24.5.2017

Mitä haluaisin ehtiä lukemaan kesällä

Olin tyystin unohtanut mun tavan lueskella kesälomalla kirjoja, joten kävin pikaisesti tutkailemassa Suomalaisen kirjakaupan nettikaupan sivuja ja tällaiset kiinnostivat. Vielä en ole näitä laittanut kirjastoon lainaukseen, enkä edes tiedä kuinka nopeasti ne saisin - onko siis kuinka suurta jonoa. Lisäksi otin listoille myös tpari Merja Jalon, Nummelan Ponitalli -sarjan kirjaa joita en ole (mielestäni) vielä lukenut: Salaperäinen huuto ja Arvoitusten jäljillä. 

Mä en vaan pysty olemaan lukematin noita Jalon kirjoja, niihin oon jäänyt täysin koukkuun. Oma lukumakuni on selvästi nuorisoon suuntautuva, mutta myös muutamat aikuisten puolelle laskettavat kirjat on olleet kiinnostavia. En ajattele että kun olen näin vanha (hahahah) että saisin lukea vain tietyn tyyppistä kirjallisuutta. Luen sitä, mikä itseäni kiinnostaa ja pakko sanoa, että noissa nuorten kirjoissa on ihan hyviäkin. Luulenpa että luen Jalon kirjoja siihen saakka kunnes vain loppuvat.

Jos teillä on mielessä joku kiva kirja, jota haluaisitte suositella, niin kertokaa se ihmeessä tuonne kommenttilaatikon puolelle. Mulle uskaltaa suositella vaikka mitä, makuni on kuitenkin suht rennossa lukemisessa, sellainen aivot narikkaan tyyliin kuin kovin aivotyöskentelyä vaativaa.

Kuvat: Suomalainen.com

34 kommenttia:

 1. Oletko lukenut Anni Polven Tiina-kirjoja? Ne on mukavan meneviä ja vähän jännittävään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anni Polva, jos saan aiempaa kommentoijaa korjata. Merri Vikin Lotta -kirjat voisi olla samaa kategoriaa... ehkä jopa Neiti Etsivät (Carolyn Keene)

   Poista
  2. Se on Anni Polva eli Anni Polvan kirjoja. Hän on kirjoittanut muutakin kuin Tiina-kirjoja; sellaisia kepeitä rakkaustarinoita, joita on helppo lukea ja ovat ihan viihdyttääkin lomalukemista, kun ei tarvitse pohdiskella sen kummemmin.

   Poista
  3. Ihme kun ei Pupu Tupunoita, ovat samaa tasoa Anni Polvan kirjojen kanssa.

   Poista
  4. Vähän naurattaa tuo Pupu Tupuna, nimittäin ne on tällä hetkellä ainoita kirjoja mitä saan luettua. (Iltasatuja lapsille)

   Poista
  5. Ja Pupu Tupunan ja Anni Polvan kanssa samalla tasolla on nuo Merja Jalon kirjat...

   Poista
  6. Oi, mä muistan Pupu Tupunat. Niin ihanat ! Anni Polvan kirjoja en muista koskaan lukeneeni.

   Poista
 2. K.K. Alongin molemmat kirjat on loistavia, suosittelen lämpimästi :) Itsellänikin tulee noita Nummelan ponitalleja luettua aina, kun mieleen vain muistuu ja ehdin. Ikää on 25+, mutta ne on sellaisia nostalgisia hyvän mielen kirjoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla että ovat loistavia, innolla niitä siis lukemaan. :) Mä en pysty lopettaa Nummelan ponitallin lukemista, ne on mukavan rentoa lukemista ja vähän jännittäviäkin, vaikka ennalta-arvattavia. Olin joskus monta vuotta lukematta kun aattelin ettei niitä voi enää lukea koska oli ikää mutta sitten olin, että hitot siitä. Luenhan mä toki muutakin kuin vain nuorisokirjallisuutta, mutta kovin raskaaseen aikuisten kirjallisuuteen en ole saanut makuani.

   Poista
  2. Ihana kuulla, että joku muukin aikuinen tykkää nuorten kirjoista vieläkin :D Itse tykkään kans hirveesti Nummelan ponitalli-sarjasta.

   En kyllä kehtaa livenä tätä kellekään myöntää, koska ihmiset tuomitsee niin herkästi :( Kuten joissakin kommenteissa täälläkin..

   Poista
 3. Oletko lukenut Eve Hietamiehen Yösyötön? Siitä kuitenkin tarina alkaa, Tarhapäivä ja Hammaskeiju on jatko-osia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olen lukenut ja sen takia innostuinkin näistä jatko-osista. :)

   Poista
 4. Eve Hietamies: Yösyöttö (on ennen tuota Tarhapäivää) ja samaisen kirjailijan Puolinainen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yösyöttö on tosiaan jo luettu. Puolinaista en ottanut vielä kun vaikutti irralliselta tuohon Yösyöttöön, vai ymmärsinkö kirjan esitystekstin vääri?

   Poista
 5. Hei Pipsa! Oletko lukenut kirjaa Dieettitytön huimat seikkailut? Sulla kun on se elämäntaparemontti meneillään, ja kirjoitat blogia, niin voisit tykätä siitä. Kirja kertoo australialaisen naisen laihdutusyrityksestä ja elämästä ylipäätään, ja on siis koottu hänen blogiteksteistään. Kirja on helppolukuinen ja viihdyttävästi kirjoitettu eli juuri hyvää kesälukemista! Ja motivoiva ihan minkä tahansa projektin aloittamiseen tai jatkamiseen, ei siis tarvitse olla dieetillä että voi kirjasta saada inspiraatiota. Hyvää ja aurinkoista kesää sulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästä vinkistä! Kävin itse lainaamassa tämän kirjan kirjastosta eilen ja nyt jo mennään yli puolen välin. Helppolukuinen tosiaan ja olen viihtynyt myös sen parissa hyvin. Suosittelen kyllä Pipsa sullekin tätä kirjaa!

   Poista
  2. Olen lukenut, monet kerratkin. Löytyy edelleen kaapista, voisi ottaa lukemistoon täksi kesäksi. :)

   Poista
 6. Lukisitte laatua naiset: Tshernobylistä nousee rukous, Kukkiva kivi, Sodalla ei ole naisen kasvoja. Tuollainen höpöhöpö-kirjallisuus kuuluu teini-ikään ja vain tylsistyttää ihmisen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa kommentti. Yleensä uskon että kirjallisuus sivistää ihmistä, mutta tuollainen itsensä ylentäminen ja toisten alentaminen on vähän moukkamaista. Mun elämä on tällä hetkellä niin haasteellista, etten halua kirjoista muuta kuin helppoa elämää ja höttörakkautta. Toistaalta kun elämäntilanteeni oli helpompaa, jaksoin lukea vaativampiakin kirjoja. Kaikenlainen lukeminen tekee ihmiselle hyvää.

   Poista
  2. Liian vaikeita kirjoja nuo ehdottamasi.

   Poista
  3. Laatu on suhteellinen käsite. Monet klassikotkin saattavat loppuviimeksi olla aika onnettomia.

   Luen pääasiassa rentoutuakseni ja aivoja nollatakseni. Kirjahyllyssä on kaikkea Aku Ankoista kvanttifysiikkaan. Lukutottumuksistani ei voi päätellä oikeastaan mitään, koska menen niin fiilispohjalta. =)

   -AI

   Poista
  4. Laatuun en ota mitään kantaa, mutta itselleni nuo kuulostavat turhan rankalta kirjallisuudelta. Itselleni kirjojen lukeminen on sellaista rentoutumista, etten halua kirjojen olevan kovin rankkoja tai liikaa aivoja vaativaa. :D Mieluummin siis omalla osallani kevyttä hömppää. :)

   Poista
 7. Nälkäpeli ja sen jatko-osat? Todella koukuttavia. Oletko lukenut Harry Potterit? Tykkäätkö dekkareista?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä idea, tuo nälkäpeli nimittäin. :) Ovatko kovinkin paljoa elokuvista erilaisia? Harry Potterit olen lukenut aikaa sitten. :) Dekkareista en oo tykännyt, tai ainakaan muutamista mitä yrittänyt lukea. En silti sano tässäkään ei ikinä koskaan, koska voihan eteen joskus tulla hyvä dekkari joka nappaa mukaansa.

   Poista
 8. Mun ikisuosikit ovat Täällä Pohjantähden alla ja Kotiopettajattaren romaani. Oletko lukenut? Mä oon kahlannut Tiinat ja Ponitallit yms. jo lapsena läpi eli ehkä en osaisi enää lukea niitä. Paitsi tyyliin mökillä pihakeinussa.

  Oletko nopea vai hidas lukija? Itse olen supernopea lukija eli paksumpikaan eepos ei haittaa minua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on mielikuva että olisin tuon Pohjantähden alla kirjan lukenut, mutten ole varma. Kuulostaa vain tutulta kun siitä lukaisin pienen pätkän. Samalla tavalla mä Ponitallin kirjoja luen, pihalla löhötessäni. Ne on semmoisia kivoja rentoilukirjoja, ei sen ihmeempiä. :) Nopeus taas riippuu niin kirjasta, jos se on mielenkiintoista, koukuttavaa tekstiä, niin luen nopeasti.

   Poista
 9. Harry Potterit tulee luettua aina uudestaan ja uudestaan, ne vaan ovat aina yhtä ihania :) Suosittelen jos et ole lukenut!
  -tiia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen lukenut, mutta tuo ei ole tullutkaan mieleeni että voisi ne lukea uudelleen. :)

   Poista
 10. Pidätkö Aku Ankasta? Mun parasta kesälukemista. Varsinkin vanhat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidän, mähän ostan joka kuukausi sen taskarin. :) On edelleen hyvää luettavaa. :)

   Poista
 11. Tommi Kinnusen Neljän tien risteys ja Lopotti kannattaa lukea. Ei niin kevyttä, mutta antaa ajattelemisen aihetta pitkään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kurkkasin nopsaan noista, niin vaikuttaisi ihan mielenkiintoisilta, että pitääpä laittaa listoille, josko jossain vaiheessa lukisin. :)

   Poista
 12. Cecelia Ahernin kirjoja pidän itse "kevyenä hömppänä". Yleensä hänen kirjoissaan on joku "fantasiamainen juju" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia, pitää tutustua kirjailijan tuotantoon. :)

   Poista