usein ison kattilallisen maailman parasta linssikeittoa tällä ohjeella, keiton voi pakastaa ja tästä määrästä syö monta kertaa: http://jolie.fi/yellowmood/maailman-paras-linssikeitto-2/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon muuten Hermannin vlogista katellut noita linssikeittoja (tai jotain linssiä, en oo varma!) ja miettinyt et tota ois kiva tehdä. :) Et pitää vissii kokeilla. :)

      Poista
    2. Hei Pipsa, itse olen tehnyt sillä hermannin ohjeella ja on muuten hyvää. Muuta linssikeittoa en sit ole maistanutkaan :) suosittelen kokeilemaan.

      Poista
    3. Ei sulla olisi sitä ohjetta heittää tähän? Tosiaan Hermannin videoilla ne sen linssiruuat on tosi herkullisia. Kuola aina valuu. :D Ni nyt vois sitten ihan oikeasti tehdä semmosen.

      Poista
  5. Meillä on pastasalaatissa usein seuraavia: putkipastaa, tomaattia, kurkkua, paprikaa, porkkanaa, pähkinöitä, joskus maissia, aurinkokuivattua tomaattia. Tai mitä nyt sattuu kaapista löytymään. Pasta maustetaan balsamicolla, öljyllä ja mausteseoksella.

    Monesti siinä on myös kanaa, mutta ei aina. Ja raaka-aineita voi vaihdella ihan vapaasti. Kastikkeena toimii hybin kevyt kermaviili hieman maustettuna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Miten olet tuota kermaviiliä maustanut?

      Poista
    2. Oon eri ano, mutta meillä pasta-kana-fetasalaatti vedetään kermaviilillä, johon laitetaan yleensä puolikas sipsien taco-dippi. Puolet riittää vallan mainiosti (myös sipsejen kanssa) ja on kyllä paras salaatti ikinä! :)

      Poista
    3. Esimerkiksi pienellä määrällä hunajaa ja minttua, tulee tosi hyvää ja raikasta.
      Tai vaikka pelkällä mintullakin. Sopii kastikkeeksi moneen muuhunkin ruokaan, ja voi tosiaan käyttää ihan sitä kevyttä kermaviiliä. Vaikka perunoidenkin kanssa.

      Poista
    4. Kermaviiliin vähän suolatonta sitruunapippuria, tilliä ja yrttisuolaa. Sopii monenlaisen salaatin kanssa.

      Poista
    5. Mä muuten just tajusin että mähän oon tehnyt sitä broilerpastasalaattia, että sitähän voisi tehdä lounaaksi!

      Poista
  6. Voi miten ihana toi kuva Siirin kanssa on!!!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti. Hää on lötkökisu <3 Harmi etten noiden tytteleiden kans pysty oikee näyttää sitä Coonin pituutta. Silla oli siihen loistava kun antoi niin nätisti tehdä sen liikkeen. Sulokin antaisi mutta en sen jalan takia uskalla tehdä.

      Poista
  7. Pakko sanoa, että vaikka en elämänmuutos- ja ruokapäiväkirjapostauksia kauheasti seuraakaan, innostuin tuosta päiväkirjasta.:) Latasin kännykkään appsin, jonka avulla pystyn kuvaamaan ruokani (tai tyhjän lautasen, jos unohdan ottaa kuvan xD ). Se ei laske mitään arvoja, enkä haluaisi niitä edes seurata. Riittää pysyä kärryillä siitä, miltä syömiseni yleensä vaikuttaa. Joskus kauan sitten jonkin aikaa kirjoitin niitä vihkoon, kun terveydenhoitaja halusi nähdä. Juttutuokiolla sain ammattilaisen lausunnon siitä, että tiedän kyllä melkein liiankin hyvin, miten syödä terveellisesti, mutta syömishäiriöriski on niin korkea, ettei kaloritaulukoita kannata edes vilauttaa. Minkä toki tiesin itsekin... Ja siksi yritän pitää rentoa otetta ja panostaa normaaliin kotiruokaan. Nyt vain otin projektikseni vähentää stressiä ja sitä myötä toivottavasti painoakin. Stressi ja etenkin nukkumattomuus näkyy lautasella esim. kanansiipien muodossa, siksi ruokapäiväkirja.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että innostuit. Mullakin on itseasiassa tiedossa yksi tommonen sovellus ja oon miettinyt sen lataamista. Liittyy siihen kirjaankin jonka sain. Täytyy katsoa jos sen lataan. :) Joo, stressi ja nukkumattomuus on huono. Oon huomannut et itelläkin paino nousee jos siitä kun valvoo yhden yön. Tai siis pari tuntia siinä yhdessä yössä enemmän kuin normaalisti. Siksipä se on vaan se yks yö. No joskus kaksikin mut yrtän välttää. :D Ootko saanut vähennettyä stressiä? Tiedostat kuitenkin mitkä asiat stressaa jne?

      Poista
  8. Oi, miten ihanan pörheä venyttelijäkisu! <3 Tää oli oikein hyvän mielen postaus! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva että tykkäsit. Siiri on tommonen lötköpötkö kun syliin pääsee. :)

      Poista
  9. Täältä ääni couscous salaatille! couscous on tosi helppo ja nopea(!) tehdä, kadetaan vaan kuumaa vettä niiden päälle ja odotetaan, että vesi imeytyy. Sen voi sitten maustaa oman mielen mukaan. Mä laitan yleensä arjessa vaan nopeesti vähän voita, limeen mehua sekä suolaa ja pippuria. Salaattiaineksia voi laittaa myös tietenkin oman mielen mukaan. Esim sun tykkäämä fetajuusto sopii tosi hyvin couscousin kans! Jos haluaa vielä tuhdimpaa ja ruokasampaa voi lisätä paistettua kanaakin:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, pitää kokeilla tätä couscousia pastasalaatin kanssa. :)

      Poista
  10. Heippa 😊 Ootko kokeillut ostaa mifua? On siis maitoproteiinia ja 100g:ssa kaloreita n. 85cal, maustetuissa n. 95cal/100g. Itse ostin tässä hiljattain sitä ja paistoin pannulla kasvisten kera ja voi että kun tuli hyvää 😊 Siitähän voi tehdä esim. Makaronilaatikkoa, kastiketta , laittaa salaattiin ym. Parhaimman makusta se on paistettuna, mutta menee mielestäni muutenkin. Voin suositella 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En ole kokeillut mifua kun mulla on tuota maitorahkaa tai raejuustoa. :) Tosin niitä ei voi paistaa. :)

      Poista
  11. Piti vaan sanomani että hyvin se harjoittelujakso sujuu ja saat tarvittavaa kokemusta paikan päällä. Jahkas löydät paikkasi, opit homman ja saat siihen valmiudet ni huomaat että kivan helppo työ jonka voi unohtaa kun sulkee oven. Siitä voi tehdä vähän itsensä kaltaisen. Neuvoisin että älä kuitenkaan tee kolmivuorotyösopparia tai edes iltavuoroa (jos niitä edes tyrkytetään). Ainakaan ekoina vuosina. Ota lungisti vaikka sairaalahierargia pyyhkisikin yllesi, siit ei pidä välittää turhan paljon. Nätti asu - alat näyttää nuorekkaalta nuorelta aikuiselta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, kyllä se varmasti toimii mutta aluksi aina jännittää kun menee uuteen paikkaan. :) Meille on kyllä opetettu että se hierargia on tärkeä. Mut eiköhän senkin sitten paikan päällä opi. :D

      Poista
    2. Se on hierarkia... 😂

      Poista
    3. No yks kirjain väärin, ja uskon että kaikki varmaan ymmärsi mitä tarkoitin. :)

      Poista
    4. Vähän uumoilen ettet edes tiedä mitä se tarkoittaa koska kopioit edellisen kirjoittajan virheen. Vaikea myös uskoa että (ammattitaitoisessa) koulutuksessa hierarkiaa korostettaisiin, painotettaisiin koska siitähän ollaan haluamassa eroon. Itsekin sairaalan työympäristönä tuntien uskallan sanoa ettei tuo pidä paikkaansa. Sinne mennään tekemään jokaisen tason työ hyvin, ei pokkuroimaan, ketään. 😏

      Poista
    5. Uumoile pois vain, vaikka tiedän kyllä mitä se tarkoittaa. Koulussa asiasta puhuttiin mutta ei siitä mitään oppintuntia ollut tyyliin "näin opit sairaalahierarkian". :D Kerrottiin vain että sellainen on ja sen oppii sitten paikan päällä.

      Poista
    6. Ensin sanoit että se on tärkeä. Jos teille mainittiin että sellainen on olemassa, asia on aivan eri. Ymmärrät varmaan, toivottavasti, itsekin eron? Kaikkea hyvää uudessa ammatissa, mutta totisesti toivon että siinä et sano/ymmärrä yhtenä hetkenä yhtä ja toisena toista. Sillä tyylillä olet saman tien todella suurissa vaikeuksissa, sairaala ei ole puolitotuuksien eikä omien päätelmien paikka, totuutta ei siellä voi muutella omien halujen mukaan, kuten vaikkapa oikeita syötyjä ruokamääriä😉

      Poista
    7. No kyllä sekin sanottiin että se on tärkeä mutta että sen oppisi sitten siellä paikanpäällä. Eli en näe mitään ihmeellistä näissä, paitsi vääntämisesi asiasta. Enemmän mulle herää kysymys että mitä sinä ajat takaa ja miten syödyt ruokamäärät liittyy tähän aiheeseen?

      Poista
    8. Se liittyy siihen huolestuttavaan piirteeseesi että kun haluat vääntää totuuden mutkalle lapsenomaisella ominaisella tavallasi, sen näytät tekevän tajuamatta että on monia paikkoja jossa se vaan ei käy. Oman elämän jutuista vastaat vain itse jos viilaat lukijoitasi linssiin, mutta uusi ammattisi ei sellaiseen sovi ikinä. Voi olla ja totisesti toivon että olen ymmärtänyt väärin ne jutut jotka on täällä selkeästi näyttäneet valehteluilta, tunnetusti kun tuppaa niillä olemaan lyhyet jäljet. Mutta oikeasti, menestystä opinnoissa ja tulevassa työssä, kunhan ymmärrät että siihenkin pitää suhtautua samalla vakavuudella kun terveytensä vaalimiseen. Susta tullee vielä hyvä avustaja. 😊 muista myös se että työssäsi vastakkainen mielipide kollegalla tai asiakkaalla ei todellakaan ole "vääntämistä", siinäkin kehittämisen kohde, eikä ihan pieni. 💛

      Poista
    9. No nämä ovat vain niitä miten sä olet itse asiat päätellyt. Mä saan kuulla tuota linssiin viilaamista harva se päivä vaikka mitään tällaista en ole tehnyt. Enkä mä voi sille taas mitään jos joku ymmärtää (tahallaan, tai tahattomasti) asiat väärin. Ja voihan näitä väärinymmärryksiä tulla kun ei näe toisen ilmeitä jne. Niin, onhan sitä elämässä opittavaa, itse kullakin. :)

      Poista
  12. Minun pastasalaattiin tulee broilerin suikaleita, tammenlehtisalaattia, tomaattia, kurkkua, paprikaa, suolakurkkua, pastaa, kevytkermaviili ja valkosipulidippi. Taivaallisen hyvää!!

    VastaaPoista
  13. Minulla ei mitään sen kummempia ruoka vinkkejä ole mutta salaattijuusto kannattaa korvata välillä raejuustolla niin saa vaihtelua. Se sopii erinomaisesti myös porkkanaraasteen ja appelsiinin paloista tehtyyn salaattiin ja tätä kannattaa kokeilla myös ruisleivän päällä ;) itse raastan porkkanat aina raastimen pienemmällä terällä jotta siitä tulee mehukkaampaa ja piristan appelsiinista vähän mehua joukkoon niin on vielä maukkaampaa ja toki säilyy paremmin :) appelsiini lohkot olen saksilla leikannut sopiviksi paloiksi ja jos paloja on jäänyt yli niin olen syönyt iltapalalla jogurtin/rahkan kanssa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Klementiini toimii varmaan appelsiinin sijasta, mietin vain tuota rahkan kanssa kokeilua. :)

      Poista
  14. Ihanaa huomata että oot niin paljon piristynyt! <3

    VastaaPoista
  15. Hei, jos teillä on takapihalla terassi, niin suosittelen verkottamaan sen/osan siitä kissoja varten. Oma elämä helpottuu kummasti, kun kissat voi päästää hengailemaan turvallisesti ulos, ilman että itse tarvii nököttää koko ajan narun toisessa päässä. Meidän katit kesäisin vaan piipahtelee sisällä, kun ulkona on niin paljon kivempi köllötellä ja seurata lintujen tekemisiä ihan livenä ja kun säiden puolesta oveakin voi pitää koko ajan auki. Talvisinkin ulkoaitaus on käytössä, mutta huomattavasti vähemmän kuin kesällä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo olisi hyvä idea ja ollaan sitä mietittykin mutta ei vielä päätetty mitään.

      Poista
  16. Mä lisään kasvisten määrää perheen ruokavaliossa silleen huomaamattomasti, että kun teen vaikka jauhelihakastiketta (=jauheliha, tomaattimurska jne), niin laitan sekaan kasviksia ihan reilulla kädellä. Esim sipulia, paprikaa, kesäkurpitsaa pilkon pieneksi. Joskus raastan pari porkkanaakin sekaan. Pitkä haudutus ja ai kun on hyvää. Sellainen tavallisen muijan bolognese :)

    Tykkäätkö leipäjuustosta? Se sopii hyvin salaatteihin ja on vähemmän suolaista, kuin feta tai salaattijuusto ja maukkaampaa (toki rasvaisempaakin) kuin raejuusto.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitääkin joskus tehdä tuota sun bolognesea. :) Kuulostaa hyvältä! Joo, kyllä mä leipäjuustoa syön jos tarjotaan - itse en ole silleen syönyt. :)

      Poista