3.2.2017

Ruokapäiväkirjani minun - 3.2.2017

Klikkaa kuva suuremmaksi

Aamupala klo 9.00: 
Mustikkasmoothie jossa siis hitokseen mustikkaa, vettä, maitorahkaa ja vi siblin. 


Lounas klo 13.30:
Tuore?Puuro eli siis smoothien tapaisesti tehty puuro jossa kaurahiutaleita, vettä, mustikoita, maitorahkaa, vi siblin, rypsiöljyä. Lapattiin lusikalla nassua kohden!

Välipala klo 16.00:
Iso päärynä ja kokeilussa ProPud Vanilja (eeeei niin hyvää kuin suklaa)


Illallinen klo 19.00: 
Perunamuussia, salaattia ja 2 kanan fileepalasta.    

Iltapala klo 23.20: 
4 isoa porkkanaa, kuorineen päivineen, kevytmaitoa mukillinen (muki näyttää mihin nää pitää laittaa) sekä kaksi RuisTaika palasta, joiden päällä broilerinleikkelettä sekä 2 munan munakas kahtia halkaistu.  

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vettä 1l
Teetä 1l
+ Magnesiumporejuoma (eli poretabletti veteen)

20 kommenttia:

 1. Ruokamäärä näyttää mun silmään kohtuulliselta, mutta huomiota kiinnittää se, että päivälliseen asti ruoka on hyvin keveää ja valtaosa kaloreista tulee päivällisestä ja iltapalasta. Jos nälkä pääsee iltaa kohti liian suureksi, voi suunnitellussa ruokamäärässä olla vaikea pysyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mikä siinä niin väärin on, että oikein huomion kiinnittää?

   Poista
  2. No eipä mulla ole näillä eväillä nälkä tullut joten eikai se sitten ongelma ole?

   Poista
 2. Oletko sinä rehellinen meille lukijoille noitten kuviesi kanssa? Voitko todella pysyä omissa eväissäsi.Etkö laita mitään muuta suuhusi, laittaessasi miehellesi ruokaa?Miten rasvalla paistat munakkaasi ja miten paljon käytät oliviöljyä vuorokaudessa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Epäilen suuresti että Pipsa taas värittää syömisiään,varmaan moni muukin.

   Poista
  2. Se on niin valitettavaa että tästä heti kuvitellaan että väritän ja valehtelen. Mä oon ollut mitään muuta kuin rehellinen näissä, mutta enhän mä sille voi mitään jos joku ei vain halua uskoa.

   Marja-Leena,
   Olen ollut täysin rehellinen. Ja kyllä mä olen omissa eväissäni pysynyt, ei ongelmaa siinä. Ei, en laita muuta suuhuni kun laitan mieheni kanssa ruokaa. Munakkaan paistan niin että 1tl oliiviöljyä pannulle, sen levitys pannulle ja sitten munat päälle. Oliiviöljyn käyttömäärä riippuu täysin mistä päivästä on kyse, se kun vaihtelee.

   Poista
  3. No ymmärrän kyllä miksi ihmiset ajattelee että vähän kaunistelet totuutta, kun olet myöntänyt tehneesi niin vanhoissa ruokapäiväkirjoissasi.

   Poista
  4. No sitä tikulla silmään joka vanhoja muistelee! Siis herran tähden, tuohan oli joskus vuosia sitten! Mä oon kuiteskin kasvanut niistä ajoista, enkä ole enää se epävarma tytteli. Silloin mä kaunistelin totuutta koska pelkäsin niitä kommentteja mitä ois tullut jos olisin sanonut syöneeni vaikkapa pyttipannu eineksen. Nykyisin mulla ei ole mitään pelättävää. JOs syön pyttipannua, niin kyllä mä sen voin ihan rehellisesti sanoa. Mut jos joku haluaa siltikin ajatella mua valehtelijaksi, niin kaikinmokomin. Mä itse tiedän miten syön ja siksi sillä ei ole merkitystä mitä muut kuvittelee että syön. :)

   Poista
 3. Mulla tuo on just oikea tapa. Päiväni ovat niin kiireisiä ja töissäkin pitää syödä melkein seisaaltaan, että iltapainotteinen ruokailu etelämaalaiseen tyyliin on mulle just siksi sopiva. Pääasia, että pysyy suunnitelluissa kaloreissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, jokaisella on oma tyylinsä ja jos se toimii niin hyvähän se silloin on. :) Ja mulla ei tuu kaloriylitystä kuin vain herkkupäivänä eikä aina silloinkaan. Riippuu ihan kerrasta. :)

   Poista
 4. Jos syöt iltapalan puolenyön aikaan, mihin aikaan menet nukkumaan? Eikö puhkitäydellä vatsalla ole hankala nukkua?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No otetaan nyt esimerkiksi tämä perjantai, söin iltapalan 23.20 ja menin nukkumaan n. klo 02.00. Että ei mun vatsani siinä puhkitäynnä ollut missään vaiheessa. :) Enkä siis täyden vatsan kanssa mennyt nukkumaan. :)

   Poista
 5. Ei ole mitään väliä, mihin aikaan päivästä kalorinsa syö. Muissa maissa syödään nimenomaan iltapainotteisesti, mutta kas, että ylipaino-ongelmaa on kuitenkin vain täällä aamiaistwn luvatusssa maassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En ole missään maassa nähnyt ihmisten syövän noin tuhdisti illalla. Iltaruokailu on kevyttä ja iltasyöminen tarkoittaa kello seitsemää, silloin on jo pimeää etelämmässä. Ihmiset ei valvo niin kauan kuin Suomessa vaan kello 11 on hipihiljaista paitsi turistien kansoittamilla alueilla. Olen asunut Suomen ulkopuolella jo yli 10 vuotta.

   Poista
  2. Komppaan tätä. Olen empiirisesti todennut, ettei aamiaisen syöminen tai syömättä jättäminen vaikuta omaan (runsaasen) painooni suuntaan tai toiseen. Vitsi on siinä, että aina yritetään keksiä jotain helppoja selityksiä sille, miksi painoa kertyy tai miksi se ei putoa. Syy on kuitenkin kokonaisuus: kaloreita joko saa liikaa, liian vähän tai juuri sopivasti. Laihtuminen tai lihominen ei katso kelloa.

   Poista
  3. No mun espanjalainen työkaveri on kertonut mulle useaan otteeseen, kuinka Espanjassa syödään ihan tuhdisti myöhään illalla monen ruokalajin illallinen. Se, että on asunut 10 vuotta Suomen ulkopuolella ei tee joka maan asiantuntijaksi kuitenkaan. Kyllä eteläisimmissä maissa syödään aika tuhdisti myöhään ja Keski-Euroopassa esim. Ranskassa myös.

   Poista
  4. Olen ap. kirjoittaja ja kyllä meillä päin syödään päivän pääateria vasta kun putiikit on laitettu kiinni n klo 22 jälkeen. Terkuin toinen ulkomailla asuva :)

   Poista
  5. Ranskassa ei syödä samanlaista iltapalaa kuin Suomessa, sellaista voileipätyyppistä iltapalaa ei syödä juuri kuin pohjoismaissa, mutta toisaalta illallinen on myöhään ja tosiaan tuhti.

   Poista
 6. Sulolle nämä!

  http://m.zooplus.fi/shop/kissat/kuljetus_matkustus/rattaat/492400

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mä ajattelin enemmän tällaista:
   http://www.zooplus.fi/shop/kissat/kuljetus_matkustus/kaikki_kuljetusvalineet_kissoille/kantolaukut/355937

   Poista