1.2.2017

Ruokapäiväkirjani minun - 1.2.2017

Klikkaa kuva suuremmaksi


Lounas klo 13.30:
"Kanasalaattia" jossa siis kurkkua, paprikaa, sipulia, salaattijuustoa, oliiviöljyä ja kanaa.

Päivällinen klo 18.15: 
Tummaa makaronia ja salaattia jossa siis paprikaa, kurkkua, sipulia ja salaattijuustoa. 

Iltapala klo 22.00: 
Mukillinen kevytmaitoa, 4 porkkanaa, kaksi Vaasan RuisTaika palasta, jonka päällä broilerinleikkelettä ja 2 munan munakas - halkaistu ja molempiin leipiin käytetty.

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vihreää teetä 2,3l

Muut huomiot:
Edelleen flunssassa. 

35 kommenttia:

 1. Lusikka vai haarukka?

  VastaaPoista
 2. Se on muuten TaikaRuis, ei RuisTaika :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Höpö, kyllä Piia tietää, se vaan tykkää sanoa sen noin!

   Poista
  2. Juujuu, mut siltikin RuisTaika. :D Varmasti kaikki tietää mitä tarkoitetaan. :)

   Poista
  3. Ja se on myös Vi-Siblin, ei vi siblin.
   Vaikka varmasti vaan tykkäät sanoa ja kirjoittaa sen erikseen.

   Poista
  4. No ei tuo varmaan isosti haittaa vaikka kirjoitan sen tuolla tavalla. :)

   Poista
  5. Ei.
   Sillä vain ajattelin, että nyt kun opiskelet sihteeriksi niin oikeinkirjoitus pitää olla hallussa. Olisi hyvää harjoitusta jo nyt opetella kirjoittamaan oikein.

   Poista
 3. Miksi nesteissä ei mainita yhtenäkään päivänä maitoa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos hän ei juo maitoa niin voisiko se olla syy?

   Poista
  2. Jos ei juo maitoa niin pitääkö se erikseen mainita?

   Poista
  3. Niinpä. Iltapalassa on mukillinen maitoa, mutta ei mainintaa missään.

   Poista
  4. Maito ei ole vettä, joten sitä ei lue tuossa muut nesteet kohdassa mutta kyllä iltapalan kohdassa lukee että mukillinen kevyt maitoa. :)

   Poista
 4. Syötkö porkkanat kuorineen?

  VastaaPoista
 5. Missä aamupala? Vaikka nukkuisitkin pitkään, pystyisit silti edes pienen aamupalan syömään, tasoittaisi noita ruokailuvälejä. Aamupalan syönti on myös ihan opeteltavissa oleva asia.

  Entä missä vesi? Erityisesti flunssaisena tulisi juoda paljon vettä (varsinkin jos on kuumetta), koska elimistö kuivuu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole nyt ollut aamupalaa kun ollut kipeänä. Normaalisti toki yritän syödä aamupalan. Edes jotain pientä. Ja mä join nyt teetä, koska kipeä kurkku tykkäsi siitä.

   Poista
 6. En toisaalta ihmettele, miksi ylipaino on läntisellä pallonpuoliskolla valtava ongelma. Ja siitäkin huolimatta, että kaikenlaisia ohjeita, kuten pakkomielteinen aamupalan syöminen yms. liikkuu. Laihduttamisesta on tehty niin valtavaa psykoilua ja elämäntapabisnestä.

  Ihminen laihtuu, kun kuluttaa enemmän kuin ravinnosta energiaa saa. Elimistö puolestaan ei ole kuin kello, eikä käy 24 tunnin jaksoissa, joten ruokarytmiäkin on aivan turha jakaa orjallisesti tietynmittaisiin jaksoihin. Aineenvaihdunta ei noudata 24 tunnin sääntöä (enkä puhu nyt siitä aineenvaihdunnasta, mitä laihduttamisen yhteydessä yleensä käytetään), eikä mikään muukaan hormonien tms. eritys.

  Näin ollen ellei ihminen tunne itseään nälkäiseksi, vaikka joku välipala jääkin välistä, sillä ei tällöin ole kyseisen yksilön kannalta yhtään mitään merkitystä. Ja varsinkin, jos välipalan välistä jääminen ei johda ahmimiseen, ei sillä ole silloinkaan mitään väliä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan fiksusti sanottu ja näin se on, ei se välipalan jääminen ole paha jos siitä ei aiheudu mitään ahmimista. Harvemmin välipalan jääminen on sitä kyllä tehnyt jos vaan aikaisemmat ruuat on olleet täyttävät. :) Mut välipala on ollut hyvä tekosyy ottaa vaikka hedelmän. :)

   Poista
 7. Porkkanat muuten kannattaa syödä kuorineen, sillä sen terveysvaikutteisimmat aineet, antioksidantit ym., ovat juuri kuoren pinnan alla. Porkkanalle riittää pesu ja huonompien kohtien raaputtaminen pois.

  Kuluttajille myytävät pestyt porkkanat ovat käyneet läpi happopesun (pesussa käytetään esim. sitruunahappoa), joten ovat taatusti syötäviä ilman kuorimistakin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaupoissa on nykyään irtomyynnissä juureksiä niin luulen ettei niitä ole pesty, maistuvat paljon paremmalle kuin pussitetut.

   Poista
  2. Mä muuten en täysin allekirjoita tuota, noissa irtomyyntiporkkanoissa on ollut vähän niin ja näin. Kesäisin ne on hyviä, maukkaita mutta talvisin eivät ole hyviä.

   Poista
 8. Pestyt juurekset on pesty, jos ne pestyinä juureksina myydään. Tästä on oltava maininta erikseen. Jos juureksiä ei ole pesty, ne voi pestä itsekin, ettei tarvitse kuoria. :)

  VastaaPoista
 9. Herra isä miten yksitoikkosta. Päivästä toiseen kana, peruna, puuro ja sama salaatti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei mullakaan hirveästi ole vaihtelua... ja pidän itseäni ihan normaalina ruokailun suhteen?!

   Aamulla puuro (0,5dl kaurahiutaleita+1dl vettä, viikonloppuisin ruispuuroa/ohrapuuroa), 1 ruisleipä (Oivariini, juusto + kinkku/suolaliha/tms + kurkkua).

   Lounaaksi vaihtelevasti 1-1,5dl makaronilaatikkoa, perunaa/riisiä/pastaa, kalaa/kanaa/lihaa/kasvista, päivälliseksi 1-1,5dl samaa kuin lounaaksikin (yleensä otan seuraavan päivän lounaaksi osan päivällisestä).

   Iltapalaksi ruisleipää, täytteenä voi olla vaikka maksamakkaraa, kinkkua, juustoa tms.

   Ja 9dl kahvia päivän mittaan ja pari litraa vettä. Joskus välipalaksi haukkaus banaanista/omenasta/appelsiinista.

   Ja juu, olen laihduttanut parin vuoden aikana 60kg.

   Poista
  2. Vasta valitettiin että päivästä toiseen jauhelihaa. Kun mikään ei riitä... Onneks mun ruokapäiväkirjasta ei oo kiinnostunut kukaan, syön varmaan Pipsaakin yksipuolisemmin, paitsi vegenä, mutta se riittää mulle. Eikä ne himotreenaajienkaan ruokavaliot ihan kauhean monipuolisia ole, maitorahkaa, kasviksia, kananmunia ja kalaa tuntuvat vetävän hekin viikosta toiseen.

   Poista
  3. Kenties jonkun mielestä yksitoikkoista mutta kyllä mulle kelpaa. :) Ja nyt toki on ollut entistäki tylsempi koska ei kipeänä ole kiinnostanut miettiä syömisiä.

   Poista
 10. Ano 13.33 Sullahan on nimenomaan vaihteleva ruokavalio 😊 Puuro puurona eikä turhaa lisuketta esim.rahkaa 😃

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mites se rahka puuroa pahentaa? Tuo proteiinia ja pitää nälkää kauemmin kuin pelkkä puuro. :) Vai olisiko tähän vinkata jotain proteiinipitoista jonka hyväksyisit?

   Poista
 11. Hirveästi ihmiset jaksavat antaa palautetta sinulle näistä päiväkirjoista! Olet kärsivällinen, en ite jaksaisi lukea kaikkia kommentteja päivästä toiseen!Tsemppiä elämäntapamuutoksen kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitähän tässä on oltu, kärsivällinen ja kuuntelen kyllä neuvot läpi ja kokeilen jos se siltä tuntuu. :)

   Poista
 12. Ahkerasti ooot jaksanu kirjoittaa näitä ruokapäiväkirjoja, mainitsit jossain postauksessa että ehkä tekisit niitä kuukauden verran? Ite kaipailisin uutta vaatepostausta, Lindexiltä oli tullu paljon kevätuutuksia, ootko käynny jo kattomassa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Joo, aattelin siis tonne seuraavaan remppapostaukseen asti kirjoittaa tätä niin näette ihan kunnolla, koko kuukauden ajalta että miten oon syönyt ja miltä se tulos sitten näyttää. :)

   Varmaan jotain asupostausta tulee ens viikolla, kun saan itteni ihmisen näköseksi. :D Lindexillä en oo käynyt kattoos mut nettikaupasta kurkkinut muttei siel oo viel semmosta joka huutais nimeä. :)

   Poista