7.2.2017

Ruokapäiväkirjani minun - 7.2.2017


Aamupala klo 7.00:
Kaurahiutaleita, kananmuna, rypsiöljyä, vi siblin ja vadelmaa. 

Lounas klo 11.30: 
Kasvis-Täysviljapasta-Salsajauhelihasekoitus

Välipala klo 15.00:

ProPud Mustikkamuffinssi (ei hyvä, en suosittele)

Päivällinen klo 18.00: 
Perunaa johon sekoitettu salsajauhelihaa + salaatti jossa kurkkua, paprikaa, sipulia ja salaattijuustoa.    

Iltapala klo 22.00: 
2 isoa porkkanaa, 2 RuisTaika palasta jonka päällä broilerinleikkettä ja munakas halkaistu kahtia molempien leipien päälle + mukillinen kevytmaitoa.

Lisäksi olen päivän aikana juonut nesteitä tähän malliin: 
Vettä 1,7l

30 kommenttia:

 1. Saako kysyä miksi syöt joka päivä makean proteiiniherkun? Olet itse kertonut lukuisia kertoja ettet pidä makeasta. Eikö silloin kannattaisi ottaa välipalaksi esim. raejuustoa, tonnikalaa tjn muuta ei-makeaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä varmaan ihan noin ole sanonut etten pidä makeasta, kyllä mä makeasta pidän ja syönkin mutta se on se suolainen mistä pidän enemmän. Mut ei siis tarkoita ettenkö makeatakin voi syödä. :D Suolainen on mun kompastuskivi, ei makea.

   Ja tuota olen nyt ottanut välipalaksi kun se on niin hyvää. :)

   Poista
 2. Tuo aamupala kuulostaa erikoiselle! Miten sen olet tehnyt? Entä teetkö tuota salsajauhelihasekotusta kuinka moneksi päiväksi kerralla? Pakastatko koskaan valmiita ruokia? Mitä salaattijuustoa käytät?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaurahiutaleet veteen ja 1min ajaksi mikroon. Sitten kananmuna sekoitetaan puuron joukkoon ja 2mi ajaksi takaisin mikroon. Sitten vi siblin öljyn kanssa puuron joukkoon ja päälle vadelmat.

   Salsajauhelihasekoitus kestää 2pvä kun mies ottaa siitä suurimman osan omiin ruokiinsa. :)Harvemmin pakastan ruokia koska joissakin ei toimi se pakastus. Tuo salaattijuusto on jotani Lidlin omaa, kreikkalaistyylinen.

   Poista
 3. Mitä on salsajauheliha?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on salsakastiketta pullosta ja jauhelihaa. Eli salsajauhelihaa. :D

   Poista
 4. Salsajauhelihaa tulee jopa mun korvista pian :D

  VastaaPoista
 5. Kaurahiutaleita ja kananmunaa siis what? Onko tuo joku kananmunapuuro vai mikä? :/ siis raaka kananmuna sekotettuna hiutaleisiin vai ymmärsinkö oikein

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kananmuna sekotetaan keittovaiheessa puuroon. Tosi ravitseva ruoka myös lapsille!

   Poista
  2. Siis kyllä vain. Kun kerran jotkut lukijat meinasi että miks laitan raejuustoa/maitorahkaa puuroon, niin keksin sitten googlettaa ja sieltä tuli vastaan että laita kananmuna puuroon, saa proteiinia ja rasvoja. :) Toki nuo kaks muuta ois viel proteiinipitoisempaa mut aattelin kokeilla nyt tätä kanamunaa. :) Kannattaa kokeilla.

   Kananmuna laitetaan puuron joukkoon kun puuro ollut 1min ajan mikrossa. Sekoitetaan nätisti puuron joukkoon ja sitten 2min ajaksi vielä mikroon. :)

   Poista
 6. Näyttää hyvältä!! :) Niinkuin muinakin päivinä on näyttänyt!! t. Leena

  VastaaPoista
 7. Onko toi salaattijuusto jotain lidlin vai mitä? :)

  VastaaPoista
 8. Nuo pro pudit ovat mielestäni herkkuja, eikä kannata joka päivä herkutella.. vaikka sisältävätkin protskua, ei se tee niistä terveellisiä. Proteiinia saat muutenkin ihan riittävästi lihasta, kananmunista yms. Kun et ilmeisesti urheile juurikaan, ei protskua kannata mitenkään erityisesti tankata. Toinen huomio tuo salaattijuusto, onko se pakollinen joka päivä? Pienillä muutoksilla saisit hyvin muutettua ruokavaliotasi terveellisemmäksi :) muuten mielestäni näyttää ihan hyvältä nää sun ruokapäikyt vaikka en ymmärrä miten jaksat syödä niin usein samoja ruokia.. mutta se ei tietenkään ole minulta pois :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko se automaattisesti epäterveellistä jos maistuu hyvälle? Kalorit Propudissa on kunnossa, samoin ravintoarvot joten EIKU HERKUTTELEMAAN!

   Poista
  2. Kyllä mä herkuttelen propudilla jos siltä tuntuu ja toimii kalorien rajoissa. Söinhän mä Lidlin sportyfeelinkin vanukkaita ja hyvin laihtui. :)

   Kyllä, salaattijuustoa on aina salaatin joukossa. :)

   Poista
 9. Hyvät ruokapäiväkirjat, joista näkyy selkeästi mitä syöt.

  Kalorimäärältään aika pieni vrk-annos, mutta tarkoitushan on laihtua. Hieman ehkä kannattaa kuitenkin saada vaihtelua ruokiin, jotta motivaatio säilyy jaksossakin.

  Hyvinhän olet kyllä vetänyt tähän asti, joten tokkopa enää takapakkia tulee. Eipä muuta kuin hyvät jatkot painonpudotukseen, päiväkirjoja on mukava seurata!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En kiellä etteikö vaihtelu ole hyvästä, mut esim. itselleni ei ole ongelma syödä suht samoja ruokia. Ja kun tuntuu et kyllästyttää, nini sitten vaihdetaan. :)

   Poista
 10. Kurkkulohkot voi olla hyvä lisä jos kaipaat purtavaa. Ässäkaupassa kotimainen kurkku on edullista ja just puolikasta kurkkua rouskutan. Raikasta ja olen koukussa. Mieluummin kuin jotain lisäaineputinkeja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, niinhän ne on jos tykkää napostella välissä jotain. Mä syön kurkkuni salaatin joukossa. :)

   Poista
 11. Hyvin menee Pipsa! Hienosti olet ruokapäiväkirjaa pitänyt ja pöperöt on oikein maukkaan näköisiä ynnä määrät kohdillaan! Tsemppiä jatkoon!

  VastaaPoista
 12. Jauhelihaa suunnilleen joka päivää, ja jopa kaksi kertaa päivässä! Eikö kyllästytä? Jos sun pt oikeasti ymmärtää jotain ravitsemus-asioista, niin hän on varmaan kertonut että punaista lihaa ei pitäisi syödä tuollaisia määriä. Nautaa, sianlihaa ja lihavalmisteita ei tulisi syödä yli 300 grammaa viikossa. http://yle.fi/uutiset/3-5383650

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei, ei kyllästytä. :) Jauhelihasta olen tietoinen, se on käyty jossain aikaisemmissa postauksissa jo läpi. :)

   Poista
 13. Välipalaksi riittää hedelmä taikka muutama pähkinä. Näistä sun syömistä ruuista suurin osa on ravintoarvoiltaan nolla eli sun keho ei saa niistä muuta kuin täyden masun tunteen vähäksi aikaa. Esimerkiksi juusto on enemmänkin herkku kuin osa ruoka-aterioita. Kun laihduttaa niin on tärkeetä vaihtaa myös ruokavalio terveellisempään suuntaan ettei pikkuhiljaa kasva taas entisiin mittoihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin riittää ja välillä olen näin syönytkin. :) Mun ruokavalio on nyt jo terveellinen verrattuna siihen mitä se on ollut ja hyvin oon pystynyt sen pitämään. :)

   Poista
 14. Ei kaikki jaksa olla NIIN eettisiä, suurin osa syö kuten tykkää

  VastaaPoista