26.4.2017

Tehtävä: Piristää työpöydän harmaita seiniä


Mulla on ollut pitkään ajatuksena että työpöytäni edessä (+ vieressä) oleva harmaa maalattu seinämä kaipaa piristystä. Olen siihen jo saanut yhden kortin ihanalta tyypiltä - sain kortin vähän sen jälkeen kun Silla lähti pois, joten kyseisessä kortissa on melkoista tunnelatausta. Toisen kortin olen taas itse ostanut (+ kolme muuta samaan sarjaan olevaa joita en ole vielä laittanut seinälle) koska musta tuo runo/mietelause on kaunis. 

Olen tässä käynyt noita mun ottamia kuvia läpi ja sieltä tulee jonkin verran maisemakuvia ja sitten ajattelin laittaa kisuista nassukuvat - Pirpanasta mulla ei ole vielä teetettynä eli se pitää tässä jossain vaiheessa tehdä. Saa kaikkien viiden kisun naamat tuohon killittämään mua. Jos osaisin taiteilla maalien kanssa, niin olisin tehnyt tuohon jotain niiden kanssa, mutta kun en osaa. 


Jos tykkäätte auttaa mua tämän "täytä seinä kaikella kivalla" projektin kanssa, niin oon varannut teille kokonaisen seinän täytettäväksi, eli halutessanne voitte lähettää mulle postikortin osoitteeseen:

Piia Viena, Poste Restante, 28100 PORI 

Isot kiitokset jo etukäteen kaikille lähettäneille - ihanaa päästä laittaa teidänkin lähettämiä kortteja seinälle, muistuttamaan mua teistä ^_^ Yritän laittaa kuvia eri paikkoihin somessa, että miten seinien täyttö edistyy. Toivottavasti saadaan yhteistuumin täytettyä tämä harmaatakin harmaampi seinä. 

89 kommenttia:

 1. Ompa ankee työnurkkaus. Vilkaise vaikka indiedaysin muiden bloggareiden postauksia siitä kuinka he ovat laittaneet työpisteensä. Saat vähän vinkkejä. Postikorttiseinä on paitsi kirjava myös tylsä, on niitä parempiakin tapoja piristää seinäpintaa. Ehkä muutama kortti, mutta sitten kehystetyt julisteet/valokuvasuurennokset/hylly/liitutaulu/peili jne...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jokaisella on oma tyyli! Mun mielestä on kiva nähdä erilaisia työpöytiä eikä niitä samanlaisia joita näkee joka blogissa..

   Poista
  2. eiköhän se ole pipsan oma asia miten haluaa työnurkkauksensa sisustaa, tarviiko kaikkien tehdä samalla tavalla kuin jossain pinterestissä :D

   Poista
  3. On tosiaan Pipsan oma asia. Ei olisi kannattanut kuvata työnurkkausta ja julkistaa sitä netissä ja pyytää ideoita. Jos olisi pitänyt omana asianaan niin silloin emme kommentoisi sitä nyt. Ymmärtänet ano 7.52 kommenttisi koomisuuden!

   Poista
  4. No teknisesti ottaen en ole pyytänyt postauksessa ideoita, vaan että jos joku haluaa ottaa osaa, niin voi laittaa postikorttia tulemaan. :)

   Mut oli tuolla yksi vinkki sellainen, että sellaisen voisi tuohon seinään laittaa. :)

   Poista
  5. Etkö Pipsa vieläkään ymmärrä, että julkiseen postaukseen tulee kommentteja pyysi niitä tai ei. Kysymys ei ole siitä onko niitä teknisesti pyytänyt vai ei. Tämähän on bloggauksen päätarkoitus!

   Poista
  6. Puhu siitä, ettet ole pyytänyt ideoita sen jälkeen kun olet tarkistanut oman postauksesi otsikon: Tehtävä: Piristää työpöydän harmaita seiniä!!!

   Poista
  7. Olen sen kyllä ymmärtänyt että niitä saa vaikka ei pyytäisikään, mutta sanoinkin tuossa että teknisesti en ole mitään pyytänyt mutta enhän mää vinkeistä silti pahastunut. :)

   Ja tuo tehtävä oli lähinnä siis itselleni luokiteltu tehtävä, mutta nähtävästi asian voi ymmärtää noinkin että se olisi teille. :)

   Poista
  8. Oon varannut teille koko seinän täytettäväksi????

   Poista
  9. Kuten postauksessakin lukee, niin niille postikorteille jos tykkäätte tässä projektissa auttaa. :)

   Poista
  10. Ano 16.33. Tämä tulee sinulle ehkä yllätyksenä, bloggauksen päätarkoitus ei ole kommentit. Kommentointimahdollisuus on lisäetu, jonka blogin kirjoittaja lukijoille antaa. Blogi voisi olla myös täysin ilman kommentteja. Kirjoittaja tuottaa julkaisuja, joita muut voivat lukea. Se on se päätarkoitus. Blogia voi kyllä kirjoittaa vaikka vain itselleenkin. Se, että on jokin on julkista, ei oikeuta muita yhtään mihinkään.

   Poista
 2. https://www.hyvantuulenpuoti.fi/sisustustarrat-c-17.html?gclid=CLS_6JnCwtMCFQ7gGQod_1sHkQ

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sisustustarrat on kyllä aika mauttomia..

   Poista
 3. http://www.allposters.fi/-st/Kehys-seinaesiirtokuvat-posters_c255425_.htm

  VastaaPoista
 4. Entäs parempi työpöytä? Mulla oli tuollainen lapsen 80-luvulla eikä kyllä ollut silloinkaan mikään ergonomian ihme. Joku kiva uusi työpöytä yhdistettynä aiempiin ehdotuksiin piristäisi työhuonetta kummasti 😉

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että jollakin uusi työpöytä piristäisi, mutta itse en nyt ajatellut niin isoa muutosta tehdä. :)

   Poista
 5. Näyttää työpöytäsikin vähän räjähtäneeltä.Sekin vaikuttaa onko nurkkaus viihtyisä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi olla että jollakin se menee näin, mutta itse en ole asiaa koskaan ajatellut noin. Enemmänkin kaipaan piristystä tuohon seinään, kuin pöytään.

   Poista
 6. Hyviä ideoita löytyy: http://pupulandia.fi/2013/04/23/kotitoimiston-suunnittelua/

  VastaaPoista
 7. Miksi et teettäis kissoista sellaista canvastaulua jossain valokuvafirmassa? Näyttäisi joku isompi kuva hienommalta, kuin kasa pieniä piiperryksiä, sulla on kauniita kissoja ja hyvä kamera, niin tuollaisen taulun tai vaikka pari saisi helposti toteutettua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on ihan hyvä idea, mutta tällä kertaa ajattelin just niitä pieniä postikortteja. :)

   Poista
 8. Teetä suurennoksia kauniista maisemavalokuvistasi ja mukavista kissoista. Suurennokset voi teettää canvas-taluina tai sitten perinteisinä valokuvina, mitkä voit itsekin kehystää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joskus teenkin mutta nyt tässä tapauksessa en ajatellut tehdä. :)

   Poista
  2. Canvas-taulut on menneet pois muodista, mutta kehystetyt julisteet tai valokuvat kissoistasi puolestaan olisivat ihanat, eikä välttämättä edes kallista :)

   Poista
 9. Teetä vaikka omista kuvistasi julisteita!

  VastaaPoista
 10. Oi,miten kiva idea! Henkilökohtaiset kortit yms. tuovat ihan erilaisen fiiliksen, kuin jotkut valmiit tarrat tai taulut :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva että pidät ideasta. Noin mäkin sen ajattelin, vaikka ei ne taulut/julisteet mikään huono idea ollu, mutta eivät vain tällä hetkellä ole se ajatus mikä mulla on. :) Ja toki siis omista kuvista olisin ne taulut tehnyt, ei valmiita. :)

   Poista
 11. Ihan kiva idea! Varmasti saat postikortteja, ainakin täältä yhden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia etukäteen kortista. Oon tässä jo pikkusen omia kuvia ja joitakin lukijoiden aiemmin lähettämiä kortteja laittanut seinälle. :)

   Poista
 12. Uusi työpöytä tai ainakin uusi kansi tuohon pöytään!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei se uutta kantta tarvitse, vaan tuo sivukaistaleen uusiksi. Se on vaan jäänyt, kun ei itseäni sillä tavoin ole haitannut. :)

   Poista
  2. Ilmettähän saisi muutettua edullisesti myös dc-fixaamalla pöydän kannen ja vaikka laatikoitten etuosat. :) Noita fixausmuoveja myydään siellä täällä nykyään.

   Poista
  3. Niin muuten, totta. Pitääpä selventää saisiko sillä myös tuon sivukohdan laitettua, mut miksipäs ei. :) Kiitos vinkistä!

   Poista
  4. Voisihan tuohon sivuun liimata ensin tuota listaa mitä kalusteissa muutenkin on, ja sitten tuota dc-fixiä päälle, niin lopputulos kestäisi paremmin käyttöä. Tai sitten ensin tuohon reunaan suikale sitä fixiä ja sitten vasta koko pöydänkannen yli, tällöin tuo lastulevyn karheampi reunus ei aiheuta sitä, että se muovipinnoite kuluu reunasta nopeammin puhki. Kyllä porukka päällystää noilla fixeillä keittiön kaappeja, välitiloja ja jopa työtasojakin, niin mikäpä ettei se kävisi työpöytäänkin. :)

   Poista
  5. Asiaa pitää vielä vähän miettiä, mutta kyllä sitä tänään aamutuimaan tutkailtiin nettisivuja ja vaikka mitä. :)

   Poista
 13. Teetä canvastaulut kissoista tai maisemakuvistasi. Postikorttiseinä on sekava.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Varmaan joskus teetänkin ja yhdestä maisemasta olen itseasiassa teettänytkin. :)

   Poista
 14. Milloin tulee remppapostaus?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En tiedä, enkä uskalla luvata mitään tarkempaa tässä vaiheessa.

   Poista
 15. Taas meni neuvomiseksi, miten Pipsan pitäisi sisustaa. Miksi pitäisi ostaa aina uutta (työpöytä) tai matkia jotain "kotitoimiston suunnittelua"? Pipsan oma idea on paljon parempi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vähän ehkä hupsua neuvoa kun en nyt neuvoa tässä sinäänsä kaivannut, sain silti yhdesta vinkistä kivan idean. :)

   Poista
 16. Hyvä idea! :) Mullakin on työpöydän vieressä vain tylsät valkoiset seinät. En ole keksinyt vielä mitä laittaa niihin. Kivat kortit onkin mukava idea, piristää kummasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se voi olla ihan mitä vaan, mikä itseään sattuu tykästyttämään. Itse ajattelin että kortit olisi kiva.

   Poista
 17. Postkorttiseinä vois olla kiva, jos laitat postkortit kivasti sommiteltuina isolle canvastaululle, ei ehkä suoraan seinään kiinnitettyinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ajattelin ihan suoraan seinään kiinnittää, mutta ihan kiva noinkin miten ehdotit. :)

   Poista
  2. Tietysti teet miten haluat ja suoraan seinään kiinnitettynä voi toimia toki loistavasti myös. Kiva idea pyytää kortteja lukijoilta. Täältäkin tulee yksi :)

   Poista
  3. Joo, paljon on ideoita ja ihan hyviäkin. :) Ootan innolla millaisia kortteja sieltä tulee. :)

   Poista
 18. Laita upeimmista maisemakuvistasi kehystetyt suurenokset.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kenties joskus, mutta nyt ajattelin niitä postikortteja. :)

   Poista
 19. Olet kyllä kertonut, ettei sisustaminen ole juttusi, mutta ainahan voi muuttua, tai ainakin kokeilla. Jos saisit siitä vaikka vaihtoehdon jatkuvalle vaatteiden ostelulle. Vietät kuitenkin paljon aikaa kotona ja työpisteelläsi, joten mikset tekisi siitä viihtyisää. Pupulandian postauksessa on paljon kivoja ideoita, joita voi soveltaa oman maun mukaiseksi. Ergonominen pöytä ja tuoli on tärkeitä kun viettää paljon aikaa koneella, taulut ym. stailaus ympärillä tuo sitten ainakin itselleni mielihyvää silmien kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mieltä anon 15.16 kanssa. Nyt focus johonkin muuhun kuin mekkoihin!

   Poista
  2. Ajattelin tosiaan että noilla postikorteilla saisi piristystä. :)

   Poista
 20. Haluatko jotain määrättyä aihetta korteissa, vai ihan mitä vaan.textiä kuvaa, kissoja vai maisemia.
  Mulla työpöytä 40 -luvulta. Itse poistin maalit ja sitten lakkasin. Olen muuten tyytyväinen siihen, mutta säilytystilaa huonosti.
  Työtuli natisee myös ikävästi. Tarvitsisin uuden.
  >Leena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole mitään aihetta, mutta ajattele vaikka niin että valitse sellainen kortti jonka haluat ilahduttavan kun sitä katsoo. :)

   Nuo vanhat työpöydät on aika kestäviä. Miehellä on kans iso työpöytä, oisko jotain massiivipuuta tai jotain tommosta tosi paksua. Et ostaisin semmoisen jos eteen tulisi sopivankokoisena. Natiseva työtuoli on ikävä. Mulla on kerrankin hyvä työtuoli mut toisaalta, tää maksoi 500e että pitää kestää! :)

   Poista
  2. Hei!
   Sun ottamasi valokuvat ovat kyllä niin kauniita, että mieluusti somistisin niillä omaakin työpistettäni!
   Terveisin: jankutuksen jatkaja :D

   Poista
  3. Kiitoksia kehuista ja hei, tiesithän että multa saa ostaa noita kuvia. :) Jos siis johonkin tiettyyn olet oikein tykästynyt ja kuva on muuten sellainen että siitä pystyy teettämään isomman kuvan, kun en tiedä kuinka ison kuvan noista saa. Tai ainakin se yks maisemakuva oli semmoen iso neliö.

   Poista
  4. Paljon pyydät yhdestä kuvasta?

   Poista
  5. Laita mulle sähköpostia, niin kerron siellä paremmin. :)

   Poista
 21. Mulla oli joskus sängyn päädyssä postikortteja niin, että asettelin alkuun korteilla seinän kokoisen, sydämen muotoisen kehyksen ja näytin keskustaa uusilla korteilla. Lopulta se oli hieno, kun kortteja oli paljon limittäin ja seinää ei näkynyt mistään välistä.
  Otin kortit "kauniisti" pois kun muutin, sitä en tiedä mitä vuokraisäntä tykkäsi repaleisesta tapetista ;) Sulla taitaa olla maalattu seinä..
  Toivottavasti saat paljon kortteja ja muutosta työpisteeseesi :)
  emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon tainnut nähdä tommosia jossain muualla, se on kyl kiva idea. Pitää kattoo jos sitä voisi ajatella myös tuohon. :) Joo, mulla on maalattu seinä eikä vuokraisäntää suuttumassa. :) Mut silti yritän välttää turhaa hommaa eli taulukoukkuja en voi ees aatellakaan. :) Toivon kans suurta korttimäärää, mutta pienikin on riittävä että pääsee alulle. :) Kaikista korteista olen kiitollinen. :) Ja kiva sitten aatella, että lukijat on olleet mukana toteuttamassa tätä ideaani. :)

   Poista
  2. Mustakin tuo on kiva yhteistyöjuttu lukijoiden kanssa eli meistähän se nyt riippuu, millainen siitä tulee. Toivon monen lähtevän tähän mukaan ja lähettämään sulle kortin kaunistamaan seinääsi :)

   Poista
  3. Mä kans toivon et lähdette, koska olisi tosi kiva aina hommien lomassa pysähtyä katselemaan kortteja mitä olette lähettäneet. Ja toisaalta, jos joku haluaa lähettää vaikka jonkun sisustusjulisteen, niin saa toki lähettää. :)

   Poista
 22. Oli pakko tulla takaisin kommentoimaan, kun ajauduin sun muutaman vuoden takaisiin porinoihin. Olen lukijasi ja seurannut kyllä muuttumistasi, mutta vanhoja katsoessa huomaan, että olet pienentynyt ihan hirmuisesti :)

  Ja taulukoukkuja en itekään jaksanut, kaksipuolisella teipillä laitoin kortit seinään :)

  Koitan etsiä jonkun kivan kortin ja laitan tulemaan. (enkä loukkaannu, jos se ei seinällesi ilmesty)
  emmi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon kans kokeillut noita kaksipuolisia teippejä, mutta ne ottaa aika tiukkaan kiinni että voi ottaa maaliakin mukaan. :) Ja kiitoksia kortista jo etukäteen, odottelen. :)

   Poista
 23. Tuleeko tästä nyt sisustusblogi?

  VastaaPoista
 24. Millä kiinnität kortit seinään? sinitarrallako?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sillä. Mietin yhdessä vaiheessa et washiteipeillä olisin kiinnittänyt mut kuoppasin sen idean, koska en tiedä mitä nuo paperikortit tykkäisi siitä.

   Poista
  2. Sinitarraata tulee kortteihin jälkiä, washista ei.

   Poista
  3. Musta toi riippuu vähän sinitarrasta, kaikista ei oo tullut. Muistan kyl nuoruudessani kun julisteita laiton seiniin, niin sillon tuli, mutta esimerkiksi rivarissa kun laitoin joulukortteja seinälle, niin ei tullut mitään - seinään tai kortteihin. Mut hyvä kuulla ettei washista tuu, niin voisi sitäkin käyttää jonkinlaiseen ideoimiseen. :)

   Poista
 25. Tuleeko vain kortin kuvapuoli näkyviin blogiin vai luetko ääneen tekstinkin esim. Porinoissa? Että tiedän miten henkilökohtaisen kirjoituksen laadin. Toisaalta vois olla kivakin sellaiset Erikoisporinat, et lukisit saamaasi korttipostia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan kortin kuvapuoli tulee esiin. En ollut ajatellut lukea tekstiä ääniin, mutta toisaalta jos joku haluaa että luetaan, niin voin niinkin sitten tehdä. :) Kannattaa vain laittaa että saa lukea porinoissa, koska muuten en lue. :) Mut voi tota erikoisporinaakin miettiä, että tyyliin "luen saamiani posteja". :)

   Poista
 26. Joko tervehdyit? Mikä sulla oli?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En vielä täysin, mut parempaan päin. Flunssahan mulla.

   Poista
 27. Heippa! Oon itse tykännyt niistä Ikean tauluhyllyistä kun niissä voi vaihdellen säilyttää mielialan ja vuodenaikojen mukaan kuvia, kortteja, tauluja tai vaikka kivituikkuja. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Mä oo kans niitä katsellut et ovat aika kivoja kun voi kans vaihdella kuten sanoit. :) Itse en vaan aatellut mitään kiinnitettävää tuohon seinään.

   Poista
 28. Miekii vinkkaan!
  Seinän voisi ensin päällystää kartongilla tmv. ja kiinnittää kortit siihen. Kartongin ei tarvitse peittää koko seinää, sivuille voisi jättää paljaan seinäpinnan. Kartonki ja kortit muodostaisivat tavallaan tapettikaistaleen ja kartonki toimisi "kehyksenä" korteille.
  D-c-fixiä saa edullisesti ainakin Bauhausin nettikaupasta, valikoimakin oli kattava. Ja muistaakseni siellä on moisella päällystetystä seinästäkin kuvia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jännä idea, olisiko sulla jotain linkkiä mistä vähän näkisi miltä tuollainen näyttäisi valmiina?

   Poista
 29. Laita korttien taakse palanen teippiä ja siihen kohtaan sinitarra jolla kiinnität seinään. Ei tule korttien läpi sinitarrasta öljyisiä leikkiä.

  VastaaPoista
 30. Hei Pipsa!

  Vaalit esteettistä kauneutta ja tyyliä merkkilaukuissasi ja pukeutumisessasi joten mikset kotonasi sisustuksessa? Eikö sinua viehätä esteettisesti kaunis koti, jonka sisustus on tyylikäs ja harmooninen. Kyse ei ole yksinomaan rahasta vaan kivoista yksityiskohdista sisustuksen suhteen.

  Mielestäni kortit sinitarralla seinään on jotain 70-lukulaista, etkö tosiaan kaipaa jotain modernimpaa ja hauskempaa ratkaisua, joita lukijat sinulle nyt ovat esittäneet korttien lisäksi?

  Kaunis koti olisi ihana paitsi sinulle myös miehellesi! Käsitykseni mukaan viihdyt hyvin kotona, joten panostus siihen olisi ihan paikallaan.

  Itse käytän noin 2000 €/ vuosi kotiin. Huonekaluihin, hyllyihin, tyynyihin, verhoihin, mattoihin jne. Kaikkea en tietenään uusi kerralla, mutta pikkupiristystä vuosittain. Ymmärrän toki kissaporukan vaatimukset, mutta koirien omistajana olen pystynyt aivan hyvin satsaamaan kodin viihtyvyyteen (koirien ehdoilla).

  Laita yhden merkkilaukun hinta vaikkapa kodin tekstiileihin niin saat kivaa piristystä näin kesän kynnyksellä. Itse panostan nyt puutarhakalusteisiin niin omakotitaloni parvekkelle kuin pihalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka!

   Nämä sisustusasiat ovat sellaisia että jokaisella on oma näkemyksensä asiasta. Yritetään kuitenkin niin, ettei lytättäisi toistemme koteja ja makuja, jookos? Mä tykkään kodistani näin ja sä tykkäät noin. Jokainen meistä tykkää omanlaisista asioista kodissamme. Sinä tykkäät panostaa, kun minä taas tyydyn vähempään mutta siitäkin huolimatta viihdyn kodissani. :) Sen enempää ei tarvita.

   Poista
  2. Just noin Pipsa! Jokaisella meistä makumme ja jospa kunnioitettaisiin sitä.

   Poista
 31. Korttiseinä on kiva idea.:) Mulla oli meidän entisessä asunnossa keittiössä ilmoitustaulu, johon kiinnitin nastalla kortteja. Olin silloin aloittanut Postcrossingissa, ja tykkäsin erilaisista maisemista. Nyttemmin olen crossailun lopettanut mm. nousseiden postimaksujen myötä. Korttejakin on kertynyt sen verran, että ovat nykyään vanhassa matkalaukussa.:) Sain juuri hiljattain opiskelukaverista uuden postikorttikaverin, joten varmaan tämäkin harrastelu taas aktivoituu pitkästä aikaa.

  Katsotaan, jos saan jotain aikaiseksi... Crossailuun varattuja kortteja löytyy jemmasta vielä jonkin verran.

  VastaaPoista
 32. Hirveä tarve ihmisillä ollla koko ajan sanomassa mitä Pipsan pitäs tehdä. Minua niin ärsyttää tommonen. Itselläni on sisustettu täysin erilailla kuin sisustuslehdet - ja blogit määrää ja mä rakastan tätä omaa tyyliä. Jonkun mielestä tää on ihan kauhee kämppä. Minä rakastan ja se on pääasia. Voisitte ihmiset pitää mielipiteenne ihan ominanne. Tässäkään ei kysytty mielipidettä. Pyydettiin kortteja. Jos sulla ei oo lähettää korttia, niin älä sano mitään.

  VastaaPoista