23.5.2017

Tänään on #lupanäkyä


Ja myös muinakin päivinä, mutta tänään varsinkin on jokaisella lupa näkyä. Tänään on Vaakakapinan #Lupanäkyä -päivä johon itsekin ajattelin ottaa osaa, vaikka mua ei esiintyminen ja esillä oleminen pelota millään tavalla, enkä pelkää olla arvostelun kohteena. Minussakin on vikoja mutta mä rakastan itseäni niistäkin huolimatta, varsinkn kun vikani eivät haittaa mua juurikaan. Omassa tapauksessani virheeni tuntuvat aiheuttavan muille närkästystä. 

En ole mikään supernainen, mullakin on huonot päiväni. Mulla on ollut vuosia sitten aika, jolloin olin hyvin epävarma itsestäni, enkä tykännyt kropastani, joten niiltä ajoilta musta ei juurikaan ole otettu valokuvia. Mun tapauksessa pieni muutos alkoi pikkuhiljaa vuoden 2007 aikana, kun ostin ensimmäisen värikkään tunikani ja sen kanssa itsevarmuuteni kasvoi. Siitä lähtien mä oon rakastanut itseäni, virheineen kaikkineen, päivä päivältä enemmän. 

Mitkä ovat mun virheitäni? Niitähän kuulemani mukaan riittää, mutta kerrottakoon nyt ne parit isointa - Allit, polvet, etureppu (alamaha) ja turvotuksen vaivaamat nilkat. Näistä pahimpia ärsykkeitä muille ovat alamahani ja nuo turvonneet nilkat. Nilkat toki ovat rajunnäköiset, mutta niistä ei ole mitään vaivaa ja olen niistä käynyt lääkärilläkin.

Jos itseltä tuntuu että haluaa mennä allit heiluen, polvet paljaana ja nilkat esillä - varsinkin kesäkuumalla, niin annan sen neuvon kaikille, että menkää ihmeessä. Älkää antako kenenkään sanella miten voi pukeutua, mitä saa näyttää ja mitä ei saa. Jos itse kuuntelisin tuikituntemattomien neuvoja, pukeutuisin burkhaan mistä ei näkyisi kuin silmät. Antakaa siis itsenne näkyä, jos teistä itsestänne siltä tuntuu! 


40 kommenttia:

 1. Kivat shortsit! Sopivankokoisetkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo shortsit näytti väljemmiltä viime vuonna. Nyt näyttää vähän tiukilta, mutta niin voi aina välillä käydä itse kullekin. :)

   Poista
 2. Miks sulla on aina asukuvissa tukka silmillä?

  VastaaPoista
 3. Mihin se sun uusi hiusväri hävisi? Pitäisihän se nyt pysyä hiukan paremmin vaikka punertava väri on hankala, haalistuu nopeasti, mutta ei nyt noin nopeasti. Pitäisikö näyttää kampaajalle, saisit ehkä uuden värin.

  VastaaPoista
 4. Mistä tuo ensimmäinen valko-musta pitsisomisteinen mekko on ostettu? Nappi ostos! Tosi kaunis, ja hoikentaa tuo kuviointi! Olisi tyylikäs kesän juhliin, juuri tuollaista olen ajatellut hankkivani itsekin.. :)

  VastaaPoista
 5. Onko näissä kuvissa uudet vai vanhat hiukset? Näyttää jotenkin todella haalistuneilta. Antoiko kampaaja vinkkiä miten ylläpitää väriä, esimerkiksi värimaskin avulla? Vai miten yleensä ylläpidät itse väriä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uudet hiukset, ne on tuollaiset. :) Ja mulla on olemassa värjätyille hiuksille tarkoitetut pesuaineet + colormask. :) Mut tämmöset ne alunperin olikin, en tiedä miksi näyttävät voimakkaammilta kampaajalla otetussa kuvassa. Samassa postauksessa oleva asukuvan hiusväri on se oikeampi. :) Samana päivänä otettu kuva siis.

   Poista
 6. Just näin! Hyvä! :-)

  VastaaPoista
 7. Etkö koskaan ole halunnut olla hoikka?

  VastaaPoista
 8. Siitähän ei ole pitkä aika kun viimeksi kirjoitit samasta asiasta.

  Käsittääkseni silloinkin sait kommentoijilta "luvan" pukeutua ihan mihin itse haluat. Ei kukaan sinua pakota pukeutumaan mihinkään tai olla pukeutumatta.

  Kyse on vain ja ainoastaan siitä, millaisen kuvan haluat itsestäsi antaa.

  Miksi kukaan mies pukeutuu työssään pukuun? Ei kukaan siitä varmastikaan kesäkuumalla nauti. Tai ei poliisitkaan nauti siitä kuumasta haalaristaan. Mitä jos minä menisin asiakkaalleni käymään farkkushortseissa, joissa puoli takapuolta vilkkuu?

  Kyse on todellakin vain siitä, millaiselta haluat näyttää muiden silmissä. Ja vaihtoehtona ei ole pukeutua joko burkhaan tai uimapukuun, siinä välissä on todella paljon kivan värisiä, oikeankokoisia ja sopivasti peittäviä/paljastavia vaatteita.

  Toki sinullehan muiden mielipiteillä ei ole väliä. Mutta monelle muulle on, juurikin normaalilla tavalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siis jee?!! Voiko olla enää nipompaa ihmistä... Nuo asut ovat todella siistejä ja sopivat Pipsalle kuin valettu :))

   Poista
  2. Miksi oletat että Pipsa pukeutuu asiattomasti töissä? Eiköhän se ihan yhtä asiallisesti osaa sinne pukeutua kuin se mies puvussa, poliisi haalarissaan tai sinä missä ikinä. Vapaa-ajalla kukin pukeutuu miten tykkää.

   Poista
  3. No no, otetaan nyt huomioon että töissä pukeudutaan työasuun jonka työnantaja on antanut. Samoin jos on joku juhla, niin sinne mennään miten etiketti taikka juhlien emäntä/isäntä ilmoittaa. :) Mutten muuten jokainen saa pukeutua vapaa-ajallaan aivan kuten itse haluaa ja näkee parhaakseen ja jos se jotakutakin vierasta korpeaa niin se olkoon hänen ongelmansa, ei sen pukeutujan. :)

   Poista
 9. Mä en ihan ymmärrä tätä lupanäkyä-juttua. Tai joo, toki VOI näkyä, eikä tarvi pukeutua siihen burkhaan eikä telttaankaan (kun joku tulee kuitenkin kohta huutelemaan, että telttaanko sitten pitäisi pukeutua).
  Mutta jokainen, se hoikkakin, voisi pukeutua itselleen sopiviin vaatteisiin. Sopivankokoisiin ja muutenkin sopiviin, kivannäköisiin.
  Esim. mekon helma voisi olla pikkuisen pidempi, sortsit muutaman koon isommat (eikö nuo ole jo pahantuntuiset päälläkin?). Jne.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Oikean kokoiset vaatteet ovat a ja o. Itselläni ei ole mitään missinsääriä, mutta sen verran on tolkkua, etten keekoa kylillä missään mekoissa, kun näkyy jokaiset muhkurat. Vaikka kuinka olisi lupa NÄKYÄ! Sitä paitsi en omista edes mekkoja. Shortseissa olen vain kotona.

   Poista
  2. Voi kamala. Meillä jokaisella on tämä yksi elämä ja silmissä on se kätevä ominaisuus että ne voi kääntää muualle tai jopa sulkea jos jokin kovasti silmiin ottaa.

   Mulla on leikkausarpia, kuivaa ihoa ja ties mitä "ei niin kaunista" mutta niin elämään liittyvää, enkä todellakaan ole niiden takia käyttämättä mekkoja tai capreja. Minullakin on oikeus pukeutua mukaviin vaatteisiin. Rajoitukset on vain omassa päässä, verhotkaa te itsenne kodin ulkopuolella vaikka mihin mutta se miten muut elävät ei kuulu teille pätkääkään.

   Poista
  3. Minkä takia ne omat muhkurat pitäis piilottaa, jos niitten kans itse on sinut, senkö vuoksi, että joillekkin saattaa niiden näkeminen tehdä ihan vaikka häijyä (voi laupias taivas! ). Kyllähän se vaan on niin, että jokaisella on täysi oikeus pukeutua just niinkuin haluaa ja mukavalta tuntuu, oli muhkuroita tai ei!

   Poista
  4. Muhkurat näyttää rumilta. Esteetikkona en voisi kuvitellakaan lampsivani selluliitit esillä missään mikroshortseissa ja minihameissa. Pyrkimyksenä on näyttää ne parhaat puolet

   Poista
  5. Ole sinä esteetikko, minä olen mieluiten realisti.

   Poista
 10. Aika iso luomi jalassasi. Toivottavasti pysyy hyvälaatuisena. Muuten ihan OK asuja. Hyvä jollei sua haittaa ylipaino. Mä en oo päässyt siitä yli...pitäisi kanssa laihtua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä vissiin tiiraat kuvat läpi reilusti suurennettuna, kun bongaat jonkun pikkuluomen. Tiedäthän varmaan, että iso luomi ei ole sen herkempi muuttumaan pahanlaatuiseksi, ehkä jopa päinvastoin. Ne pienet tummat harmittoman näköiset pigmenttiluomet ihossa ovat niitä oikeasti seurattavia.

   Poista
 11. On lupa näkyä! Mutta eihän sillä sitten oikeuteta plösöämistä ja aina vaan suurempia vaatteita ja huonokuntoisuutta... En oikein ymmärrä, miksi taas kerran kirjoitat tällaisesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauska miten nämä body positivity ja älä laihduta päivä -jutut joku aina kääntää niin että annettaisiin itselleen lupa lihoa lisää tms. kun pointti on siinä, että kaikki kelpaa jo nyt ja siitä voi sitten tsempata itseään parempaan suuntaan (jos haluaa) eikä itseinhon kautta joka on jo monessa yhteydessä todettu toimimattomaksi tavaksi tehdä elämänmuutos. Ehkä ajan mittaan myös kaikesta valittajat alkavat nähdä omassa ja muiden elämässä jotain positiivisia pilkahduksia.

   Poista
 12. Miten ihmeessä tuo uusi väri on jo melkein häipynyt? Leikkaaminen olisi kyllä tehnyt hyvää, kun malli on ihan ylikasvanut.

  VastaaPoista
 13. Lupa näkyä-päivä liittyy juurikin siihen, että rikotaan niitä rajoja pukeutumisessa, meikkaamisessa jne, joita itse (tai muut) ovat itse kullekin asettaneet. Anonyymi klo 21.10 kirjoitti, että hameen pitäis olla pidempi. Miksi? Sortsit muutaman koon isommat. Edelleen miksi. Meillä jokaisella on oikeus olla just sellaisia kuin ollaan ja pukeutua juuri niin kuin halutaan. Jopa sellaisilla, jotka eivät täytä yleisiä kauneuskäsitysten kriteerejä.

  En normaalisti seuraa blogia, mutta nyt tää postaus pomppasi somefeedistä vastaan. En jaksa ymmärtää miten ikäviä ihmisiä täällä käy kommentoimassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En sanonut, että PITÄISI, vaan VOISI. Ja joo, toki on oikeus pukeutua niin kuin haluaa, en sitä kieltänyt.

   Ja jospa keskusteltaisiin asiasta, eikä nimiteltäisi eri mieltä olevia kommentoijia ikäviksi:)

   Poista
 14. Mun vaatekoko on 34 ja ihan samanlaista urputtamista olen saanut kuulla mun ulkonäköön liittyen. Sulla on ihana persoona ja se on tärkeintä :))

  VastaaPoista
 15. Ihana tuo pinkki pusero! Mistä ostit? :)

  t. yksi joka haluaa samanlaisen

  VastaaPoista
 16. Ihanaa, että olet aito itsesi. Olet rohkea nainen. 🙂

  VastaaPoista
 17. Mä oon aina ihmetellyt, että ketä oikeasti kiinnostaa jonkun toisen mekon helman pituus tai puseron malli. Mä en kaupungilla kulkiessa kiinnitä pätkääkään huomiota siihen onko jollain liian kireät housut tai liian pitkät hihat tai mitä ikinä. Aattelen, et jokainen aikuinen ihminen osaa vastata omasta pukeutumisestaan, kunhan sen tekee lain puitteissa ettei nyt ihan ilkosillaan tuolla kuljeskele. Mutta siis, todellakin sulla Pipsa on lupa ja oikeus näkyä sellaisena kun haluat, kuten kaikilla muillakin. Elämä on liian lyhyt siihen, että pyrkii vaan miellyttämään muita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä. Lupa näkyä on mielestäni myös sitä, että tosiaan saisi olla ja elää niin kuin haluaa ilman että aina on joku nillittämässä helman pituudesta tms.

   Poista
 18. Jos sää Pipsa rakastat itseäsi just tuollaisena ja pidät itseäsi kauniina ym, eikä sua haittaa tuo valtava ylipaino, niin miksi sä yrität laihduttaa? Muuttaa elämäntapojasi?
  Jos noi ed mainitut asiat on sulle ok, ja ylipaino ei haittaa sua, niin kenen takia sää yrität laihduttaa?
  Kuulostaa 'hieman' ristiriitaiselta...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voihan itseään rakastaa ja itsensä hyväksyä vaikka haluaisikin varautua ylipainosta mahdollisesti aiheutuviin terveysongelmiin. Kyllä minäkin lihavana koitan miettiö etten nyt enemäpää lihoisi, vaikka pidänkin itseäni kauniina ja mieheni pitää minua kuumiksena. Tervekin olen ainakin toistaiseksi. Ei pyrkimys hyviin elämäntapoihin kerro siitä etteikö hyväksyis itseään. Elämäntapamuutoksessa on kyse muustakin kuin painosta ja ulkonäöstä.

   Poista
  2. Voi nyt jumalauta.. Ootko sä ano 9.23 pikkuisen yksinkertainen, vai missä mättää? Eikö muka ihminen joka pitää itsestään ja hyväksyy nykyisen olomuotonsa ja -tilansa, voi muka haluta vielä parempaa? Itseinhoko olisi ainoa syy laihduttaa tai tehdä elämäntapamuutoksia? Siinä ei ole mitään ristiriitaista että tykkää itsestään ja haluaa tehdä muutoksia parempiin elämäntapoihin.

   Poista
 19. Onko nuo shortsit sinun valmistujaisasusi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ajattelin mennä ihan vaan shortsit jalassa valmistujaisiini. :D

   Poista