20.3.2017

Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa - 26. kuukausi


Hellureissan! Se olisi taas yksi kuukausi viety loppuun ja on ollut mielenkiintoista kun jouduin harjottelun takia fiksaamaan tuota ruokarytmiäni. Aamut alkavat melkoisen aikaisesti joten jouduin lisäämään itselleni yhden välipalan aamupalan ja lounaan välille. Tein toki ensin sen virheen että yritin sinnitellä veden voimin tuon pitkän välin mutta onneksi tajusin jo yhden päivän perusteella muuttaa sen niin, että ottaisin jonkun pienen välipalan. Välipalaksi olen valikoinut joko ProPudin taikka itsetekemän marjarahkan. Sitten olen myös joutunut alkaa juomaan kahvia, tai energiajuomia; kumpaa nyt sitten haluan ottaa. Jos valitsen energiajuoman, jaan sen yleensä kahdelle päivälle. Kahvinkin kanssa saa olla aika varovainen paljonko ottaa ettei se piristä liikaa, koska mun pitää joka arki-ilta klo 20 jälkeen alkaa hipsimään kohti sänkyä. Olen ollut erittäin tarkkana siitä että saan nukutuksi riittävästi. 

Nyt tulee siis syötyä 6 ateriaa päivän aikana, kalorit on edelleen se sama 1800kcal. Nyt tosin suosin suht samoja ruokia päivästä toiseen koska ei vain jaksa miettiä sen enempää. Aterioiden väli menee 3-4 tunnin väleissä, joskus aiemminkin. Liikkumiset on hivenen vähentyneet, salilla en ole yksinkertaisesti ehtinyt käymään, enkä toisaalta jaksaisikaan. "Työpäivän" jälkeen olen ollut henkisesti väsynyt, niin siihen fyysinen rasitus tuntuu liian ylivoimaiselta. Olen kuitenkin pyrkinyt kotona tekemään jotain pientä treeniä kuvissakin näkyvillä 3kg käsipainoilla. Lisäksi jos on ollut aikaa ja innostusta, olen käynyt kävelylenkeillä. Olen ehkä turhankin varovainen tuon liikunnan suhteen, mutta en vain haluaisi väsyttää itseäni liikaa. Liikunnankin haluan pitää mukavana, enkä sellaisena pakollisena pakkopullana.   


Mä oon päättänyt lopettaa rempan kuukausittaisen raportoinnin. Huomasin miten vaikeaa tämänkertaisenkin postauksen tekeminen on ollut kun on tuo harjottelu ja sitten vielä tämä maanantai on sellainen jolloin tulen kotiin todella myöhään. Elämäntaparemontti ei siis ole loppumassa, se jatkuu edelleen. Mietin vain näiden blogipostausten tekemisten vähentämistä, niitäkin siis tulee mutta silloin kun jotain kerrottavaa on. Tuntuu muutenkin että paino on nyt ollut enemmän ja vähemmän juntturassa. Se ei laske joka kuukausi samalla tavalla vaikka kuinka pitäisin ruokaohjelmasta kiinni ja liikkuisin. Ja se on alkanut syömään motivaatiota kun kokoajan on kurinalainen, sisukas mutta tulosta ei vain synny toivotunlaisesti.  

Tästä lähtien nämä remppapostaukset voi tulla milloin vain, vaikka viikon päästä lauantaina jos sellaiselta tuntuu. Otetaan siis vähän rennompaa otetta tälle kaikelle, vaikka toki se on rentoa ollutkin mutta vieläkin rennompaa. Viime aikoina on ollut vähän kuin pakko tehdä ja nyt se on alkanut tuntumaan taakalta. Kokonaan kun en halua lopettaa niin siitä tämä idea sitten tuli, että tekisin fiiliksen mukaan remppapostauksia. Sitä tässä mietin että pitäisikö tälle keksiä sitten oma nimensä, kun tämä on ollut tuolla "Matkalla kohti kevyempää ja terveellisempää oloa" nimellä jossa on juokseva kuukausimäärä mukana. Jos haluatte niin voitte ehdottaa uutta remppapostaus-sarjan nimeä. 


Tässä kuussa tapahtui hieman jännästi. Seurasin joka viikko painoni kehitystä ja suunta oli kokoajan laskeva. Sain siis tiputettua kokonaisuudessaan sen 10kg plussaukseni ja vielä risat päälle. Kokonaisuudessaan kuukaudessa tipahti -3kg, josta puolet oli niitä plussan tuomia kiloja. Olin aivan innoissani. Tuo antoi siis kokonaistulokseksi -43,5kg. Mutta sitten vaa'an paristoista loppui virta ja se näytti aika hurjia lukemia, monta kymmentä kiloa vähemmän. Vaihdoin vain paristot enkä ajatellut siitä sen enempää. Seuraavan kerran kun puntarille nousin, olikin painoni noussut ja syönyt kokonaan tuon 3kg saavutuksesi pois eli +-0kg! Arvatkaa vain kuinka paljon ketutti, mutta menemme nyt tämän uuden pariston tuoman tuloksen mukaan. 

Tämän kuun tulos on siis aivan sama kuin viime kuussa eli mitään muutosta ei tapahtunut, vaikka tapahtuikin. Kuukauden tulos on 0kg ja siihen vielä lisäksi +3cm lisää persukseen (ihan kuin sitä tarvitsisin mutta kun ylimääräisen paikkaa ei saa itse valita). 

Kroppamuutokset: 

Paino: -40,5kg (0kg)

Vyötärö: -35cm (ei muutosta)

Lantio: -33,5cm (+3cm)

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * 

Elämäntaparemontissa auttamassa:

107 kommenttia:

 1. Miksi tämäkin postaus tuli taas niin myöhään?
  Tsemppiä, kyllä se siitä.

  VastaaPoista
 2. Siis totta kai sun painonpudotus hidastuu jos syöt vieläkin samoilla kaloreilla kun yli kaksi vuotta sitten. Kun sun energiankulutuskin on pienentynyt siinä samalla. Ei silloin voikkaan enää odottaa mitään -6kg kuukausia. Jos haluaa niin isoja pudotuksia niin kaloreita tarvii vetää alemmaksi tai lisätä runsaasti liikuntaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En mä ole mitään -6kg kuukausitiputusta edes odottanutkaan. Sitä paitsi kyllähän tuossa paino tippui, mutta patterien vaihdon takia nousi. Kenties se tasantuu ensi viikoksi.

   Poista
  2. Ei se patterien vaihto nosta sun painoa :) se huonoilla/loppumassa olevilla pattereilla käynyt vaaka on näyttänyt väärin. Niinkuin huomasit itekkin, että näytti ihan viime hetkillään kymmeniä kiloja väärin.

   Poista
  3. En mä tiedä mikä siinä on oikein ja ei, mutta merkitsin sen kuitenkin siten ettei laihtumista tapahtunut. Mut oon silti sitä mieltä että se johtui noista paristoista, koska myös miehen paino nousi sen +3kg. Viime hetkillä se sitten sekosi täysin eli näytti enemmänkin väärin. Siksi onkin hyvä mennä sen uuden patterin ilmoittaman painolukeman kanssa.

   Poista
 3. Huikeaa kun oot niin sitkeä! Mukavaa kevättä!

  VastaaPoista
 4. Oot kyllä niin upeesti hoikistunut, että ei voi kuin hattua nostaa. Ymmärrän hyvin jos välistä tulee väsymystä kaikkeen. Pidä pientä taukoa rempan suhteen. Siis niin että vaan pyrit ylläpitämään vallitsevaa painoa. Ei ryppyotsaisella rempalla tuu tuloksia tai jos tulee, niin oma jaksaminen koetuksella. Tee omaan tahtiin tai ole tekemättä. Olet oman elämäsi sankari!😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt ei kyllä ole hoikistumista tapahtunut, mutta alusta lähtien kun ajatellaan niin kyllä. Enkä siis rempasta ole pitämässä taukoa, vain näiden postausten teossa pitää miettiä itselle sopivampi aikataulu. Mut varmasti tauko blogin suhteen on hyvästä.

   Poista
 5. Samaa mieltä olen, että ei kannata stressata nyt. Sulla on kaikenlaista nyt elämässä muutenkin meneillään. Hyvin oot saanut painoa pois ja terveysvaikutukset on jo ilmeiset. Siinä on ihan riittävästi työtä, että saat pidettyä painon saavutetuissa lukemissa, se on monesti vaikeampaakin tasapainoilla. Keskity nyt opintoihin ja anna kropalle aikaa tottua saavutettuun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta ja ne tulee nyt tällä hetkellä ensin. Tosin enhän mä remppaa lopeta, kokoajan menen samalla tavalla eteenpäin. :)

   Poista
 6. Ei liikunta väsytä vaan auttaa jaksamaan

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tätä minäkin meinasin kommentoida. Kysypä, Pipsa, vaikka harjottelupaikan lekureiltä asiaa, googleta jne. Liikunta auttaa jaksamaan, vähentää stressiä, parantaa unta jne.

   Poista
  2. En mä voi niitä lääkäreitä mennä työn aikana häiritsemään, mutta jos sopiva hetki tulee niin yritän muistaa kysyä.

   Mitä tulee liikunnasta, niin ei se varsinaisesti väsytä mutta kun on valmiiksi väsynyt (pääkopassa, ei siis fyysisesti) niin ei se isommin piristä. Kokeiltu on kyllä. :)

   Poista
 7. Hienoa, ettei ollut tullut lisää kiloja. Se on sitä painonhallintaa. Ja sentit peppuun...lihasta? Stressi on semmoinen, joka lamaa painonpudotuksen, teetpä mitä vain. Stressiin ja väsymykseen auttaa kuitenkin vain se, että iltaisin pistää itsensä lähtemään kolostaan liikkeelle, eli vaikka kulttuuririentoon, jossa ei syödä. Ja yllätys, aamulla onkin virkeämpi olo. :0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä tosi, että painonhallintaa mutta ei sentit pepussa ole lihasta. Kyllä se on sitä itteensä. :D Mutta kyllähän mä kuukauden aikana 3kg sain pois mutta pentele, ois pitänyt vaihtaa ne paristot vasta postauksen jälkeen. :D

   Poista
 8. Huisia. Näytät jo nyt laihemmalta:)
  Itsellä alkaa tää laihdutus kunhan kakkonen syntyy :D

  VastaaPoista
 9. Mulla on sama juttu että töiden jälkeen ei millään jaksaisi harrastaa liikuntaa, mutta sitten kun itseni saan jumppaan tai salille tai lenkille raahattua niin sen jälkeen onkin virkeämpi olo. Eli jos vain millään jaksat niin vaikka vain kerran viikossa suosittelen kokeilemaan liikuntaa töiden jälkeen. Aivotkin nollautuu siinä samalla, mikä auttaa henkiseen väsymykseen (ainakin mulla). Mun on mentävä harrastamaan suoraan töistä, koska jos menen ensin kotiin niin sitten en varmasti jaksa enää lähteä mihinkään. Jumppakamat ei loppujen lopuksi vie paljon tilaa jos käy suihkussa vasta kotona.

  Olen itse tämmöinen ikuinen laihduttaja ja motivaatio-ongelmat on tuttuja. Mutta sanoisin kyllä että jos 1800kcal:lla painosi ei laske, niin joku mättää. En ole kaikkia remppapostauksiasi lukenut joten en tiedä oletko puhunut erikoislääkärin kanssa tästä, mutta se voisi olla paikallaan.

  En tiedä kuinka aikaisin aamulla heräät, mutta riittääkö sulle kahdeksan tunnin unet yössä? Jos tuntuu että tarvitset enemmän unta niin voisi olla paikallaan myös tutkia unesi laatua. Jos unen laatu on huono, ei auta vaikka kelloon katsoen nukkuisikin riittävän kauan. Lääkäri varmasti osaisi tuostakin sanoa.

  Joka tapauksessa olet tehnyt hienon työn ja varmasti laihtumisella on terveyteesi positiivinen vaikutus. Toivottavasti jaksat vielä jatkaa. Ehkä se erikoislääkärin tai ravintoterapeutin tapaaminen voisi tuoda uutta potkua projektiin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hatunnosto että oot saanut itsesi liikkumaan. Mä en oo ihan joka päivä saanut, mutta aina kun on mahdollisuus. Liikunta on mukavaa jos sen tekee ilman PAKKO ajatusta.

   Onhan painoni laskenut 1800kcal, nytkin tipahti 3kg mutta tuli takaisin koska vaihdoin vaakaan paristot. Uskon että ensi kuussa paino on laskenut.

   8h yöunet on riittävät, olen virkeä aamusti ja saatan jopa herätä pikkuisen ennenkuin kello soittaa, mutta harjottelun jälkeen oon uupunut. Aiemmin mulle on riittänyt jopa 7h yöunet, esimerkiksi kun oli koulupäiviä.

   Kyllähän tuosta on terveyteen ollut hyvää vaikutusta ja kyllä mie jaksan jatkaa. Eihän tässä nyt muuta muutosta ole tullutkaan kuin että nämä postaukset eivät vain tule kerran kuussa enää, vaan ne voi tulla milloin vain.

   Poista
 10. Hei. Vinkkinä että energiajuomiin ei kannata sortua, vaikka joisikin vain sen puolikkaan päivässä. Niihin jää todella helposti koukkuun, ne saavat elimistön ph-tasapainon sekaisin, ja kuten muutkin sokerituotteet, ylläpitävät ns. hiljaista tulehdusta kehossa. Hampaatkin menee pilalle.

  Pitäydy siis mieluummin siinä kahvissa! Ja sanon tämän kokemuksen syvällä rintaäänellä oma laihdutukseni junnasi pitkään paikoillaan, vaikka liikuin, söin terveellisesti ja kohtuudella, ja samaan aikaan join monta kertaa viikossa energiajuomia, vaikka siis päivän kalorit jäivät aina alle 2000.

  Kesti myös tosi pitkään että pääsin koukusta irti. Sanotaan että n. vuosi meni siitä, kun aloitin vieroittautumisen, siihen että e enää tehnyt ollenkaan mieli! Kokonaiseen vuoteen siis ei paino laskenut lainkaan.

  Tsemppiä edelleen remonttiin! 40 kg on aivan huikea saavutus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä, tiedostan nämä mutta koska juon sen 1-2 tölkkiä viikossa niin en ole kovin huolissani. :)

   Poista
 11. Voi Pipsa... :) Olisit nyt vaan jatkanut noita remppapostauksia säännöllisesti. Ei se kerta kuussa voi johtua pelkästään töistä johtuvasta uupumuksesta. Uskon että suurin osa lukijoistasi haluaa kannustaa sinua elämäntaparemontissa, eikä vain nauraa ja haukkua. Ei tarvitsisi mitään pitkää postausta tehdä joka kuukausi. Laittaa vaan main-tiedot ja ehkä jtn. fiilistä kuluneelta kuukaudelta lyhyesti. Varmasti nämä postaukset ovat saaneet myös sinut tsemppaamaan vielä pikku riikkisen enemmän. :) Mieti vielä kerran, jookosta kookosta?

  t. Pitkäaikainen lukijasi

  p.s. Näiden postauksien nimeksi voisit vaihtaa vaikka -+-=+ :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olisin varmasti muuten jatkanutkin mutta tilanne vaatii nyt tällaista muutosta.

   Poista
 12. Ymmärrän päätöksesi ja että haluat välttää turhaa stressiä (se ei ainakaan edistä laihtumista!). Kiva silti, että itse remppa jatkuu ja aiheesta postauksiakin saadaan jatkossakin.
  Onko sinulla muuten ketään kaveria, jonka kanssa voisit urheilla/liikkua kimpassa? Itse olen huomannut, että kaverin tai kumppanin kanssa liikkuessa ei tunnu niin pakkopullalta ja siinä voi tsempata toinen toisiansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kaikki kyllä jatkuu mutta epäsäännöllisellä aikataululla. Olisi mulla kavereita mutta ei tässä liki.

   Poista
 13. Hei Piia! Älä turhaan muuta postauksen hyvää nimeä. Voit vaihtaa kuukaudet vaan viikoiksi, jolloin voit postata milloin vain.

  Hyvin olet vetänyt koko rempan tähän saakka. Nostan hattua sille kuinka hienosti karistit plussat pois! Hyvää jatkoa rempalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, mutta en tiedä toimiiko se viikko siinä. Kenties keksin siihen sitten lisäksi jotain muuta.

   Poista
 14. Hmmmm... kysys siltä Ringalta että kun olet pudottanut noin paljon kiloja niin ehkäpä tuota vuorokausikalorimäärää voisi hieman pienentää. Tuohan on normaalipainoisen vuorokausikulutus. Eli kulutamme n.1800 - 2000 kcal per vrk tekemättä mitään. Se tuli ekana mieleen kun luin postauksesi. Itse alan laihtua 500 kcal - 700 kcal välissä mutta se on ihan liian vähän, ai nou.
  Noi housut ovat nätit sulla koska menevät tarpeeksi alas nilkoissa ja tykkään noita lahkeensuista.
  Työ tuntuu varmaankin aluksi raskaalta juuri sen uuden oppimisen vuoksi, mutta sitten kun alat muistaa tai mitä enemmän alat muistaa niin helpottuu. Aluksi kaikki tuntuu mylläkältä ja vaikealta, kesällä huitelet jo menemään kaikki rutiinilla. Kysy aina kun oon epävarma vaikka työkaverit vaikuttaisivat tympiintyneiltäkin, se kuuluu heidän tehtäviinsä. Siis kysy ja laita ylös, iske muistilappuja vaikka kansioon jos ei oo muistitaulua edessä. Muista pitää vain omia kuulokkeita tai vaihtaa niihin omat suojaosat. Tiedän että pärjäät :)
  PS. Äidille terkkuja ja hyviä vointeja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen kysynyt, mutta ei tarvitse.

   Kiitos vinkeistä, oon tehnyt juurikin noin. :) Työ ei tunnu silleen raskaalta, mutta päivän päätteeksi tuntuu että pää on täynnä tietoa. Ja varsinkin jos on ollut kiirus päivä, kauheata häsää, niin sellainen varsinkin saa uupumisen tulemaan. Mulla on mukava paikka, että siellä ei ole kukaan ollut tympeä, aina on saanut apua.

   Poista
 15. Hyvä, että pidät huolen riittävästä unesta. Hyvin nukutut yöt auttavat painonhallinnassa. Remppapostauksia on kiva lukea.
  Niin ja nollakuukausi on paljon parempi kuin plussakuukausi! Sulla on mahtava 43 kgpudotus takana. Aurinkoa kaikille- Katjuska-

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vaikka se on nyt se -40,8kg (enemmänkin toki jos laskettaisi mutta en niitä nyt laske)

   Poista
 16. Voisit joskus kokeilla välipalaksi jotain tuoretta ja terveellistä, kuten vaikkapa hedelmiä. Miksi aina ostat tuollaisia "erikoismömmöjä"? Tuore luonnonmukainen ruoka on aina terveellisempi vaihtoehto. Ne mömmöt on lisäksi kalliitakin, mutta hyöty plusmiinus nolla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä otan toisella välipalalla yleensä jotain hedelmää, tai kasvista. Aamun välipalalle haluan tällaisen proteiinijysäyksen ja tuo ProPud on hyvä vaihtoehto. :)

   Poista
 17. Ootpas sinnikäs sissi! Mä olisin luovuttanut jo aikapäiviä sitten jos jumittaa. :D Mut oikeasti, mistä se johtuu että painonpudotuksesi on niin hidasta?? En ole alan expertum mutta tuntuu hassulta ettet tuolla kalorimäärällä laihdu, onko sinulta tutkittu kilpirauhaset sun muut? Tai syötkö liian vähän?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä kyllä olen ja pitääkin olla. :) Sitä pitäisi varmaan tutkia enemmän että selviäisi miksi on hidasta. Kilpirauhaset multa on tutkittu moneen otteeseen, eikä niissä ole mitään vikaa. En kyllä ole käynyt kenenkään spesialistin luona tuosta, koska olen luottanut yleislääkäriin. Enkä usko että 1800kca on liian vähän.

   Poista
 18. " Tuntuu muutenkin että paino on nyt ollut enemmän ja vähemmän juntturassa. Se ei laske joka kuukausi samalla tavalla vaikka kuinka pitäisin ruokaohjelmasta kiinni ja liikkuisin. Ja se on alkanut syömään motivaatiota kun kokoajan on kurinalainen, sisukas mutta tulosta ei vain synny toivotunlaisesti. "

  Miten sä voit kirkkain silmin vääristää totuutta itsesi hyväksi. Sä varmaan unohdit että kun pysyit tiukasti ruokavaliossa päikkyä postatessa niin tulosta tuli reippaasti. Eli jumittanu johtuu jostain ihan muusta. Nyt kannattaisi lopettaa selittelyt ja myöntää että remppa meni reisille ihan omasta syystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on taas tyypillinen ilkimys (edellä) jolle ei mikään riitä. Näitä on pilvinpimein, jotka eivät ymmärrä toisen ihmisen kannustamisesta mitään. Älä välitä! Kokonaistuloksesi on huikea!

   Poista
  2. En mä mitään vääristä, ikävää että koet asian sellaisena. Kerron vain miten itse ajattelen asioista. Sitä paitsi kyllähän painoni nytkin laski, mtuta se penteleen patterien vaihto pilasi kaiken. Muutenhan tulos olisi ollut -3kg.

   Poista
 19. Harmi, kun pudotusta ei tullut tässä kuussa. Tosiasissahan tuollaisella ruokavaliolla täytyisi sinun kokoisen ihmisen pudotta kuukaudessa useampi kilo. Ellei esteenä ole esimerkiksi jotain aineenvaihdunnansairautta. Itse olen pudottanut vähän reilu vuodessa 40kg, ja kun olen ruokavaliota noudattanut, on paino pudonnut tasaisesti kokoajan. Enkä ole minäkään ollut millään kitudieetillä😊 Tällä hetkellä pudotettavaa vielä vajaa viisi kiloa, syön nyt enemmän kuin rempan alussa ja paino putoaa yhäkin. Ei tosin niin nopeasti kuin alussa, mutta joka viikko miinusta tulee. Tsemppiä remppaan, toivottavasti motivaatio riittää vaikkei tulosta tulekkaan! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olihan mulla tässä kuussa sitä tiputusta -3kg jonka sitten patterien vaihto pilasi. Varsinkn kun siinä oli päivä väliä. Mun perustiputus taitaa olla 1-2kg välissä per kuukausi. Hienosti olet saanut painoa pois, onnittelut. :)

   Poista
 20. Kenkkuileva vaaka on inha kapistus! Siitä huolimatta tsemppiä eteenpäin, älä anna periksi!

  VastaaPoista
 21. Hyvin on mennyt! Ajattele tilannetta mistä lähdit liikkeelle, nyt ehdit vielä muutaman kilon saada pois ennen kesää.

  Pudotettujen kilojen lisäksi kannattaa ottaa huomioon myös vartalon kiinteytyminen, jolloin vaatteetkin istuvat paremmin päälle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen ajatellut ja sieltä on kivasti tultu. Siitäkin saa olla ylpeä. Ja mikäs tässä on rauhassa mennä matkaa eteenpäin.

   Poista
 22. Oon uusi lukija sun blogissa ja täytyy sanoa, että oot huikea mimmi! Tsemppiä hirveesti! :)

  VastaaPoista
 23. Suosittelisin ihan ehdottomasti käymään ravitsemusterapeutilla, joka päivittää ruokavalion. Nykyinen ruokavaliosi on tehty sille elämäntilanteelle ja kilomäärälle jossa olit kaksi vuotta sitten. Ja jos sen jälkeen vielä tuntuu, että paino ei laske, niin sitten jututtaisin lääkäriä. Tiedän tunteen, kun työpäivän jälkeen on ihan poikki eikä jaksaisi lähteä mihinkään. Suosittelen silti liikuntaa, koska se kummasti piristää kun sinne lenkille sitten jaksaa itsensä raahata. Hienosti olet saanut pudotettua painoa näiden parin vuoden aikana ja toivon todella kovasti, että oman terveytesi ja tulevaisuutesi takia jaksat jatkaa eteenpäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä vinkki on otettu vastaan jo aiemmin, kiitos kuitenkin muistuttamisesta. :)

   Kyllä mä liikun kun sitä vaan pystyn tekemään. Se on jostain muusta pois jos lähden 30-60min lenkille. Toki kotitreeniä oon pyrkinyt tekemään joka ilta kun siinä ei kauaa nokka tuhise.

   Poista
 24. Olet lyhyt nainen ja teet kevyttä työtä. Tuo 1800 kcal on kyllä aivan liikaa! Totuus löytyy 1300 -1500 kcal välimaastosta. Tsemppiä, äläkä luovuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä olen samanpituinen ja taatusti syön enemmän kuin 1800 kcal päivässä. Olen kyllä normaalipainoinen. Itse laihtuisin kyllä jollain 1350 kcal per päivä tyyliin tekemättä mitään. Pipsa kuluttaa varmasti enemmän kuin 1800 kcal jo ihan päivän normiaskareissa, semminkin, kun on nyt kokopäivätöissä.

   Poista
  2. Se mikä sopii itselle, ei sovi välttämättä toiselle. :)

   Poista
  3. 1500kcal on aivan iian vähän aikuiselle ihmiselle. peruskulutus on se mitä ihminen kuluttaa tekemättä mitään, siis ihan vaan makaamalla sängyssä ja hengittämällä. normaalipainoisen ja keskimittaisen naisen kulutus on 1800-2200kcal vuorokaudessa riippuen aineenvaihdunnasta. eli jos pipsan kokoinen nainen söisi 1800-2000 kcal vuorokaudessa niin ei siinä lihomaan pääse.

   Poista
 25. Tarvitset ilmeisesti paljon unta, jos menet jo klo 20 nukkumaan ja heräät aamulla viideltä vai? Minulle riittää 5-6 tuntia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä tarvitsen unta n. 7 tuntia. Minun näkökulmastani sinä tarvitset aika vähän unta.

   Poista
  2. Ehkä Pipsa sun kannattaisi pitää ns laihdutusloma. Nyt on uusi työ ja raskas elämänvaihe. Jos esim pari kuukautta keskittyisit vaan pysymään näissä mitoissa ilman tavoitetta laihtumisesta. Keräisit voimia ja sit jaksaisit taas jatkaa.

   Poista
  3. Yleisesti ihminen tarvitsee unta 7-9h. 5-6h on todella vähän, jos itse nukun 7h niin olen ihan kuollut seuraavana päivänä.

   Poista
  4. Mä nukun sellaiset 8h yössä ja oon todennut sen sopivaksi koska herään välillä pikkusen ennen kuin kello soittaa. :)

   Poista
 26. Oletko vilkaissut vaa'an pohjasta tms., mikä maksimikuorma saa olla? Eli oudot tulokset saattavat johtua siitäkin, että olet punninnut itsesi vaa'alla, jonka max on 135 kg. Eli vaaka vaihtoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt on pakko kysyä millä vaa`alla Piia on punninnut itsensä laidarin alussa, jos vaaka on 135 kg max?

   Poista
  2. Alusta lähtien mulla on ollut vaaka jonka maksimipaino on 150kg. Ja kyllä ne oudot tulokset tuli siitä että patteri sano kaput! :D

   Poista
  3. On voinut olla alusta asti,mutta painosi oli 170kg:n luokkaa,onhan se vaaka voinut vaikka hajotakkin.

   Poista
  4. Ai oli vai? Kiva ku kerroit koska tuo oli uusi tieto minullekin. Ootko ollut kärpäsenä katossa kun olen käynyt vaa'alla, vai? Anteeksi mutta en voinut vastustaa. :D Vaaka toimii ihan kuten pitääkin.

   Poista
  5. Tsemppiä! Lihakset kasvaa ja rasva palaa, joten tulos näyttää plusmiinusnollaa, mut sun kroppa tekee jatkuvasti työtä! Kaikki on OK! Jatkaa miten tykkäät! Hieno postaus!

   Poista
 27. Testasiko miehesi sitä vaakaa? Nousiko hänelläkin paino?
  Vähäinenkin liikunta on enemmän kuin ei yhtään! Käyttekö miehesi kanssa ulkoilemassa yhdessä tms?

  Kirjoitit aiemmin, että et jaksa panostaa erilaisten ruokin tekemiseen. Syöttekö miehesi kanssa samaa ruokaa ja valmistaako hän myös sitä?

  Joskus on elämässä tilanteita, että ei energia riitä kaikkeen. Toivottavsti jaksat jatkaa painonhallintaa jonkin ajan kuluttua. Ja sekin on taitolaji, että saa painon pysymään samassa, joten ei syytä huoleen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Testasi ja nousi myös saman verran eli 3kg. Ja kun edellisenä päivänä oli vaaka sanoanut tulokseksi -3kg ja seuraavana vei ne pois. Joo, me syödään suht samaa ruokaa. Me valmistetaan ruuat yleensä yhdessä.

   Ja siis enhän mä remppaa missään vaiheessa ole tauolle pistänyt, VAIN tämä postausten teko tänne blogiin muuttuu nyt epäsäännölliseksi, eli ei sekään lopu. :)

   Poista
 28. Pipsa,sä näytät näissä kuvissa lihavemmalta kuin vuosi sitten otetuissa kuvissa,samat vaatteet päällä.

  VastaaPoista
 29. Hei, hienostihan sulla on kaiken kaikkiaan mennyt :) uusi postaussarja voisi tosiaan ilmestyä silloin tällöin, voisit vaikka kertoa mitä uusia treeni juttuja olet kokeillut, vaihtelu virkistää ja saa aikaan muutoksia kropassa. Itsellä rankan päivän jälkeen metsässä kävely auttaa rauhoittumaan ja piristää. Tsemppiä sulle rempassa:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Postaussarja ilmestyy kyllä, mutta epäsäännöllisen epäsäännöllisesti. :) Tuo metsässä kävely on kyllä ihanaa, tykkään ite kans. :)

   Poista
 30. Hesarissa oli juuri juttu siitä, mitä, jos on työpäivän jälkeen niin väsynyt, ettei jaksa mitään: http://www.hs.fi/ura/art-2000005128149.html.

  Itse olen huomannut, että vaikka kuinka väsyttäisi ja sohva vetäisi puoleensa, kannattaa silti lähteä lenkille. Puoli tuntia raittiissa ilmassa ja sitten jaksaakin loppuillan ihmeesti.

  Kun olen laihduttanut (takana 50 kg ja edessä vielä parikymmentä), olen huomannut, että välillä on tehnyt ihan hyvää pitää taukoja laihduttamisessa ja keskittyä siihen, että paino pysyy samana. Sitten taas jonkun ajan kuluttua jaksaa miettiä sitä laihduttamista.

  Tsemppiä jatkoon, olet jo tehnyt ison urakan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen mä jotain liikuntaa kyllä tehnyt, mutta nyt ei ihan joka päivä ehdi vain tekemään. Jos olen esim. klo 19 kotona ja 20 jälkeen painun nukkumaan, niin ei siinä vain ehdi.

   Onnittelut laihdutuksesta, upea määrä. :) Tuo tauko saattaisi olla hyvä mutta en ole silti ajatellut pitää siinä mitään ihmeempiä taukoja. Vain siis postausten suhteen.

   Poista
 31. Vaikka monet sanoo että liikunta piristää niin kyllä mullaki on päinvastoin. Rankan harjottelupäivän jälkeen käy lenkillä nii sitä on valmis jo sänkyyn sen jälkeen, lähtee veto ihan pois. Ei siis kaikki toimi kaikille :) voin niin samaistua sun tilanteeseen kun tämä kevät on 3 eri harjoittelua putkeen ja energiatasot todella vähissä, tsemppiä Pipsa!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on varmasti yksilöllistä, toiset jaksaa, toiset ei. Toisina päivinä jaksan enemmän kuin toisina. :)

   Poista
 32. Toivottavasti et nyt lopeta laihdutusta kuitenkaan. Tuo liikunnan vähentäminen kuulostaa hiukan huolestuttavalta, kun se liikunta on just sitä, mikä tuo jaksamista arkeen. Mulla ainakin työstressi pysyy aisoissa, kun jaksan käydä lenkillä. Sitten jos antaa periksi sille, ja jää vaan sohvannurkkaan napostelemaan, on jaksaminen entistä vaikeampaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Enhän mä ole lopettamista meinannutkaan, kuten postauksessakin sanoin niin remppa jatkuu edelleen - vain nämä postaukset muuttuvat epäsäännöllisiksi. Liikunnan vähennän koska muut menee nyt niiden edelleen. Kyllä mä edelleen jotenkin liikun, ettei tarvitse kuitenkaan pelästyä että kokonaan liikunnan lopettaisin.

   Poista
 33. Liikuntahaaste - miten saat liikunnan tavaksi?

  VastaaPoista
 34. Alussa työpäivän päälle vielä liikunta tuntuu varmasti raskaalta. Mutta harjoittelun edessä jaksat paremmin ja ehdit tottua eri rytmiin, niin sitten takaisin salille! Kuntorempan raportoinnista ja blogin tauottaminen tekee varmasti hyvää! Pääsee sitten kirjoittelemaan uudella innolla ja kertoilemaan juttuja mitä on ehtinyt tapahtua. Jännä tuo +3cm, mutta paino on pysynyt samana=0

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eiköhän ja näin kyllä meinattiinkin. :) Kyllä se rempan postausten tauottaminen tekee kyllä hyvää. :)

   Poista
 35. Ei liikunta ole koko elämä, sitä aina tuputetaan kaikille. Itse inhoan liikuntaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onko tämä kommentti tosissaan kirjoitettu?Eihän sillä edes ole väliä tykkääkö liikunnasta vai ei,liikuntaa kun on kuitenkin jossain muodossa ainakin harrastettava jotta pysyy terveenä.Sama minkä painoinen on tai haluaa olla,niin liikunta estää kehon rappeutumista.
   Liikunta on kuin hampaiden pesu,se vain on osa arkea,jos haluaa pysyä kunnossa.Turha edes miettiä tykkääkö tai huvittaako tai jaksaako.
   Jos joku välittää itsestään ja kunnostaan niin vähän ettei vaivaudu edes välillä liikkumaan,niin miksi esimerkiksi heidän terveyskulujaan pitäisi maksaa yhteiskunnan varoilla.

   Poista
  2. ei olekkaan, mutta näin entisenä epäliikunnallisena ihmisenä ja nykyisin 3-4kertaa salilla käyvänä voin myöntää, että se jännästi parantaa ja auttaa jaksamaan sen muun elämän pyörittämistä ja piristää mieltä!

   Poista
  3. Kaikki ei tykkää. Liikkuminen on kyllä hyvästä, tietysti mutta itse silti sanon tämän että jos yrittää liikkua väkisin niin siitä ei tule mitään, se innostus lopahtaa. Mä oon joskus tehnyt näin. Sitten tuli mitta täyteen enkä liikkunut mitenkään. Sitten aloin pikkuhiljaa liikkumaan, tekemään siitä kivaa - eikä sellaista että nyt on PAKKO liikkua. Vaan enemmänkin että siellä on kiva ilma, menenpä tervehtimään aurinkoa. :)

   Poista
 36. Mutta nollatulos on hyvä tulos! Ei ainakaan tullut lisää, joten suunta on oikea. Anna vaan itsellesi aikaa sujahtaa työharjoittelun rytmiin - uudet työ- tai asuinympyrät vaativat mulla ainakin kuukauden, ennen kuin tuntuu normaalilta arki ja jaksaminen. Iloisella mielellä vaan eteenpäin!

  Remppakuulumisia onkin ollut mukava lukea, mutta aivan yhtä kiva on sitten joskus saada remppapostaus vähän kuin yllätyksenä :D ! Ei se haittaa, jos harvemmin postaa tästä aiheesta - johan sitä elämässä tulee uusia asioita ja uusia postausaiheita.

  Tsemppiä siis jatkoon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, annan kyllä itselleni aikaa tottua uuteen. Tämä uuvutus loppuu kun asiat alkaa luonaamaan eikä tartte enää kokoajan tukeutua ohjaajaan.

   Siis tottakai, remppapostauksia tulee ja nimenomaan tuolleen yllätyksenä :)

   Poista
 37. Tsemppiä Piia! Kyllä se siitä taas laihtuminenkin jatkuu. Mä pidin taukoa ja jatkan nyt taas...
  Ettei liika nukkuminem väsyttäisi? Mulle käy niin...vartin torkut jos töiden jälkeen väsy ja 7h yöuni?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En usko että 8h unet on liikaa. Oon jo huomannut että 7-8h on sellainen riittävä. Mä en halua ottaa torkkuja ettei ne haittaa sitten yöunia.

   Poista
  2. Joudutko heräämään jo neljältä? Se on kyllä rankkaa. :(

   Poista
 38. Unen tarpeesta ei kannata alkaa ketään neuvomaan, se on niin yksilöllistä ja aikuinen kaiketi tietää oman tarpeensa. Itse tarvitsen 8h unet joka yö, muuten en jaksa. Olen hyvä kuntoinen ja terveelliset elämäntavat omaava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On yksilöllistä kyllä. Mutta saako silti esittää huomioita ja arveluja? Siis keskustella. Jos esim. Pipsasta tuntuu että nukkuu paljon ja on silti väsynyt, niin on mahdollista että esim. unen laadussa on jotain häikkää. Tai sitten ei, ja hän vain tarvitsee enemmän unta. Kahdeksan tunnin unet on muuten ihan tavalliset, ei mitenkään erityisen pitkät. Itsellä ei kymmenen tunnin tai pitemmätkään unet tuntuneet riittävän, ja kävi ilmi että unisyklini ei toiminut niin kuin piti, nukuin siis liian "pinnallisesti" enkä saanut tarpeeksi syvää unta.

   Poista
  2. Ottakaa huomioon, etten ole fyysisesti väsynyt, vaan henkisesti. Se on vähän eri asia. Vai voiko sitä puhua henkisesti väsymiseksi, mutta siis sellainen kun aivot on ottaneet liikaa uutta tietoa vastaan, siihen pienet jännittävät tilanteet töissä jne.

   Poista
 39. Onkohan tuo +3cm mittausvirhe? Olen itse huomannut että työpäivän jälkeen pitää heti lähteä liikkumaan, eikä lösähtää sohvan pohjalle. Sieltä ei sitten pääse ylös koko iltana...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei pitäisi olla, että kyllä mittanauha sen verran antoi. :)

   Poista
 40. Lisää arkiliikuntaa eli jää pysäkki pari aiemmin kyydistä pois yms. Liikuntaa tulee huomaamatta lisää ihan suht pienilläkin muutoksilla.

  Oletko koskaan aiemmin tehnyt ns.täyttä työpäivää? Kyllähän sellainen ja uuden oppiminen ja skarppina oleminen väsyttää aluksi!

  Älä vain lopeta remonttia, vaan jatka pienillä muutoksilla höystäen. Seurasin sun ruokapäiväkirjaa, ja kyllä mä olisin sillä syömisellä laihtunut, vaikka normaalipainoinen olenkin. Tosin itse olisin jättänyt perunat väliin, kun en niistä tykkää 😀

  Tsemppiä jatkossakin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oon itseasiassa tehnyt näin jo monen vuoden ajan, siis että jään aiemmalla pysäkillä pois.

   Olen tehnyt aiemmin täyttä työpäivää, myös siivotessani - tai silloin se taisi olla vähän päälle 7h.

   Enkä mä ole missään vaiheessa remonttia lopettamassa, vain nämä postaukset muuttuu epäsäännöllisiksi. :) Remppa jatkuu mun elämässä ihan normaalisti. :)

   Kyllähän mäkin olen mun ruokapäikyllä laihtunut. :) Nytkin laihduin -3kg mutta patterien vaihdon takia ne läks pois ja ketuttaa. Sä olisit voinut laittaa perunan tilalle sitten jotain muuta, mistä tykkäisit enemmän. :) Hiilarilähde kuitenkin.

   Poista
 41. Siis kun vaakasta oli patterit lopussa niin silloin se näytti väärin. Ja kun siihen vaihdettiin uudet patterit niin eikö se silloin näyttänyt todellisen tilanteen? En siis ymmärrä sitä että vaaka alkaisi näyttää liikaa kun siihen vaihtaa uudet patterit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tottakai mutta ei mulla ollut syytä epäillä sitä 3kg tiputusta kun se tasaisesti kuun aikana tippui mutta sitten tuli vaakaan low teksti ja näytti tosi paljon vähemmän. Vaihdoin patterit ja paino nousi 3kg. Sen mukaan menin.

   Poista
  2. Siis näyttääkö vaaka nyt väärin?

   Poista
  3. Ei, kyllä se ihan oikein varmastikin näyttää mutta harmittaa silti tämä 3kg menetys, mutta onneksi se oli vain 3kg, eikä vaikkapa 10kg. :)

   Poista
  4. Mutta ehkä vaaka näytti koko kuukauden verran väärin, oletko ajatellut sitä?

   Poista
  5. Mä en nyt ymmärrä tätä vaakahommaa :D Jos vaaka on näyttänyt väärin, niin ethän sä mitään oo menettäny kunnet oo niitä kiloja sillon laihtunutkaan?

   Poista
  6. En mäkään enää tiedä. Oon kuitenkin mennyt sen nollatuloksen mukaan joten ei hätää. Mutta kyllä se -3kg katoaminen harmittaa ja ihmetyttääkin.

   Poista
 42. Moi Pipsa, olen lueskellut blogiasi vajaa pari vuotta ja halusin vaan ensi kertaa kommentoida, että hienoa työtä olet tehnyt :)! Älä murehdi turhaan viikoista ja kk jolloin pudotusta ei tule, etenkin jos on väsymystä ja vähän stressiä, niin silloin kroppa harvemmin laihtuu. Ja olet jo tehnyt tosi ison urakan, mistä ansaitset aplodit joka päivä :). Mä olen näitä remppapostauksia etenkin innolla aina odottanut, jännityksellä odotan miten usein jatkossa postaat. Tsemppiä jatkoon ja mukavaa kevään alkua :)! T. Anna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. En mä silleen stressaa, enää. Pakko ottaa aikalisä.

   Poista
 43. Älä vain lannistu liikaa, koska jo tämänastinen pudotus on hyvä saavutus, ja siihen pääseminen ja siinä pysyminen on kovan työn arvoista, vaikka paino välillä jumittaisikin samoissa lukemissa tai pari kiloa plussalla. Keväämmällä sitten luultavasti jaksaa parempien säiden (ja sun kohdallasi oletettavasti kesäloman opinnoista) myötä myös liikkua enemmän esim. pyöräillen ja kävellen.

  VastaaPoista