20.2.2017

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 25. kuukausi


Hellureissan kaikille! 

Tämä kulunut kuukausi onkin ollut mielenkiintoista seurattavaa ja vähän surullistakin. Moni teistä on varmasti huomannut (miten tota ois voinut olla huomaamatta) että aloitin viime kuun puolella Ruokapäikyn ja laitoin joka ilta kuvan päivän syömisistä. Alunperin sen piti olla vain sen aikaa että saisin taas ruoka- ja juomarytmit kiinni, mutta sitten innostuin ajatuksesta että pitkitän sitä, niin kaikki saa konkreettisesti nähdä n. kuukauden ruuat ja miten se vaikuttaa painoon seuraavaan remppapostaukseen. Pientä tutkimusta siis. 

Itselleni tästä on ollut selvästi apua, koska pääsin takaisin rytmiin kiinni, miksi päikyn alunperin aloitinkin. Ja tiedän myös, että jos alan taas lipsumaan sen kanssa, niin voin palata tänne tekemään uudelleen päikkyä. Oli myös aivan mahtavaa saada teiltä vinkkejä, mitä voisi kokeilla ja muutama teistä laittoikin sähköpostilla ruokaohjeita kokeilun arvoisiin ruokiin. Kaikki teidän vinkit jää postauksien kommentteihin talteen ja voin sieltä kurkkailla pikkuhiljaa mitä lähteä kokeilemaan. Jos joku ei vielä tiennyt, mä teen asioita omaan tahtiini mutta jokainen neuvo on jäänyt mieleen - suuret kiitokset siis kaikille neuvoista.

Ja koska kaikella on aina ne varjoisatkin puolensa, niin kerrottakoon myös että ikävintä ruokapäikyn pitämisessä oli se, kun vedettiin menneisyydessä tehty typeryys niin sen perusteella meinattiin että tottakai se valehtelee nytkin. Mä siis aikoinaan vanhassa blogissani väritin ruokapäiväkirjani syömisiä, mutta silloin en (muistaakseni) ottanut kuvia eli vain kirjoitin mitä olin syönyt ja mihin aikaan. Tämän tein koska suoraan sanottuna pelkäsin miten lukijat reagoivat otettuihin herkkuihin. Kerroin tuosta kyllä ja sain kauheat huudot niskaani. Olin toki tehnyt tyhmästi mutta en silti odottanut tuollaista. Nyt olisi toki ollut hitusen vaikeampi värittää kun oli kuvat ja enää en ole se pelokas joten uskallan pysyä kaikkien syömisteni takana, myös niiden "huonompien". Se on niin helppoa nostaa syyttävä sormi kuin yrittää ymmärtää toista ja kenties nätisti neuvoa. Nytkin lauantaista tuli satikutia mutta se ei silti pelottanut koska itse tiedän etten niin syö joka päivä, en edes joka viikko saatikka kuukausikaan. Ja mielestäni päivä oli onnistunut - jälkkäreissä olisi voinut valita toisinkin mutta tulipahan kokeiltua kantapään kautta ettei kyseisiä kannata enää ottaa.  


Vuosia sitten en olisi pystynyt tällaista tekemään, mutta siinä kun tulee ikää lisää ja siinä samalla kaupanpäälisenä tuota kivaa itsevarmuutta, niin pystyykin! Tiesin siis nytkin että saisin kuulla kunniani vaikka ruokaohjelmassa ei mitään varsinaista vikaa ollut, niin se ei tuntunut silti pahalta. Mähän nyt saan kuulla kokoajan mitä tein taas väärin. Tottakai ruokavalioni voi olla tylsää jonkun mielestä, mutta hänelle tehdäänkin sitten omanlaisensa ruokaohjelma (jos siis tarvitsee). Tämä on siis minun ohjelmani eikä se ole itselleni ongelma. Kyllähän sitä sitten muutetaan jos alkaa jokin tylsistyttämään. Eikä tämä ohjelma kovin huono voi vieläkään olla koska olen sen -42kg saanut tällä tavoin pois - alaspäin ollaan kokoajan menty, pikkuhiljaa mutta kuitenkin.

Mutta kaikesta huolimatta on mennyt hyvin ja oon tykännyt. Aika vain meni yllättävänkin nopeasti. Mielestäni mulla oli yhden kerran semmonen olo etten jaksaisi, sitä ainaista kuvailun muistamista, mutta sitten kun huono päivä oli ohitse niin taas vaan jaksoi. Tämmöisen ruokapäikyn voisi tehdä joskus toistekin ja esim. uusista ruuista voisi tehdä omia postauksia, siis sellaisista jotka ovat tarpeeksi monipuolisista ja eksoottisista ruuista tehty. Ei mitään perunaa ja kanaa. *nauraa*   

Mutta niin, huomasinko mitään kuukauden aikana. No en varsinaisesti mitään mielet räjäyttävää, mutta ainakin turvotukset lähti jalkapöytien päältä melko nopsaan pois. Pieni suositus Forsman Tean Puhdistavasta yrttiteestä. Teki mulla sen mitä lupasikin eli vilkastutti aineenvaihdunnan ja puhdisti. Samalla huomasin pientä piristymistä ja unenlaatu parani - sain paremmin unen päästä kiinni ja myös nukuin sikeämmin. Ruokapäikyn kanssa meni hyvin siinä mielessä, että kaloreiden ylitse ei menty, ei edes jokaisena herkkulauantaina. Niinä kertoina kun mentiin ylitse, oli se vain n. 200kcal luokkaa. Mähän saan siis syödä lauantaisin sen 550kcal ylitse normaalin kalorimäärän. Kaikenkaikkiaan, tästä on taas hyvä jatkaa matkaa.  


Tätä te olette kaikki nyt odottaneet, että miten tässä kuussa meni ja myönnettäköön että itseäkin jännitti vaikka kokoajan seurasin miten painon kanssa meni - kävin siis joka perjantaiaamu puntarilla katsomassa tuloksia. Ja joka kerta ne tipahtivat alaspäin joten sekin antoi motivaatiota. Mähän käyn (yleensä) kerran viikossa katsomassa painoni joten pysyy silleen selvillä missä mennään, vaikka on mulla tuonkin kanssa ollut ongelmaa.

Mutta niin, se tulos....  Tässä kuussa tiputin viime kerralla tulleista joulukiloista pois -8,5kg!! Vielä siis jää tiputettavaa mutta tää on jo melko hyvin, kun miettii että lauantaina olin nautiskelemassa ravintoloiden hyvistä ruuista. Jälkkäreiden ja drinkin kera. Pakko myöntää, olin yllättynyt aamun tuloksesta koska lauantaiaamusti tiputus oli -8kg eli tuosta iltamasta kroppa päätti vielä tiputtaa sen 0,5kg. Aika hyvin! 

Kroppamuutokset: 

Paino: -40,5kg (-8,5kg)

Vyötärö: -35cm (en mitannut)

Lantio: -36,5cm (en mitannut)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:


 Seuraava remppapostaus tulee 20.3.2017 

120 kommenttia:

 1. Nyt Pipsa ei voi muuta sanoa kuin että toinen samanlainen kuukausi perään niin hyvä tulee. Kun tämän kuukauden pystyit vetämään näin, niin pystyt toisenkin. Jos makeaa tekee mieli, niin lisää hedelmien osuutta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan tällaista -8,5kg tuskin tulee mutta uskoisin että joku -4kg voisi olla mahdollinen kun sinne vielä jäi se +1,5kg tiputettavaa joululta. :)

   Poista
 2. Aivan mielettömän upea tulos!! Lämpimät onnittelut!! Oot kyllä aika mimmi <3

  VastaaPoista
 3. Hyvähyvä *taputtaa käsiään yhteen* !! :)

  VastaaPoista
 4. Waude Pipsa, mielettömän hieno tulos! :)

  VastaaPoista
 5. Nonni, hyvä Pipsa! :)

  VastaaPoista
 6. Selkeästi tuolla ruokavaliolla pudottaa painoa, vaikka ei ehkä ihanteellinen kaikkien mittareilla olekaan. Mutta kysymys herää, miksi ei viime kesän ja syksyn aikana paino pudonnut kuin muutaman hassun kilon? Noudatitko silloin tuota samaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos syö kuukaudesta toiseen näin terveellisesti ei kerry turvotusta ja jos ei ole turvotusta "laihdutettavana" ei mitenkään terveellisesti voi laihtua -8kg/kk.

   Pipsa laihduttaa tasaisen terveellisesti ja hyvä niin :) Tuo viimeisin ikävä plussatulos oli todennäköisesti puoleksi turvotusta ja hieno homma että tilanteen sai näin äkkiä käännettyä :)

   Poista
  2. Joo, mutta kyllä Pipsan kokoisen pitäisi saada enemmän pois kuin mitä viime vuonna pudotti. Vaikkei tarkoitus olekaan laihtua nopeasti, silti yksi kilo kahdessa kuukaudessa on ihan liian vähän ja osoittaa jonkun olevan huonosti.
   Jos oot siis Pipsa syönyt samoilla tavoin tuolloinkin, tai jos nyt laihtuminen menee taas kilo per kuukausi luokkaan, suosittelisin vakavasti miettimään hieman erilaista ruokavaliota :) Hieno tulos tästä kuukaudesta kuitenkin, vaikka osa varmasti olikin sitä nestettä.

   Poista
  3. "Pipsan kokoisen pitäisi..."
   Kaikkien meidän pitäisi vähän enemmän ja vähän paremmin niin monessa asiassa. Mitä jos kuitenkin annettaisiin rauha kaikille itse määritellä, mitä omassa elämässä pitäisi ja miten. Pipsahan kuitenkin pudottaa painoaan, niin eikö se ole se pääasia ja hyvä homma?

   -j

   Poista
  4. Selkeästi ette ole nyt ymmärtäneet kuviota. Mulle tuli +10kg lisää johtuen joulusta ja se tuli nopeasti, joten luonnollisesti suurinosa meni kun oli erittäin tarkkana syömisten kanssa. Noudatan täysin samaa ruokavaliota nyt kui kesälläkin. Silloin menee sen 1-3kg kuussa kun taustalla ei ole nopeasti tulleita plussia sun muita.

   Eli toista -8,5kg tiputusta ei tule, ellei seuraavassa kuussa muutamassa viikossa tule niin paljon. Ymmärtänet varmasti pointtini. :)

   Poista
 7. Onnitteluni sinulle!Kyllä olet vahva ihminen, etkä lannistu vähästä. Arvailtiin tuolla, että paino olisi sinulla pudonnut nyt 3-5 kg, mutta noin paljon ei ikinä olisi arvattu!

  VastaaPoista
 8. Mahtavaa Pipsa!! Olen niiiin iloinen puolestas!

  VastaaPoista
 9. Wauuuuuuuuuuu!!! Kuukaudessa 8,5 kg! Huisia :)

  VastaaPoista
 10. Hieno pudotus!! Ei tarvitse olla mitään "hienoja" fitness-ruokia vaan ihan "tylsällä" kotiruoallakin näköjään laihtuu. Hyvä Pipsa! :)

  VastaaPoista
 11. Vaude, hienosti sait kirittyä takaisin pudotusta! Ehkä sun kannattais jatkaa jollain tapaa tuota ruokapäiväkirjaa, vaikka kirjaisit kaikki ylös ja kerran viikossa siitä kooste blogiinkin jos huvittaa, jos se auttaa sua tässä hommassa? Meinaan kun nyt meni noin hurjan hyvin tuo. Monipuolisuutta kannattaa lisätä pikkuhiljaa omaa tahtia, se auttaa sua varmasti jatkossakin pysymään helpommin terveellisissä tavoissa, ja auttaa myös siinä, että jos haluaa ravintolassa tai kouluruokalassa käydä, niin on helpompi siellä valita sopivaa ruokaa, kun rohkaistuu kokeilemaan. Tsemppiä jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjaanhan mä ne itselleni joten se saa riittää. Blogiin en näitä nyt toistaiseksi laita.

   Poista
 12. Hienoa Pipsa! Mahtava tulos. Jatkat vaan samaan malliin, niin kilot putoaa hyvin.
  Vaikka normaalipaino ei ollut sulla edes tavoitteena, mutta siihen sä kyllä vielä päädyt, kun jatkat noin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No katsotaan, katsotaan. Menen vain päivä kerrallaan eteenpäin.

   Poista
 13. Hienoa Piia!! Älä välitä ihmisten kaikkitietävyydestä. Luin lauantain herkkupäivityksen alle tulleita kommentteja, enkä voinut melkein uskoa kuinka idiootteja jotkut ovat. Jos joskus syö hampurilaisen, niin sitten syö, ei se mitään kaada. Ei pitäisi olla täysin kiellettyjä ruokia, vaikka niitä ei voikaan syödä useasti, mikäli painonpudotus on mielessä. Oot sitkee muija. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun pitäs vielä käydä ne kommentit läpi. :D Mutta pois tuollaiset ajatukset ettei jotain ruokaa saa syödä. Tietenkin jos joku haluaa mennä niin, se hänelle suotakoon. Minä teen näin. :)

   Poista
 14. Hyvä Pipsa! Näytit epäilijöille ja kitisijöile närhen munat ja ennen kaikkea oma olosi on hyvä. Näin se homma etenee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei tässä mitään varsinaista näyttöä ole. Voin minäkin sanoa että jee, laihduin 10 kiloa vaikken laihtunutkaan. Ei tuolla ruokavaliolla laihdu. Sori.

   Poista
  2. ^ Ihana kommentti, piristy hei vähän :D

   Kaikella paskalla, ravitsemuksellisesti oikealla (mitä se sitten kellekin on) ja yksinkertaisemmillakin ruuilla laihtuu, jos ei syö yli tarpeensa. Terveisin 1900kcal/vrk täynnä kaikenlaista paskaa (hh:t +200/vrk ja rasva melkeimpä vakiosti jatkuvasti 100/vrk), mutta niin vaan painoakin on lähtenyt koko ajan.

   Poista
  3. Ai eikö tämä jo näyttänyt jotain? Toki tämä nyt ei ollut varsinaista laihtumista mutta ainakin sain niitä ylimääräisiä noin paljon pois. Pahin tapaus olisi että olisin lihonnut entisestään.

   Poista
 15. Huippua✌️❤️✌️❤️✌️

  VastaaPoista
 16. Miten siis söit kaikkina aiempina kuukausina tämän laihdutuksen aikana?? :-o Melkoisesti enemmän, arvaan, kun tämä ei kovin kevyt tyyli pudotti näinkin paljon. Tämä tapa jatkoon :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aikalailla samalla tavalla, sinä vain unohdat ettei kroppa vain toimi joka kuukausi samoin. Samalla tavalla söin silloinkin kun tuli 0kg kuukausi.

   Poista
 17. Hieno tulos, jatka samaan malliin! Tuo ruokapäiväkirjan pitäminen vaikka ihan vaan itselle kuulosti hyvältä idealta. Minäkin pidän ruokapäiväkirjaa, vaikka pudotankin normaalipainon sisällä painoa. Sen pitäminen on tosi silmiä avaavaa sekä sen suhteen, kuinka paljon herkuissa on turhaa energiaa ja kuinka paljon voi loppujen lopuksi syödä ns. oikeaa ruokaa ja silti pysyä kalorirajoissa.

  Samaten voit ottaa tavoitteeksi kokeilla vaikka kerran viikossa/kahdesti kuussa (tai mikä tahti vaan hyvältä tuntuukin) jotain lukijoiden ehdottamaa ruoka-ainetta tai reseptiä. Siitä olisi kiva lukea blogissakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ota mitään aikataulua noihin kokeiluihin, niitä saa mulle laittaa ja kokeilen niitä omalla vauhdilla. :)

   Poista
 18. Mahtava tulos! Tosin mun mielestä sun hidas pudotus oli parempi tyyli, tuntuu, että menit aika vähillä kaloreilla tän kuukauden. Varmaan halusit joulukilot pois. Mutta onnea!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hidas pudotus on hyvä, eikä tällaista -8,5kg tiputusta tule uudelleen ellei tule uutta isoa plussaa. Kalorit oli 1650-1800kcal vaihdellen, ei siis mitään tosi vähiä.

   Poista
 19. Upeeta! Itsekin huomasin laihduttaessa(kalorilaskennalla myös) et tuollaisen överihiilarisyömis päivän (harvoin olevan!) jälkeen paino putosi jotenkin "helpommin". Tsemii jatkoon!

  VastaaPoista
 20. Laitoin jo onnittelukommentin ja siksi kommentoin nyt muuta: sulla on tässä postauksessa tosi nätisti nuo sun hiukset :)

  VastaaPoista
 21. Vautsi, tosi hienoa!!❤ Oon onnellinen sun puolesta! :) Samalla reippaalla asenteella eteenpäin hyväksihavaittua tietä. 👍 Selvästikin se +10kg oli suurimmaksi osaksi turvotusta, kun näin äkkiä lähtikin. 👏
  Ja mikä parasta, et lannistunut ja heittänyt kahden vuoden työtä hukkaan luovuttamalla, kun ensimmäinen kunnon ylämäki tuli eteen. Uskomatonta sisukkuutta!! Valtavasti tsemppiä jatkoonki!!
  Ps. Ruokapäikkyä tulee kyllä ikävä. :'(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, turvotustahan se suurimmaksi osaksi taisi olla. :) Enkai mä nyt tässä vaiheessa luovuttaisi, se olisi typerää. :D

   Poista
 22. Pipsa oot ihan super♥ Ihailen valtavasti sun pitkäjänteisyyttä. Voi että oot kyllä urakoinut hurjasti!!!

  VastaaPoista
 23. Hieno juttu!! Nyt vaan samalla tyylillä ja tarmokkuudella eteenpäin seuraavatkin kuukaudet!
  Jossakin vaiheessa voisi lisätä liikuntaa ja jatkaa myös salikäyntejä?

  Osaatko arvioida, miksei paino pudonnut samalla tahdilla esim. viime kesän tai syksyn aikana? Noudatit kai kuitenkin tätä sulle räätälöityä ruokavaliota myös silloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärräthän, että melkein yhdeksän kilon pudottaminen ei tarkoita nyt rasvan häviämistä? Jos painoa voisi pudottaa noin paljon kuukaudessa, eihän kukaan olisi ylipainoinen.

   Poista
  2. Mietinkin sitä,ajattelin kokeilla samalla ruokavaliolla kuin Pipsa 🤔

   Poista
  3. En mä tiedä näistä asioista, muuta kuin ettei kroppa toimi kokoajan samalla tavalla. Samoilla syömisillä menin ja tuli 0kg kuukausi. Mutta kun itse tietää miten on mennyt, eikä ole ottanut liikaa, niin sitä vaan jatkaa. Ja jossani vaiheessa taas tipahtaa. :)

   Poista
 24. Lämpimät onnittelut, jatka vaan samaa rataa kevättä kohti:)

  VastaaPoista
 25. Mahtavaa!!!! :) :) :) HYVÄ SINÄ!!! :)

  VastaaPoista
 26. Vau, ihan huipputulos, onnea! Komppaan myös tuota erästä aiempaa kommentoijaa - sun hiukset on jotenkin poikkeuksellisen kivat näissä kuvissa! :) -Taru

  VastaaPoista
 27. No niin! Kesäksi siis bikinikuntoon. Jatka tätä rataa. Ja mieti sitä liikuntäpäiväkirjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä se sitä tarvitse, voin mä mennä bikineillä vaikka nyt jos haluan. Ei ne bikinit tarvitse tietynlaista vartaloa, vaikka asiasta toki ollaan montaa mieltä. :)

   Poista
 28. Upeeta pipsa!!😊 Oot kyllä sisukas, ihan täällä meinasin aamukaffella pullaan tukehtua!! Hah hah. Siis munkin pitäisi aloittaa elämäntaparemppa...

  VastaaPoista
 29. En kyllä huomaa kuvasta tuota pudotusta. Näytät mielestäni yhtä lihavalta kuin se edellinen kuva (+10kg)😕 Noi mitat ois kyllä kiva tietää, nehän kertoo aika paljonkin..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen käymään specsaversilla😂

   Poista
  2. No niin no,sama miten kukin näkee niin ne mitat olisi kyllä kiva taas tietää,näkisi konkreettisesti muutoksen eikä tarvisi silmämääräisesti arvioida.Senttejähän lähtee yleensä vielä paremmin kuin kiloja,luulisi että olisi kiva yllätys mittailla.

   Poista
  3. Nimenomaan joskus vaikka kiloja ei lähde niin lähtee senttejä. Sekin varmasti motivoisi jatkamaan vaikka vaaka ei aina tuloksia näyttäisikään.

   Poista
  4. Enpä mä osaa tähän sanoa muutakuin että selvä. :) En mä voi pakottaa ketään näkemään yhtään mitään.

   Poista
 30. Huippuhieno pudotus, onnittelut! :)

  VastaaPoista
 31. Mahtavaa Pipsa!!! :)

  Se ihmetyttää, ettei kaikki nyt ollenkaan tajua sitä, että eihän paino vaan yksinkertaisesti VOI pudota koko ajan tuollaisella tahdilla. Viittaan siis näihin ihmettelyihin, miksei paino pudonnut aikaisemmin näin paljon kuukaudessa. Vaikka oisi miten ylipainoinen, painonpudotus hidastuu laihdutuksen kestäessä pidempään, vaikka mitä tekisi ja söisi kuinka vähän tai oikein. Ja se miksi nyt putosi näin paljon, johtui varmasti siitä, että Pipsa oli joulukuun elänyt "rennommin", ja osa painonnoususta oli turvotusta. Ylipainoisen ihmisen kroppa kerää nestettäkin usein eri tavalla kuin normaalipainoisen. En väitä että aina näin on, mutta usein kuitenkin. Itsellä taustalla siis 60kg:n pudotus, josta puolet lihavuusleikkauksen jälkeen. Edes lihavuusleikkauksen "teho" ei riitä siihen, että paino putoaisi koko ajan kuten alussa.

  Ehkä ikänsä normaalipainoinen ihminen vain ei sitä käsitä, etteivät asiat ole niin yksioikoisia. Mutta jos yhtään on katsonut mitään laihdutusohjelmia vaikka telkusta, niin tietää kyllä tämän, että alussa putoaa enemmän, ja myöhemmin vähemmän, ja ihan vallan jumiinkin voi vähäksi aikaa kroppa mennä, vaikka söisi oikein.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, eikä se todellakaan tipu -8,5kg joka kuukausi. Se vaihtelee niin paljon eri kuukausista. Nytkin se tippui siksi näin paljon kun takana oli tämä +10kg jättilihoaminen. :D JOnka tiesin tippuvat melko nopeasti kun vain söisin tasaisesti ja riittävästi.

   Tätä samaa keskustelin asiantuntijan kanssa, ettei sellaiset pysty ymmärtämään asioita joita eivät ole itse kokeneet. Sellainen joka ei ole koskaan joutunut laihduttamaan, ei ymmärrä ettei se ole niin yksiselittäistä että kun syöt tietyt kalorit niin painosi tippuu joka kuukausi samanverran. Ja nuo laihdutusohjelmat ei myöskään kerro kaikkea, siellä vai hoetaan se että syö vähemmän mutta unohvat sanoa että älä nyt kuitenkaan 1000kcal syö, että se on liian vähän.

   Poista
 32. Hyvä..hyvä olen kyllä iloinen sun puolesta. Hieno saavutus.
  >Leena

  VastaaPoista
 33. Jep ;) Joulukiloista jäi vaan noin 1,5 kg. Älä repsahtele enään, muuten se on yhtä ja samaa eestakas seilaamista. Kommentit on rankkoja, koska kuuri on rankka ;)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No enhän mä nyt juurikaan ole repsahtanut. Joulu oli tietoinen valinta, ei repsahdus. Sillan kuoleman aiheuttama juttu taas oli repsahdus koska en vaa pystynyt.

   Poista
 34. Sitä en täysin ymmärrä että miten noilla kuvilla voi olla se suurin merkitys kun olen käsittänyt että kirjaat kaiken sulamoon, oot siis kirjannut jo pitkään nähdäkseni. Siitähän parhaiten näkee miten on tullut syötyä. Eli jos oot kaiken aina kirjannut sinne sulamoon niin onhan sun täytynyt nähdä missä on mennyt pieleen. Vai ootko syönyt sitä joulukuun muutamaa viikkoa lukuunottamatta näin tän sun rempan aikana ?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos näin olisi syöty koko ajan olisi pudotus varmasti suurempi. Viime vuonnahan ei tainnut paino laskea juuri ollenkaan, joten ruokavalion on täytynyt olla erilainen tai herkkuja on mennyt enemmän. Jos painoa on noin paljon niin aluksihan on helppo parina eka vuonna saada suurin osa pois. Loppukilot (kun matkaa tavoitepainoon/normipainoon on noin 5-15 kg) ovat sitten tiukemmassa.

   Poista
  2. Joo, mä oon Sulamoon kirjannut kohta vuoden ajan. Että itse kyllä näen. Ja kyllä mä ne pieleen menemisetkin näin mutta en vain saanut tehtyä korjausliikettä, en kai vaan jaksanut. Tämä ruokapäikky sai mut nousemaan sieltä mudasta.

   Poista
 35. Mikset ottanut mittoja ylös?

  VastaaPoista
 36. Onko ruokavaliosi todella PT:n suunnittelema??

  VastaaPoista
 37. Upeeeeeeeeeeta!

  Nyt sulla on tiedossa ruokavalio, jolla lähtee 8 kg/kk. Eli samaa rataa kesää kohti ja se on kesäkuussa.........-32 kg ja bikinit biitsillä :) :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkei vielä silloin bikinit. Mielestäni pudotettavaa on vielä noin 50 kg, jonka jälkeen ns. roikkoleikkaus/leikkaukset. Sitten vasta bikinit!

   Ajallisesti matkaa taitaapi olla noin 2 vuotta ja sekin tarkoittaa tiukkaa ruokavaliota ilman repsahduksia, jossa jojoilun varaa ei ole. Nyt tapahtunut kymppikilon jojoilu oli ikävä ja epäterveellinen tapaus! Toivotaan että jatko sujuu mallikkaasti!

   Poista
  2. Anteeksi, mutta saanen kysyä?! Mistä lähin sinä olet alkanut sanelemaan kuinka paljon Pipsalla on vielä pudotettavaa tai että minkä kokoinen ihminen saa käyttää bikineitä? Todella moukkamainen kommentti🤢 Hienoa Pipsa että jaksat näitä anojen aivopieruja😂

   Poista
  3. No näkeehän sen että ylipainoa vieläkin on ainakin sen 50-70kg. Hommaa lasit😉

   Poista
  4. Olikohan tässä myös anon 19.02 aivopieru?

   Poista
  5. Siis kesäkuussa 2017 yht miinus 74 kg. Hhmm bikinit, mikseipä!

   Poista
  6. Anolle 19.02: Kukaan ei ole sanellut, kuinka paljon Pipsalla on pudotettavaa, VAAN kuinka paljon hänellä on tuolla ruokavaliolla mahdollista pudottaa! Ihan kuin sinua ottaisi kovastikin päähän, kun Pipsa nautiskelee kesällä Yyterissä auringosta biksut päällä!!!

   Poista
  7. Huomatkaa toki ettei se paino nyt mene joka kuukausi -8kg. Että tuskin enää seuraavassa kuussa menee niin paljon. Kaikki on ian kropasta itsestään kiinni mitä se haluaa painoa tiputtaa. :D

   Sitä paitsi mä voin mennä bikineissä vaikka heti. :)

   Poista
 38. Hienoa!!! Kannatan sitä ajatusta, että jatkaisit ruokapäiväkirjaa ja vaikka kerran viikossa ois ruokapostaus! Hieno pudotus, mutta vielä hienompaa minusta on se, että olet löytänyt sinulle sopivia keinoja joiden avulla pysyt ruokavaliossa :) kokonaisvaltainen elämäntapamuutos on muutakin kuin ruokaa - itsensä ja ajattelunsa tunnistamista ja muuttamista. Oletko käynyt puhumassa elämäntapamuutoksesta muiden ammattilaisten kuin pt:n kanssa? Psykologista puolta erityisesti mietin :).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen samaa mieltä. Kun kokonaispudotus on liki 100 kg niin silloin on hyvä ottaa myös psykologin apu vastaan. Näin mittavaa elämäntaparemppaa ei oikein voi ihan pt:n kanssa tehdä tai toki voi, mutta vaikeuksia saattaa tulla.

   Kyllä kannattaa aina hoitaa myös pääkoppaa ja sitä sisintä, sillä muutos ei ole tosiaankaan vain ulkoinen, jos 80-100 kg lähtee painosta pois!

   Poista
  2. Mistä tämä sitkeä käsitys jostain 100kg kokonaispudotuksesta tulee? Emme tiedä Pipsan lähtöpainoa emmekä tavoitetta, eivätkä ne kuulu meille lukijoille joten niihin on turha missään viitata ikään kuin faktana. Sinänsä järkevää käydä juttelemassa kokonaistilanteesta jonkun kanssa ellei ole jo käynyt.

   Poista
  3. En tällä hetkellä ole jatkamssa ruokapäiväkirjaa.

   Poista
 39. Olisi kiva nähdä PT:n alkuperäinen ruokavalio minkä hän sinulle suunnitteli tai edes tietää miten olet sitä muokannut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ei ole mahdollista, koska en saa sitä näyttää.

   Poista
 40. Kannattaa muistaa ottaa mitat, että pystyy painon lisäksi niitä vertamaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kannattaisi mut ei sitä aina muista. Hyvä kun muistin painon ottaa ennenkuin aloin syömään. :D

   Poista
 41. Miten usein käytte pt:n kanssa läpi ruokavaliotasi? Eli tarkoitan miten usein sitä päivitetään? Mistä oikein ammennat tota tsemppiä ja motivaatiota näinkin pitkään elämäntaparemppaan? Kyllä oot hienosti onnistunut!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aina tarpeen vaatiessa. Rnga kyllä näkee päivittäin ruokailuni joten hän oikoo aina sitä mukaan kun tarpeeksi näkee. :) En mä tiedä mistä sitä ammennan, ystäviltä, läheisiltä, teiltä. :)

   Poista
 42. Sellainen kysymys, että sinä kun syöt päivittäin tai lähes päivittäin porkkanaa, niin oletko huomannut sen vaikutusta ruskettumiseen? Hömppä kysymys, mutta olit viime vuonna jo ennen kesää syönyt paljon porkkanaa, että huomasitko ruskettavaa vaikutusta tuolloin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olen huomannut. Rusketus ottaa nopeammin kiinni, suosittelen vertailemaan 2014 kesän kuvia vaikkapa 2015-2016 kesän kuviin. Sen huomaa. Rusketus myös pysyy melko pitkälle syksyyn.

   Poista
  2. Ok. No taidan sitten tosissaan yrittää muistaa syödä porkkanaa päivittäin 😛

   Poista
 43. Ei kait kanassa mitään vikaa ole, päinvastoin, mutta sitä voisi valmistaa monella eri tavalla, siitä varmaan kommentteja tullut. Esimerkiksi helppo resepti joka sopii niin täysjyväpastan kuin riisin, miksei perunankin kanssa, on: https://www.yhteishyva.fi/reseptit/broileri-tomaattipasta/043767 voi hyvin jättää parmesan-juuston ja chilin tai valkosipulin pois, jossa ei niistä tykkää/haluaa kevyempää. Tätä voi vaihdella lisäämällä eri kasviksia, mm. porkkanaa, munakoisoa ym. Ja kanan tilalle esim. kikherneitä tai valkoisia papuja, hyviä proteiinin lähteitä, mutta hyvin miedon makuisia. Tuo tomaattikastiketta tuo mehevyyttä siihen kanaankin. Helppo ohje, vaikkei kauheasti jaksais kokatakaan.

  VastaaPoista
 44. Vau! Aivan mahtavaa! Oon tosi onnellinen sun puolesta :) Tästä hyvä jatkaa eteenpäin! <3

  VastaaPoista
 45. Kiinnostaisi tietää, kuinka pitkään aiot elää näin? eli syödä noin niinkuin nyt syöt? Ja mitä sitten kun "lopetat", vai onko tämä sellainen ruokavalio, joka olisi tarkoitus pysyä lopun elämän? miltä ajatus siitä tuntuu?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin kauan kun siltä tuntuu ja paino laskee. Sitten tiputetaan kun ei enää laske. Ja tämän on tarkoitus olla loppuelämän ruokavalio, ja kyllä mä pystyn koska ei se tunnu huonolta. Hyvin on 2v. pystynyt menemään. :)

   Poista
 46. Olipa mukava lukea onnistumisestasi! Onneksi olkoon Pipsa - hienosti sait käännettyä syömiset sun muut takaisin oikeille raiteille! Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 47. Liian vähän syömisen ongelma on se että kun on viikko takana 1000 Kcal ruokailua iskee niin jäätävät himot että vetää nälissään sen 10000 kcal mättöä kitusiin ja hupsis ollaan taas paksunnuttu

  VastaaPoista
 48. Todella hyvä tulos ja sen kyllä huomaa kuvistakin. Kyllä on aihetta olla tyytyväinen ja iloinen :)

  VastaaPoista
 49. Hienoa, että sait selätettyä takapakin, mutta jos aiot tuolla ruokavaliolla olla loppuelämän, suosittelen kyllä monipuolistamaan sitä ja tekemään siitä maukkaampaa sekä kokeilemaan terveellisempiä vaihtoehtoja herkutteluun. Jotain tuossa on pielessä, jos joulukuun aikana poikkesit linjasta niin paljon, että sait 10 kiloa plussaa. Esim. sipsit voisi korvata välillä ruissipseillä. Varsinkin kesällä syön usein kasviksia (kurkku, porkkana, kukkakaali, paprika) ja teen dippikastikkeen = terveellistä ja hyvää naposteltavaa. Rahkasta voi välillä tehdä myös makean herkkurahkan, joka on kuitenkin parempi vaihtoehto kuin jäätelö tai joku leivos. jne jne

  Lisäksi ottaisin liikunnan päivittäiseen ohjelmaan niin aineenvaihduntakin ehkä nopeutuu ja tekee hyvää mm. sydänterveydelle. Kävelylenkki, kotijumppa, kuntosalilla käynti, kehonhuoltoa tms. Puoli tuntiakin päivässä on parempi kuin ei mitään.

  VastaaPoista
 50. Oikeesti sä et ole syömisistäsi ja painonhallinnastasi vastuussa kenellekään muulle kuin itsellesi. Jos valehtelet, valehtelet itsellesi; meillä muilla ei ole väliä.

  En voi ymmärtää, miten joku suivaantuu jonkun blogistin syömisistä ja syömättä jättämisistä niin, että pitää käydä verbaalisesti tämän kimppuun.

  Hankkikaa elämä.

  Ja niille, jotka arvostelevat sun tapaasi hallita painoa ja laihtua, voi sanoa: Tee itte perässä.

  VastaaPoista
 51. Minä en kyllä arvostellut pahalla, sanoin vain oman näkökulman, joita kai blogiin saa kirjoittaa.
  Minä en tiedä laihdutuksesta paljoakaan, kun paino on muuttunut nuoruusvuosista ehkä +10kg (tullut lihasta ja rasvaa luiden päälle, edelleen olen hoikka), mutta painonhallinnasta tiedän paljonkin. Minulle tulee aina lomilla pari kiloa ja ne sitten lähtevät kun taas normalisoin syömisen. Herkuttelu on myös muuttunut paljon esim. 20- vuotiaan herkuttelusta. Vähäisenkin liikunnan vaikutuksen myös huomaa heti omassa kehossa ja jaksamisessa. :)

  t. anonyymi 23.2 klo 8.25

  VastaaPoista