9.2.2019

KYSY | EHDOTA


Päätin tehdä teille tämmöisen oman postauksensa, minkä kommentteihin saa käydä heittämässä kysymyksiä tai ehdottaa aiheita, mistä sitten Porinoissa taikka teen ihan oman postauksensa. Nyt tulee niin paljon vanhoihin postauksiin juttuja, etten aina muista missä mikäkin oli ellen ehdi sitä kirjottamaan itselleni ylös. Niin tänne saisi nyt niitä heitellä, kun teiltä tulee aina välillä hyviäkin kysymyksiä tai ehdotuksia, niin täältä ne ei mene hukkaan. 


Miksikö kyselen, onko itseltäni aiheet loppu? 

No ei ole loppu, mutta tällä tavalla näkee paremmin mitkä aiheet sun muut kiinnostavat teitä. Blogissa oli joskus isompikin kysely IndiePlacen kautta ja silloin vaatteet ja päiväkirjamaisuus olivat IN. Mutta on siis mukava kysyä teiltäkin, koska te tätä luette ja muutenkin se ajatus että ootte mukana tekemässä blogia, niin kuulostaa kivalta. Ja myönnetään että kyllähän siitä enemmän ideoita syntyy, kun me isketään monet päämme yhteen. Ja luulen että te keksitte parempia ja kovempia aiheita kuin mitä itse voisin ajatella. Ja joskushan voi syntyä idea, mutta sitten se jää tekemättä, koska ajattelee ettei se ehkä kiinnostaisikaan, niin nyt on hyvä kuulla.

Mulla on ajatuksena tehdä myös sellaista Lukijoiden toivomaa -sarjaa. Joko siis Porinoihin tai ihan omana videosarjana. Riippuen aiheista ja niiden pituuksista. Ja koska se on lukijoiden toivomaa, niin siihen ei omat ideani sovi vaan nimenomaan teidän. 


Mitä ei kannata toivoa


Laihdutus on sellainen aihe, jonka tiedän kiinnostavan teitä monia, mutta mun on pakko jättää se pois. Ihan itseni takia ja koska niin on suositeltu tehtäväksi. Pahoitteluni jos tämä jää harmittamaan. 


HUOM! VAIN AIHEITA / EHDOTUKSIA ( ei keskustelua )

Virallisena valvojana toimii Sulo Suloinen. 


34 kommenttia:

 1. Musiikki on aina kiinnostava aihe, josta voi saada aikaan hyviä keskusteluja, toinen hyvä aihe on mielestäni eläimet. Niihin ei kyllästy koskaan. Hyvä, että olet rajannut laihdutuksen kokonaan ulkopuolelle, koska siitä toitotetaan lehdissä ja muussa mediassa kyllästymiseen asti. Jokainen kantaa kilonsa itse ja oman tai toisten ulkonäön pohtiminen negatiivisessa mielessä on kaikkea muuta kuin fiksua. Tällaisia mietteitä Eevalta

  VastaaPoista
 2. Olisi aivan ihanaa saada pelkästään Pirpanalle omistettu postaus, kuulla Piipun kuulumiset, miten on sopeutunut kotielämään näin kahden vuoden jälkeen alkuun verrattuna, onko luonne muuttunut ja millainen on hänen asema lauman sisällä :) Jotain hänen hauskoja kommelluksiaan/tapojaan olisi myös kiva kuulla.

  Toinen kiinnostava aihe voisi olla sun unelmista vuosien varrelta, ootko saavuttanut niitä unelmia ja mistä haaveilet tällä hetkellä! Mielenkiintoista olisi siis saada vähän syvällisempiäkin postauksia siitä, mitä sä ajattelet ja tunnet.

  VastaaPoista
 3. Tykkään seurata muutamaa amerikkalaista naista/perhettä, jotka käyvät ostoksilla (mm.vaatteita ja ruokatavaroita), on hauskaa vertailla hintoja siellä ja täällä! Esittelevät sitten ostoksiaan kotona ja tekevät yhdessä vaikka ruokaa.

  Välillä käyvät kylässä tai ulkona syömässä ja harrastavat kaikkea mikä on heistä kivaa, eli tavallisia jokapäiväisiä asioita.

  Jotkut kuvaa lyhyitä pätkiä pitkin päivää, toinen tekee pitkiä videoita non-stop jne.

  Jos sua ei haittaa edelleen kulkea asioilla tai kotona kamera kädessä, niin sillasta minä ainakin haluan katsoa (ja ehdottomasti Suloa ja kumppaneita)! Eli tavallisia juttuja iloineen suruineen, kyllä elämä tuo tullessaan kaikkea uutta ja olosuhteet muuttuvat luonnostaan.

  Tiivistän yhteen lauseeseen (kyllä mä osaan), tee vain yhä niitä asioita joista itse tykkäät! <3 <3

  -Leila

  VastaaPoista
 4. Hei, kissajuttuja voisi olla välillä vähemmän.Ne kun usein toistavat itseään, meillä kissat saa olla pöydällä jne.jutut.Poria ja Satakuntaa voisit esitellä. Kiitos blogista.

  VastaaPoista
 5. Ehdottelin jo tuonne vanhaan postaukseen jonka kommenteissa nimenomaan pyysit ehdotuksia, mutta kopioin ne nyt vielä tähän ettei mene hukkaan ;)
  Kokkaat tai leivot jotain mitä et aiemmin ole kokeillut (jotain muuta kuin salsajauhelihaa, heh). Eli kokeilet mitä syntyy jostain uudesta reseptistä.
  Kuvauskeikalla käynti. Olisi kiva nähdä miten toteutat kuvauksia (tähän tarvitsisi kyllä apukuvaajan).
  Esittelet kotipaikkakuntaasi (en siis tarkoita kotisi lähistöä vaan kaupunkia jossa asut.) Minusta se oli kiva video jossa esittelit lapsuutesi maisemia.
  Itse tykkään lukea joten kirjaesittelyt olisi kivoja.
  Jonkun uuden liikuntalajin kokeilu.
  Konmarittamisen henkeen voisit esim. esitellä kaikki tietyt vaatekappaleet (paidat tai mekot) tai vaikka kirjepaperit ja tehdä ikään kuin inventaarion. Ei tarvitsisi edes heittää pois mitään vaan järjestää yhden kategorian asiat (vähän huonosti selitetty, tiedän).

  Ja vielä lisäyksenä tuli mieleen: teetätkö koskaan itsellesi vaatteita? Olisi mielenkiintoista nähdä vaatteen teko kaavoista lähtien valmiiseen lopputulokseen.

  Mella

  VastaaPoista
 6. Pidän kovasti kissoista. Meilläkin on niitä kolme kipaletta, mutta itse en oikein jaksa katsella ja seurata toisten kissojen touhuja suuressa määrin. Olisi kiva päästä reissuillesi mukaan tai kotiaskareihin esim. kokkailuja ja leipomosta on kiva seurata. Erilaiset kokeilut ja testit on ok. Vierailevat ihmisetkin on kivoja. Pelkkä puhe on puuduttavaa. Vaate esittelyt on tylsiä.

  VastaaPoista
 7. Olen tätä joskus ehdottanutkin, mutta sun hajuvesien esittely kiinnostaisi.
  Että mitä tuoksuja sulla on, mille ne suurinpiirtein tuoksuu jne. Mielellään videolla, mutta käy blogipostauksenakin :)

  VastaaPoista
 8. Pipsan garderoobi olisi päivitettynä kiva postaus!

  VastaaPoista
 9. Pyöräretki keväällä/kesällä? En kyl tiedä miten se kuvataan, kamera jotenkin pyöränsarveen? Eväitä mukana.

  VastaaPoista
 10. Ei oo varsinaisesti laihdutukseen liittyvä (mutta kun sä oot kyseessä, niin tietenkin on) sali video, eli mitä teet salilla tällä hetkellä .

  VastaaPoista
 11. -salikäynti, mitä uutta/vanhaa. Miltä salilla käynti tuntuu/sujuu vs. aloitus kerrat

  -joku uusi paikka/asia sulle, esim. museo, harrastuskokeilu, ravintola, tutussa ravintolassa uusi annos. Ihan siis mikä tahansa uusi juttu sulle.

  - uuden ruuan kokkaus kotona ja maun arviointi

  - uuden leipomisreseptin kokeilu ja maun arviointi

  - lehdestä uutisen lukeminen ja sen analysointia, mitä tunteita herätti, miten vaikuttaa elämääsi nyt tai tulevaisuudessa jne.

  - miten näet tulevaisuuden, haaveita siihen liittyen. Onko jotain omia tai miehen kanssa yhteisiä toiveita ja unelmia

  Nämä tuli heti mieleen, varmaan lisääkin, kun mietin lisää.

  VastaaPoista
 12. Joku uusi ravintolakokemus ja sen kuvaus ja arviointi. Olemme nähneet jätskimaisteluita ja hamppareita, mutta joku erilainen ravintolakokemus olisi hauska. Vaikka joku pihvi tai pastaruoka, tartarpihvi, osterit, intialainen ravintola tms, tai vaikka pitkä maistelumenu kokonaisuudessaan. Tai kuinka kokkaat kolmen ruokalajin illallisen vaikka Hennalle tai Siljalle!

  VastaaPoista
 13. Uusi ruokakokemus eli esim sushilounas seisovasta pöydästä Puuvillassa tms.

  VastaaPoista
 14. Salillakäyntijutut kiinnostaa, jos siellä vielä käyt, ja ihan ilman laihdutusjuttuja sen voi tehdä. Pitäisi itsekin taas motivoitua sinne lähtemään..

  Vaatekaapin sisältö kiinnostaa, samoin laukkujutut, sillä olen itse laukkufriikki. 😅 Tosin ymmärrän, jos et jaksa lukea kettuilua sellaisilta, jotka eivät ole, eivätkä ymmärrä.

  Kissajutut mua ei kiinnosta yhtään, vaikka on omiakin kissoja. Kai se on niin, että vain ne omat kiinnostaa suuremmassa määrin.

  Musta esim. toi kylpyläkäyntijuttu oli kiva, eli sellaisia eri kohteissa vierailuja on kiva katsoa, ihan arkisia hommiakin tietysti, vaikka ehkä esim. se tiskikoneen täyttäminen on jo vähän ns. vanha juttu.

  VastaaPoista
 15. Kissajutut ei myöskään kauheasti kiinnosta,ellei sitten niistä tulisi jotain selkeästi uutta ja mielenkiintoista kirjoitettavaa. Mutta eipä kai kotikissoille niin ihmeellistä kuulu :)

  Uusissa paikoissa käynti, esimerkiksi joku Porin museo tms. kiinnostaisi. Myös jonkun muun ehdottomana postaus muiden kuvaamisesta.

  Ruokajutut olisi välillä kivoja. Ei sen tarvitse olla mitään järin ihmeellistä, mutta ehkä jotain muuta kuin salsajauhelihaa ja smoothieta.

  VastaaPoista
 16. Tiikerikakku part 2! Eli uusi versio tiikerikakun leipomisesta.

  VastaaPoista
 17. Ne tuotetestaukset on aina kivoja 😊
  Ja Siljan kanssa touhuamiset.

  VastaaPoista
 18. Esittele omat ns. ekologiset valinnat elämässä. Vaatekaapinkin voisi esitellä niiltä osin kuin vaatteet on ekologisia. Asukuvat hyvistä valinnoista siis.

  VastaaPoista
 19. Vaate-esittelyt käy tosiaan aika tylsiksi.

  Tykkään Siljan ja Hennan kanssa touhuamisista, ovat mukavan erilaisia.
  Erilaisia testauksia lisää, ei välttämättä ruokaa ja juomaa mutta jotain paikkoja. Esim museo, näyttely, joku liikuntamuoto? Vaikka lumikenkäilyä, niitä saa yleensä vuokrattua huokeaan hintaan.

  Tiedän ettet tykkää meikata tai laittaa hiuksia, mutta olisi kiva nähdä vaikka että katsot jonkun hius- tai meikkitutoriaalin youtubesta ja kokeilet tehdä itse perässä? Nämä on yleensä tosi hauskoja, monet tekevät vaikkei arkisin kampauksia tai meikkejä teekään. :)

  Entäs kaappien järjestelyvideota, miten itse järjestelet tai siivoat paikkoja, siivous tai järjestelyvinkkejä. Käsittääkseni olet aiemmin ainakin ollut siivoushommissa niin sinulta varmaan löytyisi erilaisia niksejä?

  VastaaPoista
 20. Musta olis ihanaa kuulla sun ja sun miehen "tarina" :) että missä tapasitte ja vaikka ekat treffit!

  VastaaPoista
 21. Varmaan vastailin jo ig-kysymykseen, mutta laitan nyt tännekin. Elikkä 1) Värit, mitä mikäkin väri sinulle merkitsee tai onko jollakin/joillakin väreillä jokin erityinen merkitys. Värit sisustuksessa, kukissa, vaatteissa, asusteissa... tätähän voisi testailla esim. erivärisillä huiveilla. 2) Jos saisit toivoa/valita itsellesi jotain, ihan mitä tahansa, mutta se ei olisi tavara - mitä se voisi olla? Esim. tapahtuma, matka, ominaisuus, työpaikka tms. 3) Mitä eri vuodenajat merkitsevät sinulle, mistä pidät eniten? Mitä kivaa on talvessa, vai voiko talvessa edes mitään niin kovin kivaa olla. Siinäpä alkuun :)

  VastaaPoista
 22. 1. Nostalgisointi/ muistelu (esim. muistoja lapsuudesta/nuoruudesta, mielipiteitä 90-luvun joistain ilmiöistä, nuoruuden lempibändit, musiikkivideoita, vanhoja koulukirjoja, julisteita, tavaroita, valokuvia, elokuvat, tv-sarjat jne.).

  2. Retket eri paikoissa esim. Helsingissä, Porissa, muissa kaupungeissa/kylissä/luonnossa. Jotain "Pipsa vieraalla saarella" tai "Pipsa Helsingissä"-tyyppisiä videoita.

  3. Olisi kiva lukea/kuulla filosofista pohdintaa, mitä ajattelet maailman eri ilmiöistä tai elämästä.

  VastaaPoista
 23. Kesällä päiväretki Vanhaan Raumaan ja siitä videota :) Niin kaunis paikka.

  VastaaPoista
 24. Kutsu Henna ja Silja luoksesi syömään.
  Tee jotain uutta ja erilaista purtavaa, kokkailut on kivoja. Ja mahtavaa Ois nähdä kaikki kolme mahtavaa tyyppiä kerrankin porukassa, Sellanen tyttöjen ilta. :)

  VastaaPoista
 25. Minua kiinnostaisi tosi paljon erilaiset esittelyt, etenkin laukkukokoelmasi esittely, jossa kertoisit lyhyesti jokaisesta laukusta ja niiden käyttötarkoituksesta, hyvistä ja huonoista puolista jne. Tai joku vastaava esim. kengistä, koruista tai mekoista. :)

  Olen tykännyt tosi paljon myös sellaisista videoista, joissa olet käynyt jossain päiväretkellä tai vaikka ihan vaan ostoksillakin ja esitellyt mahdolliset ostokset kotiin palattuasi.

  -Pauliina


  VastaaPoista
 26. Minä pidän erityisesti ulkoiluvideoista, joissa näkee Porin maisemia. Myös viime kevään pilkkivideo oli kiva. Eli erilaiset retkeilyvideot luonnossa näin tiivistetysti. :) Muut ideat taisin listata jo instan puolelle ja osan niistä oletkin jo toteuttanutkin. :)

  VastaaPoista
 27. Ideoita:
  - vaateinventaario; esittelisit kaikki mekkosi, kenkäsi, laukkusi jne.
  - haaveita; mitä tavoittelet elämässä?
  - kokkailuvideo, että kokkaat jonkin aivan uuden ruokalajin (voit esim lukijoilta pyytää vinkkejä tai antaa tietyn määrän vaihtoehtoja joista lukijat saa äänestää)
  - bloggaamisesta (milloin olet aloittanut, minlaista se silloin oli, onko bloggaamisessa tapahtunut vuosien myötä muutoksia, minkälaisia? Miten rakentuu tyypillinen blogiteksti tms, mitä hyötyjä ja haittoja on ollut, mikä saa jatkamaan)
  - se video missä äitisi vastaili kysymyksiin sinusta oli kiva, joku vastaava esim että veljesi kertoo sinusta tms?
  - päiväreissu johonkin toiseen kaupunkiin ja my day video siitä
  - harrastuksesi (mitä olet elämäsi aikana harrastanut, mitä nykyään, mitä haluaisit, harrastatko yhdessä puolisosi kanssa jne)

  Ei tule enempää ideoita nyt mieleen :)

  VastaaPoista
 28. Kummitusjuttuja/paranormaaleja kokemuksia.

  VastaaPoista
 29. Tee joku kokkausvideo! Kokeile tehdä joku uus ruoka, mitä et oo ennen tehnyt/syönyt.

  VastaaPoista
 30. * KOMMENTTI SIIRRETTY *


  Teepä Pipsa be ekologisten elämäntapojen postaus! Esim:Tässä vielä ekologisten luomuviinien lisäksi mun pieniä vihreitä tekoja  ♥ Muovin lajittelu ja kierrätys (tämä on mulle uusin, ennen lajittelin vain paperit, pahvit, lasin ja metallin)

  ♥ Harkitut ostokset vaate- ja kosmetiikkakaupoilla

  ♥ Luomu- ja lähiruoka (ja viini!)

  ♥ Second hand -tuotteet

  ♥ Kasvisruokavalio

  ♥ Veden säästäminen, sammutan hanan mm. hampaidenpesun ja kasvopesun ajaksi

  ♥ Ekologiset siivoustuotteet, pyykkietikka

  ♥ Ruokahävikin minimoiminen, aina ei tarvitse lähteä kauppaan

  ♥ Palasaippua suihkugeelin sijaan

  ♥ Yritän kävellä ja käyttää julkisia mahdollisimman paljon aina, jos siihen on mahdollisuus

  VastaaPoista
 31. Ehdotuksia:
  1. Stailauskokeiluja, annat esim. muutaman kaverin stailata sulle meikin, kampauksen ja vaatteet Joko kotona jo olevista vaatteista tai vielä hauskempaa: eri vaatekaupoissa käyden ja sovituskopin kautta videota tehden, uusien tyylien kokeilua toisten ehdottamana.
  2. Kahvilakierros Porissa, niin että käyt esim. jokaisessa löytämässäsi kahvilassa ja kun kaikki "käyty" niin juttu niistä. Arviointia itse määrittelemistäsi asioista esim. kunkin paikan hyvät ja huonot puolet, suositukset, tunnelma, maku, kokonaisuus, erikoisuudet, kiinnostavuus jne.
  3. "Oman onneni eväät" eli kertoisit mistä elementeistä (esim. 4-6 asiaan kiteytettynä) koostuu sinun onnellisuutesi elämässä, mitkä ovat olleet omakohtaisia oppimiskokemuksia tähän liittyen, mitä voisit jakaa meille kanssakulkijoille "vinkeiksi". Mitkä asiat ovat haasteita, ja mitkä ovat tärkeimpiä osasia. Videointia kunkin asian "äärellä" :)
  4. Kokkaus/leipomisvideo, kokeilua esim. valitset 5 maata ja näistä 5 uutta reseptiä joita et ole ennen kokeillut, uusien makujen testausta ja maistelua :)

  VastaaPoista
 32. Tässä ehdotus (liimaa leikkaa-tyylillä):

  voisitko käydä jonkun kamun kanssa tai pyytää jostain puutarhasta myyjää/neuvojaa mukaan kesäkukkaostos-tilanteeseen/kuvaukseen miettimään mitä kukkia sun pihalle sopisi?

  Enkä odota että kuvaat istuttamisen, paitsi jos perustat pihallesi kukkaruukkupuutarhan, silloin voisit ostaa "meidän" kanssa ihania kukkapurkkeja ja istuttaa niihin kukkia tms.`?!

  -Leila

  VastaaPoista
 33. Voisitko harkita ASMR-videon tekemistä? :)

  VastaaPoista
 34. Postaus ehdotus : Kokeilet jotain sellaisia vaatteita mitä et muuten ikinä laittaisi. Esim; Jakku, kauluspaita, lyhyt hame.

  VastaaPoista