16.2.2017

Saanko esitellä....


Saanko esitellä teille... Pirpanan!

Nimi: Pirpana (ent. Tuisku)
Syntynyt: 2016 (ei tarkkaa aikaa tiedossa)
Väritys: Ruskeatiikeri valkoisella
Mistä: EHY:ltä (Eläinten Hyväksi Ry)

Siitä on vähän yli kaksi viikkoa kun sattumalta eksyin EHY:n nettisivuille ja bongasin sieltä mitä söpöimmän kisuneidin kuvan ja olin samanteinn myyty. Hän oli Pirpana ja heti seuraavana päivänä kävin paikan päällä katsomassa häntä - sekä päätin että hän lähtee meille koeajalle. EHY:llä on tällainen koeaika menettely, mikä on tosi kiva, että varmasti nähdään miten kissa kotiutuu. Meilläkin kun on nuo kolme isompaa kisua kotosalla, joista varsinkin Siirin reaktio jännitti.Pirpana on siis löytökissa ja syntymäajaksi on arvioitu "vuoden 2016 aikana" ja itse epäilenkin Pirpanaa n. 9kk ikäiseksi koska on vielä leikkisä ja Siiri hyväksyi hänet suht nopeasti. Pirpana on löydetty viime vuoden lopulla, kun ensimmäiset kovat pakkaset saapuivat. Hän oli ilmestynyt jonkun ihmisen takapihalle ja sieltä toimitettu EHY:lle.  

Pirpana on alusta lähtien ollut hyvin tomera tyttö. Hän ei arastanut meitä ollenkaan, vaan oli kauhea puskemaan ja kehräämään kun hänelle huomiota antoi. Eikä mennyt kovin montaa päivää kun hän alkoi näyttämään meille masuaan (on luottamuksen merkki). Itse myös epäilen että Pirpana on joskus ollut jonkun kissa, koska hän käyttäytyy kuten nämä coonitkin, eikä esim. hyökkää jalkoihin tai käyttäydy muullakaan tavoilla huonosti. Jopa kasvot uskaltaa tuoda lähelle ja Pirpana vaan puskee. 
Pirpana tulee hyvin toimeen muiden kanssa. Aluksi toki oltiin varovaisia puolin sun toisin. Sulo oli eniten uteliain ja olisi melko nopeastikin halunnut leikkiä Pirpanan kanssa, mutta Pirpana oli epävarma. 5pvä siinä kesti kunnes Pirpana alkoi itse kutsumaan Suloa hippasleikkiin. Siiri tai Sevi ei ole vielä leikkineet Pirpanan kanssa, mutta jotain juoksuhepuleita on keskenään tehty. 

Pirpana nukkuu meidän kanssa sängyssä, Siiri myöskin mukana. Nukkuvat suht lähekkäinkin. Parhaiten tuntuu tykkäävän nukkua Sulon kanssa, kylki kyljessä kiinni. Sekin ollaan huomattu että Pirpana seuraa meitä - eli viettää unihetkensä siellä missä mekin. Mieluiten jossain lämpimässä - tietokoneen päälle taikka takan edessä. Oonkin miettinyt että voisiko tuo vaikuttaa siihen kun on kovia pakkasia joutunut kärsimään, niin ottaa kaiken irti takan lämmöstä. Mutta tällainen pikkupirpana tuli meidän elämäämme ihastuttamaan. Hän on kyllä todella valloittava persoona. Ei yhtään sellainen kuin voisi ajatella löytökissan olevan eli hyökkää jalkoihin, repii tapetit, maukuu ulos jne. Jos kiinnostaa kurkata pieni videopätkä Pirpanasta, niin täältä löytyy.

53 kommenttia:

 1. Mahtavaa!👌👏🌹 kumpa useampi koditon saisi oman kodin 🏠💖 Arvostan suuresti niitä ihania ihmisiä jotka kodin antaa hylätylle 😇 😊

  VastaaPoista
 2. Ihana Pirpana! Hienoa että hän löysi teiltä kodin. <3

  VastaaPoista
 3. Ihana Pirpana! Kaunis kisu-neiti. Onnea uuden perheenjäsen johdosta!!!

  VastaaPoista
 4. Ihana kisu! 😻 Musta on tosi kiva, että otit nopeasti Sillan poismenon jälkeen uuden kissan, olen tehnyt samalla tavalla. Auttaa todella paljon surutyössä ja samalla tarjoaa kodin kodittomalle. ☺️

  VastaaPoista
 5. Ihana uutinen! Kisu sai hyvän ja rakastavan kodin! Alku mennyt hyvin, kyllä kaikki sopeutuvat 😊

  VastaaPoista
 6. Ihana Pirpana! Tosin haluan ehkä vähän korjata sun käsitystä näistä löytölapsista, kyllä niistä monet on juuri sellaisia että kaipaavat hellyyttä ihan hirvittävästi ja ovat superkilttejä. Tietysti varmaan niitä tapetteja repiviä hyökkäilijöitäkin löytyy, mutta ei se mikään löytökissan tyypillinen piirre onneksi ole :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Löytökissa 🐱

   Poista
  2. Itsellänikin on kokemusta maailman kilteimmästä löytökissasta :) Oli n. 12 viikkoa vanha löydettäessä ja täysin villi. Ei ollut tottunut ihmisiin, joten pelkäsi aluksi aivan hirveästi, mutta ei koskaan ole yrittänytkään tehdä pahaa kenellekään. Onnea perheenlisäyksestä, ihanaa että Pirpana sai oman kodin ❤️

   Poista
  3. Joo, ei ollut tarkoitus ihan yleistää mutta itsellä on kokemusta löytökissoista eikä ne kaikki ole olleet mukavimmista päistä. Että kyllhänä niitä vintiöitä löytyy niin rotukissoistakin jos ne on opetettu vaikkapa järsimään palvelijansa varpaita. :)

   Poista
 7. Tosi mahtava juttu! Varmasti sai Pirpana teiltä hyvän kodin loppuelämäkseen! <3
  Kaikella on aina jonkunlainen tarkoituksensa: voi ajatella että ilman Sillan lyhyeksi jäänyttä elämää teille ei koskaan olisi tullut Pirpanaa.

  VastaaPoista
 8. Aivan ihana kisu! Onnea uudesta perheenjäsenestä. Tosi kivaa, että Pirpana on sopeutunut noin nopeasti - ja muutkin kissat. Toivotan teille monia iloisia vuosia yhdessä :) T. toinen löytökissan omistaja

  VastaaPoista
 9. Hienoa, että otit uuden kissan eläinsuojelusta! Niin paljon kisuja on kodittomina. Meillä on kaksi eläinsuojelun kautta tullutta ja ihan tavallisia ovat, eivät hyökkäile eikä revi mitään. Tosin ovat tulleet meille pentuina.

  VastaaPoista
 10. Aivan mielettömän nätti neiti!😍 Isot pisteet että annoitte kodin kodittomalle, teidän luona on kisun varmasti hyvä olla. Onnea uudesta perheenjäsenestä ❤ :)

  VastaaPoista
 11. Onnea uudesta perheenjäsenestä! <3

  VastaaPoista
 12. Hei aivan mahtava homma! Äitini on aina hakenut meidän kissat löytökodeista ja pelastanut pari "villikissan" pentua meille asumaan ja heti kun oma elämäntilanne antaa myöden niin aion jatkaa tätä linjaa :) ja hieno homma että kaikki tulevat toimeen keskenään!

  -J

  VastaaPoista
 13. Aww, sulone pikku Pirpana ����.

  VastaaPoista
 14. Ihana Pirpana. Tosi hieno juttu, hakea kissa löytöeläinkodista.
  Hän saa hyvän kodin teiltä.
  >Leena

  VastaaPoista
 15. Oi miten söpö :)

  VastaaPoista
 16. Ihana kun olette ottanut löytökissan <3 arvostan :)

  VastaaPoista
 17. Oi miten ihana! :) Onnea uudesta perheenjäsenestä! Arvostan todella, että otit kisun eläinsuojelusta!

  VastaaPoista
 18. Onnea teille kaikille uuden perheenjäsenen johdosta! Luultavasti Pirpanasta tulee paras kissasi:)

  VastaaPoista
 19. Onnea uudelle kisulle! Hän on tosi kaunis yksilö.

  VastaaPoista
 20. Onnea uudesta perheenjäsenestä! Ihan mahtavaa, että annoitte kodin löytökissalle ♥ Pirpana on valloittavan näköinen otus :)

  Meillä on kaksi löytökissaa ja ovat kyllä niin suloisia ja huomionkipeitä katteja, en vaihtaisi nuita poes mistään hinnasta :)

  VastaaPoista
 21. Todella hieno ja ihana päätös ottaa löytökissa. Todella suloinen näyttää olevan! :)

  VastaaPoista
 22. Aww! Onnea uudesta perheenjäsenestä! Kaunis kissaneiti! 😊❤
  -JoJo

  VastaaPoista
 23. No johan nyt, kissa lisää :D Aika valloittava tapaus näyttää tämä Pirpana olevan, ihanaa että sai kodin.

  VastaaPoista
 24. Ihana Pirpana, tosi kaunis ja hellyttävä. Mulle nousi kyyneleet silmiin tuon viimeisen kuvan ja tekstin takia. Kiitos, että tarjoatte hänelle kodin <3

  VastaaPoista
 25. Ihana päätös teiltä!! :)

  VastaaPoista
 26. Kahden löytökissan omistajana pahoitin kyllä mieleni, kun kirjoitat yleistyvät, että löytökissan tekevät tuhojaan. Kyllä rotukissoistakin löytyy tuholaisia. Esim. vastuulliset eläinsuojeluyhdistyksestä eivät edes luovuta luonnehäiriöisiä kissoja uusiin koteihin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä myös kolme aikuisena tullutta löytökissaa ja aivan ihania! Ei hyökkäilyä tms! Tosi hellyyydenkipeitä ja rakastettavia ! Samoin lapsuudenkodissa löytökissoja ja kiltimpiä kissoja saa etsiä!

   Poista
  2. Musta tuo kommentti epäluuloista eläinsuojelukissoja kohtaan oli vähän outo. Ihan kuin ne käytösongelmat liittyisivät siihen onko kissa maatiainen vai rotua, otettu kasvattajalta vai esyltä. Omituinen ennakko-olettamus.

   Poista
 27. Wauu, ihana Pirpana! Tosi söpön näköinen kisu. Mieltä lämmittävää, kun Pirpana sai uuden kodin ja kaverit kaupan päälle <3

  VastaaPoista
 28. Ihana ja soma Pirpana! Ja tosi hieno juttu, että hän sai kodin teiltä ja pääsi lauman jäseneksi. Lystikäs video, varsin nauratti, kun coonit on ihan jättiläisiä Pirpanaan verrattuna. Ja Sulo antoi Pirpanan syödä kaikki raksut, tosin olihan Pirpana pienempänä vikkelämpi. Hyvä Pipsa! Hyvä Pipsanmies! Ja hyvä cooniporukka!
  Nyt meen lukemaan muut kommentit ...

  VastaaPoista
 29. Kyllä minä niin mieleni pahoitin.... Elkää jaksako joka asiasta vetää palkoa nokkaan!

  VastaaPoista
 30. ihanaa että annoitte hyvän kodin löytökisulle <3

  VastaaPoista
 31. Ihana! Ja hienoa, että annatte kodin löytökissalle.

  VastaaPoista
 32. Onnea uudesta perheenjäsenestä! T.neiti

  VastaaPoista
 33. Ihana Pirpana-kissa! Kaunis väritys.

  Meillä on kaksi maatiaiskissaa, jotka varsinaisesti eivät ole löytökissoja. Toinen oli meille tullessaan ns. puolivilli, oli asunut elämänsä ensimmäiset kuukaudet hevostallissa. Ajan myötä kissa on reipastunut aivan valtavasti ja minusta sillä on aivan ihastuttava luonne. Niin seurallinen ja ystävällinen. En olisi ikinä uskonut, että siitä ihmisiä pelkäävästä ja piileskelevästä pikkukissasta kasvaisi noin reipas ja kiltti seuraneiti.

  Toinen kissamme olisi lopetettu pentuna, ellemme olisi ottaneet sitä meille asumaan. Seurallinen, joskin hiukan röyhkeä kissa tämä toinen. On usein mustasukkaisen oloinen muiden lemmikkien saamasta huomiosta. Pohjimmiltaan kuitenkin on ihan hyväntuulinen ja leikkisä viikari. Riiviöksi tosin kutsutaan välillä, jos riehuu tai tekee kolttosia. Tämä kissa on aika koiramainen ja kaipaa jatkuvasti ihmisen seuraa ja syliä.

  Mekin puolison kanssa katsotaan silloin tällöin oman alueemme löytökissoja ja kotia etsiviä koiria. Valitettavasti tällä hetkellä ei vain ole mahdollisuutta ottaa enempää lemmikkejä, koska ollaan molemmat opiskelijoita ja sitä kautta pienituloisia. Arvostan kovasti sitä, että tarjositte kissalle hyvän kodin loppuelämäksi. Toivotaan, että loppuelämä on pitkä. Meidän 10-vuotiaat maatiaiset ovat pysyneet hyvin terveinä.

  VastaaPoista
 34. Onnea ihanasta Pirpanasta <3 Kodittoman ottaminen on hyvä teko.

  VastaaPoista
 35. Kaikkea hyvää Pirpanan ja vanhempiensa elämään. Ihana teko teiltä! Minulla itselläni oli löytöeläinkoira, joka oli maailman paras kaveri.

  VastaaPoista
 36. Onnea Piia Sinulle ja miehellesi sekä cooneille ihanasta perheenlisäyksestä! Todella kaunis kissa teille upeiden nykyisten Coonien kaveriksi!

  VastaaPoista
 37. Sinun Piia olisi pitänyt laittaa videoon "söpöysvaroitus", sillä jäätävä kissakuume iski katsottuani näiden ihanuuksien leikkiä. >Inka

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä Inkan kanssa. Olisi nyt jotain varoitusta pitänyt laittaa! Olen nyt ihan kissakuumeessa :)
   Voi ihanaa Pirpanaa :)

   Poista
 38. Ihanaa että annoit kodin löytökissalle! Mutta yhdyn aiempiin kommentteihin, ei villiintyneenä löydetty kissakaan tee tuhojaan tai hyöki varpaisiin. Meidän 8-vuotiaana villinä loukutettu mummokissa oli maailman kiltein, vaikka ekan vuoden verran luottamus ihmisiin oli täysi nolla. Eli hyvän elämän 16-vuotiaaksi, kunnes munuaiset pettivät. Kaikki elämäni löytökissat on olleet varsin kilttejä kavereita, tosin kuin ihan kasvattajalta pentuna ostettu rotukissa (nyt päälle 1.5 vuotta) Tämä kaveri repii tapetit, puree johdot, hyökkii varpaisiin ja keksii kaikki maailman jekut, jos hällä on tylsää :D Se on niin kissakohtaista, toisinaan hyvinkin ärhäkät, puolivillit kissat muuttuvat kesyyntyessään hyvinkin kilteiksi ja ihmisrakkaiksi.

  VastaaPoista
 39. meilläkin on samannäköinen nappulakissa.se on löytynyt kannonnokasta metsästäveljensä kanssa10 vuotta sitten.veli oli ihana,mutta sairas.vasta oli eläinlääkärin mukaan 2 viikkoinen.siitä tuli uhkea kolli,muttei sopeudu vain sisäkissaksi.onneksi on tilaa omaaqn sadanmetrin pihareviiriin.toivottavasti se lähettää kissojentaivaasta kuoltuaan uuden löytökissan, kuten edellinenkin löytökissamme elettyään kanssamme 10 vuotta.

  VastaaPoista
 40. Kiitoksia kommenteistanne. <3
  Pirpana on tosi hyvin tosiaan sopeutunut ja tänään on yrittänyt innostaa Suloa leikkiin, vähän on välillä kankeaa kun poju pakkaa hieman aristamaan kun Pirpana on kuitenkin pienempi.

  Ja pahoittelut, ei ollut tarkoitus yleistää kaikkia löytökissoja repiviksi ja vintiöiksi. Omalta 10 kissan kokemukselta vain perustelin tuon ajatuksen, ei siis tarkoita että kaikki olisivat. Mutta toki sitä miettii että onko, jos kerran sellaista kokemusta on ollut. Poikkeus vahvistaa. :)

  VastaaPoista
 41. Voi kun on suloinen pieni!!! 💗😻 Ihanaa, että löysitte uuden perheenjäsenen ja jos on mahdollisuus tarjota koti, niin käyttäkää aina se mahdollisuus! 😊
  Meillä ei tosiaan enää voi karvaisia lemmikkejä olla mieheni pojan allergian vuoksi. aikasemmin oon tehnyt paljon vapaaehtoistyötä eläinsuojeluyhdistyksellä, mulla oli mm. paljon kissoja (lähinnä emo+pennut) sijaishoidossa ja vieläkin hengailen kaikenlaisten eläinten kanssa millon missäkin. 😄 Eläimet on kyllä niitä harvoja täydellisiä asioita maailmassa! 💗

  -Lilli

  VastaaPoista
 42. Onnea paljon, Pirpana on ihana! ♡♡♡
  t. Virpi

  VastaaPoista
 43. Jaana Mäkelä13.6.2017 16.29

  Täältähän löytyi Pirpanan kasvot.Silityksiä täältä Alajärveltä Pirpana-kissalle <3 :) T.Jaana Maarit Mäkelä

  VastaaPoista